#525264 - 08/03/2006 09:41
Re: ERA BASKET 2005/06 cz.3
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
raczej Richardson niewystapi "Kołobrzeżanie od początku sezonu mają kłopot ze skompletowaniem optymalnego zestawienia. Także i przed tym pojedynkiem trenera Karola boli głowa. Wojciech Pietrzak i Corneillus Richardson z powodu kontuzji nie pojawią się na parkiecie. O ile absencja tego pierwszego nie stanowi poważnego osłabienia Kotwicy (Pietrzak to podkoszowy zmiennik Marko Djuricia), o tyle fakt braku w składzie meczowym „Pooniego” Richardsona to poważna sprawa. – Richardson do tej pory był jednym z naszych filarów. Nabawił się w meczu z Turowem kontuzji i teraz jeszcze nie wystąpi – mówi Karol" co daje duzy handicap dla slaska a kurs 1.7 ja biore bo kotwa mam pozycji 1 tylko sidka ktory 40 minut niewytrzyma na parkiecie
|
Do góry
|
|
|
|
#525265 - 08/03/2006 09:59
|
5 minut po czasie
Meldunek: 13/05/2005
|
Kłopoty Prokomu TreflNajprawdopodobniej bez czterech podstawowych graczy zagrają w Grudziądzu koszykarze Prokomu Trefl Sopot. Kontuzje wykluczają występ Tomasa Pacesasa i Istvana Nemetha. Urazu kolana doznał także Christian Dalmau, a Adam Wójcik jest przeziębiony.
Istvan Nemeth już od dłuższego czasu nie wybiega na parkiet z powodu kontuzji pleców. Pacesas z kolei w pierwszej połowie meczu z Polpharmą naciągnął mięsień Achillesa i ten uraz leczy do dziś. Wyjazd na Mecz Gwiazd nieszczęśliwie zakończył się dla Christiana Dalmau i Adama Wójcika. Pierwszy do Sopotu powrócił z obolałym kolanem, a drugi niegroźnie się przeziębił. Decyzja o tym, czy któryś z nich wystąpi, zapadnie przed meczem.
|
Do góry
|
|
|
|
#525266 - 08/03/2006 10:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Panowie co wy tu prasówki sobie urządzacie czy jak - każdy kogo basket insteresuje wie gdzie szukać takich opisów, a wklejanie artykułów to już przesada - co najgorsze staje się to nagminne. Tutaj mamy się dzielić swoimi opinami, sugestiami i conajwyżej w argumentacji można coś skrobnąć ... PS. Często, gęsto takie infa w prasie to zasłona dymna - przyponmę tylko Hamiltona z ubiegłego czwartku...
|
Do góry
|
|
|
|
#525268 - 08/03/2006 11:36
|
Villain
Meldunek: 27/08/2004
|
A ja dzisiaj gram Polpharmę - co prawda patriotycznie, oczywiście wybieram się na mecz. Dla Polpharmy tak naprawdę bardzo istotne jest zwycięstwo, w zasadzie dla obu drużyn jest, tylko, że Czarni i tak zaszli już powyżej oczekiwań i moim zdaniem wystarczy. Polpharma dwa ostatnie spotkania przegrała. Obydwa z Prokomem (Puchar Polski, i na wyjeździe ligowy) Obydwa spotkania oglądałem na zywo, jak również poprzedzające Finał PP mecze w Starogardzie gdzie zagrała rewelacyjnie. Niestety Prokom to jest Prokom i nie dał szans Farmaceutom - dziś będzie inaczej. Przewiduję zaciętą grę, raczej niski wynik (jak na Stg który raczej jest overowy) ale ze wskazaniem na Polpharmę. Do tego w dubelku śmiało można dorzucić Prokom. Kontuzji niby pełno, ale poza tymi graczami Prokom ma na tyle dużo rewelacyjnych graczy że nawet jak ni9e zagra Dalmau - zastapi go Atkins, Chorego Wójcika z powowdzeniem wyreczy Andersen i wielu innych. To jest po prostu nieco wyższa półka dla WSZYTSKICH zespołów w DBL. Dubelek daje AKO około 2  i ja to gram. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#525269 - 08/03/2006 11:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/01/2005
|
Quote:
Hmm nan chęć zagrać Astoria-Unia 1 Polpak-Prokom 2
Co o tym sądzicie? Maci jakies wieści i swoje pewki na dziś?
