Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#502360 - 03/02/2006 10:47 Championship - 32 kolejka (4-6.II)
jinx Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
32 kolejka LEAGUE CHAMPIONSHIP
Burnley - Plymouth
Coventry - Brighton
Crewe - Reading
Cr.Palace - Cardiff
Leeds - Q.P.R.
Leicester - Wolwes
Luton - Hull
Millwall - Sheffield Wed.
Southampton - Derby
Stoke - Preston
Norwich - Ipswich
05.02 godz.12:15
Sheff.Utd - Watford 06.02 godz.20:45

Edited by Prem (03/02/2006 16:18)

Do góry
Bonus: Unibet
#502361 - 03/02/2006 23:43 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
jinx Offline
old hand

32 kolejka League Championship rozbita została na trzy dni. W sobotę odbędzie się 10 meczy, a w niedzielę i poniedziałek po jednym spotkaniu.
I właśnie poniedziałkowy mecz zapowiada się jako najciekawszy. Spotkają się w nim drużyny, które są ostatnio w dobrej formie - będący od 6 meczy bez porażki Sheffield United gra z Watfordem. Goście wygrali ostatnie 4 mecze, a więc czyjaś passa zostanie przerwana.

Ważny mecz o miejsce w barażach odbędzie się na Selhurst Park, gdzie Crystal Palace zagra z Cardiff. "Orły" po raz ostatni przegrały u siebie z Walijczykami w 1976 roku, a ich domowy bilans z najbliższym rywalem to 17-5-2. Mogą więc liczyć na zwycięstwo, a w tym przypadku utrzymają bezpieczną przewagę nad "grupą pościgową" i baraże będą naprawdę blisko.

Na dole tabeli ważny mecz na The Den, gdzie będący niepokonany przez 3 ostatnie domowe mecze Millwall podejmuje Sheffield Wednesday. "Sowy" przegrały kolejne dwa mecze po trzech wcześniejszych zwycięstwach.

Lider Reading jedzie do Crewe, gdzie wygrał po raz ostatni w 1979 roku jeszcze w IV lidze. Gospodarze mają zresztą świetny domowy bilans z "Królewskimi", a mianowicie 6-7-2.

Nas interesują mecze Southampton - Derby i Leicester - Wolverhampton ze względu na grających w tych klubach Polaków. Tak się składa, że ekipy zarówno Białkowskiego i Kosowskiego oraz Hajty są w dołku. "Święci" w ostatnich 4 meczach zdobyli tylko 1 punkt, a "Barany" przegrały ostatnie 2 mecze oraz 3 mecze wyjazdowe.
"Wilki" z Tomaszem Frankowskim jadą do Leicester, gdzie po raz ostatni wygrali w 1971 roku, od tego czasu remisując tam 7 razy i przegrywając 11.

jinx
http://www.britishfootball.kom.pl/

Do góry
#502362 - 03/02/2006 23:53 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
jinx Offline
old hand

Jeśli miałbym coś zagrać, to byłyby to:
Burnley, który powinien się przebudzić, zresztą gościom 3 zwycięstwa wystarczą, Millwall, ciekawe tylko czy ich ostatnie wyniki to zwyżkująca forma, czy jej apogeum, Reading mimo nieciekawego (wręcz śmiesznego obecnie) H2H - teraz to dwa różne światy. Z reguły nie gram na gości po tak niskich kursach, ale na podbicie można gdzieś dołożyć. Na dokładkę pójdzie chyba też Wolverhampton (opcja z remisem). Chcąc myśleć o barażach powinni zacząć seryjnie zdobywać punkty. Wrócił Cort, jest Frankowski - nie powinni przegrać.

Do góry
#502363 - 04/02/2006 01:21 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
Crystal Palace - Cardiff

Tak więc z kolejną flaszeczką vodeczki spostrzegłem ciekawą sytuację w bawie. Mianowicie uwalony jest typ na gospodarzy w tym spotkaniu. Czy ktoś wie może o jakimś ewentualnym wałku ? Napewno u naziemniaków spotkanie jutro z rana będzie dostępne do typowania. Jeśli ktoś " COŚ WIE " proszę o odpowiedz tutaj, ewentrualnie na priovie.

