#586768 - 23/05/2006 11:12
NBA Finały konferencji.
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Finały konferencji zachodniej i wschodniej. 
|
Do góry
|
|
|
|
#586769 - 23/05/2006 11:22
Re: NBA Finały konferencji.
|
Io sono Interista
|
Konferencja wschodnia. Detroit Pisons-Miami Heat Konferencja zachodnia. Dallas Mavericks-Phoenix Suns  Proponuje nie robić co spotkanie nowego tematu tylko wszystkie informacje wpisywać tutaj. Zapraszam do dyskusji.
|
Do góry
|
|
|
|
#586770 - 23/05/2006 16:43
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Detroit Pistons - Miami Heat Podobnie jak rok temu w finale konferencji wschodniej spotkają sie zespoły Detroit Pistons i Miami Heat. Tak wyglądały pojedynki w play off w 2005 roku. 2005-06-07 Miami Heat - Detroit Pistons 82 : 88 2005-06-05 Detroit Pistons - Miami Heat 91 : 66 2005-06-03 Miami Heat - Detroit Pistons 88 : 76 2005-06-01 Detroit Pistons - Miami Heat 106 : 96 2005-05-30 Detroit Pistons - Miami Heat 104 : 113 2005-05-26 Miami Heat - Detroit Pistons 92 : 86 2005-05-24 Miami Heat - Detroit Pistons 81 : 90 Biorąc pod uwagę wyniki z sezonu zasadniczego to zdecydowanym faworytem byliby podopieczni Flipa Saundersa którzy w czterech spotkaniach trzy razy odnieśli zwyciestwa raz ulegając ekipie z Florydy: 2006-04-07 Miami Heat - Detroit Pistons 82 : 95 2006-03-23 Detroit Pistons - Miami Heat 82 : 73 2006-02-12 Miami Heat - Detroit Pistons 100 : 98 2005-12-30 Detroit Pistons - Miami Heat 106 : 101 Wydawać by sie mogło że to Miami jest w lepszej sytuacji przed tym spotkaniem.Po szybkim uporaniu sie z Nets'ami mieli oni aż 6 dni na regenerację sił.Dla Pistons będzie to szósty mecz w ciągu jedenastu dni.Czy tak długa przerwa może zle wpłynąc na Heat? Trudno powiedzieć...napewno kilka dni przerwy korzystnie wpływa na forme fizyczną ale zbyt długa przerwa moze także spowodować że zespół wypadnie z rytmu meczowego. Jeśli Miami myśli o rewanżu za poprzedni sezon to główne zadanie w całej serii - zatrzymać Billupsa.Zadanie nie wydaje proste tym bardziej że człowiek który ma sie podjąc tego zadania czyli J.Villiams według mnie nie jest zawodnikiem tego formatu co Billups nawet jeśli ten drugi nie jest w wysokiej formie (czego mogliśmy świadkami w meczach z Cleveland )Cięzko bedzie znalezc recepte na ruchliwego Billupsa.Potrafi on rzucac praktycznie z każdej pozycji a jego wejścia pod kosz i podania do lepiej ustawionych graczy Pistons napewno nie ułatwią pracy Viliamsowi. Interesująca zapowiada sie również pojedynek najlepiej punktujących w obu zespołach.Z jednej strony R.Hamilton z drugiej D.Wade.W siedmiu meczach przeciwko Cav's Hamilton zdobyłwał średnio 19,4 pkt na mecz co w porównaniu z osiągnięciami "Flash'a" ( średnio 27 pkt )w meczach z napewno duzo lepszą defensywą niz Kawalerzystów wydaje sie atutem po stronie Heat. Napewno ozdobą tego spotkania bedą pojedynki podkoszowe Shaqa , Haslema oraz panów Wallaace & Wallace.Już mam przed oczami rzuty wolne w wykonaniu "Grubego" i "Benka"... misses misses miesses  Szkoda tylko że nie w pełni sił jest Rasheed więc napewno jest to spore osłabienie dla zespołu Detroit.W meczach z Cav's wiele razy mozna było widzieć R.Wallace'a jak siedząc na ławce rezerwowych krzywi sie z bólu kolana czy kostki. Tayshuan Prince który w meczach nr 5 6 i 7 przeciwko Cav's obok Hamiltona i R.Wallace'a był najjaśniejszą postacia w zespole "Tłoków" napewno nie będzie miał większych problemów z Posey'em ale napewno na wiekszy opór stawi mu Walker który w ostatnich meczach przeciwko Nets prezentował sie wyjątkowo dobrze.Mecze nr 3 4 i 5 może napewno zaliczyć do bardzo udanych ( średnio 19 PktPG 4 RPG ). Ławka chyba dla Heat - Mourning Payton Posey to mimo wszystko nieco więcej niż Hunter i McDyess ( z całym szacunkiem za mecz nr 6 ) Zapowiada sie zatem arcyciekawa seria w której spotykaja sie bez wątpienia najlepsze ekipy na Wschodzie.Drużyna z Florydy napewno pała rządzą rewanżu za poprzedni sezon więc spodziewać sie należy zacietych pojednków.Kto wie...może znowu doczekamy sie awantur z sędziami, rzucania ochraniczami, brutalnych fauli  itp. Osobiście nie mam pomysłu na ten mecz jeśli chodzi o typowanie zwycięzcy.Detroit to jedna z najlepiej czujących sie ekip na swoim parkiecie z wieloma opcjami w ataku jak i w obronie ale Miami podwójnie zmotywowane być może znajdzie sposób na chyba nie bedące w najwyższej formie Detroit...
|
Do góry
|
|
|
|
#586771 - 23/05/2006 17:36
|
old hand
Meldunek: 25/08/2005
|
Witam Taki final chyba wszyscy interesujacy sie tematem przewidywali przed sezonem  i oto prosze Popularni - Pistolce Musze przyznac ze z przebiegu calego sezonu ci pierwsi nie bardzo na niego zasluzyli ale okazali sie lepsi o przeciwnikow w playoff  Pistolce przeszly RS jak burza i pokazali jak powinien grac mistrz  ale juz II runda PO to juz prawdziwe meczarnie i tu wlasnie upatruje dzis i w calej serii niespodzianki pt; MIAMI w wielkim finale  Pistolce wygladali na bardzo znuzonych ostatnia seria ale tez b. zdeterminowanych dlatego tez wygrali, ale czy poradza sobie z lepsza druzyna od Cavs  Jak wsponial kolega wyzej Wade i spolka mieli wiecej czasu na odpoczynek i to tez jest + na ich kozysc odpoczynek odpoczynkiem a przygotowanie taktyczne to druga strona medalu co napewno zostalo zrobione bardzo dokladnie wliczajac w to poprzedni przegrany sezon  Osobiscie od dzis gram progres na WIN POPULARNYCH a i kurs jest bardzo pyszny  i handi +5,5 jest oki. Ktos napewno powie ze w RS Pistolce zdeklasowali popularnych, ale RS to nie PO  Jeszcze lyk cyferek Detroit Pistons Miami Heat 82 liczba spotkań 83 96.8 punkty zdobyte 99.8 90.2 punkty stracone 94.9 47.5% rzuty za 2 51.7% 38.4% rzuty za 3 34.5% 72.7% rzuty osobiste 70% 40.5 zbiórki 43.1 11.9 zbiórki atak 10.5 28.6 zbiórki obrona 32.6 24 asysty 20.6 6 bloki 5.4 7.1 przechwyty 6.3 10.8 straty 13.9 18.5 faule 22.9 Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#586773 - 23/05/2006 21:05
|
Profesor
|
Myśle i myśle jak "ugryzć" ten mecz i z której strony no i cos wymysliłem Mówi się że pierwsza myśl najlepsza więc postanowilem sie tego trzymac i poszukać czegoś co może mnie przekonać do tego żeby zaufać dziś "popularnym"...no i coś tam znalazłem więc podziele sie z Wami moimi spostrzeżeniami. Detroit tak jak napisałem wcześniej gra dziś 6 mecz w ciągu 11 dni. Wziąłem pod lupe mecze z sezonu zasadniczego w których Detroit przegrywało na własnym parkiecie.Taka sytuacja miała miejsce 4 razy. 25 Listopad 2005 Detroit Pistons - Washington Wizards 114-120 OT ( 5 mecz w ciągu 10 dni - LOST ) 7 Styczen 2006 Detroit Pistons - Utah Jazz 90-94 OT ( 6 mecz w ciągu 12 dni - LOST ) 26 Marca 2006 Detroit Pistons - New Jersey Nets 74-79 ( 7 mecz w ciągu 11 dni - LOST ) 19 Kwietnia 2006 Detroit Pistons - Washington Wizards 80-96 ( 6 mecz w ciągu 10 dni - LOST ) Wnioski wyciągajcie sami 
|
Do góry
|
|
|
|
#586775 - 24/05/2006 02:46
|
Profesor
|
Quote:

under jak nic
Szukałem szukałem i znalazłem 
Bardziej chodzilo mi o porażke Detroit niż o under ale jeśli ktoś taki wniosek wyciągnał to 
Detroit Pistons - Miami Heat 86 - 91 
|
Do góry
|
|
|
|
#586776 - 24/05/2006 05:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2005
|
Quote:
Quote:

under jak nic
Szukałem szukałem i znalazłem 
Bardziej chodzilo mi o porażke Detroit niż o under ale jeśli ktoś taki wniosek wyciągnał to 
Detroit Pistons - Miami Heat 86 - 91
bravo
|
Do góry
|
|
|
|
#586777 - 24/05/2006 08:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/03/2006
|
Mi wszedł zarówno under jak i wygrana Miami  Ale to tylko starczyło żeby odrobić mecz USA z Marokiem, który amerykance przegrali 0:1... FUCK -----------------mod on------------------------------------- TA UWAGA DOTYCZY WSZYSTKICH USERÓW Temat nie słuzy jako scoreboard i QCZ w jednym  Proszę pisać merytoryczne posty ,a komentarze niech coś wnoszą do tematu. Dziekuję za uwagę -----------------mod off------------------------------------
Edited by amkwish (24/05/2006 14:22)
|
Do góry
|
|
|
|
#586778 - 24/05/2006 11:13
|
stranger
Meldunek: 12/05/2006
|
Witam
Dodam swoją cegiełkę do tematu. Osobiście postawiłem dziś na Detroit w zdarzeniu „Best of 7”. Kursy z wczoraj były na poziomie 1,39 – 1,44. Dziś znacznie podskoczyły i można znaleźć kursy na poziomie 1,86 – 1,90. W przeciwieństwie do niektórych przedmówców nie uważam tych zespołów za wyrównane. Pomimo wszystkich atutów Miami jak dla mnie odstają od tego co może i powinno pokazać Detroit w finale. Kolejna sprawa... Miami moim zdaniem trafiło na łatwiejszych przeciwników. Było CHI które w play off znalazło się trochę przez przypadek za sprawą dobrej końcówki sezonu. Było NJN które wygrało z IND – od poprzedniego sezonu nie mogą się „pozbierać”. NJN są przyzwoici ale CLE są dużo lepsi. Teraz trochę ATS. Wczoraj było 5,5 pkt. Gdyby rzeczywiście były to wyrównane zespoły nie znaleźlibyśmy dziś hc na poziomie 6,5 czy 7 a takie wystawiły na starcie buki z USA. Przy tym hc Detroit dalej w kursie podstawowym ma około 0,60 mniej na kursie. Wczorajsza przegrana nie ma co się przejmować. W poprzednim sezonie było podobnie tzn. pierwsza wygraną zaliczyli goście.
