#4642996 - 05/05/2011 06:10
Re: Siatkówka Plażowa 2011
[Re: Sałata]
|
addict
Meldunek: 08/01/2011
|
Kadziola M./Szalankiewicz J. - Klemperer D./Koreng
Jeszcze jeden typ na dzisiaj, ale krótko, bo wychodzę z domu za chwilę. Niemcy to 6 tutaj para z rozstawienia. Jest to druga para niemiecka mająca w swoim dorobku już wygrane na wielkich szlemach w poprzednim roku czy też 4 miesjce na mistrzostwach świata. W każdej wielkiem imprezie trzeba tą parę uwzględniać jako jedną z faworytów. W tym sezonie to ich pierwszy turniej w Chinach i jeszcze się dogrywają po obozie przygotowawczym we Włoszech gdzie sparowali z mocnymi parami Austriackimi. Póki co wygrali tutaj jeden mecz i przegrali z mocnymi Amerykanami, ale z meczu na mecz napewno będą grać lepiej. Trafili teraz na drugą polską parę, która przeszła tutaj kwale, ale póki co Polacy słabo grają na początku tego sezonu. Niemcy są dla mnie o niebo lepsza parą i gdyby nie to, że to ich pierwszy turniej to typ ten grałbym maksymalna stawka.
Klemperer D./Koreng @1.38 8/10 Pinnacle
larissa z juliana nie przegraly jeszcze w tym sezenie i raczej z amerykankami tez nie przegraja ale kurs marny, co do kessy/ross to tez powinny niby dac rade, ale te Niemki tez cos tam potrafia, to co najbardziej oplacalne wedlug mnie do zagrania to podalem, pozniej wrzuce cos jeszcze z kolejnych rund
|
Do góry
|
|
|
|
#4643005 - 05/05/2011 06:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/12/2004
|
DZieki Salata, ja zagralem Larisse i JUliane, bo gdy je tylko zobaczylem, to przypomnialy mi sie Twoje opisy , kiedy rozplywales sie nad ich gra i dla mnie ta para w siatke to john stockton i karl Listonosz, choc nigdy pary siatkarek nie ogladalem Co do Kessy/ross nie gralem, bo bez Twojego blogoslawienstwa mysle, ze nie warto Natomiast zagralem Bawden/Palmer Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#4643010 - 05/05/2011 07:28
|
addict
|
Liliana/Baquerizo vs Nystrom/Nystrom
Tak więc Hiszpanki miałem okazję oglądać podczas ostatniego turnieju w Sanyi kiedy inaugurowały swój sezon pojedynkiem z Palmer/Badwem i grały naprawdę katastrofalnie, miały ogromnie problemy z przyjęciem jak i w ataku, ogólnie im się gra nie kleiła. Zresztą niedługo później po porażce z innymi kwalifikantkami z Australii pożegnały się z turniejem. Widać, że póki co są jeszcze bez formy, którą prezentowały chociażby w poprzednim sezonie. Co do Finek to po średnim występie w Brazylii, w Chinach tydzień temu już zaprezentowały się już dużo lepiej kiedy to zajęły aż 9 miejsce. Dobrze przepracowany okres przygotowawczy podczas, którego przygotowywały się oraz sparowały w Grecji i na Cyprze z parami niemieckimi powinien zacząć z czasem coraz bardziej procentować. Wobec słabej formy Hiszpanek inwestuję swoje pieniądze w zwycięstwo siostrzyczek, które póki co prezentują się o niebo lepiej. Jako ciekawostkę mogę jeszcze dodać, że na dwa dotychczasowe występy Hiszpanek w Szanghaju to nie wygrały one tutaj ani jednego meczu.
