#585548 - 14/06/2006 11:12
Re: GRUPA - A -
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#585549 - 14/06/2006 11:19
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/10/2005
|
Wczoraj na czcie na Onet.pl Janas powiedział, że zagramy 3 napastnikami czy mozna się domysleć, że zagramy ustawieniem 4-3-3 czyli w środku pola Ballack będzie sobie śmigał jak mój obiad nad muszlą po piątkowym meczu z Ekwadorem...Nie będziemy mieli szans w takim ustawieniu zwłaszcza, że ni bedzie miał kto rozgrywać...:/ Mogę się mylić ale coś mi sie wydaje, ze zagramy tak: napastnicy: Zuraw, Smolarek, Rasiak pomoc: Krznówek, Jeleń, Sobolewski obrona: Baszczyński, Jop, Bąk, Garncarczyk bramka: Boruc Zuraw bedzie lekko cofnięty i będzie rozgrywał, a Sobolewski bedzie wspomagał obrone. To jest tylko mój typ i mogę sie mylić ale ja bym właśnie tak ustawił nasz zespół!!! pzdr i mimo iż cieżko uwierzyć w zwycięstwo Polski to życze Wam, mi i Naszym Orłom sukcesu w dzisiejszym meczu! 
|
Do góry
|
|
|
|
#585550 - 14/06/2006 11:21
|
member
Meldunek: 09/11/2005
|
prosiłbym w tym temacie o jakąs merytoryczną dyskusję dotyczacą meczu - skład, typy itp. a nie żale na całą polską piłkę. Od tego są tematy w To i Owo
Edited by Bzyku (14/06/2006 11:35)
|
Do góry
|
|
|
|
#585552 - 14/06/2006 11:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/10/2002
|
myślę, że Sobolewski nie zagra... lepiej grał Radomski i jeśli nie zagramy 2 defensywnymi to zagra tylko on... mamy też na ławie kilku wysokich i niezłych obrońców i nie wierzę żeby wyszedł dzisiaj Baszczyński... wyjdzie albo Bosacki albo Garncarczyk albo Dudka...
|
Do góry
|
|
|
|
#585553 - 14/06/2006 11:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2005
|
Quote:
No to... jak to się mówi - zawsze musi być ten pierwszy raz 
dokladnie, o stadionie Bayernu(podczas rozgrywek LM) tez mowili, ze na nim tylko wygrywaja az sie skonczyla passa, ja wiem, ze Bayern to nie reprezentacja Niemiec a reprezentacji Polski daleko do Milanu, ale co tam zagram symbolicznie X2
|
Do góry
|
|
|
|
#585554 - 14/06/2006 11:27
|
addict
Meldunek: 08/11/2005
|
Deutsche! - krzyczy 20 tys. polskich gradel Was? - odpowiadaja niemccy kibice Drrrrrrrrrreeeiiiiiiiiii Nullllllllllllllllllllllllll Chcialbym dzisaj cos takiego uslyszec 
|
Do góry
|
|
|
|
#585557 - 14/06/2006 12:10
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Meczem ostatniej szansy zespołu Pawła Janasa będzie wtorkowe spotkanie w Dortmundzie z Niemcami w grupie A piłkarskich mistrzostw świata. Po porażce z Ekwadorem (0:2) Polacy nie mogą stracić w środę punktów, by realnie myśleć o awansie.
Nawet remis, który byłby i tak uznany za dużą niespodziankę, może okazać się niewystarczający. W drugim meczu tej grupy Ekwador spotka się z uważaną za najsłabszą w grupie Kostaryką i jeśli wygra, a Polacy nie zdobędą kompletu punktów, już w środę zapewni sobie miejsce w 1/8 finału.
Dosyć prawdopodobny jest wariant, że w środę będą znane obydwa zespoły, które awansują z grupy A. Stanie się tak, gdy Niemcy i Ekwador wygrają swoje mecze. Wówczas Polakom w spotkaniu z Kostaryką pozostanie pożegnać się z mistrzostwami.