|
Do góry
|
|
|
|
#586779 - 24/05/2006 13:34
|
Profesor
|
@ Dows Rozumiem że masz jakieś swoje przemyślenia odnoścnie tego czy innych meczy, tak podpowiada Ci serce, rozum...nieważne ale nie moge sie zgodzić z Tobą w trzech sprawach: Po pierwsze: Najważniejsza sprawa odnośnie pojedynku Detroit - Miami to taka że na tą chwilę Pistons poprostu nie są w formie która pozwoliłaby im na przejście "popularnych".Kontuzjowany Wallace, Billups - pod formą - zaliczał juz słabe wystepy we wcześniejszych meczach przeciwko Cav's.Hamilton i Prince to chyba za mało na gwiazdki z Florydy.Wczorajszy mecz dobitnie potwierdził że łakowicze Detroit mogą nosić buty Mourning'owi Payton'owi i Posey'owi.Miami praktycznie przez cały mecz kontrolowało gre.Detroit wyszło tylko raz na prowadzenie które nie trwało dłuzej niz 2 minuty ( własnie dzieki ławce Miami )A zatem mówienie że "Miami odstaje od tego co powinni pokazać Detroit" jest w tej chwili nie na miejscu.Detroit powinno pokazać ale nie pokazuje za to Miami pokazało... Po drugie: Miami mialo słabszych przeciwników ? Chicago znalazło sie przypadkowo w PO ? Jeśli wygrane w 10 na 11 meczy uważasz za przypadek to... Chicago pokonało wtedy między innymi Indiane Philadelphie New Jersey Washington Miami i Orlando !!! Po trzecie: "Cleveland są dużo lepsi od New Jersey" ? Jesli twierdzisz tak na podstawie meczy Cleveland - Detroit to powinieneś wiedzieć że to tylko i wyłącznie zasługa LeBrona oraz własnie słabej formy Pistons że doszło aż do siedmiu meczy.W zasadzie James w pojedynke wygrywał mecze dla Cav's a ostatnim zagrał słabo i zobacz jak sie skonczyło 61 - 79 Skonczyłem 
|
Do góry
|
|
|
|
#586780 - 24/05/2006 18:24
|
Profesor
|
Dallas Mavericks - Phoenix Suns Pierwszy mecz w Finale Konferencji na "zachodzie" Dallas Mavericks gościć bedzie zespół z Arizony - Phoenix Suns. Dallas po bardzo dobrym występie przeciwko byłym juz mistrzom jest nie tylko moim faworytem tego spotkania ale równiez faworytem całej serii.Jeśli Dallas nie zlekceważy "Słoneczek" to spodziewam sie ( nie tylko ja ) maxymalnie pieciu meczy których potrzebowac bedą Mav's aby pokonac zespół Phoenix. Mimo krótkiego stażu na ławce trenerskiej - Avrey Johnson popisał sie doskonała myslą taktyczną w meczu nr 7 przeciwko Spurs. Dallas zaczęło od mocnego uderzenia grając szybką koszykówke tzw "Run and gun".Udało sie wciągnąc w taką gre Spurs którym jak wiadomo taki styl nie pasuje dzięki czemu Dallas wypracowało sobie przewagę która pozwoliła odnieśc sukces w tym meczu. Phoenix wyszło zwycięsko z rywalizacji z zespołami z Miasta Aniołów bo trafili na zespoły którym pasuje styl jaki reprezentuje Phoenix ( biegać i rzucać ).W meczach Słońc przeciwko Lakers dało sie zuważyć że gdy tylko Phil Jackson kazał zwolnic gre swoim podopiecznym pojawialy sie problemy na parkiecie. Dziś w meczu z Phoenix kluczem do zwycięstwa będzie obrona oraz własnie taktyka polegająca na zwalnianu gry.Jak wiadomo Suns słyną własnie z gry "run and gun" a zatem wybicie ich z takiego rytmu powinno przynieśc oczekiwany rezultat. Jeśli tylko Dallas zrealizują takie założenia taktyczne: moje  albo Johnsona to powinniśmy być swiadkami nie tylko zwycięstwa Mav's ale przede wszystkim under'a w tym spotkaniu ( linia 221 ). W dotychczasowych spotkaniach over 221 padł tylko raz: 5 Marca 2006 Dallas - Phoenix 107 - 115 Co do składu personalnego i kontuzji w obu ekipach to: W dzisiejszym meczu prawdopodobnie w ochronnej masce zagra rezerwowy zespołu Dallas - Diop który w meczu nr 7 przeciwko Spurs doznał złamania nosa. W ekipie Suns prawdopodobny jest dziś powrót na boisko po długiej przerwie Kurta Thomasa Dallas to win i under 221 Pozdrawiam "Inwestora" 
|
Do góry
|
|
|
|
#586781 - 24/05/2006 19:08
|
stranger
|
@ Stoin Z tego co piszesz wnoszę, że odnośnie propozycji zdarzenia „Best of 7” skłaniasz się ku Miami. Tak czy inaczej pozwolę sobie odnieść się do kilku Twoich uwag. Chicago...Tu mogę się zgodzić tylko w jednym - mieli naprawdę doskonałą końcówkę sezonu. I tylko ta końcówka zadecydowała o tym, że znaleźli się w play off. Tylko, że na finiszu rozgrywek gra się nie co inaczej. Prześledź proszę jakimi zawodnikami grały te zespoły na które pod koniec trafiało Chicago a które miały zapewnioną grę w play off. Zespoły takie nie grają zazwyczaj na 100 % bo nikt kto jest w play off nie ryzykuje niepotrzebnych kontuzji. To, że typowe średniaki nadrabiają straty z całego sezonu właśnie na końcówce rozgrywek to tradycja. Co pod kreską do play off robi Orlando ? To, że wygrało w końcówce mecze których w sezonie nie wygrało by nigdy. W ogóle piszesz mądre rzeczy a tu raptem wspominasz o tym, że Chicago wygrało z Orlando  To była by dopiero nowość gdyby przegrało. Orlando przez 2 miesiące nie potrafiło wygrać 3 spotkań. Zaliczyli najgorsza chyba serię w tym roku ; 2 wygrane w 20 meczach. Co się tyczy Cleveland...Może rzeczywiście przesadziłem z tym dużo lepsi  Nie będę tu się zbytnio rozpisywał bo trzeba by dokładnie odnieść się do statystyk w obronie ataku i rzeczy które dziś nie maja już żadnego znaczna. Z drugiej jednak strony zgodzisz się chyba, że jak na zespół z jednym klasowym zawodnikiem, Cleveland osiągają dobre wyniki. W New Jersey jest co najmniej 3 graczy o których można pisać dobrze a nawet bardzo dobrze ; Carter, Kidd czy Jefferson. Wyniki są jednak bardzo podobne. Oprócz tego warto spojrzeć chociażby na proste rezultaty z dywizji. Cleveland toczyło znacznie cięższe walki...Tam cała piątka jest w play off. W swoim poście wspomniałeś o Indianie. New Jersey nie miało powodów aby z nimi sobie nie poradzić. Przeceniasz Indianie. Może trzy lata temu grali dobrze jednak to już historia. Indiana od dwóch ostatnich sezonów nie pokazała nic ciekawego  No i meritum. "Miami odstaje od tego co powinni pokazać Detroit"...nie krytykuj tego bo jeszcze nie wiesz co Detroit pokaże  I nie pisz „ławkowicze” Detroit bo Detroit nie ma ławki. To co tam siedzi to gwoźdź do trumny tego zespołu. I ten element rzeczywiście przemawia na korzyść Miami. Ale czy to mało razy Detroit miało problemy z kontuzjami. Zawsze je będą mieli kiedy gra się tym samym składem przez cały sezon. Pomimo tego potrafili wychodzić z największych opresji. Jak było rok temu; 4 do 3 dla Detroit i te same problemy co dzisiaj. Byłem na tym meczu i od początku było widać, że gra gospodarzom się nie klei. Miami pokonało Detroit ich własna bronią. Zdobyli przewagę w I kwarcie kiedy Detroit zbytnio się otworzyło a później tej przewagi bronili. Czyli defensywa. Ale to był dopiero pierwszy mecz. Detroit powinno się teraz znacznie lepiej bronić a na to, Miami rozwiązania uważam nie znajdzie. Zresztą gdyby rzeczywiście Detroit było w takich tarapatach jak piszesz to już w pierwszym meczu przegrałoby znacznie większa różnica punktów. Czas pokaże...stawiam literka jeżeli trafisz swoje Miami  Dzięki z rzeczowy post Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#586782 - 24/05/2006 19:36
|
Profesor
|
Pierwsza sprawa i najważniejsza - Sercem jestem za Detroit Pistons i to właśnie im kibicuje w tej serii a do awansu typuje Miami tylko dlatego że forma Detroit pozostawia wiele do życzenia  Wróce jeszcze do pojedynków Chicago z konca sezonu zasadniczego.Wygrana z Orlando nie była taka oczywista.Faktycznie w lutym i na początku marca Magic grali fatalnie ale w koncówce sezonu zerwali sie do pogoni za play off pokonując po drodze między innymi Dallas ! Detroit ! i San Antonio !.Wyprzedze Cie bo pewnie powiesz że to była koncówka sezonu i te ekipy miały już zapewniony awans do PO ale przecież walczyły o jak najlepsze miejsce w swoich konferencjach przed druga częścią sezonu wieć tzreba powiedzieć że te zwycięstwa robią wrażenie. Tak więc pozostaje liczyć ze Flip Saunders zrobi cos ze swoimi chłopakami bo jak tak dalej pójdzie to nie zobaczymy Pistons w finale ligi.Czekam na to co pokaże Detroit w kolejnym meczu.Jeśli ich gra sie poprawi z miła checią postawie na nich w trzecim meczu. A literka wypije jak Detroit wygra lige  Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#586783 - 24/05/2006 20:50
|
veteran
Meldunek: 26/12/2003
|
Czytajac Wasze wypowiedzi na temat meczu Miami -Detroit ,mam wrazenie jakbyscie tegi meczu w ogole nie ogladali .
