#586204 - 23/05/2006 10:41
Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Dupuis- Di Pasquale (2) 2.31 Tu licze że młodszy Francuz pokaże staruszkowi, że to już jego zmierzch tenisowy, Di Pasquale posiada duży potencjał i wierze że pokaze sie z dobrej strony w tym spotkaniu Hartfield-Bogomol. (1) 1.7 Dla mnie jest to najpewniejszy mecz dzisiaj 1.7 na Argentynczyka który wymiata na cegle w tym roku biore to w ciemno Falla-Guccione (1) 1.7 Gracz tylko na cegłe z Wieżą z Australli, 2 sety w mojej opinii Kubot- Sela (2) 2.4 Pamiętam Dudi Sele rok czy 2 lata temu jak sobie poczynał na RG i musz epowiedzieć ze wzbudził we mnie uznanie, nasi zawodnicy to sie nadają do tarcia chrzanu Dancevic- Cipolla (2) 2.1 Kolejny mecz zawodników różniących sie nawierzchniami  Dancevic gra tylko na Hardach, Cipolla Włoch to typowy clayowiec, który gra większośc w Chalach z niezłymi wynikami Luczak-Lugassy (1) 1.31 Łuczak pokazał nie raz nie dwa że ma potencjał i kwale do każdego turnieju nie są dla niego przeszkodą, a młody Francuz chyba powinien jeszcze popracować we futersach Tuksar-Guzman (1) 1.5 2.2 Sasa na ziemi cos pokazał w tym roku, Guzman przeciętnie ale bez rewelacji dla mnie (1) Navarro P.-Haehnel (1) 1.48 Tutaj wydaje mi sie że talent zwycięzy i większe ogranie na mące, Jerome przez cały rok był niewidoczny i nie wierze aby nagle wyskoczył z szeregu Saulnier-Mertinak (1) 1.76 Jeden z niewielu Francuzów, którzy grają równy tenis, Cyril przechodzi regularnie kwalifikacje i jeżeli dodmy do tego jego siłowy tenis i publike to możemy byc spokojni o wynik meczu Cilic- Carraz (2) 2.1 Francuz kolejny, który po prostu czuje ze wygra ten mecz, Cilic małe objawienie, ale nie wygra ze stresem... (2) Galvani-Aldi (1) 1.45 Kolejny włoski ziemniak, który naprzeciw ma Rodaka, jednakże ten pierwszy jest o klase lepszym graczem w mojej opinii mimo iz na codzień graja w chalach. Gabashvili-Russell (1) 1.4 Tutaj wiadomo, Gaba juz zaskoczył nas w tym roku swoimi wystepami pokonując kilku graczy z czołówki, myśle że czekał całą swoja karierę na ten turniej, kurs 1.4 z zawodnikim z USA to promo Bolelli-Vemic (1) 1.4 Włoch, któryś tam z kolei, również ograny na ziemi będe mało oryginalny ale uinnego wyniku tutaj nie moze byc Behrend- Balleret (2) 1.87 Mój drugi mecz dnia Benjamin u Siebie nie ma innej opcji Mamiit-Simmonds (1) 1.5 Cecil również wydaje sie byc niezłym typem, wychodzi czysta jedynka jak bedzie zobaczymy spiesze sie....bo Lisnard zawalił ;(
|
Do góry
|
|
|
|
#586206 - 23/05/2006 19:26
|
Carpal Tunnel
|
Nie znam kursów jutro ide na 7 rano do pracy więc tak na chłodno co myśle o jutrzejszych meczach, wczoraj 13/15 zobaczymy jak dziś Marcelo Charpentier (ARG) vs. Alex Bogdanovic (GBR)[19] Argeńtyńczycy i Włosi świetnie sie przygotowali do turnieju i widac ze zależy im na wejsciu do turnieju. Marcelo gracz z południa Argentyny, gra tylko na mące i nie powinien miec problemów z nastawionym na szybka gre Alexem Wayne Arthurs (AUS) vs. John Van Lottum (NED)Zagrałbym na Holendra bo jest mocniejszy psychicznie gra dużo meczy gdzie decyduje 3 set i przeważnie te pojedynki wygrywa, duzo biega i mysli na korcie, Wayne to juz zmierzch tenisowy i tylko w deblu jeszcze może pobrykać Igor Kunitsyn (RUS)[4] vs. Ludwig Pellerin (FRA)Ludwig po zwycięstwie na Quadrado Querro wzbudził moje zaufanie i myśle że jest w stanie wygrać ze