#585585 - 14/06/2006 22:51
Re: GRUPA - A -
|
addict
Meldunek: 03/12/2003
|
Janas trenerem Polski, prosze Panstwa, to Mistrzostwo Swiata:(
Jakby byl gdzies taki zaklad, to bym zagral za wszystko nawet po kursie 1.01, ze Janas nie poda sie do dymisji, bo jest paja..m. Dobrze tyle ze go zwolnia. Ta porazka to tylko i wylacznie Jego wina. Jak i porazka z Ewkadowrem. Ewidnetnie czlowiek ten jest destruktorem polskiej pilki noznej i nie nadaje sie nawet do zrywania truskawek a co dopiero do prowadzenia jakielkolwiek druzyny pilkarskiej. Taka jest prawda. Gdzie motywacja w meczu z Ekwadorem? Dopiero prasa niemiecka i polska musiala naszych zdeptac zeby sie zmobilizowali? Gdzie z Niemacmi (i z Ekwadorem) zmiany? Jakby nie czerwona kartka to by znowu zmiane zrobil w 85 minucie. Janas to porazka tyle.
Polsce potrzebny jest dobry, porzadny trener, z Polakow tylko Kasperczak, albo z zagranicy trener, np jakis Czech, sa tansi od innych a lepsi od naszych. Niestety Listkiewicz i jego uklady spowoduja, ze znowu beda kandydowali: Majewski, Wdowczyk i inni Jego kolesie. Jedno i to samo od lat, trudno zeby sie dobrze dzialo w Polskiej Pilce. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#585586 - 14/06/2006 22:52
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Oj strasznie pewnie boli ta porażka naszych reprezentantów w 92 min stracić bramkę. Nas po prostu opuściło szczęście na tych mistrzostwach. Najpierw po wyrównanym meczu z Ekwadorem straciliśmy 2 bramki nie strzelając żadnej tylko w supek i poprzeczkę tam jednak to my zawaliliśmy ten mecz. Dzisiaj do 70 min byliśmy w stanie neutralizować ataki Niemców wybijać ich z uderzenia, zmusić ich do faulowania i gry ostrej bo nie radzili sobie z wejściami ofensywnymi Jelenia, Smolarka, Żewłaka świadczy o tym fakt że nawet Ballack zarobił kartkę to stracilismy ofensywnego zawodnika jakim jest Sobolewski. Nie winię go bynajmniej za drugi faul bo chłopak chciał za wszelką cenę zatrzymać niemieckiego zawodnika. Ostatnia zmiaa Janasa była bardzo nie fortunna i wprowadzenie Dudki wybiło naszą obronę z tego pozytywnego rytmu. Żewłakow dograł by pewnie ten mecz jakoś do końca a i Odonkor nie miał takiego łatwego dośrodkowania. To był najlepszy mecz Polaków w tym roku miejmy wiarę że nie ostatni na tym mundialu. Janas dotąd miał farta w końcowym rozrachunku może jeszcze Kostarykańczycy uratują jego głowę i jutro pokonają Ekwador. Niemcy w ostatniej kolejce przy korzystnym wyniku jutrzejszej konfrontacji teraz mogą zagrać dla nas z Ekwadorem i wygrać minimum 1:0 Jeśli Niemcy pokonali by Ekwador a Polska wygrała 3:0 lub wyżej to zagramy z pierwszym zespołem z gr B. Najprawdopodobniej będzie to Anglia, z którą również stać nas na bardzo dobry mecz tylko czy dostaniemy szansę od losu. 
