Dzis na stadionie "OSNATEL-ARENA" w osnabruck dojdzie do fajnego meczu pod kątem bukmacherskim

gdzie gospodarze spotkania zespol OSNABRUCK podejmie ARMINIE.
Obydwa zespoly ktore jeszcze w tamtym sezonie grali lige wyzej na
szczeblu 2 bundesligi dzis zagraja ze soba w ramach 3ligi.
Dlaczego akurat ten mecz "wpadł mi w oko" ? otóz prezes klubu DIRK RASCH podjal decyzje ze wszyscy kluczowi zawodnicy dla druzyny zostana odejda tylko ci mlodzi bez ktorych zespol
+ dokupieni zawodnicy bedzie walczyl o powrot do 2 ligi.
Odeszlo 3zawodnikow w miare sredniej klasy(klase oceniam wg umiejetnosci na 2/3lige) : tino berbig,alexander schnetzler oraz jan tauer. Ale fakt utrzymania tak swietnego zawodnika(wartego zapewnie wiecej niz tamta "3")jak JAN MAUERSBERGER to jest wielkim sukcsem prezesa i klubu.
A dokladajac fakt iz udalo im sie zespol wzmocnic NIELSEM HANSENEM(wlasnie oslabil arminie),mlodym zdolnym holendrem
FOUAD IDABDELHAY + transfer geritta WEGKAMPA zaledwie 18letniego super talenta jest sporym sukcesem klubu.
Druzyna gospodarzy pozyskala niedawno nowego sponsora"DRUCK-PROFI" co tez zwiastuje ze powaznie mysla o tym sezonie.
w 1 kolejce nie szlo im ale gol pozyskanego wlasnie mlodego holendra dalo zw 1-0 i 3pkt.
W pucharze niemiec zagrali z tsv1860m i polegli 2-3(grajac w 10) ale postawili bardzo wysokie warunki zespolowi
z monachium ktory mial w swoich szregach LAUTHA ktory dla mnie o dziwo nie znalazl angazu w BUNDESLIDZE!!!ale to temat na inna okazje.
Kilka słow o zespole gosci gdzie w bielefeldzie przechodzac ulica majac flage repr polski od razu zapraszaja
cie na darmowe piwo (i potrafia o "krolu arturze" wichniarku godzinami gadac).
Arminia Bielefeld przystapila do nowego sezonu w duza odmiennych nastrojach niz zespol dzisiejszych rywali.
Na dzien dobry po spadku klub opuscilo 11 zawodnikow!!!!!!

BERISHA,BOLLMAN,DENNEBOOM,EILHOFF,KAISER,KAUF,FISCHER....... cala plejada podst graczy.
na efekty dlugo nie czekalismy puchar 1-5 i to sa poczatki moim zdaniem upadku klubu.
Jak dla mnie obok oferty na dzis zaproponowanej przez buki na ten mecz nie moge przejsc "obojetnie"
i typ uwazam ze jest bardzo realny na powodzenie

boks:

OSNABRUCK-ARMINIA 1 1.9

boks: