#5542359 - 15/09/2012 16:13
Re: Futbol Amerykański 2012 - NFL & NCAAF
[Re: Skiper]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Mecz tygodnia to chyba Eagles - Ravens, naturalnie z wskazaniem na gości po kursiwie 2.27 Phila słabiutko zaczęła sezon, i gdyby nie to że grali z jeszcze gorszymi Browns, którzy mają chyba najsłabszego obok Tannehilla QB w lidze, to mieli by 0-1. Więc czas w tym tygodniu na porażkę ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) fatalna linia ofensywna, Vick tradycyjnie zbiera baty a do tego w swoim stylu (coś a la Jay Cutler) gra mnóstwo ryzykownych podań, co zaskutkowało 4-ema INT. Jakby tego było mało, praktycznie wykluczni z meczu są Jeremy Maclin i D. Jackson, nr 1 i nr 2 na liście WRów w Phili. Ravens na przeciwnym biegunie, wszystko się świeci na glanc. Na otwarcie rozjechali Cinci, i nawet bez T.Suggsa ich pass rush funkcjonował znakomicie (4 sacki), wszyscy zdrowi na czele z nową zabawką Flaczka czy Torreyem Smithem. Wielkim fanem Joe F. co prawda nie jestem, ale wszyscy mówią że się "polepszył" i że więcej no-huddle mu służy. Pożyjemy zobaczymy, ale na Eagles powinno wystarczyć.
Edited by Skiper (15/09/2012 16:14)
|
Do góry
|
|
|
|
#5544098 - 16/09/2012 06:59
[Re: Skiper]
|
member
Meldunek: 28/04/2003
|
0-0-1 -3.0j początek nie zbyt udany ale dopiero pierwsza kolejka za nami DOUBLE: Baltimore +8 & Indiana +8 9/10 @ 1.88 bet365 Eagles w pierwszej kolejce niemiłosiernie męczyli się ze słabymi Browns. Vick pewnie nie zagra tak słabo jak tydzień temu ale jest strasznie poobijany i nie jest w najwyższej formie czego nie można napisać o Ravens. Flacco i spółka to po pierwszej rundzie jeden z głównym kandydatów do mistrzostwa i mecz z Eagles powinno być na styku od początku do końca. Drugie spotkanie to mecz dwóch słabeuszy. Vikings mają cienkiego trenera, QB i tylko Peterson ratuje im skórę. Nie widzę ich wyraźnie wygrywających na wyjeździe skoro u siebie męczą się z najsłabszymi tej ligi. Nawet jeśli zagrają z najsłabszą drużyną zeszłego sezonu to Luck pokazał (może nie jak RG3 ale jednak ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) ), że ma papiery na granie i z każdym meczem powinno być lepiej. Na własnym boisku z drużynami pokroju Vikings zespół z Indiany powinien walczyć o zwycięstwo jak równy z równym. GL
|
Do góry
|
|
|
|
#5544939 - 16/09/2012 21:21
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Ja jeszcze tą i następną kolejkę traktuje obserwacyjnie, bo coś mi się wyniki z 1 kolejki nie pokrywają z przemyśleniami ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Trudno się z Wami jednak nie zgodzić, że Baltimore zostawiło o niebo lepsze wrażenie w poprzednim tygodniu. Przed sezonem wklejałem power ranking z foxsports gdzie Billick wrzucił Eagles na 1 miejscu. Przed drugą kolejką przesunął ich już na 12 miejsce A tymczasem kurs na Baltimore rośnie. O co chodzi? Zastanawiam się też czy dobrze jest faworyt ustawiony w meczach Minnesoty i Buffalo. Już nie bardzo mi się chce rozpisywać, ale dla mnie to podejrzane linie. No i pewnie, jak zwykle dla lepszego oglądania meczu, zagram Pittsburgh -5. Jets jeszcze mnie nie przekonali, póki co zmiażdżyli jakichś leszczy z prawie-Kanady. Pora na sprawdzenie się z prawdziwą drużyną.
|
Do góry
|
|
|
|
#5548190 - 18/09/2012 22:58
|
enthusiast
Meldunek: 28/12/2005
|
No więc Cutler po swojemu, ale mniej punktów w meczu niż mogłoby się wydawać. Atlanta dała radę, ale nie bardzo podobało mi się to co zobaczyłem w ich grze ofensywnej. Turner to już nie ten zawodnik co w ostatnich sezonach, praktycznie muszą skupić się na passing game, Jones wczoraj parę "pewniaków" upuścił, w sumie defensywa o dziwo załatwiła im mecz w jedną kwartę. Teraz mecz w San Diego i linia którą widzę w pinnie lekko zastnawiająca - Atlanta +3 i powoli zmierza do 3,5. Mimo wszystko warto chyba zagrać, San Diego narazie grało z bardzo słabo grającym Oakland, które praktycznie samo sobie przegrało mecz, no i teraz pewna wygrana u siebie z Titans. Gdybym miał stawiać, to chyba nawet ML Atlanta (pomimo tego, że postawa ich ofensywy trochę mnie zasmuciła). Następna dziwna linia - Denver/Houston i Broncos jako delikatny faworyt?? Wydaje mi się że pod koniec tygodnia tu będzie -1,5 na Denver. No i na czwartek Giants -1 na "Newtonach".