|
Do góry
|
|
|
|
#585590 - 14/06/2006 23:04
|
enthusiast
Meldunek: 28/07/2005
|
PO 1 GDZIE BYłY ZMIANY PO 2 CZEMU BAłEś SIę EKWADORU ? I ZAGRAłEś 1 NAPASTNIKIEM , CZEMU NIE WIDZIAłEś TEGO żE 1 MECZ BYł NAJWAżNIEJSZY A Z NIMECAMI MOGLIśMY GRAć NA REMIS DZIś TO GRANIE NA REMIS GóWNO NAM DAłO PO 3 CZEMU W KRAJU ZOSTAł DOśWIADCZONY OBROńCA KłOS , MENTALNIE PIłKARZ Z NAJWIęKSZYM SUKCESEM OSTATNICH LAT W POLSKIEJ PIłCE DUDEK PO 4 GDZIE BYł FRANEK łOWCA BRAMEK ??? W STUDIU TVP DLACZEGO ?? PRZYKłAD GRACZY Z łAWKI POKAZAł MECZ AUSTRALI , MECZ ARABII DZIś I WRESZCIE NASZ MECZ DZISIAJ AKCJE 2 REZERWOWYCH CO ZNACZY DOBRY JOKER W ZESPOLE PO 5 ........ SZKODA GADAć BO W 1 KOLEJNOśCI PRZEGRALIśMY PRZEZ TRENERA Mś PO 6 ..... Z ZMIANAMI NIE CZEKA SIę JAK SIę DOSTAJE CZERWONą KARTKE I TAKTYKA SIę BURZY ALBO DO 70 MINUTY MECZU GDY WYNIK JEST 0-1 !!!!!! ITD....
|
Do góry
|
|
|
|
#585591 - 14/06/2006 23:06
|
Pooh-Bah
Meldunek: 22/07/2004
|
Quote:
GÓWNO, JEDNO WIELKIE GÓWNO
P.S. Każdy normalny trener już w przerwie zmienił by Sobolewskiego, ale na co czekał Janas - nie wiem.
A czemu niby miałby zdejmować jednego z najlepszych zawodników naszej drużyny!? Obejrzyj sobie jeszcze raz mecz i zobacz jak on Ballaka wyłączył z gry! Zgodze się tylko i wyłącznie z tym że 2 kartkę zrobił bezmyślnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#585592 - 14/06/2006 23:06
|
enthusiast
|
w sensie mś rozumiem tylko wyjście z grupy bo nawet z Janasem nie wyobrażałem sobie że z niej nie wyjdziemy .
|
Do góry
|
|
|
|
#585593 - 14/06/2006 23:15
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/10/2005
|
Ale głupoty walicie az się czytać nie chce!!! Jak Janas mógł przewidzieć, ze Sobolewski dostanie czerwoną kartkę?! Krzynówek też miał jedną żółta na koncie i zreszta nie tylko on!!! Więc co Janas miał zmienić wszystkich, którzy mieli żółte?!----PARANOJA!!!
jinx pytasz kiedy wygramy mecz o ważna stawkę?! Odpowiem Ci na to pytanie jeśli Ty mi powiesz dlaczego w Polsce nie inwestuje się w rozwój sportu, jeśli powiesz mi dlaczego nie buduje się szkolnych boisk, jeśli powiesz mi dlaczego nie szkoli się dzieciaków 7-8 lenich...jeśli powiesz mi dlaczego zdejmują reklamę Dudka z piwem, z której zyski przeznaczał na budowę boisk!!! Wiec przestań bluzgać na Polskę, bo Polska to biedne państwo i nie dziw sie, że nikt nie inwestuje w sport skoro jest 20% bezrobocie! Trzeba się zastanowić kim będziemy grali za 4 lata...no kim?! Bo ja nie znam żadnego młodego i zdolnego polskiego piłkarza...Masz juz dość honorowych porazek?! To po co oglądasz?! Zawsze możesz zmienić obywatelstwo jak Klose czy Podolski...Nie wiem jak Ty ale ja jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem przez duże P!!! Jeżeli choć troche interesujesz się historia to wiesz, że Polacy walczą do końca!!!Takie pieprzenie, ze wszystko jest do bani nie ma sensu!!! Trzeba się zastanowić dlaczego jest jak jest i jak to zmienić!!!pzdr
Miejmy nadzieję, ze dzisiaj Kostaryka wygra 1:0 z Ekwadorem wtedy jeszcze jest szansa na wyjście z grupy:)
|
Do góry
|
|
|
|
#585594 - 14/06/2006 23:19
|
addict
|
1. Po powolaniu kadry na MS pisalem jasno: czlowiek niemyslacy, testuje w ostatnich sparingach: Rzase, Dudka, Klosa, Franka, a za 2 dni powoluje na ich miejsce zawodnikow, ktorzy od pol roku nie grali w kadrze. Mial tyle czasu, czemu ich wczesniej nie sprawdzal?? Po co powolywal wymieniona czworke? Miejsce zajmowali, skoro nie chcial ich brac na MS. Ale Janas nie mysli.
