Na dziś proponuje następujące zdarzenia :
1)
Utah Jazz - Washington Wizards Utah zajmuje obecnie miejsce poza czołową ósemką i dziś ma jedną z ostatnich szans aby przybliżyć się do play- off`ów. Do ósmego miejsca jej troszkę brakuje (ma bilans 32 - 35) ósme miejsce zajmuje Sacramento z bilansem 34 -34. Dzisiejsze zwycięstwo powinno drużynę Utah przybilżyć do ósemki. Będzie to zadanie trudne gdyż na przeciwko staną zawodnicy Wizards, drużyny której miejsca w ósemce już chyba nikt nie zabierze.
Jazzmeni przyzwyczaili swoich kibiców do walki o najwyższe cele , ale te lata już minęły , całkiem inna drużyna - inne cele. Z pewnością przed sezonem celem drużyny z Utah była czołowa ósemka zachodu i myśle ,że tą drużynę stac na to aby się tam znaleźć.
W młodej drużynie Utah prym wiodą tacy zawodnicy jak : Kirilienko, Okur, Boozer - zawodnicy młodzi a pomagają im w odnoszeniu zwycięstw doświadczeni zawodnicy : Harpring, Ostertag.
Dzisiaj liczę na zwycięstwo Jazzmanów, gdyż w kontekscie ich kolejnych meczów ( Sacramento - bezpośredni rywal, San Antonio (x2), później ekpia Dallas) dzisiejsze zwycięstwo może okazać się kluczowe.
Utah grać będzie jeszcze mecze z teoretycznie dużo słabszymi rywalami (Houston, Portland (x2), Golden State) i ma szansę na znalezienie się w fazie play -off.
Wizardsi mają jeszcze wiele meczów bardzo trudnych ale myślę ,że dziś nie odniosą zwycięstwa.
Dzisiejszy typ : Zwycięstwo Utah Jazz
kurs : 1,86 Phoenix-Portland Do tego meczu chyba nie trzeba zbyt dużej analizy. Miejsca w tabeli wyraźnie pokazują różnicę klas między drużynami Phoenix a Portland. Do składu Phoenix ma wrócić Amare. Phoenix po przegraniu dwóch ostatnich meczów będą chcieli odnieść efektowne zwycięstwo przed własną publicznością.
Mój typ : Wygrana Phoenix
Kurs : 1,13 Dallas Mavericks - Golden State Dallas do końca będzie walczyło z San Antonio o zwycięstwo w swojej dywizji. Dzisiejszy mecz z Golden State powinno ich do tego celu przybliżyć. Miejsca w tabeli odzwierciedlają umiejętności obu drużyn. Golden praktycznie bez szans na miejsce w ósemce.
Mój typ " Wygrana Dallas
Kurs : 1,20