Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#571335 - 13/05/2006 06:35 Re: Berlin, Praga 8.05-14.05
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Rozwiniemy wątek meczu Li-Petrova.
Ale wcześniej dwa zdania o meczu Ju-Ju - wczoraj spokojna wygrana (choć wynik na to nie wskazuje) z Kuzą, dziś powtórka - obojętne z którą z pań (choć wg mnie będzie to Francuzka). Po prostu widać że uchwycła swój "mistrzowski poziom gry na ziemi" - i jest to dla mnie główna faworytka na wygranie Rolanda - poczekamy na kursy (i przeciwniczkę) - ale myśę, że ok. 1.40 można spokojnie przyłożyć.

Wracając do meczu Chonki z Rosjanką - mecz może mieć różne oblicza. Chinki tak Li jak i Zheng poczyniły ogromne postępy (w szczególności jeżeli chodzi o wolniejsze nawierzchnie) - to co grają ostatnio to taki mały mikrokosmos (nie mylić z tym co prezentuje Nadal na ziemi, a Ferdek prawie wszędzie).
Jedno jest pewne - są w stanie pokonać wszystkie rywalki (oprócz - na chwilę obecną - wspomnianej wyżej JHH).
Grają bardzo technicznie z bardzo dobrą obroną (o tym chyba wspominał poprzednik) - a najważniejsze jest to że bez respektu do bardziej renomowanych zawodniczek.

Za - przeciw - Li:
świetna obrona, bardzo dobre przygotowanie kondycyjne i techniczne, ambicja, agresywność w grze - beznadziejny serwis, przestoje w grze, dużo niższy ranking

ZA-Przeciw - Petrowa:
bardzo równa wysoka forma od początku roku, serwis na niezlym poziomie, niezła technicznie, bardziej doświadczona, H2H gladkie 3-0 - w tym turnieju nie błyszczy - wymordowany drugi set ze Zvoną, jeszcze cięższe boje z Zheng i Safiną (te urwały po jednym secie, a mogły wygrać), nie wiem do końca jak jest z kondycją - niby podziebiona (z pierwszą chinką grała z gorączką) - ale z drugiej strony czym przebywa na korcie dłużej tym lepiej jej idzie - patrz wyniki.

Mecz trudny do typowania - napewno 1.20 - nie do gry (choćby ze względu na nieobliczlność Li) - ale może pojechać gładko np. 6-2, 6-3 - w przyp. gdy chinka zacznie grać pod jej dykando.

Ja zagram (podobnie jak wczoraj - tylko za mniejszą stawkę)
Li - /4.50/ 2/10 - troszkę dla podniesienia adrenalinki podczas śledzenia meczyku i takie startowe do rozwoju wypadków na livie (tu standardowo jazda na przełamania - psudoprogresem)

Do góry
Bonus: Unibet
#571336 - 13/05/2006 07:11 Re: Berlin, Praga 8.05-14.05
yacub Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/04/2005
Quote:

Rozwiniemy wątek meczu Li-Petrova.
Ale wcześniej dwa zdania o meczu Ju-Ju - wczoraj spokojna wygrana (choć wynik na to nie wskazuje) z Kuzą, dziś powtórka - obojętne z którą z pań (choć wg mnie będzie to Francuzka). Po prostu widać że uchwycła swój "mistrzowski poziom gry na ziemi" - i jest to dla mnie główna faworytka na wygranie Rolanda - poczekamy na kursy (i przeciwniczkę) - ale myśę, że ok. 1.40 można spokojnie przyłożyć.

Nie zgodze sie z Toba Krajan co do Henin. Wcale taka spokojna wygrana nie byla z Kuza. Widac to bylo w pierwszym secie rosjanka przycisla i zrobilo sie juz nieciekawie. Ruska w bardzo waznych momentach oddawala bardzo proste pilki gratis, to w siate to w aut. Szczegolnie w tb w ktorym w sumie lekko sie zalamala po minibreaku. Daleko jej od "mistrzowski poziom gry na ziemi" z przed roku. Jezli dojdzie do finalu z Momo wcele nie stawial bym jej na wygranej pozycji.

Do góry
#571337 - 13/05/2006 08:26 Re: Berlin, Praga 8.05-14.05
kuerten Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/04/2004
Komuś się pomyliło, żeby stawiać kursy 1,10-6 w meczu Li-Petrova. Krajan wszystko opisał. Można puścić za mniejszą stawkę Chinkę.

Kuznietsova-Henin był to mecz na dużo wyższym poziomie, niż nieskonczony jeszcze Hingis-MoMo, Henin naprawde pokazala kilka pieknych akcji + dobry serwis, przekonała mnie.

Co drugiego meczu, myślę, że wygra MoMo. Musi tylko bardziej narzucić swój styl gry na korcie i przejąć inicjatywe, a nie wdawać się w te smieszne gierki na korcie.Wczoraj slaby serwis i bardzo malo konczacych pilek, to co pokazala Henin i dlatego na nią zamierzam zagrac w meczu z..... Mauresmo, ktora mimo wszystko powinna ograć Hingis.Pierwsze podanie i bardziej agresywna gra i pozamiatane, jezeli tego nie bedzie Henin ją odprawi, a może nawet bedzie musiala odprawic Hingis, to juz bylby mecz na 2-0. Pozdrawiam

Do góry
#571338 - 13/05/2006 08:35 Re: Berlin, Praga 8.05-14.05
buldog Offline
Sparta Wrocław

Meldunek: 01/05/2005
No to Teraz buldog wkroczy...

Peer - Kanepi 1 1,41 Profesjonal

Estonka Kanepi w finale turnieju w Pradze (WTA)?.... Albo ja jestem głupi albo ją poniosło..Trzeba sprowadzić ja na Ziemie!!!.Peer to już zawodniczka doświadczona i ograna...Na kort wyjdzie z pewnośćą w siebie i rozwali Estonke!!

Ps. (Analiza na szybko i składana)

9/10 !!

Do góry
#571339 - 13/05/2006 09:03 Re: Berlin, Praga 8.05-14.05
ds Offline
enthusiast

Meldunek: 07/01/2006
na dzisiaj tylko jedno konkretne rozwiązanie :

Justine Henin-Hardenne vs. Amelie Mauresmo/Martina Hingis
typ 1
kurs ok. 1,40 (tylko hipoteza)

argumenty
- Belgijka jest zdecydowaną faworytką tego turnieju, zresztą rok tu wygrała
- wczoraj w meczu z Kuznetsova bardzo mi zaimponowała spokojem gry i konsekwencją, nie ukrywam że jest to moja ulubiona zawodniczka w wta
- fakt zmęczenia w meczu Mauresmo-Hingis - bardzo długie wymiany w samo południe wycisną swoje piętno mimo że maja zagrać tylko 1 set, Hingis widać nie chce tak łatwo sprzedać skóry
- moja analiza nie jest na miarę specjalistów z zakresu tenisa ale jest to moja priorytetowa dyscyplina do graniai u buków i swoje przemyślenia opieram głównie na aktualnej dyspozycji i formie zawodników ponieważ wg mnie jest to najważniejsze kryterium jakie nalezy brac pod uwage przy typowaniu tenisa.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  rafal08