2. Pozniej ustawienie z Ekwadorem. Cale eliminacje gramy 4-4-2, zagral jeden sparing z Chorwacja grajac 4-5-1, Janas od razu orgazmu dostal i ustawia tak druzyne. To trzeba cwiczyc wiele meczy to kosztuje wiele czasu i stosuje sie przeciwko lepszym druzynom.
3. Nie potrafi zmotywowac zawodnikow do gry. Walka z Niemcami to efekt tylko i wylacznie nagonki polskich i niemienich mediow.
4. Dosyc ze miesza w skladzie, w ustawieniu, to jeszcze poza boiskiem nie moze dojsc do porozumienia z zawodnikami.
5. Brak zmian, wszystkie druzyny na MS robily zmiany i wzmacnialy one druzyne. Janas czeka do czerwonej kartki i jeszcze robi beznadziejna zmiane. Podobnie z Ekwadorem, czeka do straty gola! Koles w ogole nie czuje druzyny i sie nie nadaje na trenera.
6. I niech poda sie do dymisji, bo jak sie nie poda, to tez go pozwe do sadu, jak ten koles z Pomorza.
|
Do góry
|
|
|
|
#585595 - 14/06/2006 23:30
|
addict
|
Quote:
Ale głupoty walicie az się czytać nie chce!!! Jak Janas mógł przewidzieć, ze Sobolewski dostanie czerwoną kartkę?! Krzynówek też miał jedną żółta na koncie i zreszta nie tylko on!!! Więc co Janas miał zmienić wszystkich, którzy mieli żółte?!----PARANOJA!!!
Niezly jestes. Po pierwsze Sobolewski zawse dostaje zolte kartki i nie raz dostal juz czerwona. Wiec skoro kibice wiedzieli, ze jest taka opcja, to trener chyba tym bardziej! Ale jak mogl zmienic Sobolewskiego skoro, nie robil zadnych zmian.
Quote:
jinx pytasz kiedy wygramy mecz o ważna stawkę?! Odpowiem Ci na to pytanie jeśli Ty mi powiesz dlaczego w Polsce nie inwestuje się w rozwój sportu, jeśli powiesz mi dlaczego nie buduje się szkolnych boisk, jeśli powiesz mi dlaczego nie szkoli się dzieciaków 7-8 lenich...jeśli powiesz mi dlaczego zdejmują reklamę Dudka z piwem, z której zyski przeznaczał na budowę boisk!!! Wiec przestań bluzgać na Polskę, bo Polska to biedne państwo i nie dziw sie, że nikt nie inwestuje w sport skoro jest 20% bezrobocie!
Widze ze rocznik statystyczny z przed paru lat masz. Po drugie co to ma do biedoty kraju. Ghana, Kamerun, Nigeria, Togo, Trynidad oplywaja w kase? Buduja tam stadiony, szkola mlodziez lepiej niz u nas? Wiec Ty nie gadaj glupot, nic to do tego nie ma, ze nie mozemy wygrac meczu z wysoko notowana druzyna. Tamte i inne druzyny jakos potrafia robic niespodzianki, my nie, i nigdy nie bedziemy robic poki nie bedziemy mieli porzadnego trenera. Natomiast jesi chcemy byc w czubie druzyn to wowcas musimy sie wziac za pilke od podstaw. Natomiast na wyniki z najlepszymi druzynami, powinno nas chocby od czasu do czasu stac i teraz, jak inne zespoly, a my nie wygralismy zadnego meczu odkad siegne pamiecia. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#585596 - 14/06/2006 23:59
|
stranger
Meldunek: 18/11/2005
|