Najistotniejsze w tym meczu byly dwa momenty :
koniec 2 kwarty-gdzie Shaq i Wade siedzieli na lawce ai Miami spokojnie odskoczylo na 6 punkt(skonczylo sie na bodajze 4 pkt )
druga czesc 3 kwarty (prawie 7 min)-taka sama sytuacja lecz przewaga zbudowana przez Miami praktycznie pozwalala juz myslec o zwyciestwie .
Trzeba bylo widziec zdenerwowanie coacha i radosne rozluznienie po obu tych fragmentach gry ! W obu przypadkach nie grali oni przeciwko lawce Detroit -o czym w przerwie meczu mowil Payton ,Rasheed ze swoja kontuzja siedzial z boku dopiero w 4 .kwarcie .Doskonale zagral Mourning -ktorego po meczu wychwalal Wade .Przede wszystkim doskanale zbieral pod obydwoma koszami i w przeciwienstwie do Shaqa nie faulowal .Mysle ,ze jak sie nie zmieni nic w grze Miami -to nie zdziwie sie wcale jak ta konfrontacja zakonczy sie 4-0 .
|
Do góry
|
|
|
|
#586784 - 24/05/2006 21:19
|
Profesor
|
Quote:
Czytajac Wasze wypowiedzi na temat meczu Miami -Detroit ,mam wrazenie jakbyscie tegi meczu w ogole nie ogladali
A dokładnie o które wypowiedzi Ci chodzi 
|
Do góry
|
|
|
|
#586785 - 24/05/2006 21:40
|
Io sono Interista
|
Dallas-Phoenix Suns 1 1,3
Finał konferencji na zachodzie nie ma co bardzo ciekawy!Oby dwa zespoły zagrały wspaniały regular sezon, oczywiście Dallas wypadło lepiej niż Suns ale dojscie do fianłu Nasha i ekipy to wspaniałe osiągniecie i szansa dojścia do finału NBA troche bardziej się otworzyła.Suns to zespół grający bardzo dobrze za trzy dużo biega nie lubi zwalniać tempa i ma przede wszystkim Nasha.Dallas słynie z dobrej obrony i oczywiście Dirka, który jeśli był w stanie pociągnąć zespół do zwycięstwa na San Antonio to chyba nic nie stoi na przeszkodzie w tym meczu, Phoenix tak naprawde ma sporo szczęscia ponieważ nie miało jeszcze ciężkej przeprawy w tych PO efekt Bryanta nie podziałał do końca i zdołali wyeliminować LA ale w aż siedmiu meczach!!!Nie oszukujmy sie Clippers to tez JESZCZE nie jest zespół, który potrafi grać na wysokim poziomie Play-Off, ktoś już na jakomś forum napisał że jeżeli Nash zagra tak dobrze ja w 7 meczu z Clippers to będzie bardzo gorąco! nic bardziej mylnego tak jak już pisałem nie ma co porównywać poprzednich rywali Suns do Mavs, jak dla mnie tutaj jest 2-0 po dwóch meczach na parkiecie MAVS.Ławka rezerwowych to również atut MAVS:Stack,Horn i Diop są w satnie zrobić o wiele więcej niż Barbosa i Jones (Thomas raczej nie zagra)Suns mają to do siebie że grają bardzo mała ławka rezerwowych i to już druge Play-Off z rzędu.Takżę walke czas zacząć!!!
Chciałbym jeszcze chwilke zająć sie wczorajszym meczem Pistons v Heat- bardzo dobra gra obydwóch zespołów a przedewszystkim na bardzo wysokim poziomie (no ale jaki ma być poziom jak nie wysoki w finale konferencji)Brava przede wszystkim dla weteranów Heat zrobili dobre zmiany i dużo wnieśli do gry.Jak zwykle szalał Wade a troche chyba jednak zawiódł Billups, szkoda pierwszej kwarty bo potem mecz sie wyrównał a nawet chyba można powiedzieć o letkiej przewadze Pistons.Przed nami jeszcze mecz numer dwa ale to dopiero za kilka dni.
|
Do góry
|
|
|
|
#586787 - 24/05/2006 21:56
|
Io sono Interista
|
Quote:
4-0 dla Miami to gruba przesada. Detroit się podniesie tak jak podniosło się rok temu w finale po 2 pierwszych katastrofalnych meczach. Dla mnie są dalej faworytami. Wynik konfrontacji typuje 4-3
Nie 4-0 dla Miami nie wchodzi w gre taki zespół jak Detroit już zapewne teraz się podniesie i ogra Miami.Nie mogą pozwolić sobie na drugą porażke na własnym parkiecie to by była dla nich bardzo fatalna sytuacja a Miami gra mądra koszykówke i takiej przewagi już by sobie chyba jednak nie dali wyrwać.Ten mecz jak pisałem jeden post wyżej był bardzo ale to barzdo wyrównany nie wiem co sie stało z Pistons na początku pierwszej kwarty tam chyba było 12-0 dla Heat potem jakoś ich ten fatalny początek prześladował i nie umieli za bardzo obiąć inicjatywy.Drugi mecz z mojej strony to win Pistons.
|
Do góry
|
|
|
|
#586789 - 24/05/2006 22:11
|
veteran
|
Quote:
@ Dows
Detroit wyszło tylko raz na prowadzenie które nie trwało dłuzej niz 2 minuty ( własnie dzieki ławce Miami )
To chyba lekkie naduzycie -dali sie doscignac gdy Wade byl na parkiecie -jego faul ofensywny spowodowal strate pilki -z tego wynikla krotkotrwala przewaga Detroit . Przewage po 3.kwarcie zbudowala lawka-jak to nazywasz I TO ONI WYGRALI TEN MECZ -patrz rzuty za 3 Poseya i Walkera -chyba w kluczowym momencie gry -Wade przygladal sie tylko grze .
Dows pisze rowniez ,ze Miami pokonalo Detroit ich wlasna bronia .Czy ja wiem ?Oni po prosyu grali caly czas swoje -tak ja zawsze graja .
|
Do góry
|
|
|
|
#586790 - 24/05/2006 22:17
|
Profesor
|
Quote:
Quote:
@ Dows
Detroit wyszło tylko raz na prowadzenie które nie trwało dłuzej niz 2 minuty ( własnie dzieki ławce Miami )
To chyba lekkie naduzycie -dali sie doscignac gdy Wade byl na parkiecie -jego faul ofensywny spowodowal strate pilki -z tego wynikla krotkotrwala przewaga Detroit . Przewage po 3.kwarcie zbudowala lawka-jak to nazywasz I TO ONI WYGRALI TEN MECZ -patrz rzuty za 3 Poseya i Walkera -chyba w kluczowym momencie gry -Wade przygladal sie tylko grze .
Dows pisze rowniez ,ze Miami pokonalo Detroit ich wlasna bronia .Czy ja wiem ?Oni po prosyu grali caly czas swoje -tak ja zawsze graja .
hehehe no to wyszło małe nieporozumienie.Pisząc "dzięki ławce" - Miałem na mysli to że to dzięki rezerwowym ( Payton i Posey trafili chyba dwie "tróki") prowadzenie Detroit trwało tylko 2 minuty a nie że dzieki temu że rezerwowi Heat byli na parkiecie 
|
Do góry
|
|
|
|
#586791 - 24/05/2006 22:34
|
Io sono Interista
|
Panowie nie można pisać że to rezerwowi wygrali mecz Miami fakt wprowadzili sie w gre idealnie i zdobyli ważne punkty ale przecież nie wygrali całego meczu!!!gdyby cały mecz grała ławka rezerwowych Heat przeciwko drużynie Pistons pewnie walka skoczyła by się całkiem innaczej. Można zapewne powiedzieć że po części Miami wygrało bronią Pistons, Miami bardzo dobrze i trwardo broniło nie oddając prowadzenie, które sobie wypracowali pod koszami oraz dobrą grą Wade oczywiście.Ja teraz jestem zdania że mimo wszystko mecze CAVS odbiły sie na pierwszym meczu Pistons, to Miami z początku meczu okazywało olbrzymia chęc do gry, która zaowocowała bardzo dobra pierwsza kwartą w wykonaniu "żarów".
|
Do góry
|
|
|
|
#586792 - 24/05/2006 22:45
|
veteran
|
@Stoin
sorry ,moze zle zrozumialem -OK.