Nystrom/Nystrom @2.05 5/10 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
#4643025 - 05/05/2011 08:23
|
addict
|
Huang/Yue vs Wesselink/Meppelink
Mam problemy z netem, bo muszę wyjątkowo korzystać z bezprzewodowego, a ten co chwile mi się rozłącza i dlatego tak co jakiś czas podrzucam te analizy jak tylko złapię zasięg. Uwielbiam grać na chińskie pary gry grają one u siebie i zazwyczaj nie wychodzę na tym źle, bo każda chińska para jest podwójne groźna na swoim terenie. Chinki od początku sezonu prezentują się nie najgorzej, bo dwa razy zajmowały 17 miejsce, ale stać je bez wątpienia na więcej, bo w swojej karierze wygrywały już z najlepszymi. Są to młodziutkie dziewczyny, bo 18 oraz 22 rozstawione z 9. Występują one tutaj co roku, bo jest to bardzo ważny turniej dla chińskich par. Mierzą się z przeciętnymi Holenderkami, dziewczyny występują drugi sezon ze sobą, póki co bez większych sukcesów, 24 para tutaj z rozstawienia, w tym sezonie zajęły narazie dwa razy 25 miejsce, a więc Chinki prezentują trochę lepszą formę, jeśli dodać do tego fakt, że ten turniej jest bardzo ważny dla chińskich par, bo chcą wypaść jak najlepiej na własnych śmieciach to widzę wyraźną wygraną Huang i Yue, a po takim kursie grzech nie spróbować.
Huang/Yue @1.55 6/10 Betclick
|
Do góry
|
|
|
|
#4643068 - 05/05/2011 10:36
|
addict
|
Herrera P./Collado A. G. - Rego E./Cerutti A.
Brazylijczycy od początku sezonu imponują formą i razem i wydaje się, że póki co to mogą przegrywać tylko z parą Rogers/Dallhauser, bo reszta wydaję się sporo słabsza co pokazał turniej w Brazylii gdzie Amerykanie wygrali a Brazylijczycy byli drudzy. Przed rozpoczęciem oficjalnego międzynarodowego sezonu Brazylijczycy grywali na lokalnych turniejach w Brazylii gdzie mierzyły się ze sobą najlepsze pary z kraju kawu. Jeden z takich turniejów Alison i Emanuel wygrali, a w dwóch pozostałych zajmowali 3 miejsce. Hiszpanie narazie solidnie, na swoim poziomie, ale bez rewelacji, a właśnie tej rewelacji potrzeba, aby pokonać Brazylijczyków, którzy są w świetnej formie i już dawno weszli w sezon rozgrywkowy turniejami w Brazylii.
Rego E./Cerutti A. @1.65 7/10 Betsson
|
Do góry
|
|
|
|
#4643103 - 05/05/2011 12:03
|
addict
|
07.30 Y. Huang/Yue Y. CHN - Gioria/Momoli ITA
Oglądałem Chinki w meczu pierwszej rundy i muszę powiedzieć, że są naprawdę mocne. Mimo młodego wieku to imponowały doświadczeniem i rutyną. Szczególnie wyróżniała się 18-letnia Huang, która błyszała na bloku oraz w kontrach, obydwie dysponują kąśliwą zagrywką. Włoszki natomiast póki co słabo w tym sezonie. Tutaj ledwo przeszły kwale grając na przewagi z jakimiś Nowozelandkami. W 1 rundzie niby pokonały Amerykanki, ale te pewnie zlekceważyły rywalki i mamy trochę niespodziankę. Chinki pokażą im miejsce w szeregu, bo u siebie są bardzo mocne.
Y. Huang/Yue Y. CHN @1.82 8/10 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
#4643106 - 05/05/2011 12:10
|
addict
|
07.30 Erdmann J./Matysik K. - Gunnarsson S./Brinkborg H.Pary o podobnym potencjale więc spore value. Ja nawet trochę wyżej cenię sobie szwedzkich wielkoludów, którzy w tym sezonie wyglądają troszkę lepiej mimo wszystko i liczę, że to oni wygrają ten mecz, a po kursie oferowanym przez Bwin to grzech nie zagrać. Gunnarsson S./Brinkborg H. @3.00 3/10 Bwin
|
Do góry
|
|
|
|
#4643120 - 05/05/2011 12:57
|
addict
|
Cunha P./Salgado P. - Xu L./Wu P.