Ja odnośnie bezmózgowca Janasa przede wszytkim Jest około 60 minut i zero zmian, chlopaki się słaniają na nogach a ten nic. Minut 70 ...Klinsi bodajże dokonuje drugą zmianę, a Janas nic dalej czeka, ponoć każe się rozgrzewać Lewandowskiemu (ojoj już widać satysfakcjonuje go w pełni 1 pkt).... Strata Żewlaka, kontra, faul Sobola (pewnie ze zmeczenia już)i gramy w 10... Mam pare przemysleń: 1) Po co Janas zabrał 23 graczy ? 2) Dlaczego Janas nie robił zmian w drugiej polowie, kiedy braklo sił do gry ofensywnej. Około 65 min. aż się prosilo zdjąc albo Krzynka (tragiczne stale fragmenty)i dać za niego Kosę oraz zdjąc bezbarwnego i szamoczącego się Żurawia o zastapić go pokraką Rasiakiem (tyle szumu bylo w ogóle o niego a ten nawet minuty nie zaliczył)lub szybkim Brożkiem. Zamiast wcześniej przed faulem Sobola, kiedy naprawde fajnie w ataku graliśmy wpuścić jakąś świeżą krew - kogoś grającego do przodu Janas oczywiście nie reagował (podobno idiota myślał wtedy juz o Lewandowskim z założeniem obrony tego co jest). Ten wynik (0:0) bez wielkiej przesady wiele nam nie dawal (nie od nas to awans już zależal).Niektórze gracze z przednich formacji ołabli i bez wsparcia z lawki nie byli w stanie już później wiele zdziałać. 3) Potem nieszczęsna sytuacja z Sobolem to napewno pokołosie zanagażowania, ale też braku sił u niekorych graczy i w efekcie Sobol łatając dziurę za kogoś tam wyleciał.Jakoś od 73 minuty to już obrona Czestochowy w naszym wykonaniu a Janas w końcu wpusił swoich destrukcyjnych ulubieńców Dudke i Lewandowskiego. Zebyśmy jeszcze prowadzili to rozumiem - jest co bronić. Trzeba miec mocne nerwy i miec troche szcześcia żeby dojechać z tym wynikiem...A tak to tylko wybijaliśmy pilki,a niemiaszki nie schodzily w ogóle z naszej polowy. Atak i konratak nasz już w ogółe nie zaistnial. Dziś mogliśmy ograć Szkopów ale mega trener Janas nie umial pokierować z lawki poczynaniami zawodników, bał się zaryzkować, wpuścić kogoś do przodu. Zmiana z Brożkiem bodajże w 89 min. to śmiech na sali... Chwała pokonanym w końcu walczyli z sercem i pełnym zanagażowaniem, widać bylo i kartki i brudne koszuli. Szkoda, ze dopiero teraz... Ps. podstawą pilki to strzelanie bramek, dlatego nasze miejsce w tabeli nikogo nie powinno dziwić 
|
Do góry
|
|
|
|
#585597 - 15/06/2006 00:16
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/10/2005
|
Quote:
Niezly jestes. Po pierwsze Sobolewski zawse dostaje zolte kartki i nie raz dostal juz czerwona. Wiec skoro kibice wiedzieli, ze jest taka opcja, to trener chyba tym bardziej! Ale jak mogl zmienic Sobolewskiego skoro, nie robil zadnych zmian.Quote:
No to po cholere wogóle go było brać na mistrzostwa?! A co to wina Janasa, ze Sobolewski faulował?! Co Sobolewski jest jakis opóźniony czy co?! Chyba wie co robi i tyle...jestem pewny w 100% że trener kazał im uważać na kartki i wspomniał o tym w przerwie meczu w szatni!!! A czerwoną kartke mógł dostać każdy bez wyjątku!!! Dlaczego wszyscy wymądrzają sie teraz po meczu?! Dlaczego nie napisałeś wcześniej, że Sobol może dostać czerwoną, co?! Mądry Polak po szkodzie....
Quote:
jinx pytasz kiedy wygramy mecz o ważna stawkę?! Odpowiem Ci na to pytanie jeśli Ty mi powiesz dlaczego w Polsce nie inwestuje się w rozwój sportu, jeśli powiesz mi dlaczego nie buduje się szkolnych boisk, jeśli powiesz mi dlaczego nie szkoli się dzieciaków 7-8 lenich...jeśli powiesz mi dlaczego zdejmują reklamę Dudka z piwem, z której zyski przeznaczał na budowę boisk!!! Wiec przestań bluzgać na Polskę, bo Polska to biedne państwo i nie dziw sie, że nikt nie inwestuje w sport skoro jest 20% bezrobocie!
