#570335 - 15/05/2006 11:26
Re: WAŻNE!!! - opiekunowie grup!
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Quote:
Regulamin zawiera cały szereg nieścisłości oraz jak już napisali poprzednicy kilka warunków niemożliwych do spełnienia.
Weźcie się ogarnijcie i zróbcie ten regulamin na poważnie bo przy obecnej jego formie już widzę cały szereg kontrowersji i kłótni przy podawnaiu i liczeniu typów.
Poza tym po jaką cholere trzeba przy każdym typie pisać "Bukmacher: Betsson"??? Przecież chyba wszyscy wiemy z jakiego buka są typy...
Ciezko sie z tym nie zgodzic.
O najmniejsze drobnostki w konkursach dzieja sie cuda w postaci klotni,nieporozumien itp. Mimo iz sam czesto pisze regulaminy konkursow i je prowadze to naprawde chwile musialem sie zastanowic aby domyslec sie jak i kiedy te typy musza byc podawane. Na 99,9% powstanie spore zamieszanie z podaniem wlasciwie typow przez osoby zadko biorace udzial w konkursach lub startujacych pierwszy raz.
No nic zycze powodzenia i wspolczuje modom nadzorujacym ten konkurs.
|
Do góry
|
|
|
|
#570340 - 15/05/2006 13:24
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Quote:
Poza tym pewnych rzeczy nie rozumiem...
Podaje w pierwszej turze 7 typów, powiedzmy, że trafiam je wszystkie, tura się kończy i co ja mam z tego? Bo jak czytam regulamin to wygląda na to, że nic z tego nie mam tylko wszyscy od nowa podają typy do następnej rundy? Więc skoro liczy się tylko końcowy bilans po wszystkich turach to po jaka cholere to dzielić na tury?
w zalozeniach byla wieksza liczba uczestnikow, podzial na tury mialbyc ulatwieniem przy podliczaniu, przeciez musimy podliczac kazdy typ i podliczanie co ture mialo eliminowac/wykrywac ewentualne pomylki w miare na biezaco aby nie bylo na koncu cudow i szukania typow w celu wyjasnienia niescislosci.
Quote:
Jak to jest z tymi typami? Ile typów dziennie mogę podać? Czy dzień podania typu musi się pokrywać z dniem rozegrania meczu?
typy mozna podawac max 3 dziennie i dotyczy to wszytskich tur, 3 typy moga byc zarowno z jednego dnia jak z 3 roznych dni, ma to na celu ulatwienie w sytuacji jesli ktos musi wyjechac itp, chodzi tez o to zeby w kazdej turze kazdy podal 7 typow, nie podanie typu karane jest -100j. Czyli podalem tylko 5 typow w turze to dostaje -200j do swojego bilansu tygodniowego.
Quote:
Podaje SPECJALNIE typ, który wcześniej pojawił się już 3 razy. Celowo nie podaję typu zastępczego i rozumiem, że mam bilans 0? No to fajnie bo właśnie o to mi mogło chodzić w tej sytuacji, a bilans 0 za ten typ w zupełności mnie satysfakcjonuje.
I tak to wlasnie wyglada.
Mam swiadomosc ze jest wiele niedociagniec, wynikaja one w duzej czesci z tego ze robie taki konkurs pierwszy raz i mam swiadomosc pewnych niescislosci. Liczylismy tez na wieksza ilosc uczestnikow, niestety jest tylu ilu jest i nie mam na to wplywu, regulamin mial wygladac inaczej, mial byc bardziej dopracowany, niestety wyszlo jak wyszlo i czuje sie za to odpowiedzialny. Nie zamierzam polemizowac w ten sposob jak zaproponowal to tomo, jest mi przykro ze nie wyglada to idealnie ale mam nadzieje ze wszyscy uczestnicy okaza sie na tyle wyrozumiali ze nie bedzie sytuacji ktore moglby popsuc ten konkurs. Bede staral sie odpowiadac na wszelkie pytania ale prosilbym o wyrozumialosc i zglaszac naprawde trudne przypadki bo kazda dodatkowa pierdola tylko zamula calosc. Podane sa osoby ktore beda "pilnowac" grup, postaramy sie aby konkurs przebiegl bez zbednych zgrzytow ale to zalezy takze od Was Jesli zauwazycie jakies razace bledy, pomylki czy inne niedociagniecia prosze smialo pisac ale tez proponowac rozsadne rozwiazania, nie oznacza to ze kazda propozycje bedziemy wdrazac w zycie, konkurs juz trwa wiec ponawiam prosbe o to abysmy wspolnie starali sie aby wszystko bylo correct
Dziekuje i zycze Wszystkim udanej zabawy:)
Biszop
|
Do góry
|
|
|
|
#570341 - 15/05/2006 13:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
Biszop ale spoko, bo jesli sa niedociagniecia to tylko drobne szczegoly, mysle, ze tu nie ma co narzekac i wogole, w koncu trzeba sie cieszyc z konkursu i sponsora.