Co do Detroit -niby slyna z defensywy -natomiast w czasie meczow z Cleveland rzucala sie w oczy slabosc na wlasnej tablicy .Gdyby LeBron mial wsparcie -gdyz zbieral im jak chcial -dzis nie ogladalibysmy Detroit w finale konferencji .W czasie tych meczow (moze statystyki to ujmuja inaczej )ale golym okiem widac bylo ogromna slabosc w zbiorkach . To samo bylo w pierwszym meczu z Miami -mysle ,ze kluczem bedzie gra o'Neila i Mourninga .Tak slabego Detroit jak w ostatnich 8 spotkeniach dawno nie widzialem .
|
Do góry
|
|
|
|
#586793 - 24/05/2006 22:49
|
old hand
Meldunek: 25/08/2005
|
Witam Piekny final zachodu ( wreszcie bez Sasow i Lakers  ) jeszccze przed sezonem wielu mowilo ze Slonca daleko nie zajda bez AS a tu prosze  No ale to zasluga moim zdaniem w wiekszosci MVP SN (dla przypomnienia drugi raz z rzedu ) wlasnie tyle sezonow gra w SUNS po przejsciu wlasnie z MAVS  i to wlasnie w tym czasie Sloneczka sie odrodzily (powiedzmy  ) to byla sensacja poprzedniego sezonu Jak juz wspomnialem PHX gra tak dobrze dzieki graczowi z Kanady tylko ze w starciu przeciwko druzynie Mavs juz tak nie pogra  Powodow jest kilka wymienie dwa ; - zdrowie szwankuje to wiemy nie od dzis, a do tego dochodzi to "Nash talked about a stress fracture in his spine called spondylolisthesis, a condition in which his vertebra slips and triggers a nerve to tighten his hamstring"(prosze przetlumaczyc ) - do tego dochodzi przeciwnik ktory bedzie zanim biegal ; Terry, Harris i Armstrong no to juz chyba za wiele jak na jego mozliwosci  Nikt nie wsponial o fakcie mianowice ze wlasnie ten facet zawsze notowal dobre wystepy przeciwko bylym kolegom i byl glownym motorem napedowym kazdego zwyciestwa  Ja typuje 4-1 gora 4-2 dla MAVS i jesli zdrowie dopisze to rowniez widzial bym pierscien i MVP wielkiego finalu D.N Troche moze za szybko ale z takim potencjalem i trenerem to naprawde ciezko mi znalezc w tej chwili mocniejszy zespol  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#586794 - 24/05/2006 22:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Jak dla mnie to rywalizacja na zachodzie będzie krótka. 4 spotkania... max 5. Dallas to zespol, ktory dojrzewa juz od 3-4 lat... praktycznie co roku konczylo to sie na polfinale konferencji... ten rok jest przelomowy... i na finale konferencji to sie nie skonczy. Dzisiaj odpuszczam Mavs...chcialbym, zeby przegrlai, byc moze udaloby sie wylapac jakis ciekawy kurs na awans. Na wschodzie zapowiada sie wojna totalna. Typ na drugi mecz uzalezniam od wyniku spotkania pierwszego. Jakos nie widze, tego, zeby Heat wracali na florydę majac 2-0. @1.60 na Pistons w jutrzejszym meczu jak najbardziej. Cała rywalizacja... pomimo wszystko dla detroit. Choć czuje, ze byloby to troche za banalne... Mavs - Suns 4-0, 4-1 Pistons 4-3, 3-4 ? Pistons - Heat 2m. 1 @1.60 grubo 
|
Do góry
|
|
|
|
#586796 - 25/05/2006 08:24
|
Io sono Interista
|
Pewnie może być w szczególności że jeden mecz suns już wygrali a nie rozegrali jeszcze meczu na własnym parkiecie gdzie napewno nie dają sie łatwo ogolić.troche szkoda że dwa mecze i takie roztrzygnięcia ale rywalizacja przynajmnie będzie napewno dłuższa i ciekawsza.W konfrontacji Dirk v Nash jeden zero dla kanadyjczyka ale w ekipie gości tak naprawde dobry mecz rozegrał Diav, który wzioł na swoje barki ostatni rzut tego meczu.bardzo dobrze grał jeszcze Marion oraz Thomas 7 zb.lepsza ławka nie pomogła ekipie Mavs mimo iż ich rezerwowi grali o wiele lepiej wprowadzali do gry więcej to Suns swoją piątką a przed wszystkim wolą wali do konca ograło faworyzowanych Mavs.
|
Do góry
|
|
|
|
#586797 - 25/05/2006 14:49
|
veteran
|
A wiedzialem ,ze tak bedzie .... (z Dallas)
Niezrecznie ,bylo mi sie jednak wypowiadac -bo wszyscy sa za Detroit i Dallas -a ja do tych zespolow absolutnie nie mam zaufania .
Smieszny jest zespol ,ktory z San Antonio prowadzi 20 pkt (a ogladalem zenujacy mecz Spursow z Sacramento ) i potem w ostanich sekundach (akcja 2+1 Nowitzkiego) ratuje dogrywke .Mieli szczescie ,ze przy dobitce Duncana w 0.0,ktora byla zablokowana -sedzia nie gwizdnal faulu .
Rowniez wczoraj na 3 min przed koncem nie potrafili utrzymac 7 pkt (szczescie ,ze zdazylem uciec z kasa na live ).No ale skoro zespol slynny z gry obronnej odrabia z Dallas 20 pkt ,to dla Phoenix 7 jest bulka z maslem .Chimeryczny to zespol ten Dallas - Terry raz rzuca ,raz nie rzuca -w zasadzie tylko Nowitzki ciagnie ich do boju -a co bedzie jak bedzie mial slabszy dzien ?
Jestem za tym ,zeby zarowno Dallas i Detroit dostalo baty od swoich przeciwnikow -przyznam ,ze latwiej jest mi postawic pieniadze na Miami i Phoenix -po prostu wieksze zaufanie .
|
Do góry
|
|
|
|
#586798 - 25/05/2006 17:07
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Może słówko z mojej strony o obu finałach konferencji, co prawda po pierwszych meczach łatwo być trochę mądrzejszym ale cóż czasem tak bywa. Przede wszystkim chciałbym zauważyć że w pierwszym starciu Detroit z Miami ekipa żaru wcale nie dała z siebie wszystkiego, a zwycięstwo przyszło im stosunkowo łatwo. Kilka faktów - D.Wade grał zaledwie 27 min, Shaq 29 min, Miami miało 10 więcej strat, Udo Haslem nie rzucił nawet 1 punktu a i tak gracze Tłoków polegli. Dlatego też nie przesadzałbym z jakimś hurraoptymizmem w graniu w Pistons w game 2, gdyż wiadać jak na dłoni że zawodnicy są zmęczeni a Flip Saunders w PO to jednak nie najlepsza opcja. Porównałbym nawet mecz ich dzisiejszy do starcia nr 5 z Cavs gdzie też mieli spokojnie wygrać, a skończyło się porażką. Poza tym 0-2 po 2 starciach jest jak najbardziej do wyobrażenia, zwłaszcza po ubiegłorocznej serii Dallas-Houston. Drugi mecz w Teksasie powien się skończyc wygraną gospodarzy - dlaczego? Na pewno już ochłoną po bardzo wyczerpującej mentalnie i fizycznie serii z Spurs, wyciągną wnioski z swojej marnej obrony w meczu nr 1, Boris Diaw nie będzie miał 2 meczu życia z rzędu, skład Phoenix będzie najprawdopodobniej uszczuplony do 6 regularnie grających zawodników bowiem urazu nabawił się Raja Bell. Jedyna nadzieja Suns w Steve'im Nashu który jak zwykle przygotował najwyższą dyspozycję na starcia z swoim poprzednim zespołem. Uważam również że patrząc już ogółem na całą serię, 'swój' parkiet nie będzie miał aż tak wielkiego znaczenia - wnioskuję to z serii SAS-DAL (3/7 wygrane gości) PHO-LAC (2/7 wygrane gości), MIA-NJN (3/5 wygrane gości), DET-CLE (2/7 wygrane gości). Jak widać w tym roku własny parkiem nie jest aż takim sprzymierzeńcem jak niektórym może się wydawać. A i jeszcze jedno na koniec - zespoły które wygrały game 1 w finałach konferencji w 35/38 przypadków awansowały do finałów NBA 
|
Do góry
|
|
|
|
#586799 - 25/05/2006 17:30
|
Profesor
|
@ kapitansb Gratuluje podejścia do sprawy Skoro boisz sie wygłosić swoje poglądy w miejscu gdzie jest na to miejsce i pora to dajesz podstawy sądzić że poprostu nie miałeś agrumentów na to żeby typować Phoenix jako zwycięzce we wczorajszym meczu.Żalenie sie po meczu że chciałem ale ... "Niezrecznie,bylo mi sie jednak wypowiadac - bo wszyscy sa za Detroit i Dallas - a ja do tych zespolow absolutnie nie mam zaufania".Jesteś chyba dorosły ??!!.Boisz sie czegoś ? Przeciez forum jest po to żeby wymienić poglądy,dyskutować, nawet kłócić sie broniąc swoich poglądów na dany temat ( mecz ) oczywiście w kuluralny sposób nie obrażając nikogo. Zachęcam więc Ciebie i innych do zabierania głosu przed meczami a nie dzień pozniej kiedy juz jest po zawodach. Pozwolisz że odniosę sie do tego "Smieszny jest zespol,ktory z San Antonio prowadzi 20 pkt i potem w ostanich sekundach (akcja 2+1 Nowitzkiego) ratuje dogrywke" Według Ciebie 20 pkt to na tyle dużo żeby spokojnie wygrać mecz ??? Miami w przeciągu bodajże 3 minut prowadzilo z Detroit 12-0 a San Antonio na odrobienie 20 pkt miało 24 minuty - mało ?