Pewka to byla wczoraj 
a dzis szczerze powiedziawszy szalenie wyrownane mecze (wypowiedz ala Engel:D) zespoly na ogol obok siebie w tabeli kazdy wynik moze byc mozliwy..(wydaje sie ze lepiej odpuscic dzis;)) nie zdziwie sie nawet jak Unia dziś nas pojedzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#525270 - 08/03/2006 11:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Quote:
[nie zdziwie sie nawet jak Unia dziś nas pojedzie
Święte słowa Damian już taki cenariusz słysałem dizś od mojego mentora z Koszalina  A Pan Żmuda wie jak montywować swoich zawodników - pałą ich...
Edited by sebkos (08/03/2006 11:41)
|
Do góry
|
|
|
|
#525271 - 08/03/2006 11:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Polpak Świecie - Prokom Trefl Sopot handicap Pol. Basket liga +7.5 expekt w obliczu kontuzji prokomu ( brak nemetha pacesasa byc moze dalmau i wojcika ) handi na polpak wyglada ladnie prokom niemusi za wszelka cene wygrac tego spotkania i tak beda mieli 1 miejsce po rundzie zasadniczej i pewnie kijek oszczedzi zawodnikow lekko kontuzjowanych ( dalmau i wojcik ) a bez tych zawodnikow prokom bedzie mial ciezko wygrac ten mecz a polpak z handi powinien wejsc
|
Do góry
|
|
|
|
#525272 - 08/03/2006 13:49
|
journeyman
Meldunek: 03/11/2005
|
ja sobie dziś zagrałem, ze wzgledu na kontuzje, takie coś.
5321 18:30 Polpak-Prokom 1 - 3.20 5319 18:00 Kotwica-Slask W. 2 - 1.60
|
Do góry
|
|
|
|
#525273 - 08/03/2006 16:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
watpie by AZS cos wskórał w Wawce i handi oferowane przez Pinnacle 3.5 jest według mnie bardzo atrakcyjne Prokom pokaze przepasc jaka dzieli ich od reszty ligi i 1.44 oferowane przez UB jest wedlug mnie takze atrakcyjne... Nie spodziewam sie tez wielu pkt w Starogardzie Gd. i gdzie widzialem linie 151.5...tutaj under Pozostalych spotkan nie gram...znaczy sie gralem jedno ale juz ruszylo...pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#525274 - 08/03/2006 23:59
|
Villain
|
Quote:
watpie by AZS cos wskórał w Wawce i handi oferowane przez Pinnacle 3.5 jest według mnie bardzo atrakcyjne Prokom pokaze przepasc jaka dzieli ich od reszty ligi i 1.44 oferowane przez UB jest wedlug mnie takze atrakcyjne... Nie spodziewam sie tez wielu pkt w Starogardzie Gd. i gdzie widzialem linie 151.5...tutaj under Pozostalych spotkan nie gram...znaczy sie gralem jedno ale juz ruszylo...pzdr
widzisz zw1 - ja tez myślałem, że nie będzie zbyt wielu punktów chociaż Starogard lubi rzucać sporo i linia 151 była wyjątkowa niska - jak się okazało nawrzucali okrutnie (to co pokazał Stanton rzucając za trzy zrekompensowało mi trudy dojazdu na ten mecz z Gdyni). Mecz był naprawde fajny moim zdaniem, kibice Czarnych - palanci (rzucali w sędziów, itp) poza tym moje typy na dzisiaj wreszcie gładko weszły. Prokom oczywiście pokazał na co ich stac nawet grając w osłabieniu jadą ze wszystkimi jak chcą. Pozdro dla wszystkich i czekamy na następną kolejkę DBL - też będzie ciekawie 
