Dzieki jarko 33 chociaz do upragnionej ekstraligi jeszcze pozostało do zdobycia minimum 76 pkt. 46 z Gnieznem i 30 u Was. Wiem, że będzie się jeszcze tliła iskierka nadzieji w ostrowskich kibicach bo skoro my Was to czemu nie mielibyście Wy Nas pokonac o jeden punkcik wyżej czyli do 28.
To byłoby możliwe ale chyba nie przy tej formie. KMO się posypało. Było widac to dzisiaj jak w Gnieźnie punktowało tylko 2,5 zawodnika.
Niemniej, nadzieja jakaś zawsze jest.
Co do Maxa to się zgadzam. Promowanie zawodnika kompletnie bez formy. Aż się prosiło o Ferjana, który może nie szaleje ale jest w miare równy i zawsze te 8-9 pkt robił.
Ale co do Janka Grabowskiego to sie nie zgodze. Zobacz, że odkąd jest on w klubie to jechaliscie praktycznie co sezon "o coś". Było ciśnienie na ekstralige, baraże itd. Zawsze trzeba było występować w najsilniejszym garniturze. To nie sprzyja wychowywaniu młodzieży, gdy juniorom pozostają tylko zawody młodzieżowe bo w lidze jeżdżą najlepsi.
Z drugiej strony. Patrząc na Nas to juniorzy tez sobie nie poszaleli. Zengota zrobil jakies postepy ale i tak w lidze pojechal tylko pare razy. Liderski i Bruchaiser jeździli dużo więcej od Niego.
Podsumowując, sprawiedliwości mam nadzieje stanie sie za dosc. Bo to my zostalismy niejako ukarani przed sezonem regulaminem ktory pozwalal kontraktowac dowolna ilosc obcokrajowcow gdy my juz wybulilismy sie na Walaska, Staszka i Rybke.
Mam nadzieje, ze jeszcze zdobedziemy min. te 76 małych punkcikow i bedziemy kombinowac co dalej.
P.S. Powiększenie ekstraligi nie jest wykluczone