sredniakiem Kunitsynem. Wyniki we Futeresach świetne. Stephane Robert (FRA) vs. Noam Okun (ISR) Robert zawodnik gospodarzy, jeden z bardziej doświadczonych graczy 3kolorowych, wyniki przed RG przyzwoite, serwis to on ma , charakter również Dick Norman (BEL)[5] vs.Benedikt Dorsch (GER) Tutaj raczej 1 , Serwis i siłowy tenis powinien załatwić sprawę Jan Hajek (CZE) vs. Viktor Troicki (SCG)Troicki, podoba mi sie jego tenis i jego gra chce go zobaczyc w nast. rundzie Sergio Roitman (ARG)[10] vs. Lars Burgsmuller (GER) Roitman końcówka ostatnich miesięcy udana pod względem wgrania sie w clay, Lars zawodnik zagubiony, sam wie tylko dlaczego wogóle Niemcy sie zagubili (1) Maximo Gonzalez (ARG) vs. Juan Martin Del Potro (ARG)[22]Tutaj nie ma innej opcji. Talent i młodosć zwycięzy. Jest walczak niesamowity, jak wszyscy młodzi Argentyńczycy i hiszpanie Jesse Witten (USA) vs. Diego Junqueira (ARG)[30]Mało znany Amerykanin po prostu nie ma szans z Junqueirą, który wygrywał juz ważne mecze w tym roku na mące Kevin Kim (USA)[9] vs. Daniel Gimeno-Traver (ESP)Ziemniak przeciwko betonowi. Ziemniak wygra na luziku Werner Eschauer (AUT) vs. Evgeny Korolev (RUS)[32]Jeden z niewielu Rosjan który naprawde moze cos zdziałac w męskim tenisie, on i Gaba w turnieju muszą byc
Edited by Gregov (24/05/2006 05:50)
|
Do góry
|
|
|
|
#586207 - 23/05/2006 21:30
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Cukier fantastyczna robota i te analizy  . Tak trzymac;) Ja przychylam sie do gry na: Eschauer - Korolev 2 /mlody, utalentowany gracz z Rosji ma juz na rozkladzie w tym roku paru niezlych grajkow na clayu, jak dla mnie to jeden z glownych faworytow kwali/ Norman - Dorsch 1 /ilekroc widze Dicka to smiac mi sie chce ale co jak co kwale do szlemow to on potrafi przechodzic/ Kim - Gimeno Traver 2 /mlody Hiszpan powinien dac rade przecietnemu Kimowi, ktory na ziemii gra slabiutko/ Ogolnie jako faworytow kwali widze: Koroleva, Gabiaschvili, Normana, Bellereta, Navarro Pastora i Luczaka.
|
Do góry
|
|
|
|
#586210 - 24/05/2006 22:18
|
Carpal Tunnel
|
Stefano Galvani (ITA) vs. Benjamin Balleret (MON) Mój nowy IDOL po Nadalu i Quadrado Querro, Benjamin Balleret jest zawodnikeim stworzonym do wygrywania, jak sam mówi uwielbia wygrywać  , publika bedzie za nim, Groszek, Krzysiu Rochus te nazwiska chyba jednak cos musza mówić, Galvani typowy zawodnik na Chalenger do Rimmini  nie wierze aby stanął na wysokości zadania i pokonał młodzina z pasją tenisową w ręce Stefan Koubek (AUT)[12] vs. Sasa Tuksar (CRO) Koubek ma słaby sezon pokazuja to jego wyniki, Sasa gra niezły tenis ostatnimi czasy, wczoraj gładkie zwycięstwo, wierze w jego potencjał Laurent Recouderc (FRA)  vs. Kristian Pless (DEN)[25] 18 letnia nadzieja miejscowych, naprawde to moze byc odkrycie tego turnieju, jak jego kolega Pellerin, który jest w 3 rundzie, gospodarze góra Melle Van Gemerden (NED)[6]  vs. Michael Lammer (SUI) Nizły zawodnik, niezłe wyniki, niezłe warunki, niezły przeciwnik  ..... zdecydowanie lepszy Holender na przestrzeni miesięcy Denis Gremelmayr (GER)[8]  vs. Gorka Fraile (ESP) H2H 1-0 Denis pokonał ostatnioo Corie na cegle, gra świetny sezon, który chce uwięczyć chyba dobrym wystepem w RG na którym widac mu zalezy, zdecydowana (1) Oscar Hernandez (ESP)[16]  vs. Filip Prpic (SWE) Postawie na Hiszpana mimo iz nie wywarł na mnie wrazenia w meczu z Alunem