#504759 - 23/02/2006 19:49
Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Zacznijmy od tego, ze Nabokov puscil juz w tym turnieju bramke, strzelcem byl Aigars Cipruss, wiec 0 nie jest takie nadmuchane, a co do samych polfinalow to moje typki:
Rosja-Finlandia 1 - Rosjanie sa dla mnie zdecydowanie najlepsza druzyna w tym turnieju, a wspomniany Ovechkin to dla mnie zawodnik ktory z nawiazka odrobi to co moga stracic nawet jak sie zagotuje. Dla mnie Rosjanie maja lepszego bramkarza, o wiele lepszy atak i tylko nad obrona moznaby dyskutowac.
Czechy-Szwecja 2 - Co tu duzo gadac jakos nie widze Czechow w finale i tyle, Szwedzi moga spokojnie ich powstrzymac, po pierwsze mieli latwiejszy cwiercfinal, w ktorym grali 2 tercje, po drugie nie grali na powaznie ze Slowacja, po trzecie calkowicie zdrowy Forsberg no i to chyba powinno wystarczyc.
|
Do góry
|
|
|
|
#504760 - 23/02/2006 22:46
|
addict
Meldunek: 01/07/2005
|
Quote:
Co zaś tyczy sie prowokacji,to zauważ,ze (widoczne na zblizeniach)w ekipie Finlandii jest najmniejsza liczba ....siekaczy 
Swoja drogą dziwne,że osobnicy zarabiajacy tak ogromne sumy nie zafunduja sobie implantów ,tylko poprzestali na częsciowych wkładkach. Może specyfika tej dyscypliny warunkuje takie "kalkulacje",bo po co inwestowac w implanty,skoro i tak zostaną wybite
Hehe ktos to rowniez zauwazyl...  Jak zobaczylem tego Peltonena (czy jakos tak) jak sie cieszy po strzeleniu bramki to dlugo nie moglem opanowac spazmatycznego smiechu Kolo nie ma chyba czterech zebow w gornej szczece!  Masz racje Amk ze nie wstawiaja sobie chyba tylko z praktycznych wzgledow . Ale bez jaj jak z takimi brakami wyrywac panienki? Mysle jednak ze oni maja implanty tylko w sezonie profilaktycznie wykrecaja je sobie a braki w erotycznych podbojach nadrabiaja po sezonie 
|
Do góry
|
|
|
|
#504761 - 24/02/2006 06:49
|
veteran
Meldunek: 31/10/2002
|
bez rozpisywania się dzisiaj stawiam na skandynawski finał (jako jeden z nielicznych) Finlandia - Rosja 1 3.40 koniec farta Nabokova i zwycięstwo Finów 2-3 bramkami Rosja wygrywac, wygrywa ale jest to dla mnie jakies takie nieprzekonujące, niby strzelają, ale oglądałem wszystkie mecze i raziła mnie niemoc ofensywna i Kandy i np. USA Szwecja - Czechy 1 2.50 przed turniejem postawiłem na Szwedów i na razie wszystko przebiega zgodnie z planem 
|
Do góry
|
|
|
|
#504762 - 24/02/2006 07:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Oj nie tylko ty tak stawiasz Yzerman ja tez stawiam na final skandynawski: Finlandia - Rosja 1 3.40 Wiadomo ze "Finska Blyskawica" Teemu Selanee teraz lzejszy o dodatkowe zbedne dekagramy ( strata 3 zebow ) bedzie jeszcze szybciej jezdzil po lodzie a przez to latwiej mu bedzie uwalniac sie obroncom rosyjskim  ... Finowie swietnie maja opanowane schematy szczegolnie przy grze w przewadze , poza tym Nabokov nie zawsze bedzie bronil na 97,5 % skutecznosci. Z drugiej strony gra Rosjan twarda i szybka musi budzic uznanie. Szwecja - Czechy 1 2.50 Szwedzi atakuja jakby z drugiego rzutu - na razie bylo o nich jakby ciszej. Wrocil Forsberg i od rau swietnie dryguje zespolem ( super asysty ). CZechy mimo zwyciestwa nad SLowacja wciaz mnie nie przekonaly bo ci drudzy przegrali ten mecz w szatni w sferze psychicznej ( jakos tak bez wiary ) a moze i fizycznej ( kryzysowy mecz ), a nie jakos dzieki super grze Czechow.