|
Do góry
|
|
|
|
#5548318 - 19/09/2012 00:09
|
enthusiast
|
Sorry, miało być oczywiście -1,5 Texans. W sumie ich pierwszy prawdziwy test w tym sezonie, wielu widzi w nich kandydatów na co najmniej finał konferencji, ja jakoś nie jestem przekonany. Co do Arizona/Phila - totalna niewiadoma, nie wiem co o tym myśleć. Podobnie Ravens/Patriots, tutaj trochę "na nos" skłaniałbym się ku +3 NE. Nie wiem Panowie czy śledzicie też NCAA, ale jeżeli tak, to niech ktoś poda argument dlaczego Alabama nie wygra BCS ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Po prostu nie widzę na nich mocnych, no chyba że standardowo LSU. Aż żałuję że na betfair jest na tym rynku mały ruch i nie bardzo można coś sensownego kupić.
|
Do góry
|
|
|
|
#5548429 - 19/09/2012 01:13
|
Carpal Tunnel
|
Ja to na razie się zastanawiam skąd się wzięły takie wysokie handicapy na Saints, Bears i Cowboys. Przecież wszystkie te drużyny przegrały mecze w słabym stylu. Houston to dopóki się nie rozsypie przez kontuzje to będzie wymiatać. Ale gdzie Ty widzisz Broncos jako faworyta? W pinnku jest przecież -1 Houston. A co do Giants, to szacun za wyciągnięcie meczu z Tampą. Sprawdziło się to co pisałem o młodym Manningu i jego fantastycznej dyspozycji w sytuacjach kryzysowych 4 kwarty. Ale ich obrona mnie przeraża. Jak szybko tego nie poprawią to kurs na Carolinkę będzie promocją stulecia ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Bliżej meczu będzie więcej wiadomo.
|
Do góry
|
|
|
|
#5548467 - 19/09/2012 01:26
|
enthusiast
|
No linia jest na -1, ale jak pisałem posta to ML było 1,94 denver i 1,96 houston , teraz już się zmieniło, no chyba że wcześniej źle widziałem, jeżeli tak to przepraszam. Cowboys faktycznie przesada,Bears również bez Forte, natomiast Saints moim zdaniem pojadą Kansas i to zdrowo.
|
Do góry
|
|
|
|
#5548723 - 19/09/2012 02:25
[Re: Szmajchel]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
Nie wiem Panowie czy śledzicie też NCAA, ale jeżeli tak, to niech ktoś poda argument dlaczego Alabama nie wygra BCS ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Po prostu nie widzę na nich mocnych, no chyba że standardowo LSU. Aż żałuję że na betfair jest na tym rynku mały ruch i nie bardzo można coś sensownego kupić. 'Bama i LSU głównie opierają się na defesnywie i special teams. U ekipy Sabana dochodzi jeszcze running game - Richardson czy obecnie. Patrzę w kalendarz to tylko 2 ekipy z rankingu do końca sezonu w tym moemncie Ofensywa zdobywa jardy , ale jakoś jak patrzę na zdobycze jardowe zawodników czy na QB obu ekip to nie robią na mnie wrażenia. Michigan powiedzmy sobie szczerze czy inne ekipy z północy w konfrontacji z mocniejszymi ekipami z SEC leżą. Robinson normalnie szaleje biegowo i podaniowo , a tutaj bieda była potężna. W Arkansas winny trener , a dwa co pokazało Arkansas tydzień wcześniej to też "miszczostwo". SPOILER ALERTI tak wszytsko rozstrzygną dwa spotkania 3 Listopada Bama-LSU i Oregon-USC , dla USC to chyba jedyna szansa aby sie dostać do meczu BCS po przygodzie ze Stanfordem w ostatni weekend. Wystarczy , że O-line osłabiony i Barkley sackowany był dośc sporo razy. Mniejszy czas na reakcję = 2 INT i no TD. WR Lee , QB Barkley i RB Taylor to moim zdaniem pewne picki numer 1 w drafcie tym najbliższym czy za dwa lata.