Jonesem z Australli, wiezre że sie dopiero wkręca w ten Rytm turnieju i bedzie grał coraz lepiej, Prpic jak najbardziej do ogrania na długie wymiany. Santiago Ventura (ESP) vs. Dieter Kindlmann (GER) Tu stawiam jak zawsze na doświadczenie z clayu zbierane sukcesywnie podczas sezonu gdzie Ventura grał często i dobrze w porównaniu do mało znanego Kindlmana Harel Levy (ISR) vs. Alejandro Falla (COL)[21] Levy pokonał Zabalete i chyba ku niemu bardziej sie schylę, mimo iz Falla to naprawde solidny gracz, który ograł maszynę serwisową Guccione, raczej NO BET ze wskazaniem lekkim na Levego Simone Bolelli (ITA) vs. Ivan Navarro Pastor (ESP)[31] Bolleli niezły gracz jednak Pastor grał w turniejach wyzszej rangi i ma już to cos za sobą. Jeden z wielu talentów hiszpańskich, bardzo dobrze czuje gre, i gra rytmiczny i widowiskowy tenis Cecil Mamiit (PHI)  vs. Andreas Beck (GER) Cecil wywarł na mnie lepsze wrażenie w 1 meczu i uważam że jest lepszym tenisista na cegle od Niemca, gładka (1) Flavio Cipolla (ITA) vs. Diego Hartfield (ARG)  Tu znowu postawie na mojego zawodnika. Harfield świetny sezon, naprawde niezłe wyniki i ograni zawodnicy, wierze że znajdzie sie w turnieju, przeprawa neizbyt mocna Amer Delic (USA) vs. Edgardo Massa (ARG)  Z całym szacunkiem do Amera ale to nie jego bajka jednak i Massa powinien wygrac jadąc na 3 biegu, zdecydowany typ na Argentyńczyka Marin Cilic (CRO) vs. Cyril Saulnier (FRA)[18]  Talent talentem , ale Saulnier to naprawde za mocny w mojej opinii zawodnik na Chorwata. Pamiętam mecz Cyrila jak rozrzucął Rodicka po korcie jak małe dziecko, było to chyba w RG nawet, gra bardzo mocno i dokładnie, mało psuje, o Cilicu nie duzo wiemy i własnie to i fakt iz gra z zawodnikiem gospodazry nie wrózy sukcesu dla niego w tym spotkaniu Teimuraz Gabashvili (RUS)[11]  vs. Benjamin Becker (GER) Pierwsze koty za płoty i po małym falstarcie Teimuraz wskakuje do następnej rundy. Nie wyobrazam aby nie ograł średniaka, nie powiedzieć Słabiaka z Niemiec Tyle ode mnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#586212 - 24/05/2006 22:37
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Dzis Luczak mnie wydymal  . Jutro bawie sie z: Teimuraz Gabiashvili - Benjamin Becker 1 Najpierw to: http://www.atptennis.com/en/players/head...playernum2=B896malo ze Stoinem z foteli nie pospadalismy i lzy tez polecialy  . Facjaty roku  . A teraz na powaznie. Teimuraz w kawalch do powaznych turniejow na ziemi smigal az milo a w glownych turniejach potrafil odprawic Andreeva czy powalczyc ze Staszkiem W. i Maratem. Dla mnie zdecydowany faworyt mimo, ze Niemczur pociupal troche z sukcesami na hardzie w tym roku w mniejszych turniejach ale na clayu juz slabiutko. Santiago Ventura - Dieter Kindlmann 1 Ace Ventura ciupie tylko na cegle i w tym roku pokazal sie kilka razy z dobrej strony /wygrywajac z Vicente czy Capdevillem/ choc ostatnio slabiutko ale rywal to jest to wszedzie gdzie gra to prawie tylko futursy a w ostatnich 4 turniejach na cegle ZAWSZE out w 1 rundzie z pionkami  . Gram wiec Jima Carreya  . Denis Gremelmayr - Fraile Gorka 1 Zacznijmy od h2h 1-0 dla Niemca na ziemi w Hiszpanii do tego. Niemiec na interesujacej nas nawierzchni calkiem przyzwoicie w tym sezonie bo same 3 rundy w 4 turniejach w tym min. w Monachium  . Nie sadze aby to bylo za malo na rywala pokroju Gorki  . Pozdrawiam i powodzenia  .