|
Do góry
|
|
|
|
#504764 - 24/02/2006 15:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2004
|
Rosja-Finlandia 1 Rosjanie walczą tu o złoto. Najlepsza ekipa bez dwóch zdań. Finowie tanio skóry nie sprzedadzą, ale dziś nie dadzą rady.. Rosjanie są za szybcy, dla Finów. :P Szwecja-Czechy 1 Czesi nie zasłużyli na finał. Podejrzewam, że Czeska Halinka :P Dzis nie wytrzyma i coś sobie wrzuci. No i czekam na rewanż w postaciu meczu z Finlandią  Troche bez przekonania te "analizy" ale po prostu nie ma sensu omawiać stylu gry, plusow i minusow danej druzyny.. Ci co ogladają igrzyska i orientują sie troche w hokeju.. na pewno wiedzą swoje, szybkoooo zaraz zaczynaja 
|
Do góry
|
|
|
|
#504766 - 24/02/2006 18:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Kazda porazka jest przykra,ta dzisiejsza o tyle bardziej,że widać było jak na dloni,ze "król jest nagi".
Bardzo nieudany turniej dla moich ulubieńców,ale jak ich znam,to bardzo szybko wyciągną wnioski i w nastepnej imprezie mistrzowskiej rangi zaprezewntują sie dużo lepiej.
Przykro mi,ze Hnilicka w końcu dostroił sie do "poziomu" swoich kolegów z NHL.
Tak więc pozostało mi kibicować w finale Szwedom,a w drugim półfinale postawiłem na Finów.
|
Do góry
|
|
|
|
#504767 - 24/02/2006 19:02
|
veteran
Meldunek: 16/01/2006
|
Niezłą strzelanine urządzili dzisiaj w pierwszym półfinale,i choć mysliwym byli Szwedzi a zwierzyną Czesi to musze przyznać że nasi południowi sąsiedzi wybitnie im to ułatwili...Liczyłem na wygraną Szwedów ale w ludzkich rozmiarach,po zaciętym meczu..a tu taka checa. Opcja underowa wzięła w łeb już po 1 tercji bo widac było że o czym jak o czym ale o obronie w tym meczu to nikt nie mysli.Pozostaje sie cieszyć że zobaczylismy 10 bramek co w półfinale IO wydaje sie być rzeczą dziwną...O ile sie nie myle to najwięcej bramek z wszystkich dotychczas rozegranych meczy...I co teraz zafunduja nam Finowie z Rosjanami..mysle że dobre widowisko,konia z rzędem temu kto stwierdzi jednoznacznie że jest pewien co do ilosci goli.. Koledzy po fachu poprzeczkę podniesli wysoko...na pobicie rekordu nie liczyłbym.. 
|
Do góry
|
|
|
|
#504768 - 24/02/2006 19:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Quote:
Kazda porazka jest przykra,ta dzisiejsza o tyle bardziej,że widać było jak na dloni,ze "król jest nagi".
Bardzo nieudany turniej dla moich ulubieńców,ale jak ich znam,to bardzo szybko wyciągną wnioski i w nastepnej imprezie mistrzowskiej rangi zaprezewntują sie dużo lepiej.
Tak więc pozostało mi kibicować w finale Szwedom,a w drugim półfinale postawiłem na Finów.
- mam nadzieję że nie dadzą popisu takiego jak Fińscy curlerzy w 6 Endzie. Finlandia - Rosja 1 /3.60/ 4/10 i po dzisiejszym jakże sinusoidalnym dniu - będzie albo wóz albo przewóz.
