niby spokojnie powinno wejść,Ukrainki mocne na tych mistrzostwach
jak chyba jeszcze nigdy,na pierwszej Dzyma nie powinna dużo stracić,Vita powinna pociągnąć na pudło,Valja jak będzie strzelać jak w środę to na pewno nie straci,a Olenka jak na razie rewelacyjnie się spisuje,tak więc według mnie to dzisiaj jedne z głównych faworytek na wygranie sztafety,co do Polek to martwi mnie trochę Weronika,która zdaje się dwa razy zawaliła w tym sezonie sztafetę,chodź w środę było już lepiej,ale to długi bieg i nie bardzo wiem jak na to patrzeć,zwyżka formy czy odpowiednie rozłożenie sił,ale na pewno będzie chciała zrehabilitować wcześniejsze wpadki w drużynie,a w sumie to aspiracje medalowe są,ja osobiście wstawiłbym Weronikę na pierwszą zmianę,może po prostu nie wytrzymuje ciśnienia,a Krysia na ostatnim-mimo wszystko Ukrainki win w tej parze;
zastanawiam się nad Norweżkami z Rosjankami,bo ta młodziutka Fenne na pierwszej zmianie,a w środę na strzelnicy katastrofa była i jeżeli dużo nie straci a Flatka i Solemdal pobiegnął na swoim poziomie a na tarczy ze dwa trzy-pudła to Tora znowu jak wściekła podążając do mety może wykręcić złoto,mimo wszystko liczę na solidność Rosjanek na tarczy i dobry bieg a wpadkę Fenne i win Rosja;
Białoruś-Czechy Domracheva na tych mistrzostwach katastrofa a przecież to solidna firma i w tym sezonie niejednokrotnie stawała na podium w pucharze świata i aspiracje medalowe na pewno przed mistrzostwami były,jak nie zawali ostatniej zmiany to powinny z Czeszkami wygrać,chodź Vitkova i Soukalova bardzo dobrze tutaj sobie radzą i po pierwszych dwóch zmianach Czeszki powinny być w czubie to Landova i Tomesova biegowo odstają sporo i napewno nie utrzymają pozycji wywalczonej przez koleżanki,tak więc podsumowując Białorusinki bardziej wyrównany skład i jeżeli Daria nie zaliczy jak dotychczas klapy na tarczy to powinny wygrać,z drugiej strony to Czeszki biegają u siebie i na to też trzeba zwrócić uwagę;
ciekawy jestem występu Niemek w składzie z młodziutką niespełna dwudziestoletnią Dahlmeier,która chyba jeszcze nie startowała w Pucharze Świata,ale jest to świeżo upieczona trzykrotna złota medalistka MŚ juniorów z przed trzech tygodni i pytanie tylko czy forma pozostała i czy się dziewczę nie spali,bo jeżeli nie to przy dobrym strzelaniu Gossner,Niemki mogą być dzisiaj na pudle
1 Ukraina
2-3 Norwegia-Rosja kolejność przypadkowa
4-5 Niemcy-Polska j\w
6 Francja
7-8 Białoruś- Czechy
pogoda na dzisiaj w Nowym Mestie dobra -2*C,możliwa mgła,prawie bezwietrznie 2 m/s