|
Do góry
|
|
|
|
#586215 - 25/05/2006 05:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Koubek - TuksarTuksar to utalentowany zawodnik grający bardzo ciekawy tenis w przeciwienstwie to Koubka  Zresztą Tuksar ograł juz Stefka na szybszej nawierzchni w tym roku w Besancon 6:4 6:2 a sam preferuje bardziej clay więc tutaj też nie będzie miał większych problemów zwłaszcza , że Koubek ma coś z psychiką a i kondycja juz nie ta. Kurs 2.17 jaki widze w 5dimes naprawde kuszący. van Gemerden - Lammer Melle grał w tym sezonie na cegle póki co bardzo solidnie , Lammer natomiast miał fatalną passe od AO a tutaj w 1 rundzie troche się pomęczył ze słabym hindusem . Holender powinien ten mecz wygrać w 2 setach. Kursik niestety mały 1.33 ale do combo sie chyba nadaje. Dupuis - Cakl obaj wolą szybsze nawierzchnie ale Dupuis jest bardziej doświadczony na ziemii i do tego gra u siebie . To może już być ostatnia szansa na występ w wielkim Roland Garros.
|
Do góry
|
|
|
|
#586216 - 25/05/2006 19:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
No i mamy ostatnią rundę kwali, wreszcie jakieś normalne nazwiska się wykrastalizowały przez te dwie rudny. Nie ma już pożal się ... Lisnarda ... Hajek-Karanusic Czech niezły technik, bije piłki głównie po rogach, regularny. Z tego co pamiętam to, aż tak często nie biega do siatki, co z kolei może się nie podobać Roko, który bardzo dobrze mija. Ostatnie wyniki też zdecydowanie po stronie Hajka. Karanusic na pewno agresywny będzie biegał do siatki, z końcowej linii też sobie radzi. Solidność Hajka powinna zaprocentować. Poczekamy na kursy, mimo że tutaj Hajek demoluje rywali(coś mi się zdaje, że to bardziej rywale się sami 'demolują'), a Karanusic trochę rzeźbi to przekornie poczekam co nam buki zaoferują. Norman-Charpentier To chyba za wysokie progi dla Charpentiera. Charpentiera nigdy nie widziałem, opieram się na wynikach jego spotkań dostępnych w necie. Gość ma już 34 lata. Jest zmorą dla P.Starace  i 3 lata temu ograł Puertę  . I tak za mało. Kiedyś też przegrał z Wesselsem na ziemi, czyli z Normanem też nie powinien wygrać, tym bardziej że strasznie męczył się z Bogdanovciem wczoraj. Norman rozstawiony jest dopiero z [5] w kwalach, więc nie powinien odpuszczać w razie czego  . Sidorenko-Bozoljac Dwa talenty. Sidorenko kiedy Bozoljac tłukł wszystkich w futuresach, Alexandre dostawał baty od regularnych czlendżerowców. Możliwe, że w Paryżu to zaprocentuje. Bozoljac atak atak atak, sporo psuje. Sidorenko raczej spokojny, operuje głównie na końcowej linii i lubi dłuższe wymiany, ale gdy trzeba to idzie do siatki. Vico i Luczak zdecydowanie ofensywni gracze nie mieli czego szukać z Sidorenko. Chociaż porażka Luczaka może bardziej zastanawiać czy na pewno wszystko z Piotrem było w porządku. Zagram sobie ten mecz raczej 'zabowowo', bo jak Bozoljac będzie mało psuł to może się szybko skończyć w dwóch setach. Massa-A.Beck Massa powrócił niedawno do turu po karencjo-kontuzji i był blisko dostania się do turnieju głównego RG z jakiejś tam listy jako SE chyba. Jeszcze młody, może namieszać. Beck miał po drodze na razie samych 'amerykańskich' CH, teraz przeciwko typowemu ziemiarzowi może nie mieć tak łatwo. Korolev-K.Kim K.Kim ogrywa ziemniaka Gimeno... Niespodzianka spora... Mimo, że ostatnio trochę pogrywał w CH na ziemi. Na serwisie opiera swoją grę, a więc ofensywa co za tym idzie będzie musiał popełniać błędy  Czyli  dla Koroleva b.dobry przeciwnik - w moich notatkach o tym graczy mam - 'atakujący styl gry, wykorzystuje błędy rywala, inteligentna gra,' Młodzian dobrze zbudowany, lat zaledwie 18 - a dla mnie jest chyba największym talentem z obecnych graczy młodego pokolenia poniżej 20 roku życia. Takich grajków jak K.Kim musi ogrywać na ziemi. Oby tylko presja dostania się do 1r. wielkiego szlema nie podziałała zbyt usztywniająco, bo K.Kim jednak doświadczony trochę jest i może skarcić młodego...ale nie bez przesady, nie skarci  . Poza tym w 2r. kwali Rosjanin ograł takiego wyjadacza jak Eschauer, co to z Kimem miałby nie dać rady ?  Ten mecz z kwali podoba mi się najbardziej ze wszystkich.
