'Peffka' na dziś z Damallsvenskan: Orebro SK @1,55 4/10

AIK, beniaminek, bardzo młody zespół i jak dla mnie pierwszy kandydat do spadku. Porażki 0-3 i 1-3 kolejno z Pitea i z drugim z beniaminków Vittsjo, a te dwa zespoły i tak dryfować będą nad strefą spadkową. Może tylko DIF jest personalnie na podobnym, mizernym poziomie jak AIK. AIK dodatkowo bez pierwszej z 'armat' Varli.
OSK do tej pory katastrofalnie. O ile porażki z kosmicznym jak na tę ligę Tyreso pewnie się spodziewały (choć zapewne nie w takich rozmiarach) to już 0-2 z osłabioną przed sezonem Umea umocniła Orebro na ostatnim miejscu w tabeli z bilansem 0-9. Jestem pewien, że duet napastniczek Talonen i Michael (17 bramek w poprzednim sezonie) w tym meczu wkońcu znajdzie drogę do siatki, a przecież dodatkowo wspierają je choćby 2 reprezentantki Szwecji Hammarstrom i Pettersson Engstrom. Jak dla mnie pierwsza bramka Orebro w sezonie jest równoznaczna z ich zwycięstwem. OSK rozpoczyna marsz w górę tabeli tam gdzie ich miejsce, czyli tuż za pierwszą wielką czwórką. Szkoda, że na tę ligę jest tak uboga oferta u wszystkich, bo na handicap też bym się skusił (bet365 już nawet nie wystawił żadnej oferty na tę kolejkę i fajny typ do konkursu poszedł się ... Śmieszny buk).
15.00