Niemcy - Juniorzy vs Grecja - Juniorzy 2 @1.75 6/10 Bet365
Grecy przywieźli tutaj bardzo mocną ekipę, co już pokazali wczoraj deklasując faworyzowanych Polaków. Mają wielu zawodników ogranych na najwyższym poziomie rozgrywkowym w Grecji, sparingi wypadły bardzo udanie. Dla mnie to będzie czarny koń tych mistrzostw. Niemcy wczoraj po TB przegrali z Serbami. Trener Niemiaszków przed mistrzostwami mówił, że sam nie jest zadowolony z przygotowania drużyny do tych mistrzostw, bo mieli stanowczo za krótkie zgrupowanie.
Belgia - Juniorzy vs Francja - Juniorzy 2 @1.40 5/10 Bet365
Francuzi wczoraj zaczęli od przegranego seta, ale później w trzech kolejnych zdeklasowali Ukraińców. O tym, że przywieźli silną ekipę pisałem już wczoraj. W Turcji są już od ponad tygodnia, bo grali sparingi z gospodarzami. Dla mnie to bardzo mocna ekipa i jeden z głównych faworytów do obrony tytułu. Belgowie wczoraj niespodziewanie dla mnie pokonali Hiszpanów. Bet365 wychylił się z kursem na Francuzów więc trzeba korzystać.
Turcja Juniorzy vs Polska - Juniorzy 2 @1.90 3/10 Bet365
Po przemyśleniu oraz przeczytaniu relacji z wczorajszych spotkań zdecydowałem się jeszcze zagrać na Polaków. Turcy podobny strasznie słabi, pokazali się póki co jako jedna z gorszych ekip na tych mistrzostwach. Polacy szumnie zapowiadali że przyjeżdżają tutaj po medal, sparingi wypadły bardzo dobrze. Wczoraj zaliczyli falstart z mocną Grecją, więc dzisiaj dla nich bardzo ważny mecz, bo jeśli nie wygrają to może być mega ciężko później wyjść z grupy.
Serbia - Juniorzy vs Bułgaria - Juniorzy 2 +2.5 sets @1.80 6/10 Betsafe
Bukmacherzy szaleją z kursami. W Betsafe są takie spadki na Serbów, że grzech nie skorzystać. Ja briorę handi +2.5 na Bułgarów, bo napewno są oni w stanie ugrać seta jeśli nie dwa, bo skoro Niemcom się udało to czemu Bułgarom ma się nie udać. Wiadomo, że to są kadeci a u nich nie trudno o jakąś zapaść, ciężko im utrzymywać cały czas ten sam poziom gry, częściej zdarzają im się słabsze momenty, a więc niewiele na tych mistrzostwach będziemy mieli pogromów po 3:0. Serbowie napewno są faworytem, ale Bułgarzy mają rewelacyjnego Ivanova, który potrafi zrobić różnicę i myślę, że seta Bułgarzy spokojnie wygrają.