|
Do góry
|
|
|
|
#525275 - 10/03/2006 20:33
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/02/2006
|
AZS - Kotwica (+8) 1 - 1.8 Czarni - Polpak 1 - 1.45
to tylko propozycje do przemyslenia. Ewentualnie Koszalin za 1.2 bez handicapu. Czarni dobry mecz w Turowie zagrali, niezly, wyrownany zespol a Polpak w kryzysie. AZS zdecydowanie na fali, w porazke nie wierze z Kotwica, ktora jest bez szans na play off. Anwil - Notec (+34)
Zastanawiam sie nad tym mecze. Nibym 34 to malo skoro Notec wysoko przegrala u siebie z Turowem, ponadto duzo klopotow ma ten zespol. Nie ma sensu o tym pisac to kazdy wie. anwil podstawia autokar, Anwil stawia im kolacje po meczu, do tego masazyste beda mieli itd. Jednak co nalezy brac pod uwage. Po pierwsze Urlepa nie bedzie, po drugie nie zagra najprawdopodobniej Swanson. Tylko czy to jest az takie wazne? Ma grac sporo Grudzinski, Sroka, Hajric, Woloszyn, Witka, Michalski. Ten ostatni niezle sie prezentuje i nawet jesli Anwil spokojnie podejdzie do meczu to nie wiem czy Notec zdola powalczyc. Przeciez dla Sroki, Michalskiego i Grudzinskiego to bedzie dosc istotne spotkanie, niech sie troche pokaza przed play off. Jakie macie zdanie o tym meczu?
|
Do góry
|
|
|
|
#525276 - 10/03/2006 21:00
|
Villain
|
Quote:
AZS - Kotwica (+8) 1 - 1.8 Czarni - Polpak 1 - 1.45
to tylko propozycje do przemyslenia. Ewentualnie Koszalin za 1.2 bez handicapu. Czarni dobry mecz w Turowie zagrali, niezly, wyrownany zespol a Polpak w kryzysie. AZS zdecydowanie na fali, w porazke nie wierze z Kotwica, ktora jest bez szans na play off. Anwil - Notec (+34)
Zastanawiam sie nad tym mecze. Nibym 34 to malo skoro Notec wysoko przegrala u siebie z Turowem, ponadto duzo klopotow ma ten zespol. Nie ma sensu o tym pisac to kazdy wie. anwil podstawia autokar, Anwil stawia im kolacje po meczu, do tego masazyste beda mieli itd. Jednak co nalezy brac pod uwage. Po pierwsze Urlepa nie bedzie, po drugie nie zagra najprawdopodobniej Swanson. Tylko czy to jest az takie wazne? Ma grac sporo Grudzinski, Sroka, Hajric, Woloszyn, Witka, Michalski. Ten ostatni niezle sie prezentuje i nawet jesli Anwil spokojnie podejdzie do meczu to nie wiem czy Notec zdola powalczyc. Przeciez dla Sroki, Michalskiego i Grudzinskiego to bedzie dosc istotne spotkanie, niech sie troche pokaza przed play off. Jakie macie zdanie o tym meczu?
Czarni może i niezły mcz w Turowie, ale to co pokazali w Starogardzie to była żenada, brak pomysłu na grę, mnóstwo fauli, ogólnie naprawdę kiepskie wrażenie na tle wcale nie rewelacyjnej Poplpharmy. Ja osobiście obstawiam tutaj przegraną Czarnych !!
Co do Noteci to handi jest na tyle wysokie że nieco ryzykowne, ale pewnie wynik będzie w granicach 100:60, więc moim zdaniem zostanie pokryte. Tu nikt nie będzie grał o zwycięstwo tylko o statystyki no i żeby się pokazać więc Anwil będzie się starał moim zdaniem.