Dlaczego finowie - 2 powody. - Przegrali w grupie 2-0 - czas na rewanż (zreszą patrząc na ich H2H - to naprzemienne wygrane z przegranymi) - Uważam, że z przebiegu turnieju - napewno nie są drużyną słabszą - a w moim przekonaniu nawet odrobinę lepszą - a kurs zdecydowanie zachęca.
|
Do góry
|
|
|
|
#504769 - 24/02/2006 19:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Finlandia - Rosja 1 3.20 Widziałem większość meczy Rosjanów i jak dla mnie to mieli sporo szczęścia, kurs na Finów zachęcających, napewno zawyżony.
|
Do góry
|
|
|
|
#504771 - 24/02/2006 19:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/05/2005
|
Quote:
Quote:
- mam nadzieję że nie dadzą popisu takiego jak Fińscy curlerzy w 6 Endzie. Finlandia - Rosja 1 /3.60/ 4/10 i po dzisiejszym jakże sinusoidalnym dniu - będzie albo wóz albo przewóz.
Dlaczego finowie - 2 powody. - Przegrali w grupie 2-0 - czas na rewanż (zreszą patrząc na ich H2H - to naprzemienne wygrane z przegranymi) - Uważam, że z przebiegu turnieju - napewno nie są drużyną słabszą - a w moim przekonaniu nawet odrobinę lepszą - a kurs zdecydowanie zachęca.
Nie wiew gdzie Finowie przegrali w grupie 2:0 mże masz info z poprzednich igrzysk sprawdz a potem pisz 
|
Do góry
|
|
|
|
#504772 - 24/02/2006 19:25
Re: Turniej Olimpijski hokeja na lodzie *DELETED*
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#504774 - 24/02/2006 19:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Pieprzycie o zachęcajacych kursach a Rosja i tak zagra w finale!!! Pozdr
Nie ma to jak fachowy ,wyszukany argument 
Zluzuj trochę,jesli potrafisz zapanować nad emocjami,mam nadzieje,że tak.
|
Do góry
|
|
|
|
#504775 - 24/02/2006 22:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2005
|
Po raz kolejny tylko 50% skutecznosci Czesi niestety zawiedli, czy po prostu Szwedzi byli dzisiaj lepsi. Rosjanie nie zawiedli, byla kolej na ich slaby mecz i tak tez sie stalo, jedyne co mnie martwi to to ze w meczu o 3miejsce zagraja z Czechami i bedzie to ich "dobry" mecz wiec Czesi skoncza turniej bez medali  co do finalu to jeszcze sie zastanawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#504776 - 24/02/2006 22:32
|
veteran
Meldunek: 31/10/2002
|
Quote:
bez rozpisywania się dzisiaj stawiam na skandynawski finał (jako jeden z nielicznych)
Finlandia - Rosja 1 3.40 koniec farta Nabokova i zwycięstwo Finów 2-3 bramkami Rosja wygrywac, wygrywa ale jest to dla mnie jakies takie nieprzekonujące, niby strzelają, ale oglądałem wszystkie mecze i raziła mnie niemoc ofensywna i Kandy i np. USA
Szwecja - Czechy 1 2.50 przed turniejem postawiłem na Szwedów i na razie wszystko przebiega zgodnie z planem
 może dziś wreszcie zwolennicy druzyny Rosji przejrzeli na oczy - Finowie zdecydowanie obnażyli wszystkie ich słabości. A Szwedzi - realizują konsekwentnie swój plan.... Szkoda mi tylko Finów w finale może skontruję typ przedolimpijski oddany na Szwedów zeby kazde rozstrzygnięcie finału było wygrywające:)
a jutro, wydaje mi sie ze Czesi dobiją Rosjan, ale jeszcze muszę to przemyśleć na spokojnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#504777 - 24/02/2006 22:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Quote:
Pieprzycie o zachęcajacych kursach a Rosja i tak zagra w finale!!! Pozdr
Kursów jeszcze nie znam, ale faworytami dla mnie są Rosjanie (prezentowali się o niebo lepiej niż Czesi) i Szwedzi, ale poczekami na kursy.
Edited by kewin (25/02/2006 00:38)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|