Strona 5 z 14 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 >
Opcje tematu
#504618 - 16/02/2006 10:52 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
_potepiony_ Offline
old hand

Meldunek: 11/09/2005
Ja dziś wypatrzyłem takie pozycje dla siebie:

1 CZECHY - SZWAJCARIA
Mój pick: +3.5 SUI
Czesi dopiero w końcówce wczorajszego meczu osdkoczyli Niemcom na 1:4, bo tak to ich gra niczym specjalnym nie imponowała mi. Patrząc na nazwiska to w każdej linii nie gwiazdy, a mega gwiazdy. Mam nadzieję, że dziś Aebischer zagra od początku. Wczoraj to komentatorzy podawali bajońskie sumy jakie zainwestowano w Szwajcarski hokej ostatnimi czasy. Myślę, że Szwajcarzy będą dwoić się i troić na lodzie bardziej niż Czesi. To im bardziej zależy na zwycięstwie nić pepickom i dlatego jak przegrają to po walce. Tak to widzę. +3.5 jak najbardziej biorę za 1.95

2 SZWECJA - ROSJA
Mój pick: 1X
Jeszcze dziś mnie trzęsie bo miałem 1X na Ruskich wczoraj. Ja nie wiem ale dziwię się, że wogóle prowadzili 2:1, a potem 3:2. Nawet jak prowadzili 3:2 to cały czas czułem gdzieś w kościach, że ciężko będzie to chociaż zremisować. Po pierwsze gdyby nie ten cały Bryzgalov czy jak mu tam to by było jeszcze więcej!!! Nie wiem ale na 3 podania 2 kończyły się niecelnie. Obrońcy rosyjscy często tracili krążek doprowadzając do sytuacji sam na sam. Próbowali się ratować w takich sytuacjach karami i jak widziałem jak grają w osłabieniu to modliłem się nie o to żeby Słowacy im nie wpakowali czegoś tylko o to żeby sami sobie tego nie zrobili. Zresztą najlepiej wyglądał Bure po meczu jak go pokazali - kręcił głową i niewierzył chyba w to co zobaczył. Kurs 1.42.

Z tych dwóch wychodzi AKO: 2.78. Zagram to za 25zł bo dziś idę na disko i nie mam zamiaru się niepotrzebnie dołować tak jak wczorajszymi Ruskimi.

P.S. Ciekawe czy Putin przykręcił kurek z gazem Słowakom za wczoraj, hehe

POZDRO600

Do góry
Bonus: Unibet
#504619 - 16/02/2006 11:49 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
Lukass19 Offline
journeyman

Meldunek: 29/10/2003
ja sie obawiam o czechy z taka przewaga, wczoraj odskoczyli, jednak jeden z goli byl podczas gdy niemieckiego bramkarza nie bylo w bramce, ale fakt ze wlasnie ten bramkarz byl bardzo dobrze dysponowany... ja jednak nie sadze zeby byla az taka przewaga w tym meczu

Do góry
#504620 - 16/02/2006 13:39 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
bkbk Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/09/2005
kurs 1.42 na 1x na szwecje nie za wysoki o wiele ladniej wyglada over 5.5 za 1.75

Do góry
#504621 - 16/02/2006 14:08 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
A ja konsekwentnie w meczach grupowych pomiedzy wielka siodemka bede gral na wyzszy kurs... Dzisiaj bedzie wiec to Rosja.. 2 wielki mecz... Rosjanie wczoraj nie zawiedli mnie, po prostu Slowacy zagrali swietnie.. mysle ze maja duze szanse na powalczenie ze Szwedami.. Mala stawka na Rosje @2,6 i ubezpieczenie na zwrot stawki w razie remisu...
Dzisiaj zobaczymy ogromny potencjal Kovalchuka, Ovechkina, Frolova Afingeniova i spolki..

A co robia Czesi... Wstyd..

Edited by g00niek (16/02/2006 14:10)

Do góry
#504622 - 16/02/2006 14:38 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
guardian Offline
old hand

Meldunek: 01/02/2006
Przez Pepików mam kupon w plecy. Co za dziady! Mam nadzieję, że nie odegrają w turnieju żadnej roli. Kibicuję Słowakom i Finom.

Do góry
#504623 - 16/02/2006 15:38 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Nie przesadzaj,takie wtopy to esencja sportu

Swoja drogą na Szwajcarów wystarczyłaby "krajówka" złożona z graczy Bilich Tygri i Slavii.