|
Do góry
|
|
|
|
#5553039 - 21/09/2012 15:38
|
Carpal Tunnel
|
Giants to potrafią wynajdować zawodników znikąd. Ramses Barden, Andre Brown - mecze życia. NYG wyeliminowali wszystkie swoje problemy z pierwszych dwóch meczów. Nie dali pobiegać Camowi, Eli miał bardzo dobrą ochronę, zaczęli grać więcej dołem, obrona wywierała ciągłą presję. I to wszystko w skróconym tygodniu przygotowań. Coughlin ![piwo piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) Ale nie można było tak zagrać w meczu z Dallas gamonie?
|
Do góry
|
|
|
|
#5554818 - 22/09/2012 18:43
|
member
|
Pierwszy typ juz dziś bo kursy powoli zaczynają spadać jutro może jeszcze coś wpadnie 1-0-1 +4.92j w drugim tygodniu typy wszedły jak w masło i oby tak było do końca sezonu TRIPLE: 49ers ML + New England +9.5 + Cincinatti +10 7/10 @ 2.21 bet365 Kto jest lepszy w tej lidze od San Fran? ( na dziś ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) ) NO-BO-DY! Najlepsza obrona, zrównoważony atak. Smith gra jak przystało na pierwszy pick w drafcie, Gore robi to co do niego należy. Nowi WR też daja radę. Do tego obrona, która zatrzymała już dwie drużyny z najlpeszymi ofensywami zeszłego sezonu. Skoro zatrzymali Green Bay i Detroit to czemu by nie mieli Minnesoty skoro tam jest tylko Peterson? Tak jak pisałem tydzień temu słaby trener, QB, cała drużyna ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Nawet jeśli Peterson jakimś cudem miałby ich trzymać blisko z 49ers to przypomnę tylko, że od zeszłego sezonu ich obrona pozwoliła tylko na 3 rushing touchdown ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Pewne zwycięstwo gości. O New England pisałem przed pierwszym tygodniem i jak na złość to oczym wspominałem sprawdziło sie nie w Tennesse tylko tydzień później w spotkaniu z Arizoną. Grali bez RG, przegrali i zdobyli tylko 18 punktów tracąc Hernandeza. Mimo tego wszystkiego gram na nich bo wierze, że Belichick zrobi to co przed Titans czyli tak pozmienia skład i ustawi plan taktyczny, że Pats będzie zupełnie inną drużyną w porównaniu z preseasonem. Co jest jeszcze ważne w trakcie tygodnia podpisali TE Winslowa i WR Brancha. Wiem, że Baltimore zagra na swoim wysokim poziomie ale tak duży handicap w spotkaniach dwóch tak wyrównanych drużyn to "must take" ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) . Na koniec Bengals. Wszyscy się ekscytują Griffinem ale on sam przecież nie poda, nie pobiegnie, nie odbierze, nie zdobędzie i nie obroni punktów. W dwa tygodnie, grając z New Orleans (bez trenera grają jak pierdoły) i St Louis (z nowym trenerem już pierdołami nie są), stracili 800 yardów. Żeby tego było mało po spotkaniu z Rams do końca sezonu wypadł najlepszy obrońca Redskins Orakpo i mniej lub bardziej podstawowy pass rusher Carriker. Cincinatti po dwóch tygodniach ma bilans 1-1 ale oba spotkania były w jednej dywizji więc daleko idących wniosków wyciągać nie można. Na pewno nie będzie to dla nich łatwy mecz ale z racji problemów w obronie Washingtonu i rookie QB (który musi mieć słabszy mecz) powinni trzymać wynik do samego końca ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) GL
Edited by Platini (22/09/2012 19:11)
|
Do góry
|
|
|
|
#5558193 - 24/09/2012 06:42
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Giants to potrafią wynajdować zawodników znikąd. Ramses Barden, Andre Brown - mecze życia. NYG wyeliminowali wszystkie swoje problemy z pierwszych dwóch meczów. Nie dali pobiegać Camowi, Eli miał bardzo dobrą ochronę, zaczęli grać więcej dołem, obrona wywierała ciągłą presję. I to wszystko w skróconym tygodniu przygotowań. Coughlin ![piwo piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) Ale nie można było tak zagrać w meczu z Dallas gamonie? Ghost co myslisz, teraz gdy Philla uwalila teoretycznie bedzie mozna sprzedac Giants z malym zyskiem czy czekac na nast. kolejke na wygrana Giants z Philla? wtedy powinno spasc do 16-18 na wygranie SB?