Pozdro

wracam do pracy

VODKEN MACHEN !

Do góry
#502364 - 04/02/2006 08:39 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
Palister Offline
newbie

Meldunek: 17/01/2006
Crystal Palace - Cardiff City 1

Tak jak napisal kolega JINX b.wazny mecz dla gospodarzy,jezeli chca zlapac PO nie moga dzis stracic punktow.H2H zdecydowanie na ich korzysc, a wiec nic tylko wygrac.W skladzie gospodarzy zajda zmiany po przegranym spotkaniu z PNE 0-2.

Crystal Palace boss Iain Dowie is likely to ring the changes for the home clash with Cardiff.

Dowie was furious with his side's performance in their 2-0 midweek defeat at Preston and is considering making significant alterations for the game against another of Palace's play-off rivals.

Ben Watson is expected to return in midfield, and winger Marco Reich - who came on as a substitute at Deepdale - should be fit to start after overcoming a foot injury.

Clinton Morrison could also be dropped in attack, with Dougie Freedman and Jon Macken vying to replace him.

Defender Tony Popovic missed the North End game with a groin injury and is rated no better than 50-50 to recover from it in time for Saturday.

Meanwhile defender Glenn Loovens is poised to return to Cardiff's starting line-up.

Manager Dave Jones is known to be unhappy with the form of Rhys Weston in the Bluebirds' recent games, and former Holland Under-21 international Loovens is ready to step up from the substitutes' bench.

Loovens for Weston will be the only change to the side which drew 1-1 at home with Millwall, as Cardiff bid to stretch their unbeaten run to a fourth match.

zr.http://soccernet.espn.go.com

ps. np. w CENTREBET mecz jest w ofercie

Leeds United - Queens Park Rangers 1
Gospodarze moim zdanie nie beda mieli zadnych problemow z pokonaniem QPR .QPR przyjezdza tam z 3 bramkarzem (2 podstawowych kontuzje).katastrofalna gra w meczu na wlasnym boisku w poprzedniej kolejce (2-3 Leicester),w ktorym to oddali 3 strzaly na bramke rywala grajac 3 napastnikami ,jeszce bardziej utwierdza mnie w tym ze gospodarze zdobeda 3 pkt.( w poprzednim sezonie 6-1 dla Leeds)

Stoke City - Preston North End 2 ??
Nad tym meczem musze jeszce pomyslec choc kurs na PNE 2 @2.37 jest dla mnie interesujacy.PNE ostatnio w b.dobrej formie ostatnio dogonili PO ,i beda chcieli sie tam utrzymac ,a to gwarantuje zwyciestwo nad STOKE.Stoke zagra bez najlepszego strzelca Sambegou Bangoura,ktory wyjechal na PNA .Kontuzje wykluczaja z meczu rowniez Dave Brammer i Darel Russella

Do góry
#502365 - 06/02/2006 11:41 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
adira Offline
newbie

Meldunek: 27/11/2004
ja sie dzisiaj chyba skucze na remis do przerwy i na koniec SU-Watford (x/x) za kurs 5,00 w Bet-at-home. Ostatnio lubie grac takie zaklady gdyz mi wchodza, oby dzisiaj nie zawiedli rowniez

Do góry
#502366 - 06/02/2006 17:14 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
LART Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/12/2005
Quote:

ja sie dzisiaj chyba skucze na remis do przerwy i na koniec SU-Watford (x/x) za kurs 5,00 w Bet-at-home. Ostatnio lubie grac takie zaklady gdyz mi wchodza, oby dzisiaj nie zawiedli rowniez

Nie mam czasu na pisanie analizy ale podtrzymuję zdanie. Nie wiem jak HT ale na całośc remis sam dałem do "czwórki" na dziś to jeden chyba z ciekawszych typów. Pozdrawiam Lart

Do góry
#502367 - 06/02/2006 21:41 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
adira Offline
newbie

Meldunek: 27/11/2004
pomylka ale grajac w "10" SU calkowicie opadlo z sil

Do góry
#502368 - 08/02/2006 15:21 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
nerti Offline
addict

Meldunek: 26/01/2005
Witam

Chcialbym zasiegnac rad ekspertow na temat nastepujacych meczy
CARDIFF-STOKE 12 niby czysta jedynka, cardiff u siebie mocne 0-3 ostatnie spotkanie na korzysc Cardiff, lecz Stoke to nie jest zespol swojego boiska nie raz potwierdzilo ze lubi grac na wyjazdach i mecz moze skonczyc sie bramka w 90 minucie dla Stoke...