Tymczasem "import" przyjechał troche zmeczony i zamiast zregenerować siły to imprezuje

Kubeł zimnej wody jak znalazł,bo w pierwszych dwóch meczach nie widziałem u Czechów trenera
NHL-owcy rządzili i może po dzisiejszym to sie zmieni i powróci do normalności.

Gwoli scisłości kontuzja Haska ma duzo wiekszy wpływ na zespół niż by sie wydawało.

Dla mnie Czesi nadal kandydatami do złota,pomimo ewidentnego falstartu,ale...to jest turniej.

Do góry
#504624 - 16/02/2006 16:39 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
harris73 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2005
Przesadzasz troszke ze swoim optymizmem co do czeskiego hokeya,ale nic sie nie stalo bo nic nie przeszkadza w zlocie dla Czechow,nie moga tylko grac tak jak dotychczas...Kazda ekipa zaliczyla juz wpadke oprocz Slowaków...kazda bo mysle ze Canada wygra z Niemcami ale hp+4,5 na Niemcow wyglada swietnie,co myslicie?

Do góry
#504625 - 16/02/2006 16:48 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
MichuTN Offline
veteran

Meldunek: 10/01/2006
Quote:

Przesadzasz troszke ze swoim optymizmem co do czeskiego hokeya,ale nic sie nie stalo bo nic nie przeszkadza w zlocie dla Czechow,nie moga tylko grac tak jak dotychczas...Kazda ekipa zaliczyla juz wpadke oprocz Slowaków...kazda bo mysle ze Canada wygra z Niemcami ale hp+4,5 na Niemcow wyglada swietnie,co myslicie?

Również gram Niemców +4,5 w Expekcie (u innych jeszcze 3,5)
Myślę że Olaf Kolzig będzie dalej świetnie bronił, a napastnicy też ustrzelą choć brameczkę i ...
Pozdrawiam

Do góry
#504626 - 16/02/2006 17:15 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Na goraco.. Wlasnie skonczyl sie 2 pojedynek wielkich... i na razie moj nos w dobrej kondycji Mam nadzieje ze go nie zmecze, bo takich meczow jeszcze wiele przed nami.. W meczu Slowacja - Szwecja widze tylko jedno rozwiazanie ktorym bedzie... przekonywujące zwyciestwo.. Trzech Koron Ale o tym sza.. poczekamy na kursy i zobaczymy...

Amk nie przesadzam wcale.. turniej turniejem. Fakt faktem ze szwajcarska NLA od kilku lat rozwija sie znakomicie, Finowie: Nieminen, Nummelin, Peltonen, naturalizowani Kanadyjczycy, ostatnio nawet Czesi i Slowacy przychodzacy do tej ligi spowodowali ze szwajcarska ekipa dorosla do bardzo ciekawych wynikow.. Ale abstrahujac od tego podtrzymuje wczesniejsze slowa.. Wstyd dla naszych poludniowych sasiadow.. Mistrzowie olimpijscy z Nagano, mistrzowie swiata nie powinni pozwalac sobie na taka porazke.. Ogladalem dosc obszerne fragmenty meczu i styl gry "Pepikow" nie powalal... Byc moze jeszcze sie obudza.. oby..

Panowie, co do meczu Kanada vs Niemcy... Jesli Kanadyjczycy zagraja chociaz na 60% swoich mozliwosci to moga odprawic Niemcow z bagazem wielu goli.. ich latwosc poruszania sie po lodzie technika powalaja... ale Italia grali na... 30-40% takie moje zdanie.. Wszystko zalezy od tego jak potraktuja dzisiejszy mecz.. Na moj nos moze byc ostra kanonada i ten handi 4,5 bramki moze pasc... ale nie gram tego meczu, to tylko moja delikatna sugestia...