|
Do góry
|
|
|
|
#5558520 - 24/09/2012 18:06
|
Carpal Tunnel
|
Ja tam trzymam. Nie będzie łatwo wygrać z Philą, ale wierzę w nich. Patriots 1-2 Saints 0-3 Steelers 1-2 Jeszcze brakuje tu do towarzystwa Green Bay. Co się dzieje się ![laugh laugh](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#5559047 - 25/09/2012 01:28
|
enthusiast
|
@Experto - teraz radziłbym kupić Phile po 30/32. W następnej kolejce według mnie poradzą sobie z NY i to w miarę spokojnie, bez nerwów do końca. Baaaaardzo bym się zdziwił gdyby Phila poległa. Ja bym Giants sprzedawał - praktycznie oprócz Browns u siebie dużo ciężkich meczy, nawet odliczając w sumie nieobliczalny Washongton to mają na wyjazdach SF, Cinci, Atlante, Baltimore i Dallas, do tego GB i Steelers u siebie. Porównując z tym schedule Eagles i takie mecze jak Detroit, Cinci i Carolina u siebie do tego TB wyjazd, z bardzo ciężkich meczy praktycznie tylko wyjazd na Steelets i Atlanta u siebie, jest zdecydowanie łatwiej. Wg moich wyliczeń Phila bilans 12-4/11-5 NY w najlepszym wypadku 10-6.
|
Do góry
|
|
|
|
#5559321 - 25/09/2012 03:47
[Re: Szmajchel]
|
member
|
1-0-2 -2.08j armagedon jest blisko co zrobiło San Francisco? ![laugh laugh](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) zepsuli taki fajny kupon ale mam nadzieje, że to co zabrali, za tydzień oddadzą z nawiazką ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Mimo, że dziś jeszcze ostatnie spotkanie trzeciego tygodnia ja już zagram/łem ich na następny tydzień. New York Jets - San Francisco 49ers SF -3 9/10 @ 1.76 bet365 Gdyby nie “popisy” 9ers z Vikings grałbym to za 10j. Przez całe spotkanie mieli parę strat a i tak gdyby nie FG zblokowany w ostatnich sekundach pierwszej połowy trzymaliby mecz w jednym posiadaniu piłki. Gram na nich już dziś bo okazało się, że Revis zerwał więzadła w kolanie i nie zagra do końca roku. Kim jest Revis dla obrony Jets wszyscy dobrze wiedzą. Ogromna strata dla drużyny z Nowego Jorku, która mimo tego, że jest 2-1 po trzecim tygodniu nie wygląda za dobrze. Wczoraj dopóki w Dolphins grał Bush (też nie pogra przez najbliże tygodnie) Jets nie istnieli. Zszedł podstawowy rb Miami, skończyła się dobra gra i ostatecznie przegrali. Jeśli mieli tak duże problemy z jedna z najsłabszych drużyn w lidze to nie widzę ich z podrażnionymi 9ers. „Statement game” dla San Francisco i drugiego z rzędu tak słabego spotkania z ich strony po prostu sobie nie wyobrażam. Dodatkowo można napisać, że Ponder zaskoczył ich swoimi rushami (pierwszy rushing TD w sezonie przeciwko obronie 49ers) a jakby nie biegał Sanchez na pewno tak szybki nie jest. (Tebow nie biorę pod uwagę bo on gdy wchodzi na boisko to jego głównym zadaniem jest bieg ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) ). W drużynie gości skręcenia kostki doznał Willis ale nie jest to nic poważnego i będzie gotowy do gry w niedziele. Nic innego jak zwycięstwo "czerwono-złotych" w tym spotkaniu będzie dużą niespodzianką.GL Ciekawie również po kontuzji Reggiego Busha wygląda Arizona, która w dwunastu ostatnich spotkaniach ma bilans 10-2 i na rozkładzie takie drużyny jak Patriots, Eagles, 49ers czy Dallas ![kopara kopara](/forum/images/graemlins/default/kopara.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#5559634 - 25/09/2012 14:59
[Re: unkn0wn]
|
Carpal Tunnel
|
No i Green Bay dołącza do towarzystwa. Rodgers bez TD. Podobno oszukani przez sędziów. Widziałem gifa z tego ostatniego zagrania i w sumie nie ma wątpliwości, że powinien być przechwyt a nie TD. Ale w sumie gdyby GB znaleźli wcześniej sposób na obronę Seattle, to nie byłoby takiego problemu. Grubo. Ten sezon będzie ciekawy jak nigdy! A tu najlepszy komentarz do pracy sędziów w NFL. Ilość błędów jakie robią, tych śmiesznych i tych opłakanych w skutkach, zaczyna się robić tragiczna. ![](http://zipmeme.com/uploads/generated/g1348461193526520778.jpg)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|