#567415 - 28/04/2006 16:13
NBA 28.04.06 ( play off )
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#567416 - 28/04/2006 17:03
Re: NBA 28.04.06 ( play off )
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers W pierwszym meczu liczyłem na niepodzianke, niestety z marnym skutkiem.Zawiedli Arens,Jamison i reszta zespołu za to LeBron zagrał znakomite zawody.W drugim meczu odpuściłem sobie typowanie zwycięscy i jak na złość "Czarodzieje" wyciągnęli wnioski z pierwszego meczu i wygrali. Dziś mam zamiar zagrać na gospodarzy i aż boje sie mysleć jak to może sie skończyć. Już chyba normą w fazie play off staję się zmienna forma poszczególnych zespołow.Indiana pierwszy mecz bardzo dobry -drugi tragedia.Miami drugi mecz rewelacyjny - trzeci tragedia.Czy w fazie play off dwa mecze z rzędu na dobrym poziomie to mission imposible ? Mam nadzieję ze nie i dziś Wizards poczynią kolejny krok, który przybliży ich do awansu do kolejnej fazy rozgrywek. W poprzednim meczu nareszczcie dobre zawody rozegrał G.Arenas zdobywając 33 pkt.Nie gorzej zagrali Ci na których liczłem w pierwszym meczu czyli Jamison (21)oraz Butler (21) Kluczem do zwycięstwa była jednak gra defensywna Butlera oraz Jeffries'a przeciwko James'owi.Pomimo iż LeBron zdobył 26 pkt to skuteczność 7/25 na kolana nie powala a to właśnie zasługa w/w dwójki.W ekipie Kawalerzystów zawiedli tym razem rezerwowi Murray Marshal oraz Snow - w pierwszym meczu zdobyli razem 45 pkt natomiast w drugim tylko 9 !!!! Po cichu licze na tak samo mocną defensywe Wizards, która stanie ponownie kluczem do tego jak pokonąc Cav's. Przed oczami jeszcze zwyciestwo ekipy Wizards nad Detroit z sezonu zasadniczego.Jesli zagrają przynajmniej w połowie tak jak w tamtym meczu to bedę spokojny o wygraną.Play off rzadzą sie innym prawami ale nie od dziś wiadomo że Kawalerzyści są najgrozniejsi głównie we własnej hali.Mam nadzieje że "Czarodzieje" nie bedą zbyt gościnni i dziś pokonają gości. Washington Wizards to win  Ktoś sie żalił wczoraj że w temacie nie ma wymiany poglądów itp W takim razie zapraszam do dyskusji, może ma ktoś inne zdanie na temat tego oraz pozostałych meczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#567417 - 28/04/2006 17:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Ja mam zagrane awans Lakersów,po pierwszym meczu,przy kursie 4,10. Po obejrzeniu pierwszego meczu,stwierdzam,ze to wyrównane ekipy i szanse awansu sa 50 na 50 a obecnie nawet większe mają Lakersiki. Obydwie ekipy doskonale grają w ofensywie,ale już w obronie jest przewaga drużyny z LA. Phoenix gra an zywioł,fajnie się ich ogląda,ale to niejest zesapół na miare PO.Zresztą przy absencjach Thomasa i Stoudamaiera,schorowanych plecach Nasha ,Słońca wcale nie wyglądają tak mocno.No i Lalersi mają Phila a to wielki handicap,bo z całym szacunkiem dla trenera Suns,daleko mu do mistrza Jasksona,który wyraźnie poukładał ich i wyciska z nich 200% mocy.Dlatego dzis warto dać na ekipe z Kaliforni pare groszy,bo jak mają awansować,to muszą wygrywać u siebie.
A co do innych meczy,to łądnie wygląda San Antonio,mimo kłopotów w drugim meczu,sadze,ze pociągną dzis Króli i wyjdą na komfortowe 3-0,a potem mogą sobie raz wtopic.Przewaga jest wyraźna i przy osłabieniach Kingsów razcej spokojna dwójka,choc oczywiscie Sacramento stawi opór.
|
Do góry
|
|
|
|
#567418 - 28/04/2006 22:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Quote:
.Przewaga jest wyraźna i przy osłabieniach Kingsów razcej spokojna dwójka,choc oczywiscie Sacramento stawi opór.
hmmmm, przeciez SAC nie jest wogole oslabione, Artest byl zawieszony tylko na jeden mecz i dzisiaj juz zagra, w klubie nie ma tez zadnych kontuzji
|
Do góry
|
|
|
|
#567419 - 28/04/2006 22:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/05/2004
|
Quote:
A co do innych meczy,to łądnie wygląda San Antonio,mimo kłopotów w drugim meczu,sadze,ze pociągną dzis Króli i wyjdą na komfortowe 3-0,a potem mogą sobie raz wtopic.Przewaga jest wyraźna i przy osłabieniach Kingsów razcej spokojna dwójka,choc oczywiscie Sacramento stawi opór.
będziesz widział spokojną dwójke 
|
Do góry
|
|
|
|
#567420 - 29/04/2006 06:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Quote:

Chcę zapytać ,czy moze Ktos natrafił na filmik z ostatnich sekund(ostatniej sekundy,hehe) tego meczu,bo jedynka zdaje sie weszła przy ogromnej dawce szczęścia dla Kings.
|
Do góry
|
|
|
|
#567421 - 29/04/2006 07:03
|
old hand
Meldunek: 25/08/2005
|
Quote:
Quote:
Quote:

Chcę zapytać ,czy moze Ktos natrafił na filmik z ostatnich sekund(ostatniej sekundy,hehe) tego meczu,bo jedynka zdaje sie weszła przy ogromnej dawce szczęścia dla Kings.
Szczescie sprzyja lepszym podobno 

|
Do góry
|
|
|
|
#567422 - 29/04/2006 07:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Quote:
Quote:
Quote:

Nie ma mowy tu o szczęściu, poprostu Manu zachował się jak junior ze szkółki niedzielnej, smiem twierdzić, ze Lampe zachowałby sie lepiej w tej sytuacji...
|
Do góry
|
|
|
|
#567423 - 29/04/2006 09:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Nie ma mowy tu o szczęściu, poprostu Manu zachował się jak junior ze szkółki niedzielnej, smiem twierdzić, ze Lampe zachowałby sie lepiej w tej sytuacji...
Lampe ?
No co Ty,Hyży zrobiłby to lepiej:D
Juz obejrzałem,ale wał sie trafił Manuelowi ,niech on juz lepiej te kanapki smaruje 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|