Widze ze rocznik statystyczny z przed paru lat masz. Po drugie co to ma do biedoty kraju. Ghana, Kamerun, Nigeria, Togo, Trynidad oplywaja w kase? Buduja tam stadiony, szkola mlodziez lepiej niz u nas? Wiec Ty nie gadaj glupot, nic to do tego nie ma, ze nie mozemy wygrac meczu z wysoko notowana druzyna. Tamte i inne druzyny jakos potrafia robic niespodzianki, my nie, i nigdy nie bedziemy robic poki nie bedziemy mieli porzadnego trenera. Natomiast jesi chcemy byc w czubie druzyn to wowcas musimy sie wziac za pilke od podstaw. Natomiast na wyniki z najlepszymi druzynami, powinno nas chocby od czasu do czasu stac i teraz, jak inne zespoly, a my nie wygralismy zadnego meczu odkad siegne pamiecia. Pozdrawiam
Przede wszystkim Kamerun nie dostał sie do mistrzostw, a kraje afrykańskie nie maja wybboru gdyż sport jest jedynym sposobem na poprawienie ich życia!!! Albo jest to piłka albo lekkaatletyka...co może tak nie jest?! Jezeli nie chcą umrzeć z głodu to muszą cos osiągnąć!!! No a nie pamiętasz jak za Engela wygraliśmy z Norwegami 3:0?! co może to jest zły wynik?! Przecież niejestesmy jedyną duzyna która dostaje batty...co ma powiedzieć Ukraina?? Niby taki świetny zespół a ile dostali w dupę....tak samo USA mają 8 miejsce w rankingu Fifa i co z tego skoro dostali 3:0 w dupę?! Tak samo co da nowy trener?! Zeby przyszedł Murincho to cudów nie zdziała, bo Polscy piłkarze sa słabi technicznie i nic ani nikt tego nie zmieni!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#585598 - 15/06/2006 00:33
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Polacy zagrali bardzo ofiarnie i z dużą determinacją Ale jak popatrzyłem na chłodno, to nie wszyscy Bo tego nie mozna powiedzieć o Żurawskim Niby biegał, niby coś tam próbował, ale był najsłabszy na boisku. Podobnie było w Korei i w meczu z Ekwadorem Żuraw powinnien zostać zmieniony po pierwszej połowie Lepiej by było, gdyby zamiast Żurawia wybiegł Szymek, bo być może by dograł jakąś piłkę do szybkich Jelenia i Ebiego, a tak nic. No i Szymek mógłby z dystansu uderzyć
Do Sobola pretensji mieć nie można za kartkę. Ale widać, że on nie jest w formie. Ja się dziwię Janasowi, że nie zabrał nikogo z Legii, bo Surma byłby lepszy od Sobola. I kogoś na boczną obronę
Boczni obrońcy grali wyśmienićie. I Baszczu i Żewłak. Tego ostatniego nie wolno było zmieniać, choćby potem miała go zabrać karetka. Bąk zagrał dobrze, a Bosacki przyzwoicie. Obaj jednak sporo bledów popełnili.
Generalnie nie było ataku, bo tak naprawdę, to nie mieliśmy żadnej okazji na strzelenie bramki.
Najlepszy był Boruc Nie zabranie Dudka nic nie zaszkodziło, a może nawet pomogło, bo Dudek wpuścił by coś wcześniej z Niemcami A Boruc był rewelacyjny.
Franek też by nie pomogł, bo nie było piłek do napastników
Ja żałuję, że nie było Kłosa, by byłby on lepszy od Jopa i Bosego
O ile Klinsman zrobił dobre zmiany, o tyle Janas dał ciała Brożek powinnien wejść wcześniej, przedał by się Szymek ew. Kosowski, choć ten ostatni chyba bez formy.