PRESTON-LUTON 12 podobna sytuacja Luton wpada do Champ i niszczy wszystkich w poczatkowych fazach rozgrywek wlacznie z Preston , ktore gralo na wyjezdzie a dodac mozna ze jest to zespol rowniez lubiacy gre na nie swoim boisku, i wiekszosc punktow zdobywaja na wyjazdach, a dostali 3-0...

SHEFFIELD WED-CRYSTAL PALACE X2 Sowy w Leauge One byly znane z doskonalej gry na wyjazdach, w domu jednak nie szlo im najlepiej, tymaczasem Palac spadkowicz z Premiership ostatnio w lepszej kondycji ale nie jest to raczej zespol typowo wyjazdowy, konkluzja sie nasuwa sama beniaminek i spadkowicz = X, chyba ze Andrew sie postara...

WOLVERHAMPTON-CREWE 1 ten mecz chyba jest najlatwiejszy do wytypowania Wilkom ucieka PO a Crewe juz sie raczej nie podniesie

PLYMOUTH-SHEFFIELD UTD 12 ten mecz rowniez moze byc ciekawy nie analizuje go poniewaz w tym sezonie stracilem dosc duzo kasy przez wybryki jednego z lepiej grajacych zespolow na wyjazdach w Champ, ale 2 kusi...

Nom to by bylo na tyle, licze na jakis dialog ze strony ekspertow. THX pozdro
--------->>>>>>>>One&Two

Do góry
#502369 - 09/02/2006 11:54 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
kocik Offline
newbie

Meldunek: 20/10/2005
Co sadzicie o meczu:
709 20:45 Reading - Southampton 1.50 3.45 5.20 1.05 2.07
sts
Moim zdaniem gospodarze powinni wygrac, ale w zespole swietych gra nasz niezawodny Grzegorz Rasiak

Do góry
#502370 - 09/02/2006 21:47 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
Tomasz Frankowski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2004
Quote:

Witam

Chcialbym zasiegnac rad ekspertow na temat nastepujacych meczy
CARDIFF-STOKE 12 niby czysta jedynka, cardiff u siebie mocne 0-3 ostatnie spotkanie na korzysc Cardiff, lecz Stoke to nie jest zespol swojego boiska nie raz potwierdzilo ze lubi grac na wyjazdach i mecz moze skonczyc sie bramka w 90 minucie dla Stoke...

PRESTON-LUTON 12 podobna sytuacja Luton wpada do Champ i niszczy wszystkich w poczatkowych fazach rozgrywek wlacznie z Preston , ktore gralo na wyjezdzie a dodac mozna ze jest to zespol rowniez lubiacy gre na nie swoim boisku, i wiekszosc punktow zdobywaja na wyjazdach, a dostali 3-0...

SHEFFIELD WED-CRYSTAL PALACE X2 Sowy w Leauge One byly znane z doskonalej gry na wyjazdach, w domu jednak nie szlo im najlepiej, tymaczasem Palac spadkowicz z Premiership ostatnio w lepszej kondycji ale nie jest to raczej zespol typowo wyjazdowy, konkluzja sie nasuwa sama beniaminek i spadkowicz = X, chyba ze Andrew sie postara...

WOLVERHAMPTON-CREWE 1 ten mecz chyba jest najlatwiejszy do wytypowania Wilkom ucieka PO a Crewe juz sie raczej nie podniesie

PLYMOUTH-SHEFFIELD UTD 12 ten mecz rowniez moze byc ciekawy nie analizuje go poniewaz w tym sezonie stracilem dosc duzo kasy przez wybryki jednego z lepiej grajacych zespolow na wyjazdach w Champ, ale 2 kusi...