Ostatni już typ na dzisiaj, ale za to peffka. Chińczycy zaliczyli wypadek przy pracy w poprzedniej rundzie kiedy to przegrali wygrany mecz z Amerykanami. Teraz muszą okrężną drogą przebijać się do dalszej fazy. Przyjdzie im się zmierzyć z Brazylijczykami, których dwa tygodnie temu roznieśli w Brazylii bez straty seta, więc skoro dokonali tego tam to i bez problemu wygrają w domu. Oglądałem obie drużyny w tym turnieju i Chińczycy mimo porażki w ostatniej rundzie prezentowali się o niebo lepiej.
Xu L./Wu P. @1.40 10/10 Bwin
|
Do góry
|
|
|
|
#4643124 - 05/05/2011 13:25
|
addict
|
Schwaiger / Schwaiger vs Bawden/PalmerMecz na styku na analityk Bet365 sie pomylil, bo kursy w Bwin i Pinnacle oscyluja w okolicy 2.0 na Australijki Bawden/Palmer @3.20 3/10 Bet365
|
Do góry
|
|
|
|
#4643163 - 05/05/2011 14:31
|
addict
|
Heuscher P./Bellaguarda J. - Brink J./Reckermann J.Miałem już dzisiaj nic nie grać, ale jak tu nie grać jak takie fajne kursy Brink z Reckermannem nie grają wcale źle w tym turnieju, a nawet powiedziałbym, ze bardzo dobrze, tylko szcześcia nie mieli w poprzednich meczach. Szczególnie mam na myśli przegrany mecz z Amerykanami kiedy Ci wybraniali przypadkowo mnóstwo jakiś dziwnych piłek czy też kończyli ataki niemożliwe do skończenia, ale ogólnie mecz był na bardzo wysokim poziomie. Teraz Niemcy mają przeciwnika dużo słabszego, która poza wyrównanym meczem z Rogersem i Dallhauserem to nic nie pokazuje. Nie widzę tutaj innej możliwości jak tylko zwycięstwo utytułowanych Germańców, bo są o klasę lepsi Brink J./Reckermann J. @1.66 8/10 Bet365
|
Do góry
|
|
|
|
#4643173 - 05/05/2011 14:46
|
addict
|
Erdmann/ Matysik vs Alison / EmanuelNo i jeszcze taka peffka. Erdmann i Matysik i tak zaszli za daleko w tym turnieju. O Alisonie i Emanuelu pisałem troszkę wyżej i mimo ich porażki w poprzedniej rundzie to wciąż jest dla mnie druga para tego sezonu póki co. Erdman z Matysikiem to taka druga liga europejska i w starciu z utytułowanymi Braziliano nie mają szans. A Pinnacle znowu daje prezenty Alison / Emanuel @1.32 10/10 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
#4643763 - 05/05/2011 20:57
|
addict
|
Krótko, bo zaraz wyjeżdzam i wrócę wieczorem, ale podaje już teraz z uwagi na możliwe spadki. Gram mocno, ale i mecze są pewne.
Erdmann J./Matysik K. - Brink J./Reckermann J.
Czas skończyć tą przygodę Erdmanna i Matysika z tym turniejem,bo patrząc na ich umiejętności to i tak za daleko doszli. W poprzedniej rundzie wyeliminowali z turnieju Alisona i Emanuela, ale nie przeceniałbym tej wygranej, bo Brazylijczycy totalnie sobie olali ten mecz, nie wiem czy to kiepska dyspozycja dnia czy zlekceważenie rywali. Brink z Reckermannem to jednak o klasę lepsza para od swoich mniej znanych rodaków. Grają tutaj naprawdę fajnie, szczególnie wyróżnia się Reckermann, który straszy zagrywką oraz na bloku. Pary te znają się bardzo dobrze, bo wiadomo jedna reprezentacja i nie raz ze sobą sparowały więc taka klasowa para jak B/R napewno nie da się zaskoczyć i pewnie odprawią mniej utytułowanych rodaków.
Brink J./Reckermann J. @1.56 8/10 Pinnacle
--------------------------------------------------- Rogers T./Dalhausser P. - Fuerbringer M./Lucena N.