|
Do góry
|
|
|
|
#586801 - 25/05/2006 18:09
|
Profesor
|
 Detroit Pistons - Miami Heat W zasadzie mógłbym "wkleić" mój post dotyczący pierwszego meczu bo nie sądze by w ciągu dwóch dni Flip Saunders zrobił coś co pozwoli kibicom Pistons byc optymistami przed dzisiejszym meczem. Masz racje Skipper - Miami wygrało pierwszy mecz nie wyprówając sobie żył.Sytuacja na parkiecie troszke sie skomplikowała gdy Wade i Shaq złapali trzecie faule i musieli oglądac poczynania kolegów z ławki.Chyba tylko jakaś niemoc strzelecka "popularnych" może przeszkodzic w pokonaniu Pistons ale o to raczej podejrzewałbym dzisiejszych gospodarzy.Pat Raily i jego podopieczni mają chyba świadomość szansy jaka sie przed nimi otwiera - wracać na Floryde mając 2-0 ? Tego nie mozna zaprzepaścić Moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie żeby i dziś Heat wygrali pozatym oprócz katastrofalnej formy, przed graniem na Pistons odstrasza kurs - @1.3 Tak jak pisałem kilka postów wyżej sercem jestem za Detroit ale fakty są takie ze na tą chwile nie widze powodów by inwestowac w nich jakiekolwiek pieniądze. Sentymenty na bok Miami Heat to win @3.6 
|
Do góry
|
|
|
|
#586802 - 25/05/2006 18:50
|
veteran
|
Quote:
@ kapitansb
Gratuluje podejścia do sprawy
Skoro boisz sie wygłosić swoje poglądy w miejscu gdzie jest na to miejsce i pora to dajesz podstawy sądzić że poprostu nie miałeś agrumentów na to żeby typować Phoenix jako zwycięzce we wczorajszym meczu.Żalenie sie po meczu że chciałem ale ...
itd...
Calkiem nie o to chodzi .Moja gra u bukow jest zupelnie inna niz wiekszosci z Was .Ja w tej chwili gram tylko LIVE .Mnie praktycznie nie obchodza (na ogol ,zeby bylo jasne ) przedmeczowe dywagacje i przedmeczowa zgaduj zgadula w przypadkach gdy klasa obu druzyn jest zblizona .Istotne bardzo jest natomiast to co sie dzieje w czasie meczu -to pozwala mi np.nie wtopic na Dallas (znajac historie ich poprzednich wystepow ).
No i bez przesady z tym strachem -lata na gieldzie ,forexie i u bukow nauczyly mnie jednego -czasami lepiej nie mieszac ludziom w glowach .Przeciez ten mecz Dallas mialo juz w kieszeni i mogliscie miec racje .To ,ze dali sie dogonic Phoenix (a wczesniej San Antonio )-wynika z ich momentami beznadziejnej gry .Oczywiscie zgadzam sie z Toba ,ze nie mialem argumentow -ocena fifty-fifty z przeczuciem ,ze byc moze jednak Phoenix nie jest argumentem ,zeby go publicznie wyglaszac .
No i ostatnia sprawa - tak ,tak uwazam ,ze przewaga 20 pkt (10 rzutow za 2-lub 7 za 3-y)w dowolnym momencie meczu ,przy tej klasie druzyn i na tym szczeblu rozgrywek powinna wystarczyc do spokojnego dowiezienia wyniku do konca .Dallas jest jedyna druzyna ,ktorej w tegorocznych PO cos takiego sie udalo ,nie pamietam rowniez takich sytuacji rok temu .
|
Do góry
|
|
|
|
#586805 - 26/05/2006 08:50
|
member
Meldunek: 26/05/2006
|
witam (to moj pierwszy koszykarki wpis)
serce chciałoby final Pistons - Suns ale boje sie o Suns. umysl podpowiada, ze pistons poradza sobie (z pomoca sedziow) z miami - ktos juz pisal i z tym sie zgadzam bedzie 4-3, ale na zachodzie sprawa jest otwarta. tutaj moze zadecydowac jakas kontuzja, bez tego ciezko bedzie wytypowac zwyciezce. niby dallas faworytem, ale wg mnie beda mieli ciezej z suns niz z kimkolwiek innym. nie pasuje im ten styl.
|
Do góry
|
|
|
|
#586806 - 26/05/2006 09:57
|
Io sono Interista
|
Stoin chyba troche nie potrzebnie odrzuciłeś sentymenty na bok.
Teraz troche o meczu, świetnie zagrała cała piątka Pistons praktycznie każdy zawodnik solidnie wpisał sie na liste punktujących, pod koszem jak Wallace szalał a Billups sporo asystował.Nie miałem okazji oglądać meczu ale wyczytałem gdzies że ponoc fatalnie mimo 32 zdobytych punktów zaprezenotował sie Wade straty itd.Tak ogólnie Pistons zagrali po swojemu ale brakło troche sil w ostatnie kwarcie i Miami zdołało troche odrobić straty.
Może coś w tym jest że siedem meczy z Cavs osłabiło kondycyjnie ekipe "tłoków"...
|
Do góry
|
|
|
|
#586808 - 26/05/2006 11:15
|
Io sono Interista
|
Stoin.
Ja meczu osobiście nie miałem okazji obejrzeć ale jak patrze na 42% skuteczności Miami to troche jestem zaskoczony ale przypuszczałem że tutaj główna role odegrała obrona Pistons.
Ale jak teraz patrze na ławke rezerwowych Miami to też nie ma za bardzo kogo wyróżnić choć i tak wyszli lepiej niż ława Pistons tylko 3pkt. McDyess).O'Neal zagrał zaskakująco długo i chwycił tylko 3 przewinienia.
Mecze w Miami napewno będą bardzo ciekawe i przypuszczam że wrócą do Detroit z stanem 2-2.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#586809 - 26/05/2006 20:14
|
Profesor
|
Dallas Mavericks - Phoenix Suns Najważniejsze info dotyczące dzisiejszego meczu to: - w drużynie Phoenix z powodu kontuzji nie zagra R.Bell ( kontuzja łydki ) - pod znakiem zapytania stoi występ gracza Dallas J.Howard'a ( stłuczone kolano ) Odnośnie tego i kolejnych spotkan to konsekwentnie twierdze że jeśli Dallas myśli zwycięstwie to musi postawić zdecydowanie na defensywe bo z takimi zespołami jak Phoenix mecze wygrywa się własnie mocną defensywą a nie taktyką "run and gun". Przed pierwszym meczem zapomniałem napisać o pewnej prawidłowości która miała miejsce w meczach Dallas - San Antonio a mianowicie: San Antonio jak wiadomo słynie z dobrej defensywy.Dallas w meczach w których odnosił zwyciestwa stosował taktykę "biegaj rzucaj" czyli przeciwną do tej którą preferowali przeciwnicy i co ciekawe bylismy świadkami meczy over'owych. Tu sytuacja powinna byc podobna z tym że jeśli Dallas będzie wygrywać to według mnie wyniki beda under'owe. Jeśli bedą przegrywać to bedziemy mieć overy tak jak to miało miejsce ostatnio. Trener Mav's nie ułomek i wnioski wyciąga.Nie wyobrażam sobie żeby dziś mecz potoczył sie tak jak dwa dni temu zatem moj typ na dziś: Dallas win i under 224Aha i jeszcze jedna sprawa: Ktoś kilka postów wczesniej pisał że Dallas musi wygrać u siebie bo na wyjezdzie będzie cięzko ( zajebisty argument ). A jak ma być k***** ? łatwo ? Przecież Phoenix sie nie położy na parkiecie i nie odda ławtwo meczu.To po pierwsze.Po drugie Suns u siebie nie są jakoś wyjątkowo mocni i nie do przejścia.Przypominam że Dallas wygrało w San Antonio które obok Pistons mieli najlepszy bilans na własnym parkiecie. Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#586811 - 26/05/2006 22:33
|
Carpal Tunnel
|
To i ja cuś napisze. Zgadzam się z JRR. Po 4 meczach na wschodzie będzie 2-2. I tutaj podobna taktyka do tej... z pierwszych dwóch spotkan. Pierwszy mecz odpuszczam... a typ w meczu numer 4 uzalezniam od wyniku spotkania numer 3. Jeśli chodzi o zachód to nadal stawiam na Dallas... mozen ie tak gladko jak przed pierwszym meczem... ale na 7 spotkan raczejbym nie liczyl. Max 4-2 mavs. Jeśli chodzi o dzisiejsze spotkanie... to mam czuja, ze bedziemy świadkami calkowitej demolki. Dallas lubi zagrać od czasu do czasu takie spotkanie, w którym wygrywa różnica 20-30 punktów... zresztą kto tego nie lubi ? Jednak nie kazdy to potrafi, a Mavs potrafi. Osobiście oczami mojej chorej wyobrazni widze wynik w granicach 110-80. Avery Johnson musi wyciągnąć wnioski... i tutaj zgadzam się ze Stoinem. Po co ryzykować wymiane ciosów z Suns, skoro można zagrać mega defensywnie... oczywiscie fajnie sie bebla... a boisko to inna bajka. Jezeli bedzie dzisiaj rozpierducha w Teksasie... to raczej spotkanie underowe... jednak ja standardowo sie tykam u/o. Handicap w granicacch 8 moim zdaniem z łatwością zostanie złamany. Dla osob, ktore maja $$ w bukach o ruchomych liniach... ja osobiscie stworzylbym sobie jakies kosmiczne linie...np. 34.5, 26.5, 19.5, 14,5... i zagral za pare groszy. Ahoy 
|
Do góry
|
|
|
|
#586812 - 26/05/2006 22:39
|
journeyman
Meldunek: 24/07/2005
|
Kolega Stoin ma racje jesli Dallas wygra to powinien ladnie wpasc under przemawiaja za takim obrotem sprawy staty z r-s Nov. 1: Mavericks 111, Suns 108 Dec. 14: Mavericks 102, Suns 96 March 5: Suns 115, Mavericks 107 April 13: Suns 117, Mavericks 104 oraz to iz Suns kiepsko sobie radzi w sytuacji jesli przeciwnik swiadomie zwalnia gre kolejnym argument to to iz nielicze na tak wspanialy wystep zabojada w 1 meczu 34 pkt rekord zyciowy kolejny to brak Bella no i wkoncu swietna postawa Dallas na wlasnym parkiecie jedyna osoba ktora moim zdaniem moze zrobic nam psikusa to pan Marion tak wiec under 
