Opcje tematu
#582019 - 19/05/2006 21:36 NBA 19.05 play off
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
Co tak cicho panowie od NBa,decydujace mecze a tu nawet tematu nie ma ?

Ja dziś dałem dwie jedynki.

Cavs-Detroit 1

Cos czuje dziś pogrzeb Pistons , jak nie idzie to nie idzie.
Coś się zacieło w tej perfekcyjnej niby maszynie.
Albo się zajechali sezonem(brak ławki) albo co bardziej prawdopodobne Sunder ich źle przygotował do sezonu.Larry brown to jest goścd i pod jego reką tak by nie było.Obawiałem się po cichu takiej właśnie sytuacji,Sunders to nie jest wybitny couch i to widać w tej serii.
Cavs to LeBron i długo nic,a jednak potrafili wygrać trzy mecze z Pistons,w tym u nich na 3-2, to wielka sztuka.Ale tak obserwujac ich zmagania,zauwazyłem,ze to Detroit przegrywa mecze a nie Cleveland je wygrywa.
Dwa ostatnie spotkania Detroit orzewaliło w koncówkach na własne życzenie,serie niecelnych rzutów i głupie straty.Coś się dzieje niedobrego w ekipie Pistons i nic nie zapowiada zmian.Cavaliers chyba poczuli swoją szansę na finał konferencji i moim zdaniem dobiją gwóźdź do trumny gości.Oczywiscie Detroit moze się bedąc pod scianą,bo napewno są o klase lepsi,ale jakoś tego nie widze.
R.Wallace ma kontuzje i nie wnosi swojego do gry,Ben zajebiscie rzuca wolne(ostatnio 0-8 ),Billups sporo strat i pudeł,i to jest chyba kluczowe dla tych porażek.Sunder też nic mądrego pewno nie wymyśli i Pistons odwalą sensację dekady

Do drugiego meczu,to jak wcześniej pisałem,dla mnie SA płynie już tej rywalizacji.Dallas ma wartosciowszy i bardziej wyrównany skłąd,SA gra w trójke,jak jesscze Parker albo Manu zawalą sprawe,to Spurs są bez szans,nawet jak Duncan znowu 35 punktów pociśnie.
Jeżeli odpadnie Detroit,a Dallas pzrejdzie San Antunio to daje grubą stawke na mistrza dla Dallas.

Do góry
Bonus: Unibet
#582020 - 19/05/2006 22:33 Re: NBA 19.05 play off
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Bo to cisza pzred burzą

Cleveland - Detroit

Jeśli kibice Pistons oglądali poprzedni mecz to chyba nie mogą być optymistami przed dzisiejszym.

Faktycznie w dryżynie z Detroit chyba coś sie zacięło bo nie przypomina ona tej ekipy z sezonu zasadniczego.Jeżeli w najważniejszym momencie ostatniego meczu na parkiecie główną postacią w Pistons'ach jest McDyess to chyba coś tu nie gra.Co ciekawe Detroit, po spadnięciu z boiska za szóste faule Ilgauskasa i Varejao miało przewagę pod koszami a mimo to nie potrafili tego wykorzystac i skonczyło sie tak a nie inaczej.Wydaje mi sie że Pistons stracili tą pewność siebie którą charakteryzowali sie w całym sezonie.Dowodem tego może być sytuacja z koncówki meczu nr 5 gdzie T.Prince bedąc w dogodnej sytuacji nie decyduje sie na rzut za 3 a podejmuje kompletnie nierozumialą dla mnie decyjze ( drybluje zresztą bez powodzenia i akcja nie jest zakonczona punktami )Pistons zdązyli nas przyzwyczaić do takich sytuacji gdzie przegrywali pierwszą połowę meczu ale w drugiej ich dominacja na parkiecie była niepodważalna i konczylo sie wysoką wygraną.W meczach PO tego absolutnie nie ma.Być moze tak jest jak napisał JRR - ze Detroit poprostu są zle przygotowani do sezonu.
Co jeszcze mi sie rzuciło w oczy z ostatniego meczu to faul za który spadł Billups.Mając na koncie juz 5 fauli,fauluje LeBrona biegnącego do kontry na środku boiska...
Biorąc pod uwagę jego role w drużynie oraz moment w którym nastąpił faul ( bodajże 2 min do konca meczu + Rasheesd na ławce )to według mnie jego zachowanie było nierozwazne a wręcz głupie.Jak można zrobić cos tak głupiego... nie dośc że w zasadzie funduje łatwe punkty Cav's to jeszcze pozbawia siebie mozliwości poprowadzenia swego zespołu do zwycięstwa w tym meczu...!