Rogers z Dalhausserem mierzą tutaj w drugi w tym sezonie tytuł i po odpadnięciu Alisona i Emanuela zbytnio nie widać nikogo kto mógłby im zaszkodzić, a już napewno nie jest to para Fuerbringer/Lucena. Para ta nie gra nic specjalnego, ale jakoś prześlizgują się przez kolejne rundy, chociaż tak naprawdę byli bliscy odpadnięcia już w kwalach. H2h 3:0 na korzyść R/D i nie ma innej opcji jak ich kolejna wygrana, bo są aktualnie w mega formie, szczególnie Dalhausser, który na bloku jest jak prawdziwa ściana.
Rogers T./Dalhausser P. @1.25 9/10 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
#4643798 - 05/05/2011 21:17
|
addict
|
Kadijk R./Mooren M. - Kessy J./Ross A.I jeszcze jedna peffka z kobiecego turnieju. Stawki są wysokie, ale typy są naprawdę pewne, a kursy warte gry. Kadijk R./Mooren M. jest to najsłabsza para z jaką przyjdzie się mierzyć do tej pory Kessy nad Ross w tym turnieju. Są to kwalifikantki z Holandnii, które w poprzedniej rundzie pokonały jakąś anonimową parę z Chin, a w pierwszej rundzie dostały baty od Bawden/Palmer, a jeśli Kessy and Ross są o poziom wyżej póki co od Australijek to powinien być łatwy mecz dla Amerykanek. Po słabszym turnieju w Sanyi przyjechały one tutaj mocno zmotywowane aby znowu stanąć na pudle jak w Brazylii i napewno są w stanie to osiągnąć, bo formę mają niezłą. Podsumowują widzę tutaj pewne zwycięstwo Kessy and Ross, bo takie pary jak ta holenderska to one biorą na śniadanie. Jak zwykle Pinnacle wyróżnił się z kursem Kessy J./Ross A. @1.31 9/10 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
#4643828 - 05/05/2011 21:30
|
addict
|
Sałata wrzucił typy i od razu spadki poszły w kilka minut Brink/Reckermann 1.56 > 1.39 Rogers/Dallehausser 1.25 > 1.22 Kessy/Ross 1.31 > 1.26
|
Do góry
|
|
|
|
#4644882 - 06/05/2011 07:56
|
addict
|
Xu L./Wu P. - Klemperer D./Koreng E.
Klemperer i Koreng to para absolutnie z najwyższej światowej czołówki i w tym sezonie będą się liczyć w walce o triumfy w najważniejszych imprezach, ale jeszcze nie teraz. Dla Niemców jest to pierwszy turniej w tym roku i jeszcze chłopaki łapią formę po obozie przygotowawczym pod Rzymem, męczą się jeszcze z dużo słabszymi parami, ale z turnieju na turniej napewno będzie to wyglądało coraz lepiej. Co do Chińczyków to pisałem już o nich wcześniej, poza jedną wtopą tutaj kiedy to przegrali wygrany mecz to prezentują się naprawdę świetnie, ich grę ogląda się z podziwem, bo chłopaki są w bardzo wysokiej formie i obok pary Rogers/Dallhausser to są według mnie głównymi faworytami do końcowego triumfu. Swoją wysoką formę potwierdzili potwierdzili dwa tygodnie temu w Brazylii kiedy to zajęli 3 miejsce przegrywając tylko półfinał z Alisonem i Emanuelem, a po drodze odprawiając wiele utytułowanych par. Jako, że uwielbiam grać na chińskie pary grające w domu, bo są wtedy podwójnie groźne oraz fakt, że forma przemawia zdecydowanie za Chińczykami sprawiają, że to im powierzam swoje pieniądze.
Xu L./Wu P. @1.63 6/10 PartyBets
|
Do góry
|
|
|
|
#4645610 - 06/05/2011 20:27
|
addict
|
podane typy: 66 trafione typy: 52
|
Do góry
|
|
|
|
#4645613 - 06/05/2011 20:29
|
addict
|
Rogers T./Dalhausser P. - Herrera P./Collado A. G.