Turniej zapowiada nam sie wspaniale a w meczach 1/4 w ktorych zobaczymy: Kanade, Czechy, Finlandie, Szwajcarie, Slowacje, Rosje, Szwecje i USA zapowiadaja sie wspaniale widowiska

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#504627 - 16/02/2006 18:35 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
Gdyby ktoś szukał tutaj można obejrzeć meczyki:
Kanada-Niemcy
USA-Kazachstan

klik

Do góry
#504628 - 16/02/2006 18:56 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Napiszę cosik śmiesznego - pierwszy raz zabieram glos w temcie hokejowym - dlatego prosze o wyrozumiałość:
USA - Kazachstan - X2 /7.75/ 2/10
dlaczego?
1/ Ekipa amerykańska jest najsłabsza ze wszystkich ekip zaliczanych do światowej czołówki
2/ USA lubi robić psikusy
3/ Remis z Łotwą chluby im nie przysparza
4/ Nie tak dawno - w listopwdzie dostali potężne lanie od Niemców, a czy kazachowie tak bardzo odsają od germańców czy Łotyszy?
5/ Kazachowie w meczu ze szwedami trzymali się dzielnie - dopóki nie rozwiązal się worek z bramkami - a jak dziś go amerykańcy nie rozsznorują?
6/ Przeglądając ostatnie mecze Kazachów - wszystkie kończyły sie na styku max 1,2 golami przewagi - i to grali z drużynami sporo lepszymi od USA
7/ Kazachowie grają bez jakichkolwiek obciążeń, a Stany zjednoczone po remisie z lotyszami muszą troszkę wygrać na siłę - już dziś Virpii wygrała

i najważniejszy powód:
8/ Te IO obfituje w dużą ilośc niespodziewanek - może i dzis się takowa przydarzy?

skoro tak to i drugi typ: Kazachstan +3,5 /2.10/ 5/10

Należy jednak brac pod uwagę jedno - laickośc w temacie autora postu - ja jednak sprobuję zagrać oba zakłady - sam fakt że bukii wystawiły taka niska linie mnie zastanawia?

Do góry
#504629 - 16/02/2006 19:06 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Krajan za 56 minut USA zaczna rozbijac Kazachow... Mecz z Lotwa chluby im nie przynosi ale...

1. Wyszli z samolotu i zagrali, praktycznie bez aklimatyzacji.. dzisiaj niby 2 dzien dopiero ale juz powinno byc lepiej

2. Amerykanie to dumny narod, moim zdaniem bardziej niz Kanadyjczycy i dzisiaj zagraja juz na maxa zeby zmazac plame z meczu z Lotwa, co sie bedziemy oszukiwac to byla plama..

3. Mimo tego ze wszyscy mowia ze sklad Amerykanow slaby.. nie przesadzajmy oni jeszcze pokaza klase..

Stawiam handi -3,5

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#504630 - 16/02/2006 19:18 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
mike79 Offline
member

Meldunek: 10/03/2005
Quote:

Quote:

Swoja drogą na Szwajcarów wystarczyłaby "krajówka" złożona z graczy Bilich Tygri i Slavii.

Z pierwszym zdaniem w pełni się zgodzę. Natomiast co do drugiego to mam bardzo duże wątpliwości.W przeciągu kilku lat Szwajacarzy "zmontowali" bardzo solidną ligę i kilka bardzo dobrych klubów.Tu musiało mieć i ma przełożenie zarówno na wyniki klubowe, jak i reprezentacyjne.Ale wydaje mi się że i tak wszystko co najlepsze to dopiero przed nimi(w perspektywie najbliższych lat).
PS. Posiadasz może info jakimi budżetami dysponują kluby z Liberca i Pragii ?? Ciekawe jak wyglądało by takie porównanie...

Na koniec zdanko o turnieju. Takiej Szwecji JAK DZISIAJ to ja nie kupuję jako zwycięzcy IO !! Gra nie proporcjonalna do nazwisk i potencjału tej drużyny !! A przegrać 5:0 w konfrontacji z zespołem również mającym aspiracje medaloWe NIE WYPADA
To tyle...
POZDRAWIAM !!

Do góry
#504631 - 16/02/2006 19:58 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Krajan za 56 minut USA zaczna rozbijac Kazachow... Mecz z Lotwa chluby im nie przynosi ale...

1. Wyszli z samolotu i zagrali, praktycznie bez aklimatyzacji.. dzisiaj niby 2 dzien dopiero ale juz powinno byc lepiej

2. Amerykanie to dumny narod, moim zdaniem bardziej niz Kanadyjczycy i dzisiaj zagraja juz na maxa zeby zmazac plame z meczu z Lotwa, co sie bedziemy oszukiwac to byla plama..