Nom to by bylo na tyle, licze na jakis dialog ze strony ekspertow. THX pozdro
--------->>>>>>>>One&Two

niejestem moze jakims expertem od angielskiego futbolu ale po czesci gram prawie te same mecze co ty a wiec WILKI typ-1 ty widzisz ten mecz za najatwieszy ale to sie moze wydawac wlasnie takie nagorzej wchodza ale z Tomkiem powinniporadzic sobie z ostatnim zesplem w tabeli
SHEFFIELD WED-CRYSTAL PALACE X2-jak najbardziej sluszny typ z tego wzgledu ze cp liczy na po i musza kontrolowac sytuacja a gospodarze dosc niewyraznie graja na swoim boisku PRESTON-LUTON w tym meczu gram ryzykanta w postaci 2 pretson 20 meczy bez porazki w tym od 11 spotkan niepokonani u siebie hm a goscie ta druzyna jest nieprzewidywalna a wiec moze w ta kolejke cos sie ciekawego stanie a jeszcze jedno pretson gral mecz pucharowy moj typ czysta 2

no i na jutro reading-southampton mecz dwoch druzyn bedacych na innych biegunach wiec cos sie moze jutro fajnego stac moja rada taka naten mecz uwazac ja gram skromnie ten meczyk na ... moze sie uda

pozdrawiam

Do góry
#502371 - 10/02/2006 09:37 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
nerti Offline
addict

Witam
Kurczak dzieki za porady, a jesli chodzi o Krolewskich to generalnie tego meczu ne ruszam, ostatnie wspolne spotkanie na 0-0, powinno byc chociaz 0-1 dla Reading w 1 polowie a pozniej 1-1 FT zeby mozna bylo myslec o wygranej Reading u siebie no ale zobaczymy...tym bardziej ze Grzegoz bedzie sie chcial wykazac, a pamietajac to co robil w Derby, ma wielkie szanse...
Pozdro

Do góry
#502372 - 10/02/2006 13:35 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
joda4 Offline
journeyman

Meldunek: 12/08/2005
Ja tam stawiam bez wahania na Reading 1 a pamoietacie jak gtral Rasiak w Tottenhamie. Jak zagra to wedlug mnie bedze 12 zawodnikiem gospodarzy no ale zobaczymy, a wiecie napewno czy zagra jak ktoś wie to prosze o info pozdro

Do góry
#502373 - 10/02/2006 14:11 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
nerti Offline
addict

Quote:

Ja tam stawiam bez wahania na Reading 1 a pamoietacie jak gtral Rasiak w Tottenhamie. Jak zagra to wedlug mnie bedze 12 zawodnikiem gospodarzy no ale zobaczymy, a wiecie napewno czy zagra jak ktoś wie to prosze o info pozdro

Southampton are likely to give debuts to their trio of new signings.
Striker Grzegorz Rasiak, winger Jermaine Wright and midfielder Richard Chaplow could start or at least some part in the game."

Zrodlo :http://forum.bettingadvice.com/viewtopic.php?p=735546#735546

Pozdro

Do góry
#502374 - 10/02/2006 16:12 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
LART Offline
Pooh-Bah

Quote:

Witam
Kurczak dzieki za porady, a jesli chodzi o Krolewskich to generalnie tego meczu ne ruszam, ostatnie wspolne spotkanie na 0-0, powinno byc chociaz 0-1 dla Reading w 1 polowie a pozniej 1-1 FT zeby mozna bylo myslec o wygranej Reading u siebie no ale zobaczymy...tym bardziej ze Grzegoz bedzie sie chcial wykazac, a pamietajac to co robil w Derby, ma wielkie szanse...
Pozdro