Wydaje się, że polscy piłkarze zdają sobie sprawę z powagi sytuacji. Wszyscy powtarzają, że w środę dadzą z siebie wszystko. To samo mówili jednak przed przegranym w kiepskim stylu spotkaniu z Ekwadorem.
Trener Janas nie był zadowolony z postawy swojego zespołu w pierwszym meczu i zapowiada zmiany. Czy wymieni, jednego, dwóch, a może więcej graczy - nie wiadomo. Tajemnicą pozostaje też ustawienie, w jakim wyjdą Polacy na boisko w Dortmundzie.
Zagrożona wydaje się być pozycja Mirosława Szymkowiaka, który wyraźnie nie trafił z formą. Jeśli pomocnik Trabzonsporu nie znajdzie się w podstawowej jedenastce, prawdopodobnie zastąpi go napastnik Wisły Płock Ireneusz Jeleń.
Po zwycięstwie nad Kostaryką Niemcy są w dobrych nastrojach, tym bardziej, że w meczu z Polską będzie już mógł zagrać kapitan Michael Ballack. Trener Juergen Klinsmann przestrzega jednak przed zbytnim optymizmem. Niemiecki selekcjoner uważa, że Polska będzie trudnym rywalem, bo gra o wszystko i nie może sobie pozwolić na kolejną porażkę.
W ataku gospodarzy wystąpią dwaj piłkarze urodzeni w Polsce - Lukas Podolski i Miroslav Klose. Klinsmann uważa, że to dobrze, bo to ich dodatkowo zmotywuje. - Obaj porozumiewają się na boisku po polsku. To będzie dla nich specjalne wydarzenie.
Polacy dwukrotnie grali na mistrzostwach z Niemcami. W 1974 roku w meczu decydującym o awansie do finału przegrali 0:1, a cztery lata później w fazie grupowej zremisowali 0:0.
Prognozowane składy:
Niemcy (4-4-2): 1-Jens Lehmann (33-0) - 3-Arne Friedrich (37-0), 21-Christoph Metzelder (23-0), 17-Per Mertesacker (24-1), 16-Philipp Lahm (19-2) - 18-Bernd Schneider (65-1), 8-Torsten Frings (53-8), 13-Michael Ballack (65-31), 7-Bastian Schweinsteiger (29-7) - 20-Lukas Podolski (26-12), 11-Miroslav Klose (56-26). Trener: Juergen Klinsmann.
Polska (4-5-1 lub 4-1-3-2): 1-Artur Boruc (18-0) - 4-Marcin Baszczyński (33-1), 2-Mariusz Jop (13-0), 6-Jacek Bąk (73-2), 14-Michał Żewłakow (57-1) - 7- Radosław Sobolewski (20-1) - 21-Ireneusz Jelen (10-2), 16-Arkadiusz Radomski (21-0), 8-Jacek Krzynówek (59-9) - 9-Maciej Żurawski (51-15), 15-Euzebiusz Smolarek (15-4). Trener: Paweł Janas.
|
Do góry
|
|
|
|
#585558 - 14/06/2006 12:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Quote:
Kibicuje Polakom, wierzę że nie przegrają i zamierzam się po meczu cieszyć z dobrego wyniku bez uszczerbku w portfelu.
