5.II Barreirense - PortimonenseLeixoes - MoreirenseGondomar - ChavesFeirense - Santa ClaraEstoril - VarzimCovilha - Beira MarMaia - OvarenseMarco - OlhanenseUWAGA: Po kliknięciu na wybrany mecz przejdziecie do statystyk mu poświęconych----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W ubiegłym tygodniu skuteczność podanych przeze mnie typów w Liga de Honra była słaba (1/3), nie będę się nawet próbował zasłaniać pechowym remisem Moreirense. Mam nadzieję, że dziś pójdzie nieco lepiej.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Marco - Olhanense O dramatycznej sytuacji w obozie Marco pisałem już
TUTAJ. Od tamtego czasu zmieniło się tylko na gorsze - zespół wrócił z Varzim bez punktów (1:3), na dodatek do Porto B powrócili z wypożyczeń trzej gracze z pierwszej jedenastki Marco - Gonzalo, Pedro Ribeiro oraz Vierinha. Dodam tylko, że Marco w ostatnich pięciu meczach strzeliło jedną bramkę, straciło dziesięć i poniosło komplet pięciu porażek. Marco przegrało w dwóch ostatnich meczach u siebie z Aves (3 miejsce w lidze) oraz Moreirense (13). Teraz zadanie jakie czeka bankrutujący zespół jest jeszcze trudniejszy - na Estadio Avelino Ferreira Torres zawita bowiem Olhanense - wicelider i drużyna grająca ostatnio najefektowniejszą piłkę w Liga de Honra. W ostatnich pięciu spotkaniach gracze z Olhao zaaplikowali bramkarzom rywali aż 15 bramek (średnio 3 na mecz!), w doskonałej formie znajduje się autor hat-tricka z ostatniego meczu ligowego (z Covilhą), Moses. W ubiegłym roku Marco wygrało z Olhanense 2:1, w tym sytuacja zmieniła się o blisko 180 stopni, Olhananse jest niepokonane od 11 spotkań, przerwanie tej serii na stadionie Marco byłoby - nie boję się użyć tego słowa - ogromną niespodzianką. Wszystko wskazuje na triumf gości.
Olhanense 8/10 po 1.75 w Betandwin----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Być może jutro (czytaj: dzisiaj po godzinie 10) podam kolejne typy.
Pozdrawiam