//Błagam tylko nie to !! Wielkie serce to może to on i ma ale chyba jako przerośnięty gruczoł bo do piłki to on nie ma nic !! Dla mnie i pewnie około 5 miliardów ludzi na tym globie koleś nadaje sie tylko na smar do nart. A jego ewentualny występ jeszcze bardziej mnie utwierdza w przekonaniu, że Southampton nie powinno wywieść z meczu z Reading żadnej zdobyczy punktowej. Reading jak tego meczu nie wugra to zrobi to wyłącznie na własne życzenie. Dzisiejsza wygrana już prawie przypieczętuje ich awans do Premier League. Co by nie mówił ale Drewniak to raczej nie będzie gwoździem do trumny Reading. Pozdrawiam Lart

Do góry
#502375 - 10/02/2006 22:04 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
LART Offline
Pooh-Bah

Quote:

Quote:

Witam
Pozdro

//Błagam tylko nie to !! Wielkie serce to może to on i ma ale chyba jako przerośnięty gruczoł bo do piłki to on nie ma nic !! Dla mnie i pewnie około 5 miliardów ludzi na tym globie koleś nadaje sie tylko na smar do nart. A jego ewentualny występ jeszcze bardziej mnie utwierdza w przekonaniu, że Southampton nie powinno wywieść z meczu z Reading żadnej zdobyczy punktowej. Reading jak tego meczu nie wugra to zrobi to wyłącznie na własne życzenie. Dzisiejsza wygrana już prawie przypieczętuje ich awans do Premier League. Co by nie mówił ale Drewniak to raczej nie będzie gwoździem do trumny Reading. Pozdrawiam Lart

//I tak właśnie kończą się mecze z udziałem kolegi Drewniaka. Teraz to dopiero nadeszły suche lata dla Southampton.

Do góry
#502376 - 11/02/2006 10:22 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
Palister Offline
newbie

Meldunek: 17/01/2006
Preston North End - Luton Town 1
Prawda jest ,ze PNE bardzo dawno nie przegrali,ale moim zdaniem nie nastapi to dzis.Luton swoje najlepsze wystepy w tym sezonie ma juz za soba,na wyjazdach nie prezentuje sie najlepiej(5 1 10 13:23 ).PNE bedzie chcialo utrzymac bezpieczna przewage nad druzynami goniacymi PO,a pokonanie Luton bedzie im to gwarantowac.

Sheffield Wednesday - Crystal Palace ??
W meczu nie zagraja:

Crystal Palace: Fitz Hall (kartki),Tony Popovic (plecy),Michael Hughes(zebra),Danny Butterfield(miednica) ,Danny Granville (noga).

Shefield:Whelan(kartki)

Troche dluga ta lista kontuzjowanych jezeli chodzi o CP troche mnie to martwi bo JA tez mialem zamiar ich zagrac , a tak trzeba sie jeszce raz zastanowic.

Watford - Coventry City 1
Coventry jedna z najslabszych druzyn jezeli chodzi o mecze wyjazdowe i tym razem nie powinna poprawic swojego bilansu.Troszke mnie martwi to ,ze w ostatnich 3 spotkaniach tych druzyn wygrywalo Coventry.Jednak kazdy mecz gosci z druzynami zajmujacymi miejsca 1-6 konczy sie ich porazka.

Do góry
#502377 - 11/02/2006 12:15 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
berek Offline
veteran

Meldunek: 01/01/2005
Quote:

Quote:

Quote:

Witam
Pozdro

//I tak właśnie kończą się mecze z udziałem kolegi Drewniaka. Teraz to dopiero nadeszły suche lata dla Southampton.

Trochę przesadzacie
Z pomeczowych wypowiedzi zawodników "Swiętych" jasno wynika że Grzesiek jest zawodnikiem w dechę !

Do góry
#502378 - 11/02/2006 13:43 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
Mixon Offline
member

Meldunek: 20/12/2005
Watford, Wolves, Preston - który z tych typów wydaje wam się nabardziej pewny a który mniej bo szukam czegos do uzupełnienia kuponu z bundesligi.

Do góry
#502379 - 19/02/2006 17:43 Re: Championship - 32 kolejka (4-6.II)
agil Offline
newbie

Meldunek: 29/01/2006
takie glupie pytanie off topic
co to jest H2H ?

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Akhu, Biszop