Pewnie nie tylko ja jestem przekonany że Pistons stać na pokonanie Cav's wiec mam nadzieje ze Detroit wyciągneło wnioski z poprzednich meczy i zagrają na własciwym dla siebie poziomie, wierze że ta maszyna z Billupsem Hamiltonem oraz Wallace'em na czele dziś nie zawiedzie.

Napewno trzeba sie spodziewac wyrównanego meczu zatem moj typ na dziś wieczór to:

Winning Margin Detroit (1-5) @5

Co do drugiego meczu...to skłaniał bym sie ku Dallas ale odstrasza mnie troche absencja Terry'ego w dzisiejszym meczu.Mimo to chyba zaufam Nowitzkiemu i spółce

Do góry
#582021 - 19/05/2006 23:41 Re: NBA 19.05 play off
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
Quote:

w oczy z ostatniego meczu to faul za który spadł Billups.Mając na koncie juz 5 fauli,fauluje LeBrona biegnącego do kontry na środku boiska...
Biorąc pod uwagę jego role w drużynie oraz moment w którym nastąpił faul ( bodajże 2 min do konca meczu + Rasheesd na ławce )to według mnie jego zachowanie było nierozwazne a wręcz głupie.Jak można zrobić cos tak głupiego... nie dośc że w zasadzie funduje łatwe punkty Cav's to jeszcze pozbawia siebie mozliwości poprowadzenia swego zespołu do zwycięstwa w tym meczu...!

Dokładnie Stoin,właśnie o to mi chodziło,Billups gra bardzo słabo,nie trafia z gry,ma bardzo dużo strat,a ten faul to chyba właśnie wyraz jego słabosci w tych meczach,a chyba nie musze podkreślać ile on znaczy dla ekipy Pizdons

Do góry
#582022 - 20/05/2006 00:10 Re: NBA 19.05 play off
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

R.Wallace ma kontuzje i nie wnosi swojego do gry,Ben zajebiscie rzuca wolne(ostatnio 0-8 ),Billups sporo strat i pudeł,i to jest chyba kluczowe dla tych porażek.Sunder też nic mądrego pewno nie wymyśli i Pistons odwalą sensację dekady

Żeby nie być gołosłownymi...

DET 3:55 Ben Wallace missed 1st of 2 Free Throws
DET 3:55 Ben Wallace missed 2nd of 2 Free Throws

DET 3:18 Rasheed Wallace missed 1st of 2 Free Throws
DET 3:18 Rasheed Wallace missed 2nd of 2 Free Throws

Prawie 2 kwarty za nami a Billups na koncie punktów 0 słownie 0 , skuteczność 0/5

Do roboty Pizdons

Ps Billups sie obudzil:

DET 1:49 Chauncey Billups made 1st of 2 Free Throws
DET 1:49 Chauncey Billups made 2nd of 2 Free Throws

Do góry
#582023 - 20/05/2006 13:20 Re: NBA 19.05 play off
Buczy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/12/2004
Wszystko ułożylo sie po mojej myśli i będą decydowały 7 spotkania. Jestem pełen podziwu dla SA które w dwóch ostatnich meczach zdoali podniesc sie po porazkach i przechylić na swoją strone mecze. Cavsi też byli bardzo bliscy sprawienia niespodzianki ale nie tym razem.

Do góry

Moderator:  rafal08