18.04.2006
AC Milan vs FC Barcelona
Mecz zapowiada się bardzo ciekawie, Barca i Milan to para gigantów europejskiej piłki. Długo zastanawiałem się, kogo obstawić, lecz doszedłem do wniosku, że lepiej zostawię w spokoju 1x2 i pomajstruje z over/under. Jest to pierwsze spotkanie dwumeczu, z reguły drużyny grają w nim zachowawczo i nie wystawiają się zbytnio na stratę gola, aby rozstrzygnąć o awansie w drugim spotkaniu. Jednak, gdy patrzę na tak ofensywne drużyny jak Milan, czy Barca, gdzie atak znacząco dominuje nad obroną (szczególnie u Barcy) to nie widzę większego zysku w underze. Wydaje mi się, że mecz będzie wyglądał następująco: Barca zaatakuje od początku, Milan przejdzie raczej do obrony. Obrona Milanu nie spisuje się zbyt dobrze (jak na Milan oczywiście), nie sądzę, żeby była w stanie utrzymać czyste konto, w starciu z Ronaldinho czy Eto. Myślę, że Barca zdobędzie gola w pierwszej połowie, co zmusi Milan do bardziej ofensywnej gry i otworzy worek z golami. Obrona Barcy, nie też jest jej najmocniejszym punktem, Milan może coś ustrzelić zwłaszcza, jeżeli ma w składzie takich asów jak Szewczenko czy Kaka
. Taka jest moja wizja meczu
i będę się jej trzymał. Myślę, że w meczu padnie minimum 2 gole. Jeżeli chodzi o składy to w Milanie nie zagra Inzaghi i Costacurta, a w składzie Barcelony Larsson, Xavi, Messi i Deco.
Staty:
Champions League
FC Barcelona - AC Milan 2:1 02-11-2004
AC Milan - FC Barcelona 1:0 20-10-2004
FC Barcelona - AC Milan 2:0 31-07-2003
AC Milan FC - Barcelona 3:3 18-10-2000
FC Barcelona - AC Milan 0:2 26-09-2000
Typuje wynik 2:1 dla Barcy. Chyba poczekam kilka minut, aż na live pojawi się over 2, lub obstawie przed meczem over 2.25. Kusząco wygląda też bet na gole strzelone przez Barce over 1 po kursie 2.11. Zbyt dużych stawek nie zagram bo to liga mistrzów, ale na średnio-małe mogę sobie pozwolić, żeby milej oglądało się mecz.
Typ: over 2.25 Kurs: 2.070 #10Bet
Typ: over 1 (gole Barcy) Kurs: 2.11 #10Bet
Pozdro