Ciekawym typem moim zdaniem jest Pluta - Stanton. Gdzie underdogiem jest Pluta. Niedawno wygrał konkurs wsadów w finale właśnie ze Stantonem. Do tego to co Dennis pokazał w ostatnim meczu w Starogardzie to była poezja rzutów za trzy, Łącznie rzucił 30 punktów co stanowi jego rekord w lidze. Wydaje mi się, że po tak wspaniałmy meczu następny będzie miał gorszy. Do tego należy dorzucić maksymalne krycie ze strony przeciwników, którzy też mają oczy i wiedzą co zrobił w ostatnim meczu. Moim zdaniem rzuci mniej niż Pluta, a kurs ładnie ponad 2 - chyba warto.
Jeszcze póżniej zastanowię się nad wynikiem Polpharmy, ale tutaj muszę uważać, żeby patriotyzm nie przesłonił mi realiów 
Pozdrawiam wszystkich kibiców POLPHARMY 
|
Do góry
|
|
|
|
#525277 - 10/03/2006 21:46
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
Quote:
AZS - Kotwica (+8) 1 - 1.8
AZS nie lubi za wysoko wygrywac....moim zdaniem nie jest to najlepsze rozwiazanie ale ,ze w tej chwili czego sie dotkne jest odwrotnie wiec moze i ten spread wejdzie... co do czarnych...oni gaja zupelnie inaczej we wlasniej hali i nie sugerowalbym sie ich ostatnim,dosc slabym meczem w Starogardzie...
|
Do góry
|
|
|
|
#525278 - 10/03/2006 22:22
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/02/2006
|
Przed nami kolejna odslona Dominet Basket Ligi :
Turów Zgorzelec - Pofa - pojedynek w ktorym gospodarze , jezeli chca powalczyc o miejsce w pierwszej czworce przed PO musza bezwzglednie wygrac , ale nie bede typowal zwyciestwa Turowa tylko dlatego , ze musza bo jak nie raz pokazalo zycie taka teze mozna wlozyc miedzy bajki. Za Turowem przemawia wlasny parkiet , powrot do dobrej dyspozycji Radka Hyżego i co chyba najwazniejsze o wiele bardziej wartosciowa lawka rezerwowych co moze miec kluczowe znaczenie dla przebiegu tego meczu. Gra Polfy opiera sie na trojce swietnych jak na wymogi PLK amerykankow , ale jak zycie juz pokazalo nie raz kiedy Stanton nie trafia tego co umie i potrafi wowczas Polfa przewaznie przegrywa , w Zgorzelcu jest kilku dobrych obroncow ktorzy zaopiekuja sie Denisem skutecznie , wywierajac presje na niego od poczatku do konca meczu , czworka niskich graczy na zmiane przez 40 minut bedzie skutecznie uprzykszac zycie zawodnikowi ze Starogardu i to bedzie klucz do zwyciestwa Turowa , poniewaz od dyspozycje strzelecka graczy Turowa jestem spokojny. Reasumujac w tym meczu wygra Turów Zgorzelec.
Unia Tarnów - Polonia Warszawa - pojedynek w ktorym dojdzie do bardzo waznego z punktu widzenia Tarnowian spotkania z Polonia ktora przechodzi kryzys , i jest druzyna bardzo chimeryczna , nie stabilna. Po drugiej stronie barykady Unia Tarnow , zespol juz poukladany przez trenera Ryszarda Żmude , zdolny do wygrywania z kazdym w PLK na wlasnym parkiecie , niezwykle waznym wzmocnienienim Unii jest Bojan Malesevic czlowiek ktory oddaje serce dla zespolu , w swoich 2 meczach w barwach Unii 10 i 18 krotnie otwieral droge do kosza swoim partnerom, prawdziwy mozg zespolu , czlowiek ktory generuje wszystkie ofensywne akcje Tarnowian. Pod koszami bez slow rozumie sie duet Morgan Zurawski , a Majchrzak odzyskal swoja skutecznosc , wiec Tarnowianie sa na fali , natomiast Polonia zupelnie na innym biegunie, jezeli uda sie zneutralizowac zespolowi Unii Lukasza Koszarka to bedzie latwe zwyciestwo Unii jezeli to sie nie uda , wowczas bedziemy swiadkami wyrownanego meczu w ktorym mimo wszystko stawiam na wiktorie Unii Tarnow.