|
Do góry
|
|
|
|
#586813 - 26/05/2006 23:09
|
Profesor
|
Jeszcza jedna sprawa jaka mi przyszła do głowy jesli chodzi o dzisiejszy mecz. Sytuacja w jakiej znalezli sie dziś "Słońca" powiedzmy sobie szczerze nie jest wesoła( czyt: brak Bella oraz drobna kontuzja Marion'a ).Gdybym był trenerem Phoenix potraktowałbym ten mecz z "przymrużeniem oka" Dlaczego ? Suns zrobili juz to co do nich należało czyli wygrali jeden z dwóch meczy na wyjezdzie.Po co więc ryzykowac kolejne kontuzje i wyrpruwac sobie żyły gdy sytuacja w serii i tak jest korzystna.Oczywiście zawsze mogłby być lepsza ale jak to sie mówi "łyżeczką nie chochlą" Wszystko zalezy od tego jak zaczną Dallas.Jesli zaczną od mocnej defensywy i uda im się wyjść na bezpieczne prowadzenie > 10 pkt to moim zdaniem dojdzie do pogromu i Dallas wygra - spokojnie przeskakując handi. Według mnie taki scenariusz jest mozliwy i czuje że Słonko dziś zgaśnie bardzo wcześnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#586814 - 27/05/2006 08:42
|
Io sono Interista
|
Chyba można smiało napisać że Suns w tym meczu zostało zatrzymane w ataku 16 oczek Nash najmniejsza ilość punktów w pierwszej kwarcie w tym sezonie, czego jeszcze więcej trzeba aby było można to stwierdzić?Jak dla mnie ten mecz to wystarczający argument. 12-2 taka seria z ostatniej kwarty dała wygraną Dallas.Liderem zespół był niezawodny Niemiec Dirk a bardzo złe wrażenie pozostawił po sobie Keith Van Horn ale zmienik Diop grający juz bez maski zaliczył 11 zbiórek i można powiedzieć że wprowadził bardzo istotną zmianę. suns można wyróznić za dobrą gre za łukiem 23 oddane rzuty i 10 trafionych, na boisku pojawił sie też zmienik Raja ale nie pokazał jak dla mnie niczego nadzwyczajnego 39 minut 8 pkt. 4 asysty i 5 fauli to raczej bardzo mizerny wynik Barbosy. Najwięcej punktów zdobył dla gości Francus Diaw zebrał 10 razy i 6 razy asystował, to już drugi dobry mecz tego zawodnika z Dallas. Moje wrażenie po tym meczu:dobra gra Dallas w obronie to przedewszystkim drugra sprawa Avery zauważyl bardzo dobrze jakie błedy robił jego zespół w pierwszym meczu i świetnie zmienił styl gry zespołu co przyniosło oczekiwane skutki. Potrafili grać do konca na dobrym poziomie a nie tak jak to miało miejsce w meczu numer jeden że nagle Nash robi sobie 10 pkt. z rzędu i po meczu. Teraz mecz wyjazdowy Dallas na wyjazdach pokonało już San Antonio co jest dla mnie a raczej było sporym zaskoczeniem, teraz gdy widze jak spisuje sie ten zespół to nic juz mnie nie jest w stanie zaskoczyć.Suns jest do ogrania nawet dwa razy przegrywali już z LA Clippers chyba 20 pkt. u siebie była też porażka z LA Lakers tak więc jeden mecz Dallas wyrwie napewno. Skąd można sciągnąć ten mecz na twardy jeśli macie jakieś żrodło to wrzucie linka!!!Dziękuje i Pozdrawiam. 
|
Do góry
|
|
|
|
#586816 - 27/05/2006 09:44
|
Io sono Interista
|
Quote:
II spotkanie Dallas vs Phoenix torrent tutaj
Wielkie dzięki!!!! 
|
Do góry
|
|
|
|
#586817 - 27/05/2006 12:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Dallas wygrali,ale wcale nie było tak kolorowo,Dallas się męczyli okrutnie i gdyby Suns nie mieli zastoju w końcówce to by 2-0 było ... Nadal nie rozumiem jak Suns zaszli do finału,dla mnie powinni odpaść już z Lakers,ale coś jest w tej ich dziwnej,dzikiej i nieokiełznanej koszykówce,to nie ejsat tylko głupie nawalanie i akcje po 5 sekund,to jest grubo pzremyslana strategia,która zaczyna dawać wyniki.DeAntoni poza tym ,że wyglada jak alfons i go nie lubię to jednak całkiem ciekawie sobie wykombinował ten zespół i Phoenix zaczyna mnie zastanawiać.Dałem ich awans po pierwszym meczu i śmiem twierdzic,ż eto był strzal w dziesiątke,Dalals dali sobie rade z defensywnymi Mamphis i Spurs ale na gre Suns nie mają już takiej swobody i jeżeli chcą awansowac,to musza grać tak jak wcozraj,niszczyć rywala obroną,to jednyna droga, bo pójście na ofensywe jak w pierwszym meczu musi się zakończyć ich klęską,potencjał ofensywny Słońc jednak jest ogromny.Do tego Dallas brak rasowego playmerkera jak Nash.Terry jest bardziej egzekutorem i indywidualistą , Harris podbnie nie jest to konstruktor akcji. Co do Detroit to czekam na ich awans i jak mówiłem,próbuje dziś Pistons,jak wtopią to w poniedziałek potroje stawke i swoje wezme 
|
Do góry
|
|
|
|
#586818 - 27/05/2006 17:46
|
stranger
|
Ja dziś odrzucam sentymenty na bok i typuje Miami – 3 pkt. W przełamanie w pierwszym spotkaniu wyjazdowym Detroit nie do końca wierzę. Do tego dochodzi ATS 2 – 0 dla Miami. Jeżeli nie trafie wcale się nie pogniewam...
|
Do góry
|
|
|
|
#586820 - 28/05/2006 20:54
|
journeyman
Meldunek: 24/07/2005
|
http://www.bt.davka.info/link do swietnej stronki z tornetami z nba p-o meczyki juz nastepnego dnia sa to dla zainteresowanych(mickey) zeby nie szukac po omacku 
|
Do góry
|
|
|
|
#586821 - 29/05/2006 01:48
|
Io sono Interista
|
Wilke dzięki!!!
Pozdro zibi 228!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#586822 - 29/05/2006 10:35
|
Io sono Interista
|
No i mamy 2-1 dla defensywy, jeśli można tak powiedzieć? Mimo to iż stawiałem na Dallas troche szkoda mi słonc muszą grać wąską ławką rezerwowych w dodatku w tym meczu bardzo szybko faule chwycił bardzo wyróżnający się zawodnik Boris Diaw. Znowu troche za mało jak dla mnie oczywiscie rzucił Nash, chciał więcej grac zespołem i do przerwy nawet takie rozwiazanie przynosilo efekty ale potem Dallas właczyło piaty bieg i zaczli grac o wiele lepiej niż przed zejściem do szatni. W Suns nie grał Thomas i Bell troche to było widac w obronie Barbosa nie potrafił zastąpić kolegi z zespołu.Thomas to kolejne ofiara przewinien tego meczu 6 fauli, bliski podzielenia losów z nim był Diaw ale dotrwał do konca. Zmiennicy Suns własciwie nic nie wnieśli do gry łacznie zdobyli zaledwie 6 pkt.Jakoś co raz ciężej jest mi sobie wyobrazić ekipe Suns w finale, Nash fakt nie z takich opresji już wychodził ale teraz troche posypał się skład i to już nie jest to samo. W Dallas najlepiej Dirk trzeba też wyróżnioć Howarda Terrego i ławke z Diopem na czele Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#586823 - 29/05/2006 16:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Witam! Dzis mecz nr 4 Miami kontr Detroit. Mojim skromniutkim zdaniem dzis wygraja Tloczki ktore poprostu musza to wygrac, zeby zeby sie liczyc dalej. Detroit potrafi grac z nozem na gardle co pokazali juz w meczach z Clevlend. Kluczem do wygranej bedzie zelazna defensywa z ktorej chlopaki slyna.
Wiecie czy mozna ogladac ten mecz po sieci jakos?
pozdros
|
Do góry
|
|
|
|
#586825 - 29/05/2006 21:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Co do typu jestem jednak zgodny. Przed 3 meczem zalozylem, ze po 4 meczach bedzie 2-2...
Zabielany,tak jak Ci juz pisałem,uważam,ze ten sezon to zupełnie inna bajka i po dzisiejszej nocy bedzie 3:1 dla Miami
W ubiegłym roku Pistons mieli,jeden atut,który przeważył. Mam na mysli coaching. W tym roku ten handicap jest po stronie Miami,stawiam na Pata 
Stary Larry wiedział na co stac jego podopiecznych,nie szafował siłami w regular season,wszystko co najlepsze zostawił na PO.
Flip z kolei ustawił pod publiczkę,Detroit lało w sezonie kazdego,aż uszła z nich para i to nie jest ten sam zespół ,co rok temu w PO,no i maja gorszego trenera.
Swoja drogą to pomiędzy tegorocznym Detroit a ubiegłorocznym Miami jest analogia - wyszalały sie w regular i w PO sa słabsze (zwracam uwage na urazy - Shaq i Flash rok temu ,teraz Wallace - to wynik przeeksploatowania).
Piszecie ,że Pistons muszą wygrać,ok. A Miami nie musi ? 
Przy stanie 2:2 handi wróciłoby na stronę Detroit.
Powiem tak:jeśli dzis w nocy Miami nie wygra z Detroit,to może oddać serię walkowerem. Wiekszej szansy juz nie dostanie.
I jeszcze jedno. Nie stawiam na Heat ,bo są tacy świetni. Przeciwnie,jako zagorzałego fana Miami wkurza mnie to,co zrobiono z tym zespołem,ale...
Miami gra cienko,ale Pistons jeszcze gorzej,wiec bedzie ,wg mnie, 3:1 dla Heat i w serii 4:2.
