Opcje tematu
#585674 - 22/05/2006 11:11 NBA 22.05.2006 ( play off )
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Poniedziałek 22.05.2006 godzina 02.00

V

Poniedziałek 22.05.2006 godzina 04.00

v

Gospodarze na 1 miejscu
Prosi sie o nie podawanie suchych typów
Uprasza się o podowanie sensowynych informacji
Pomocne linki w przyklejonym temacie działu US Sports

Do góry
Bonus: Unibet
#585675 - 22/05/2006 13:38 Re: NBA 22.05.2006 ( play off )
Stoin Offline
Profesor

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks

Kolejny mecz o wszystko w drugiej fazie rozgrywek play off.Tym razem w SBC Center - San Antonio podejmować bedą ekipe z Texasu - Dallas Mavericks.Już drugi raz w ciągu tegorocznych play-off zdarzyło się, żeby zespół wyszedł z dołka 1-3 w serii i doprowadził do siódmego meczu.

W poprzednim meczu mimo iż Nowitzki zdobył 26 pkt 21 zbiórek oraz 5 asyst to gospodarze byli górą.Przyczynę porażki chyba jednak należy upatrywać w absencji J.Terry.Można tylko gdybać co by było gdyby...ale wystarczy powiedzieć że Terry w poprzednich meczach średnio zdobywał 18,2 pkt - wniosek nasuwa sie sam.
Co do Spurs - to nareszcie Duncan dostał wsparcie od Manu który swoją postawą w tym meczu zamknał usta wszystkim którzy widzieli Go juz tylko w roli Emanuela ze słynnej reklamy .Zawiódł moim zdaniem Parker.O ile w meczach nr 4 i 5 zagrał w końcu na miare oczekiwań ( odpowiednio 33 i 27 pkt ) to tym razem jego 8 punktów pozostawie bez komentarza.

Wiele razy juz pisano w tym temacie że to Dallas jest obecnie lepszą ekipą niż San Antonio i pomimo iż w tym meczu nie beda faworytami to według mnie to własnie Oni zagraja w finale na "zachodzie". Dlaczego Dallas ?
Pewnie niektórych rozczaruje pisząc że Mav's mają dużo bardziej wyrównaną "piątke" niż Spurs ale taka jest prawda.Dallas to nie tylko Nowitzki ale także w dużej mierze: Terry - który nie tylko dużo rzuca ale również zalicza wiele asyst.Howard oprócz tego że potrafi zdobywać punkty to jest bardzo przydatny na tablicach ( 7.3 RPG ) zarówno w defensywie jak i w ofensywie. Harris juz nie raz udowodnił że może wnieść wiele do gry tak jak to zrobił w meczach nr 2 i 3 ( 20 i 24 pkt )
W San Antonio od początku serii sprawa wygląda nieco inaczej - przede wszystkim Duncan - dzieki któremu nie skonczyło sie 4-0 dla Mav's, pozniej Manu - o ile zagra na właściwym dla siebie poziomie.Parker który głównie rozczarowuje.Bowen który jako jedyny zaliczał udane występy obok Tima ale tylko ( jak już kiedyś pisałem ) w defensywie.
Kto z ławki może coś wnieść do gry ? Oczywiście Stackhouse który w sześciu meczach rzucił średnio 16,5 pkt.Dampier - doświadczony center mocny na tablicach a poza tym Daniels który czasem potrafi rzucić kilka oraz Diop.
W zespole San Antonio takich którzy moga wnieśc coś sensownego do gry jest tylko dwóch: obrońca Barry (35 lat)oraz Horry (36 lat).Jeśli chodzi o zdobycze punktówe tych ludzi to w porównaniu ze Stachousem wypadają blado.Obrońca Maericks sam zdobywa wiecej punktów niż ci dwaj razem.Barry w dotychczasowych spotkaniach zdobył 37 pkt ( 5.8 PPG ) natomiast Horry 17 w sześciu meczach tylko 17 ( 2.8 PPG ).Zdecydowanie bardziej przydatni są na tablicach w obronie jak i w ataku niż w pomocy w zdobywaniu punktów.

Reasumując: Biorąc pod uwage pozyższe argumenty ( lepsza dyspozycja w PO, wyrównana "piątka", wartościowsza ławka ) według mnie dziś będziemy świadkami zwycięstwa gości i to własnie ekipa z Texasu zagra w finale Western Conference.