Nie polecam grac meczu Koszalin - Kotwica , derby rzadza sie swoimi prawami i cos mi mowi ze czarodzieje z wydm sprawia niespodzianke w tym meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#525279 - 10/03/2006 22:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Quote:
Przed nami kolejna odslona Dominet Basket Ligi :
Turów Zgorzelec - Pofa - pojedynek w ktorym gospodarze , jezeli chca powalczyc o miejsce w pierwszej czworce przed PO musza bezwzglednie wygrac , ale nie bede typowal zwyciestwa Turowa tylko dlatego , ze musza bo jak nie raz pokazalo zycie taka teze mozna wlozyc miedzy bajki. Za Turowem przemawia wlasny parkiet , powrot do dobrej dyspozycji Radka Hyżego i co chyba najwazniejsze o wiele bardziej wartosciowa lawka rezerwowych co moze miec kluczowe znaczenie dla przebiegu tego meczu. Gra Polfy opiera sie na trojce swietnych jak na wymogi PLK amerykankow , ale jak zycie juz pokazalo nie raz kiedy Stanton nie trafia tego co umie i potrafi wowczas Polfa przewaznie przegrywa , w Zgorzelcu jest kilku dobrych obroncow ktorzy zaopiekuja sie Denisem skutecznie , wywierajac presje na niego od poczatku do konca meczu , czworka niskich graczy na zmiane przez 40 minut bedzie skutecznie uprzykszac zycie zawodnikowi ze Starogardu i to bedzie klucz do zwyciestwa Turowa , poniewaz od dyspozycje strzelecka graczy Turowa jestem spokojny. Reasumujac w tym meczu wygra Turów Zgorzelec.
Unia Tarnów - Polonia Warszawa - pojedynek w ktorym dojdzie do bardzo waznego z punktu widzenia Tarnowian spotkania z Polonia ktora przechodzi kryzys , i jest druzyna bardzo chimeryczna , nie stabilna. Po drugiej stronie barykady Unia Tarnow , zespol juz poukladany przez trenera Ryszarda Żmude , zdolny do wygrywania z kazdym w PLK na wlasnym parkiecie , niezwykle waznym wzmocnienienim Unii jest Bojan Malesevic czlowiek ktory oddaje serce dla zespolu , w swoich 2 meczach w barwach Unii 10 i 18 krotnie otwieral droge do kosza swoim partnerom, prawdziwy mozg zespolu , czlowiek ktory generuje wszystkie ofensywne akcje Tarnowian. Pod koszami bez slow rozumie sie duet Morgan Zurawski , a Majchrzak odzyskal swoja skutecznosc , wiec Tarnowianie sa na fali , natomiast Polonia zupelnie na innym biegunie, jezeli uda sie zneutralizowac zespolowi Unii Lukasza Koszarka to bedzie latwe zwyciestwo Unii jezeli to sie nie uda , wowczas bedziemy swiadkami wyrownanego meczu w ktorym mimo wszystko stawiam na wiktorie Unii Tarnow.
Nie polecam grac meczu Koszalin - Kotwica , derby rzadza sie swoimi prawami i cos mi mowi ze czarodzieje z wydm sprawia niespodzianke w tym meczu.
takRadek Hyży 
|
Do góry
|
|
|
|
#525280 - 10/03/2006 23:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
z tego ci pisza na e-basket to mecz anwili z notecia to mecz przyjazni. Po meczu pojda nawet razem na kolacje koszykarze obu klubow  raczej nie warto stawiac na to ze Anwil przeskoczy handi moga odpuscic niestety.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|