3. Mimo tego ze wszyscy mowia ze sklad Amerykanow slaby.. nie przesadzajmy oni jeszcze pokaza klase..

Stawiam handi -3,5

Pozdrawiam
Dominik

Moze dominik masz i rację dlatego na zwrot postawiłem na pierwszą bramkę - oczywiście KaZ - /5.15/ - innego rozwiazania nie widzę

Do góry
#504632 - 16/02/2006 19:59 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Dominik - sorry!

Do góry
#504633 - 16/02/2006 20:57 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

W przeciągu kilku lat Szwajacarzy "zmontowali" bardzo solidną ligę i kilka bardzo dobrych klubów.Tu musiało mieć i ma przełożenie zarówno na wyniki klubowe, jak i reprezentacyjne.Ale wydaje mi się że i tak wszystko co najlepsze to dopiero przed nimi(w perspektywie najbliższych lat).

Pisząc,ze na Helwetów wystarczyłaby czeska krajówka ,miałem na mysli przede wszystkim zaangazowanie i realizowanie taktyki.

"Team NHL" przejeździł obok meczu(z małymi wyjatkami),najwiecej energii wydatkujac na starcia przy bandzie,gdzie na siłę chciał udowodnić swą wyższość.

Cóż,jak sie kładzie późno spać,awstaje do dnia i na kacu to wiekszość facetów jest wqrzona,czescy hokeiści nie są wyjatkami.

To była jedyna wpadka w Turynie,jestem o moich faworytów spokojny

Do góry
#504634 - 16/02/2006 22:04 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Oceniajac postawe po 2 dniach turnieju:
Pozytywy
1. Finlandii Power Play co prawda przecwiczony na slabszych druzynach ale musi imponowac ( vide podobny potencjalem zestaw przeciwnikow mieli Czesi i wielkie g... ) ze Szwajcarami 3 na 5 = 60% z Wlochami 5 na 11 = 45% - ciekawe jak bedzie z silniejszymi
2. A jednak Szwajcarzy pokazali ze sa groznym zespolem i zapewne jeszcze nie raz pokaza - zespol gra w niezmienionym skladzie ( 21 z 23 graczy gralo na zeszlorocznych MS ) i to widac
3. SLowacja ?! - troszke duzo bramek traca , ale jeszcze wiecej strzelaja w tym Rosji az 5 , Lotwie 6 - sila w ofensywie jest
4. Piekna dla oka gra Rosja - no i super Nabokov w bramce

Negatywy:
1. Wielkie g.. CZechow - gwiazdy, gwiazdeczki a zespolu brak - na szczescie wazne mecze jeszcze przed nimi, ale z taka gra nie widze ich
2. Troszke Szwedzi zawiedli w meczu z Ruskim , meczyk naprawde ladny dla oka i te brameczki tyle ze sami nic nie strzelili

Po srodku:
1. Kanada po 11 miutach 3-0 a potem mimo lacznie 40 strzalow w meczu jeszcze tylko 2 - ale w sumie tak gra druzyna turniejowa w eliminacjach w tak ciezkim turnieju ( 7 meczy w 11 dni ) kiedy trzeba przyspiesza , a potem sie swietnie slizgaja
2. USA robia swoje z KAzachami ale jednk jakos tak iskry brakuje - ale w sumie co wiecej chciec 3-0 w 1 tercji i spokoj

PS. Prawdziwy hokej zacznie sie od cwiercfinalow, ale rozstawienie tez jest wazne

Do góry
#504635 - 17/02/2006 00:06 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Panowie eksperci od hokeja.Ja za dużo w tym nie siedzę, ale co powiecie na takie zagranie na jutro.Finlandia i Szwecja po 2/10 i do tego Rosja na zwrot stawek z tych dwóch ?Oczywiście jeszcze nie ma kursów, ale takie coś mi chodzi po głowie.

Do góry
#504636 - 17/02/2006 00:40 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
ok pytanie nieaktualne, bo jutro nie ma meczy a [*******] sts ma wystawione na jutro i mnie w ciula zrobili

Edited by kewin (17/02/2006 12:09)

Do góry
#504637 - 17/02/2006 10:57 Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
moor6 Offline
5 minut po czasie

Meldunek: 13/05/2005
mecze są w sobote:

włochy - niemcy (1)

canada - szwajcaria (1x)

czechy - finlandia (1) po ciezkim boju

kazahstan - rosja (2) bez 2 zdan

szwecja - łotwa (1) muszą