Aktualnie w męskich rozgrywkach wygląda to tak, że jest Rogers z Dalhausser, później długo, długo nic, a następnie są pozostałe pary z Brazylijczykami na czele. Amerykanie prezentują ostatnio świetną formę i nie widzę pary, która mogłaby im póki co zagrozić. Świetna gra Dalhaussera na bloku oraz w ataku, a to tego uwijający się w obronie Rogers sprawiają, że nie ma mocnych na tą parę póki co i tutaj pewnie zdobędą drugi tytuł w tym roku. Za przeciwników mają najsłabszą parę ze wszystkich półfinalistów. Hiszpanie póki co grają przeciętnie, turniej w Brazylii kompletnie im nie wyszedł, tutaj też sporo wymęczonych pojedynków, jeszcze nie mają optymalnej formy, ale większość par szykuje formę dopiero na MŚ w Rzymie będące w połowie czerwca. Każdy inny wynik niż zwycięstwo Americanos będzie dla mnie dużego kalibru niespodzianką.
Rogers T./Dalhausser P. @1.30 10/10 Gamebookers
|
Do góry
|
|
|
|
#4645666 - 06/05/2011 20:54
|
addict
|
06.30 Xue C./Zhang X. - Franca L./Silva J. F.
Gdy pary te grały w poprzednim tygodniu ze sobą w finale w Sanya, to kursy na Brazylijki wynosiły po korektach około 1.35, a więc dzisiejsze 1.50 biorę z pocałowaniem ręki. Mimo pierwszej porażki w tym sezonie, która Larissa i Juliana tutaj odniosły z Amerykankami to są dla mnie najlepszą parą kobiecą ostatnich 2 sezonów oraz tego sezonu też póki co, bo nikt nie potrafi im się przeciwstawić. Wygrały dwa dotychczas rozegrane turnieje i celują w hattrick. Nie brałbym zbytnio pod uwagę ich porażki z Amerykankami kilka rund wcześniej, bo wynikła ona troche ze zlekceważenia rywalek. Dzisiaj jest całkiem inna sytuacja, bo grają mecz o życie można powiedzieć, bo przegrywając odpadają z turnieju i do tego grają z inną czołową parą świata, a na takie mecze Brazylijki podwójnie się mobilizują i dają z siebie maksimum, a gdy grają na swoim najwyższym poziomie to aktualnie nie ma pary, która mogłaby je powstrzymać. H2h bodajże 5:0 na korzyść Larissy i Juliany jeśli mnie moje źródło nie myli, a więc widać, że potrafią z nimi grać. Jako, że nie lubię grać przeciwko chińskim parą grającym w domu to ze stawką ostrożniej.
Franca L./Silva J. F. @1.50 6/10 Bet365
|
Do góry
|
|
|
|
#4646458 - 07/05/2011 01:04
|
addict
|
Fendrick L./Hanson B. - Schwaiger D./Schwaiger S.
Oglądałem Amerykanki w meczu z reprezentantkami Chin i grają na tym turnieju naprawdę nieźle. Szczególnie imponowała mi gra obronna, bo sporo piłek wybraniały z czego było wiele kontr, do tego kąśliwa zagrywka Fendrick. Pokonały na tym turnieju najlepszą parę na świecie Larisse i Juliane, a te z byle kim nie przegrywają. Od początku sezonu są w wysokiej formie o czym świadczy też 4 miejsce na turnieju w Brazylii, gdzie spotkały się też z parą Schwaiger D./Schwaiger S. i bez problemu pokonał je 2:0 w setach. Co sióstr Schwaiger to w tym turnieju ich nie oglądałem, ale widziałem je w zeszłym tygodniu w Sanyi i byłem 'in minus' zaskoczony ich grą, bo para ta kompletnie nie przypomina duetu z poprzedniego roku, grają póki co najwyżej średnio. Tutaj w poprzedniej rundzie niby pokonały 4 tutaj parę z rozstawienia Goller/Ludwig, ale Niemki są całkowiecie bez formy więc bym nie przeceniał tej wygranej. Jeśli Amerykanki zagrają na swoim optymalnym poziomie jaki prezentują w tym sezonie to nie widzę szans dla siostrzyczek S.
Fendrick L./Hanson B. @1.85 6/10 Betclick
|
Do góry
|
|
|
|
|
|