Dudka to nieporozumienie. On miał pilnować Odonkora i nic więcej. Grał krótko, a pozwolił uciec Odonkorowi dwa razy, za drugim razem straciliśmy bramkę Zawinił przy nie ponadto Bąk i Bosy Ale generalnie taki debilny udka spowodował, że cały wysiłek poszedł na marne, bo 0:0 można było dowieść, a nawet powinno się dowieść
Jnas wziął za dużo turystów, czyli takich, którzy mogli by zagrać z Niemcami, a nie z Arabią Saudyjską Kilku takich zostało, a trzeba było zabrać takich, którzy są do czegoś potrzebni
Bo niech mi ktoś wytłumaczy, po co Giza, Mila, Dudka czy Lewandowski Nikt mi nie powie, że nie ma lepszych, którzy by się przydali
Więc serce sercem, a chwała chwałom, kiedy znowu dostaliśmy w dupę i jedziemy do domu
|
Do góry
|
|
|
|
#585599 - 15/06/2006 06:25
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Quote:
Quote:
Raczej to mecz z niemcami był jednym wielkim przekretem.....przed meczem ludzie za gruba kase grali na niemcow ale po małym kursie 1.35-1.45 czyli w sumie nie wygrali za wiele......w trakcie livebettingu ludzie w obawie przed strata kasy ubezpieczali na remis i tu wtopa.......ZGadzam sie z jot23 mecz z Ekwadorem to byla wtopa i tyle....i jest tylko jedna grupa ktora sie cieszy ta grupa sa bukmacherzy ktorzy kolejny raz zarobili krocia na 40 milionowym narodzie.......Zaqraz napewno ktos sie odezwie ze to niemozliwe zeby az tak ustawiac mecze, zeby ustawiac zdobycie gola w ostatnich sekundach ...: ) Kumaci sie ze mna zgodza....twardogłowi nadal beda wierzyc w czystosc sportu...Jednym i drigim bez wyjatku zycze miłej nocy: )
Oj chyba coś ci się bracie przyśniło, albo wylewasz smutki po tym jak nic u buka nie wygrałeś :/
Ja na pewnum forum zamieszczam swe typy i nie musze Ci udowadniac co grałem poza tym ja wogole nie pisałem co grałem....a to o tych twardogłowych było o Tobie Mike Lee ......Ty wierzysz w sport i zawsze znajdziesz racjonalne wytłumaczenie tego co sie stało: ) Mysl tak dalej i miej nadzieje na czysty sport bez wałkow...a jak wiadomo nadzieja jest matką....
|
Do góry
|
|
|
|
#585600 - 15/06/2006 06:51
|
enthusiast
|
On chyba nie wiesz co mówisz ja zarobiłem akurat na tym meczu to wszystko zależy co sobie ktoś zakłada podczas meczu. I jak byś widział obroty na betfair i kwoty postawione na niemców 5 mln funtów przy 200-300 tys na Polakach !!! i około 1 mln na remis więc nie wiem o czym mówisz
|
Do góry
|
|
|
|
#585601 - 15/06/2006 07:50
|
enthusiast
Meldunek: 31/10/2004
|
witam
powiem iz ryczec mi sie chcialo gdy stracilismy bramke. zal chlopakow, ze ich wysilek podszedl na marne, szacunek dla nich za gre do konca na maksa, zagrali najlepiej jak potrafili. zostawili zdrowie, pot i krew na tym boisku i chwala im za to.
mecz byl do wygrania, bo tak slabych niemiaszkow to juz dawno nie widzialem. Dlaczego nie wygralismy? powodow jest wiele, temat jest szeroki do dyskusji, wiec skupie sie tylko na jednym aspekcie: sam mecz. Uwazam, ze meczu nie przegrali chlopaki a trener. Moim zdaniem uczynil ponownie ten sam blad co Engel w Koreii. Wpuscil na boisko pilkarzy bez formy: Zurawski, Kryznowek. W meczu z Ekwadorem calkowicie zawiodla trojka: Zuraw, Krzynowek oraz Szymkowiak. Sadzilem, ze tych zawodnikow nie zobacze juz w meczu z Niemcami, ale niestety, tylko Szymkowiak usiadl na lawie. Jakie byly tego konsekwencje? Ano takie, ze przeciwko gospodarzom na boisku od poczatku spotkania bylo 9 pilkarzy, ktorzy musieli charowac za jedenastu, poniewaz wyzej wymienieni nie wnosili nic do gry. Konsekwencja tego jest czerwona kartka Sobolewskigo. Mysle, ze gdyby od pierwszej minuty zamiast tej dwojki pojawil sie Brozek czy Rasiak za Zurawia i Kosowski,Giza czy nawet Mila za Krzynowka to wynik meczu moglby byc przynajmniej remisowy. A tak ponownie bol, zal, porazka z honorem...
|
Do góry
|
|
|
|
#585603 - 15/06/2006 09:05
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Quote:
Mógł, bo Sobolewski to walczak jakich mało i za to mu chwała, ale niestety ma inklinacje do łapania głupich kartek. A w takim meczu jak wczoraj ryzyko było podwójne. Zresztą nie pierwszy raz Sobolewski osłabia w ten sposób zespół (vide mecz z Panathinaikosem). Poza tym na mundial pojechało jeszcze kilku zawodników, którzy nadawali się do tej roli. Sobolewski nie jest niezastąpiony.