|
Do góry
|
|
|
|
#586219 - 25/05/2006 20:53
|
stranger
Meldunek: 18/05/2006
|
Zgadzam sie co Do Karolevai Hajka powinni wygrać swoje mecze. Można dodac jeszcze ze Sidorenko to 4 junior na swiecie i wygral juniorski Australian Open w 2006 roku deklasujac rywali. Przegral tylko 1 seta. W BIO napisal ze jego ulubiona nawierzchnia jest CLAY ale wieksze sukcesy odnosil na szybkich nawierzchniach.To dla mnie najmniej pewny z meczów które podałeś.
Boje sie tez o Normana nie lubie stawiac na grczy ktorzy maja ponad 2 metry wzrostu i w dodatku 35 lat na karku to pojedynek prawdziwych staruszków
|
Do góry
|
|
|
|
#586220 - 25/05/2006 21:21
|
veteran
Meldunek: 24/04/2002
|
Quote:
Fro, ale weź pod uwagę ze Norman jest najwyżej rozstawionym graczem który pozostał , więc możliwość "wałka" jest prawdopodobna. Też w pierwszej chwili spodobał mi sie ten mecz, ale jak zobaczyłem drabinke to podziękowałem.
edit
ponoć wycofał sie Calleri, więc Norman miałby juz pewne miejsce w turnieju głównym.
W tym roku wprowadzono zmianę w regulaminie. Jeśli ktoś się wycofuje z turnieju głównego, to wolne miejsce jest losowane spośród czterech najwyżej rozstawionych, którzy przegrali w ostatniej rundzie kwalifikcji. Konkluzja jest więc taka, że Norman raczej nie może sobie pozwolić na kontrolowaną porażkę.
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#586222 - 25/05/2006 21:46
|
veteran
Meldunek: 24/04/2002
|
Tutaj wklejam potwierdzenie moich słów (notatka druga od dołu): zmiana zasad dotyczących lucky loosers Według mnie dobra decyzja. Z jednej stronie łatwiej było wykryć wałek, ale niejednokrotnie zdarzało tak, że faworyci jednak nie odpuszczali. Teraz sprawa powina być klarowniejsza.
|
Do góry
|
|
|
|
#586223 - 26/05/2006 07:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/05/2006
|
widze pare ciekawych pozycji a dzis tym bardziej ze zmienily sie zasady LL wiec chodzi mi o te meczyki: d.norman-charpentier 1 ja osobiscie bardzo lubie wielkoluda obaj panowie sa w koncowym momencie swojej kariery ale zdecydowanie lepszy jest norman o mysle ze powinine wygrac
robert-arthurs 1 francuz gra z arthursem arthursem na ziemi no to jest cos dziwnego ae mysle ze tu przygoda arthursa dobiegnie do konca
hajek-karanusic jesli zcech bedzie spokojnie bez pospiechu gral to innego wyniku tutaj nie widze
korolev-kim mlody rusek powinien zjesc kim no kim na ziemi nie nie wierze i widze 1
co o tym sadzicie ?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|