|
Do góry
|
|
|
|
#570342 - 15/05/2006 13:49
|
Carpal Tunnel
|
Biszop a tak z ciekawosci, to ile Wy sie osob spodziewaliscie? i jakos nie bardzorozumiem co zmienila akurat ta liczba ktora jest, przeciez jest kolo 200 osob wiec chyba nie jest tak zle...
Podsumuwujac przez cale eliminacje podajemy w kazdej turze po 7 typow, i gora 3 dziennie, ale nie wazne na jakie dni, wiec wszystko gra i jest ok, pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#570345 - 15/05/2006 15:55
|
enthusiast
Meldunek: 14/04/2006
|
Czyli jak zrozumiałem nie ma wymogu podawania 1 typu dziennie tylko w dowolnej kombinacji 7 typów przez runde moze byc 3+3+1
|
Do góry
|
|
|
|
#570347 - 15/05/2006 17:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Quote:
czy mozna podać 2 typy z tego samego meczu np. 1 i OVER ?
Mi się wydaje, że można, bo są to dwa rózne typy. Ale lepiej niech organizacja się wypowie
|
Do góry
|
|
|
|
#570351 - 15/05/2006 20:04
|
Zbanowany
|
Quote:
Jak mam rozliczyć sobie mecz Stepanka z Baghdatisem. Stawiałem na stepanka. Wygrany czy zwrot. - grupa 3
Tak jak rozlicza to betsson.Wystarczy poswiecic chwile na przeczytanie regulaminu obstawiania tenisa w tym buku
|
Do góry
|
|
|
|
#570352 - 15/05/2006 20:06
|
Zbanowany
|
Quote:
czy mozna podać 2 typy z tego samego meczu np. 1 i OVER ?
Napewno mozesz.Bo to iz wejdzie jeden typ nie wyklucza tego iz drugi moze nie wejsc.
|
Do góry
|
|
|
|
#570353 - 15/05/2006 20:13
|
Carpal Tunnel
|
co sie dzieje w wypadku gdy ktos poda wiecej niz 3 typy jednego dnia? te pozostale sie licza jako -100 ? czy wogole si enie licza i podaje sie je ponownie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#570354 - 15/05/2006 20:24
|
Zbanowany
|
Quote:
co sie dzieje w wypadku gdy ktos poda wiecej niz 3 typy jednego dnia? te pozostale sie licza jako -100 ? czy wogole si enie licza i podaje sie je ponownie ?
Slaweek popelnil blad ,ale pewnie nie jest ostatnim,ktory tak zrobi.Teoretycznie przez pierwsze dwa dni organizatorzy powinni przymknac na to oko bo ktos mogl nie zrozumiec regulaminu i taka osoba(osoby)powinny moc podac typy zastepcze w kolejnych dniach danej tury. Ale to juz sprawa osob prowadzacych jak do tego podejda
Regulamin powinien byc w 100% przestrzegany i egzekwowany od samego pocztku do konca.Tu widze jedyne odstepstwo bo mozna na szybko roznie zrozumiec zalozenie o podaniu 3 typow. Jesli chodzi tez o scislosc to zadawanie pytan w tematach przeznaczonych do typowania jest zabronione i grozi kara -100 punktow
|
Do góry
|
|
|
|
|
|