A potem....Dallas zmasakruje Miami w Wielkim Finale.
Pozdrawiam
amk
|
Do góry
|
|
|
|
#586826 - 29/05/2006 21:07
|
Io sono Interista
|
Zabielany zgadzam się z tobą że do zespół uniwersalny tylko wiesz że z tą uniwersalnościa rożnie bywa. Detroit bez formy napewno nie jest ale jak zagrają jeszcze dwa takie mecze jak spotkanie numer 3 z Miami to będzie można spokojnie się rospisywać iż forma poszła w las. Defensywa.Napewno jest to czołowka NBA jeśli chodzi o ta formacje.I tutaj nigdy co do tego nie zmienie zdania, w wykonaniu Detroit to już 3 Play-Off na wysokim poziomie i kiedys muszą trafic na kogoś lepszego jeszcze przed finałem. Najbardziej boli mnie jednak ta ławka rezerwowych Pistons, po cięzkich bojach pod koszem paną Wallace przydał by sie jakiś zmienik ale nic z tego.Nie jest to już ten sam zespół co przed dwoma laty, tego w zasadzie jestem pewien, przed dwoma laty z Clippers pewnie było by 4-1 a z Miami by nie przegrali meczu we własnej hali przynajmnie tak smie przypuszczać. Też dzisiaj grałem na Pistons więc emocji za pewne nie będzie brakować.  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#586827 - 29/05/2006 21:14
|
addict
Meldunek: 30/12/2005
|
Panowie krotka pilka.... warto zagrac dzis na Piston za wieksze sianko? ciezki mecz przed nimi dzisiaj, ale jak nie dzis to kiedy? musza wyrownac stan rywalizacji 2-2, jesli nie zrobia tego dzis to ciezko bedzie znaleźć ich w finale...
|
Do góry
|
|
|
|
#586828 - 29/05/2006 21:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Quote:
Zabielany zgadzam się z tobą że do zespół uniwersalny tylko wiesz że z tą uniwersalnościa rożnie bywa.
Detroit bez formy napewno nie jest ale jak zagrają jeszcze dwa takie mecze jak spotkanie numer 3 z Miami to będzie można spokojnie się rospisywać iż forma poszła w las.
Defensywa.Napewno jest to czołowka NBA jeśli chodzi o ta formacje.I tutaj nigdy co do tego nie zmienie zdania, w wykonaniu Detroit to już 3 Play-Off na wysokim poziomie i kiedys muszą trafic na kogoś lepszego jeszcze przed finałem.
Najbardziej boli mnie jednak ta ławka rezerwowych Pistons, po cięzkich bojach pod koszem paną Wallace przydał by sie jakiś zmienik ale nic z tego.Nie jest to już ten sam zespół co przed dwoma laty, tego w zasadzie jestem pewien, przed dwoma laty z Clippers pewnie było by 4-1 a z Miami by nie przegrali meczu we własnej hali przynajmnie tak smie przypuszczać.
Też dzisiaj grałem na Pistons więc emocji za pewne nie będzie brakować. 
Pozdrawiam
mozesz wytlumaczyc o co Ci chodzi w pogrubionym zdaniu...bo za cholere nie rozumiem gdzie Detroit z LAC by sie mialo spotkac w playofach, bo do finalu to LAC jeszcze przez pare lat nie dojdzie.
a co do tegorocznych playofow to ja powiem jedno: po tylu latach kibicowania Mavs w koncu jest duza szansa na mistrza Mark w koncu sprowadzil swietnych zawodnikow, trenera i wszystko w tym zespole funkcjonuje wrecz idealnie...a co do dzisiajeszego meczu to nie stawiam tego, ale zycze zwyciestwa Heat, bo final z Detroit bedzie nudny...tyle ode mnie
|
Do góry
|
|
|
|
#586830 - 29/05/2006 21:24
|
Io sono Interista
|
Zależy co to znaczy dla Ciebie większa kasa?
Wszystko zdarzyć sie może tutaj rózniica zdan jest podzielona.To są finały konferencji i bele kto tutaj nie trafia, jesli Pistons nie zagrają o niebo lepiej niż w meczu numer 3 to o finale mogą sobie tylko pomarzyć.
Jak dla mnie to jest spotkanie typu 55%-45%, a te 55% tylko dlatego że Miami gra we własnej hali.
|
Do góry
|
|
|
|
#586831 - 29/05/2006 21:24
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Panowie krotka pilka.... warto zagrac dzis na Piston za wieksze sianko? ciezki mecz przed nimi dzisiaj, ale jak nie dzis to kiedy? musza wyrownac stan rywalizacji 2-2, jesli nie zrobia tego dzis to ciezko bedzie znaleźć ich w finale...
za wieksze sianko nie polecam grac tego spotkania...Flash w formie, Shaq tez coraz lepiej, a Detroit...nie ma wogole lawki, przez ostatnie 2 tygodnie grali co 2 dni meczyk, to sa profesjonalisci, ale dla mnie ta druzyna jest juz zbyt zmeczona sezonem, caly czas graja jedna piatka + paru podawaczy pilek
|
Do góry
|
|
|
|
#586833 - 29/05/2006 21:27
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ja dziś stawiam na ekipę z Miami, ale z troche innych powodów niż amkwish. Sam coaching w/g mnie nie ma zbyt wielkiego wpływu na wynik tej serii, a jeśli już to może tylko pociągnąć w dół zespół Detroi poprzez słabą motywację zespołu przez Flipa Saundersa. Nie jest on oczywiście w sytuacji komfortowej bo Pistonsi grają tą samą piątką 3 sezon na pełnych obrotach, i nie trudno wyczuć pewnego znużenia w ich ekipie. Dużą przewagą Miami są świetnie dysponowani dwaj super-gwiazdorzy czy Shaq i Wade, jak dalej będą rzucać z skutecznością 75% to owynik jestem spokojny. W Detroit jedyny gracz któremu udaje się dotrzymać kroku jest Billups , lecz on sam meczu nie wygra. Do tego Miami gra na dużym, pozytywnym ciśnieniu w drodze po największe osiągnięcie w historii klubu.
wedlug mnie Prince tez odwala dobra robote i jest on wedlug mnie aktualnie najlepszym zaodnikiem DET...
|
Do góry
|
|
|
|
#586834 - 29/05/2006 21:28
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Chodziło mi oczywiście o Cleveland!!!
Za dużo nie przespanych nocy i wszystko się miesza!!!
mam juz powoli to samo, prawie codziennie meczyk NBA ogladam...ale juz nie dlugo koniec sezonu i sie wyspie 
|
Do góry
|
|
|
|
#586836 - 29/05/2006 21:37
|
Carpal Tunnel
|
Praktycznie z wszystkim sie zgadzam. Ja tez czuje, ze to byloby za proste... 2-2..3-2 po 3 i final w Detroit. Ale nie potrafię złamać tej bariery pt. " Pistons musi..." 3 mecz... +15 na Miami.. jeżeli dzisiaj Miami wygra to bedzie to różnica max 5 punktów.. moim zdaniem. Nawet oczami mojej chorej wyobraźni widze final.. Mavs - Heat.. który konczy sie w 4-5 spotkaniach. Tkwie w stereotypie... że Pistons nie moze odpasc wczesniej niz w finale... i zadne racjonalne argumenty do mnie nie trafiaja. Glupie to, że intuicja mówi, że Heat dzisiaj wygraja... a gra sie na Pistons.. ale cuz.. Pistons @2.20 4/10 Mam nadzieje, ze bariera myślowa, która mnie trzyma przy tym typie wytrzyma... i Tłoki wygraja. 
|
Do góry
|
|
|
|
#586837 - 29/05/2006 21:39
|
Io sono Interista
|
Quote:
Quote:
Chodziło mi oczywiście o Cleveland!!!
Za dużo nie przespanych nocy i wszystko się miesza!!!
mam juz powoli to samo, prawie codziennie meczyk NBA ogladam...ale juz nie dlugo koniec sezonu i sie wyspie
Tak to jest własnie jest:I love this game!!!!
Kolega kilka postów wyżej napisał że kroku doczymuje tylko Billups.Nie zgodze się za bardzo z tym w meczach numer 1 i 2 to nie Billups lecz Prince i Hamilton najwięcej punktowali i ich gra tak naprawde wyglądała troche lepiej niż Chaunceya.
To też jest kolejna oznaka zmęczenia w ekipie Pistons nie ma równej dobrej gry tylko przebłyski raz ten rzuci dobrze a raz ten, a taka sytuacja napewno nie wpływa dobrze na reszte zespołu.Prince w pierwszym meczu rzucił chyba 24 pkt. a w trzecim 3 pkt.Troche to dziwne lecz prawdziwe.
W ostatnim meczu tych zespołów też widoczna jest przewaga w skutecznośi 58% Miami przy 42% Detroit robiu olbrzymią różnice.Pod koszem to samo 27 zbiórek tłoków a 40 Miami.
|
Do góry
|
|
|
|
#586838 - 29/05/2006 21:43
|
Io sono Interista
|
Quote:
Praktycznie z wszystkim sie zgadzam.
Ja tez czuje, ze to byloby za proste... 2-2..3-2 po 3 i final w Detroit. Ale nie potrafię złamać tej bariery pt. " Pistons musi..."
3 mecz... +15 na Miami.. jeżeli dzisiaj Miami wygra to bedzie to różnica max 5 punktów.. moim zdaniem.
Nawet oczami mojej chorej wyobraźni widze final.. Mavs - Heat.. który konczy sie w 4-5 spotkaniach.
Tkwie w stereotypie... że Pistons nie moze odpasc wczesniej niz w finale... i zadne racjonalne argumenty do mnie nie trafiaja.
Glupie to, że intuicja mówi, że Heat dzisiaj wygraja... a gra sie na Pistons.. ale cuz..
Pistons @2.20 4/10
Mam nadzieje, ze bariera myślowa, która mnie trzyma przy tym typie wytrzyma... i Tłoki wygraja.
A może ty masz psychike tego pana z twojego avatara?