Wczoraj zdetronizowano króla LeBrona czy dziś aktualny jeszcze mistrz poprzedniego sezonu odpadnie z rozgrywek ??? Moim zdaniem TAK

Dallas to win @2.5

Do góry
#585676 - 22/05/2006 16:53 Re: NBA 22.05.2006 ( play off )
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
"Parker który głównie rozczarowuje." hmm średnio 19,5 pkt zdobywane przeciwko Dallas, czy to takie wielkie rozczarowanie ?

i nie wiem czemu nie wspomiałes w ogóle o Finleyu, który całkiem nieźle poczyna sobie przeciwko byłemu klubowi

Do góry
#585677 - 22/05/2006 18:59 Re: NBA 22.05.2006 ( play off )
bang_bang Offline
addict

Meldunek: 01/05/2005
Stoin za analize, ale no właśnie zawsze jest jakieś ,, ale "

Jason Terry jeśli chodzi o kwestie asyst to jak na rozgrywającego 3.6 asysty na mecz w serii z SAS, nie stawia go w dobrym świetle jeśli chodzi o rozgrywanie. Natomiast jeśli chodzi o zdobywanie punktów to się z tobą musze zgodzić, że własnie w tym elemencie najbardziej zabrakło Terrego. Ponownie u mnie pojawia się ,, co by było gdyby ... " . Tegoroczne PO przynoszą kilka takich ,, gdybań " np. Odsunięcie od gry Robinsona ( z NJN ) znacznie ułatwiło wygranie serii Miami, teraz odsunięcie od gry Terrego daje wielkie szanse SA na pokonanie Dallas czyżby siła wyższa czy tylko przypadek

Po stronie Dallas znalazłem jeszcze jeden ,, + ". Do gry wrócił Van Horn grał już w meczu 5 i 6, w tym pierwszym grał niecałe 3 min, ale już w meczu nr. 6 zagrał 14 min i zdobył 10 pkt. Powrót Keith`a daje Mavericks bardzo duży plus jeśli chodzi o ławkę, w sezonie zasadniczym był on bardzo przydatny drużynie.

Jeśli chodzi o skład SA to zgadzam się w 100 % nawet jeśli pominołeś Finley , to jego gra w tym sezonie pozostawia wiele do życzenia i mam ogromną nadzieje, że nie pomoże SA w pokonaniu swojego byłego zespołu.

Zwyciestwo Dallas w dziejszym meczu bardzo prawdopodobne i również skusze się na te propozycje. Jak ja nie cierpie Ostróg

Do góry
#585678 - 22/05/2006 19:31 Re: NBA 22.05.2006 ( play off )
Stoin Offline
Profesor

Quote:

"Parker który głównie rozczarowuje." hmm średnio 19,5 pkt zdobywane przeciwko Dallas, czy to takie wielkie rozczarowanie ?

i nie wiem czemu nie wspomiałes w ogóle o Finleyu, który całkiem nieźle poczyna sobie przeciwko byłemu klubowi

Faktycznie o Finleyu zapomniałem a trzeba powiedzieć że niewątpliwie jest to ważna postać w zespole "Ostróg" która potrafi "ukłuć" kilkanaście razy w meczu.Początek serii w jego wykonaniu raczej słaby natomiast z meczu na mecz było coraz lepiej tak więc jeśli pójdzie za przysłowiowym ciosem dziś w meczu o być albo nie być powinien potwierdzić swoją przydatność do zespołu.

Jeśli chodzi o Parkera to może przesadziłem że głównie zawodzi.Owszem średnio 19.5 pkt ale...dwa mecze w jego wykonaniu bardzo dobre natomiast 4 powiedzmy sobie szczerze średnie ( bo niczym szczególnym sie wyróznił ) bądz tak jak ostatnio wręcz bardzo słaby.Myśle że na ten potencjał który posiada Parker to jak na 6 meczy według mnie za mało żeby pochwalić go.Od takiego zawodnika trzeba wymagac dużo wiecej niż tylko przeciętnej gry w tak ważnym momencie sezonu.