Tomo pięknie powiedzane podzielam twój pogląd. Chociaż tutaj w temacie wstawiłem analize na Niemców bo realnie patrząc mamy nie wielkie szanse , ale serce mówi remis lub wygrana naszych W każdym razie proponuje na te mecz:
"Over 2,5 bramki" Myśle, że jest to ciekawa propozycja na to spotkanie w składzie Niemców ofensywny i bramkostrzelny Miroslav Klose i Lukas Podolski. Do tego walcząca o życie Polska powinna też strzelić bramke zwłaszcza, że obrona Niemców gra bardzo wysoko i robią błędy. Mam nadzieje, że nasz sztab szkoleniowy obejrzał dokładnie mecz Niemcy-Kostaryka bo było widać, że Arne Friedrich jest słabym zawodnikiem tak samo jak dwójka stoperów Mertesacker i Metzelder. Jeśli w ataku zagrają poza tym dwaj głodni sukcesy Jeleń i Brożek to bramke powinniśmy zdobyć. Ciekawy jestem też jak zagra Maciej Żurawski w drugiej lini widać było, że w meczu z Ekwadorem często się cofał i rozgrywał piłke. Tym razem nie będzie już Szymkowiaka, który nas zawiódł totalnie. Kończąc już to powiem wam, że ten skład co widziałem jaki był podawany to Polska zagra bardzo ofensywnie. Praktycznie zagra czterech napastników: Paweł Brożek (napastnik w tym spotkaniu), Euzebiusz Smolarek (napastnik w tym spotkaniu), Maciej Żurawski (rozgrywający) i Ireneusz Jeleń (prawy pomocnik w tym spotkaniu). Wygląda to ciekawie na papierze a jak będzie na murawie zobaczymy o 21:00 
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#585560 - 14/06/2006 15:41
|
old hand
Meldunek: 08/12/2004
|
i znamy juz sklad  --------------Boruc--------------- Baszczynski-Bosacki-Bak-Zewlakow Jelen-Radomski-Sobolewski-Krzynowek -------------Zurawski-------------- -------------Smolarek--------------
|
Do góry
|
|
|
|
#585562 - 14/06/2006 15:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2005
|
Quote:
Janas podał skład:
---------------------- Boruc -------------------------
-- Baszczyński ----- Bosacki ----- Bąk------Żewłakow--
-- Jeleń ---- Radomski --- Sobolewski --- Krzynówek --
---------------- Smolarek --- Żurawski ---------------
chyba tak należało by to interpretować. Jednak 4-4-2
Ze środkowych pomocników Radomski typowy defensywny wspomagający obrońców, a Sobolewski bardziej do rozgrywania w tyłach i Żurawski, który będzie się cofał też pewnie będzie rozgrywał.
Z tym że chyba Żurawski będzie grał za Smolarkiem, bo tak to nie ma kto rozgrywać...
|
Do góry
|
|
|
|
#585563 - 14/06/2006 15:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
ahh ten Janas... Kiedy wydaje mi sie, ze nie jest mnie juz w stanie zaskoczyc... co on robi ? zaskakuje mnie  Głównie chodzi mi o brak Szymka... co prawda jest bez formy... ale mu ambicji nigdy nie mozna odmowic. Pozatym kilka pilek w meczu z Ekdaorem bylo naprawde dobrych... Czyli dzisiaj rozgrywanie tylko i wylacznie nalezy do Żurawia... bo sobola w roli rasowego playmakera to jakos ciezko mi sobie wyobrazić. Brak szymka.. to znak, ze wiekszosc akcji bedzie przeprowadzana bokami... Szybki Jelen i Krzynówek to moze być nasza szansa...Niemcy obrona slaba... a pozatym zarowno Schneider jak Shwainstaiger w duzym stopniu zaangazowani sa w ofensywe, czyli przy ewentualnych kontrach nie dadzą rady wrócić... Jezeli chodzi o personalia to jest dobrze... ja bym zamienil Radomskiego na Szyma i pasi... zobaczymy jak to bedzie na boisku... zagralem overa 2.5 za 6/10 @1.77 iii 2/1 @28 za grosze... mam czuja, że pierwsi strzelimy bramke i być moze bedziemy prowadzic do przerwy... ale to tylko moja chora wyobraźnia... 
|
Do góry
|
|
|
|
#585564 - 14/06/2006 16:00
|
addict
Meldunek: 24/05/2005
|
Niemcy - Polska Na stadionie w Dortmundzie reprezentacja Niemiec zagrala 13 miedzynarodowych spotkan wygrywajac 12 razy i tylko raz padl remis.W tych meczach padlo 58 bramek dla gospodarzy,a goscie strzelili tylko 7! Przecietna na mecz na stadionie w Dortmundzie to 5! bramek. Na tej statystyce opieram sie i dzis,dlatego typ: over @ 1.80 Betfair 8/10 Handicap Azja. Niemcy -1 @ 1.80 Betfair 4/10 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|