Quote:
jinx pytasz kiedy wygramy mecz o ważna stawkę?! Odpowiem Ci na to pytanie jeśli Ty mi powiesz dlaczego w Polsce nie inwestuje się w rozwój sportu, jeśli powiesz mi dlaczego nie buduje się szkolnych boisk, jeśli powiesz mi dlaczego nie szkoli się dzieciaków 7-8 lenich...jeśli powiesz mi dlaczego zdejmują reklamę Dudka z piwem, z której zyski przeznaczał na budowę boisk!!!
To pytanie nie do mnie, a do ludzi stanowiących prawo w tym kraju. Poza tym przejdź po placach - na trawnikach teraz stoją tabliczki z zakazem gry w piłkę, młodzież sport uprawia poprzez komputer lub wyżywa się w inny sposób. A ci co grają, to z ambicją są na bakier - łatwa kasa i po co chcieć więcej.
Quote:
Wiec przestań bluzgać na Polskę, bo Polska to biedne państwo i nie dziw sie, że nikt nie inwestuje w sport skoro jest 20% bezrobocie!
A w którym miejscu bluzgałem na Polskę ??? Poza tym Polska nie jest biednym krajem, bo moim zdaniem tutaj pieniądze się marnotrawi, a nie inwestuje. A bezrobocie dlatego jest, bo nie ma inwestycji
Quote:
Masz juz dość honorowych porazek?! To po co oglądasz?! Zawsze możesz zmienić obywatelstwo jak Klose czy Podolski...Nie wiem jak Ty ale ja jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem przez duże P!!!
Oglądam, bo jest coś takiego jak ambicja i sportowa złość, a za wrażenia punktów niestety nie przyznają. Ja również jestem dumny ze swego obywatelstwa, bez obaw.
|
Do góry
|
|
|
|
#585604 - 15/06/2006 09:35
|
addict
|
Quote:
Przede wszystkim Kamerun nie dostał sie do mistrzostw, a kraje afrykańskie nie maja wybboru gdyż sport jest jedynym sposobem na poprawienie ich życia!!! Albo jest to piłka albo lekkaatletyka...co może tak nie jest?! Jezeli nie chcą umrzeć z głodu to muszą cos osiągnąć!!!
Piszesz zeby pisac? I co z tego ze Kamerun sie nie dostal? Nigeria tez sie nie dostala, ale przez lata te druzyny i wczesniej przeze mnie wymienione, ktore graja na MS stawialy i stawiaja dalej czola najlepszym druzynom. I co z tego ze to w tych krajach nie ma nic innego procz sportu? Maja nowe boiska, czy graja na picachu? Trenuja od 6 roku pod okiem trenera, czy graja sami jak moga? Wiec po co piszesz wczesniej ze konieczne jest budowanie nowych stadionow zeby Polacy dobrze grali, jak Ci pokazuje przyklad ze nie jest to konieczne. Teraz sie z tym zgadzasz ale wymyslasz znowu inny powod. Zobacyzmy co tym razem wymyslisz. Przeciez Polacy tez moga grac i zasuwac po piachu i nie potrzebne sa sztuczne boiska. Moga grac i byc dobrymi, ale by byc najlepszymi musimy zmienic szkolenie u podstaw.
Quote:
No a nie pamiętasz jak za Engela wygraliśmy z Norwegami 3:0?! co może to jest zły wynik?! Przecież niejestesmy jedyną duzyna która dostaje batty...co ma powiedzieć Ukraina?? Niby taki świetny zespół a ile dostali w dupę....tak samo USA mają 8 miejsce w rankingu Fifa i co z tego skoro dostali 3:0 w dupę?! Tak samo co da nowy trener?! Zeby przyszedł Murincho to cudów nie zdziała, bo Polscy piłkarze sa słabi technicznie i nic ani nikt tego nie zmieni!!!
Jezeli Ty zwyciestwo z Norwegami przez ostatnie 8 lat uwazasz za super wynik, to Ci gratuluje. Gdzie wyniki z Anglia? Niemcami? Argentyna? Brazylia? Czechami? Szwedami? Hiszpania? Portugalia? Wlochami? Francja? Gdzie wyniki z najlepszymi druzynami?? Pytam sie Ciebie?? Wiec mi nie wyskakuj z Norwegia, pewnie zaraz podasz za przyklad wygrana z USA:)
Temat uwazam za zakoncozny. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|