Dziekuję za i zapraszam do dyskusji , co (...) głowy to nie jedna

Do góry
#585679 - 22/05/2006 23:59 Re: NBA 22.05.2006 ( play off )
kapitansb Offline
veteran

Meldunek: 26/12/2003
Dallas jest taka druzyna ,ze jak slabo rzuca Nowitzki -a tak ostatnio bylo to jest juz po meczu -z kolei w San Antonio wraca do formy Ginobili -gdy Duncan siedzial na lawce on przejmowal ciezar gry .

Ja i tak bede gral na live i to wtedy ,kiedy uznam ,ze szala sie juz przechyla (gdyz nie lubie sie bawic w zgaduj-zgadule)-ale przyznam szczerze bardziej jestem dzis wyczulony na strone San Antonio .

Do góry
#585680 - 23/05/2006 00:09 Re: NBA 22.05.2006 ( play off )
Stoin Offline
Profesor

Nie powiedziałbym że Nowitzki rzucał słabo

26 pkt - 9/16 ( 56% )z gry - 8/8 wolne

Ewidentnie zabrakło punktów Terry'ego

Do góry
#585681 - 23/05/2006 03:43 Re: NBA 22.05.2006 ( play off )
Stoin Offline
Profesor

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 111 - 119 OT

Piekny mecz nam zafundowali dzisiejszej nocy panowie zza oceanu.

Ale po kolei:

1Q i 2Q to popis gry przyjezdnych z Texasu a głównie tej trojki: Nowitzki Terry i Howard ( skuteczność 25/36 ) dzięki czemu wynik na tablicy wynosił 50-64

3Q to juz zdecydowanie lepsza gra Spurs i koncert gry Duncana i Parkera oraz Manu.Tim nie do zatrzymania - nie powstrzymał go ani Van Horn ani Dampier ( obaj spadli za 6 fauli przed koncem czwartej kwarty )

4Q - to nadal pościg gospodarzy i znowu znakomita gra Duncana oraz Manu( Parker 0 pkt )który rzutem za "3" na 30 sek przed koncem meczu dał PIERWSZE prowadzenie dla Spurs w tym meczu wynik 104-101.Wtedy na akcje zdecydował się najlepszy w tym meczu w zespole Dallas Nowitzki który zdobywając 2 pkt zostaje faulowany przez Manu - wynik 104 - 104.Ostatnia akcja 4Q to niecelny rzut Manu - zbiórka Duncana, niecelny rzut i tak o to mamy dogrywke.

0T - W roli głównej Nowitzki Terry oraz rezerwowi Diop ( arcy ważna zbiórka w ataku !!!! ) oraz Stackhouse.Spurs chyba nie wytrzymali psychicznie końcówki - tylko 2 celne rzuty na 10.Nadzieje na awans do finalu konferencji mogł dać Finley ale jego "3" nie znalazła drogi do kosza.

Gracze meczu to bez wątpienia Nowitzki 37 pkt oraz Duncan 41 !!

Sypią sie nam Królowie - wczoraj LeBron zdetronizowany dziś Królowie juz tylko zeszłego sezonu

DALLAS MAVERICKS

Do góry
#585682 - 23/05/2006 16:33 Re: NBA 22.05.2006 ( play off )
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Quote:

Sypią sie nam Królowie - wczoraj LeBron zdetronizowany dziś Królowie juz tylko zeszłego sezonu

DALLAS MAVERICKS

Sac też już dawno odpadło

wspaniałe spotkanie, trzymam kciuki teraz za Dallas żeby wygrało całe PO

Do góry
#585683 - 23/05/2006 22:23 Re: NBA 22.05.2006 ( play off )
Tommy Lee Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 22/07/2004
Szkoda mi moijego SAS....choć Dallas zasłużyło na wygraną. Ah ten Dirk :/

Do góry
#585684 - 23/05/2006 23:52 Re: NBA 22.05.2006 ( play off )
Stoin Offline
Profesor

Quote:

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 111 - 119 OT

Piekny mecz nam zafundowali...

4Q - to nadal pościg gospodarzy i znowu znakomita gra Duncana oraz Manu( Parker 0 pkt )

DALLAS MAVERICKS

Nie tylko mecz był piękny ta pani też

Teraz już wiem dlaczego Parker w 4Q nie rzucił żadnego pkt... skoro na trybunach czeka kobieta jego życia to wszystko wyjaśnia

Do góry

Moderator:  rafal08