sporo ciekawych meczów dzisiaj, ktoś coś typuje?
Phillies/Red Sox/Nats/Toronto/Rangers/Tampa - u mnie coś z tego pójdzie.
Może wrzucę coś od siebie odnośnie tych meczów :
1. Phillies-
Na pierwszy rzut oka wydaje się do gry, ale SP Cubs Garza to nie znowu jakiś cienias, dodatkowo czytałem o SP PHI Lee, że dużo zależy od jego dyspozycji dnia - czasami trafia się taki dzień, że ofens rywali punktuje aż miło... Dodatkowo brak Victorino (prawdopodobnie) i Polanco, więc ja bym tu odpuścił chyba...
2.Red Sox-
Wiadomo, różnica masakryczna, aczkolwiek SP Bostonu z ERA ponad 13 ( co prawda z 1 meczu, ale właśnie z meczu z BAL)... A że ofens BAL nie śpi można się było przekonać ostatniej nocy (10 runów), więc podobnie, jak w meczu PHI, zwycięstwo bardzo możliwe, ale ja osobiście bym się wstrzymał.
3.Nationals-
Tu akurat bym się zgodził, wszystko wskazuje na WAS, powinna być 2.
4.Toronto-
Tu bym sobie odpuścił, SEA streak 9 L, tu w każdym meczu może być przełamanie, szczególnie, że dziś SP solidny Pineda.
5.Rangers-
Tu bym sobie odpuścił z podobnych powodów, co wyżej, tyle, że to TEX ma streak 10+W, całkiem dobry SP LAA, tu bym nawet był skłonny grać 1.
i w końcu Tampa, która znalazła się na moim dzisiejszym kuponie (wraz z KC), aczkolwiek trochę się wahałem, bo TB woli wyjazdy, ale z tych meczów wybrałbym dubel WAS+TB, aczkolwiek jednocześnie życzę powodzenia.