tak jest. Riba ma solidny pierwszy serwis - bardzo kąśliwy i precyzyjny. poza tym, poza clayem zmienia swój profil gry i sporo atakuje FH.
tylko poza clayem ile on tych meczy w trakcie sezonu rozgrywa ? 4-5 ?
Ile trzeba rozegrać meczy,żeby stwierdzić że dany gracz ma potencjał ofensywny? Oczywiście Riba to 'wychowany ziemniak', ale z możliwościami agresywnej gry. Nawet podczas niektórych jego meczy na clayu to widać np Juan Carlos Ferrero -Pere Riba-Madrid 7-6(5) 6-7(13) 6-2 6-2. Nie twierdzę,że będzie on rządził i dzielił na szybkich kortach, ale nie będzie to typowy chłopiec do bicia i takich 'Dodigów' może spokojnie łykać.
Kursy pyszne, a ranking już ładny wypracował i moim zdaniem w tym roku rozegra już dużo więcej meczy na szybkich kortach. W pierwszych dwóch rundach może być niebezpieczny na Wimbledonie.
Pamiętajcie również,że on właśnie łapie lepszą formę (patrząc po wynikach), bo przez pierwszą część sezonu długo nie mógł sobie poradzić z kontuzją (pachwiny - o ile się nie mylę

)
Craax co do Nishikoriego to nie czuję tego meczu, możliwe że wygra, ale ja tego nie gram. Liczyłem na drugi set Ryby, wyszedłem na minimalny plus, ale to nie to na co liczyłem