Jak sie na coś uprze to musi tak być!!! 
I nikogo nie słucha!!!
Jeśli tak jest to Ci zasdroszcze, jak dla mnie wielki autorytet. 
|
Do góry
|
|
|
|
#586839 - 29/05/2006 21:46
|
veteran
|
Quote:
Tak to jest własnie jest:I love this game!!!!
"POWINNI TEGO ZABRONIC !!!!"
To jak patrze na zarobiona kase na tegorocznych PO . 
|
Do góry
|
|
|
|
#586840 - 29/05/2006 22:01
|
Profesor
|
To może i ja dorzuce "trzy grosze" do dyskusji. W meczu nr 2 odstawiłem sentymenty na bok i niestety był to błąd.Dziś zagram Detroit ale tylko dlatego że urzekła mnie ich gra z sezonu zasadniczgo po której niestety pozostało tylko wspomnienie. Co do dziejszego spotkania to o wyniku zadecyduje forma dnia oraz umiejętność radzenia sobie z presją co do tego nie mam żadnych wątpliwości więc wszelkie dywagacje odnośnie formy na podstawie poprzednich meczy moim zdaniem dziś nie mają aż tak wielkiego znaczenia.Owszem można mowić że Detroit to nie ta sama ekipa co z początku sezonu czy tez z poprzedniego roku i to jest faktycznie prawda ale Ci którzy sledzili zarówno Detroit w meczach z Cleveland oraz Miami z Chicago powinni wiedzieć że w każdym meczu ktoś lub coś zawodziło.Zawodzili zawodnicy,trenerzy z doborem taktyki, zawodziła skuteczność itd. W tej serii równiez byliśmy świadkami takich wydarzen.Co z tego że Miami zagrało dobre zawody w meczu nr 1 skoro w drugim zagrali wręcz tragicznie w pierwszej połowie.Jednego dnia zawodzi Haslem drugiego Walker i podobnie w zespole Detroit - fatalnie gra Wallace zachwyca Prince czy Billups.Za dwa dni sytuacja sie odwraca dobrze gra Wallace za to Prince gra słebo ( mecz nr 3 ) a Billups jeszcze gorzej. Jakiś MODerator w temacie o lidze włoskiej napisał ciekawą rzecz a mianowicie taką że każdy mecz jest inny do każdego podchodzi sie inaczej, inaczej sie motywuje do takich meczy jak dziś.Kto wie co dziś siedzi w głowie "popularnych"?Może fakt że stoją przed wielką szansą osiągnięcia historycznego sukcesu nie związe im jaj;) Detroit potrafi zagrać z nożem na gardle i byc moze taka sytuacja jak dziś pozytywnie podziala na ich poczynanania na parkiecie. Najlpszym rozwiązaniem bedzie dzis grania na live typowanie przed meczem będzie czysta loterią ( moim zdaniem ) Ja idę za głosem serca i stawiam na Detroit Pistons Winning Margin 1-5 
|
Do góry
|
|
|
|
#586842 - 29/05/2006 22:24
|
shaken not stirred
|
Quote:
Kolega kilka postów wyżej napisał że kroku doczymuje tylko Billups.Nie zgodze się za bardzo z tym w meczach numer 1 i 2 to nie Billups lecz Prince i Hamilton najwięcej punktowali i ich gra tak naprawde wyglądała troche lepiej niż Chaunceya.
To też jest kolejna oznaka zmęczenia w ekipie Pistons nie ma równej dobrej gry tylko przebłyski raz ten rzuci dobrze a raz ten, a taka sytuacja napewno nie wpływa dobrze na reszte zespołu.Prince w pierwszym meczu rzucił chyba 24 pkt. a w trzecim 3 pkt.Troche to dziwne lecz prawdziwe.
W ostatnim meczu tych zespołów też widoczna jest przewaga w skutecznośi 58% Miami przy 42% Detroit robiu olbrzymią różnice.Pod koszem to samo 27 zbiórek tłoków a 40 Miami.
Nie moge się zgodzić w kwestii Hamiltona. To jego liczby (które nie kłamią ) z dwóch pierwszych starć - 16/40 z gry i 22p na mecz. Coby nie powiedzieć 40% skuteczności to nie jest to czego się od niego oczekuje, zwłaszcza że jest to gracz który funkcjonuje w pewnym systemie-maszynie i w wielu akcjach cała druzyna na niego pracuje. Co nie zmienia faktu że partnerzy swoją marną dyspozycją nie ułatwiają mu gry. W Billupsie może dlatego widzę główną nadzieję Pistons, gdyż on sam sobie kreuje grę i sam może swoją grą rozkręcić kumpli z ekipy.
|
Do góry
|
|
|
|
#586844 - 29/05/2006 22:51
|
Carpal Tunnel
|
w oczekiwaniu na mecz stwierdzam po prezeczytaniu waszych komentow ze najlepiej to tego meczu nie grac, lepiej usiasc przed monitorkiem i podziwiac jak chlopacy pieknie graja w basket:)
|
Do góry
|
|
|
|
#586845 - 29/05/2006 23:01
|
Io sono Interista
|
Dajcie mi tego streama z CCTV5 gdzie będzie transmisja meczu.
Z gory dziękuje.
|
Do góry
|
|
|
|
#586846 - 29/05/2006 23:16
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Ja gram na Miami.....myslałem przed Playoffami ze to Ditroit bedzie mistrzem....ale po tym co Tłoki wyprawiały do tej pory zmeniłem zdanie: ) dzis moim zdaniem te szanse beda juz minimalne gdyz o koło godziny 5 ranu czasu polskiego bedzie juz 3:1 w serii dla Miami....: ))
POZDRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#586847 - 29/05/2006 23:17
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Dajcie mi tego streama z CCTV5 gdzie będzie transmisja meczu.
Z gory dziękuje.
TVUPLAYER ja installem ten programik i tam sa wszystkie kanaliki!!! wporzo programik 
|
Do góry
|
|
|
|
#586848 - 29/05/2006 23:28
|
Io sono Interista
|
Własnie go sobie sciągłem!!!
Czy te stacja po lewej to wszystkie dostępne na tym programie?
|
Do góry
|
|
|
|
#586849 - 29/05/2006 23:41
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Własnie go sobie sciągłem!!!
Czy te stacja po lewej to wszystkie dostępne na tym programie?
no mi dzialaja wszystkie:)
|
Do góry
|
|
|
|
#586850 - 29/05/2006 23:45
|
Carpal Tunnel
|
Nom ja też trace ostatki wiary w Detroit. Jeszcze miecha temu był dał se łeb obciać że beda mieli mistzra,a po tym jak grało SA już nawet i więcej...
Ale po tym co grali z Cavs i co prezentują w meczach z cieńkim jak dupa węża Heat,to coraz mniej się wydaje to realne. Po pierwsze Sheeeeedddddd gra z urazem , co obnieża jego wartosć i zespołu,po drugie Pistons nie mają ławki(Heat też) ,jedyny wartosciowy zmiennik to McDays. Głownie jednak rzecz jest w tym , o czym wspomniał amkwish. To coaching.Larry Brown to wytrawny lis i mimo,że jego umoralniające gadki napewno irytowały Bad Boysów,to jednak on stworzył te drużynę i to on dwa razy wprowadził ich do wielkiego finału, i zdobył z nimi mistrzowski pierścień. to Sunders to już nie ta półka i to widać po wynikach,to Brown stworzył potege w Detroit i to on potrafił wyciskac z nich maksimum,ale też oszczędzać siły.Sunders pojechał na maksa w zasadniczym , po drugie to juz nie to samo kierowanie drużyna z ławki co Larry. Miałem dać na Detroit,ale daje na Heat ,będzie finał z Dalals i szybkie lanie 4-1 lub 4-2.
|
Do góry
|
|
|
|
#586852 - 30/05/2006 02:57
|
Carpal Tunnel
|
Ale im Miami becki sprawilo:) dinamic Duo 1 klasa!!!!!!brawo zary
|
Do góry
|
|
|
|
#586853 - 30/05/2006 04:41
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
W ubiegłym roku Pistons mieli,jeden atut,który przeważył. Mam na mysli coaching. W tym roku ten handicap jest po stronie Miami,stawiam na Pata 
Kto jest chłop z jajami ,stawia na .... 
Nareszcie mozna to napisać i w tym sezonie.

Ale....to jeszcze nie koniec,jeszcze bedzie sie działo 
|
Do góry
|
|
|
|
#586854 - 30/05/2006 06:52
|
Carpal Tunnel
|
Detroit gratulujemy... Eminema. Bo napewno nie Pistons.. Moze i sie bedzie dzialo, ale zarobić na tej parze bedzie ciezko. @1.4 jakie zapewne bedzie na Pistons... to tylko i wylacznie dla fanatyków Pistons jest totalnie zgaszone, baz gazu... Pistons to jednak Pistons, i ich śkreślać nie mozna nigdy... jednak w tym sezonie chyba już sie nie podniosą... A tak apropo foty Wadea na nba.com - O co kaman ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#586855 - 30/05/2006 21:14
|
Carpal Tunnel
|
Nikogo nie interesuje 4 mecz pomiedzy Phoenix a Dallas ? :-)
W mojej opinii dzis w nocy trzecia wygrana Mavs.
Oczywiście przeciw padna argumenty w rodzaju "Phoenix pod sciana,muszą wygrać,etc".
Moim zdaniem to Dallas dyktuje warunki w tej parze i stanie sie tak,jak im bedzie pasować :-)
A pasuje im nie przedłuzać serii,tym bardziej,ze Miami moze zakończyc swoją juz jutro.
Nie silę się na jakies dogłebne analizy ,bo wszyscy zainteresowani wiedza wszystko o obu druzynach.
Ogranicze sie do stwierdzenia,że w kartach atutowych Dallas jeszcze raz zagra asem,jakim jest Dirk,a król gospodarzy,Nash ,to na dzis karta bita,przy dobrej defensywie przyjezdnych.
Kurs na gości 1,93 przy handi aż i tylko :-) -1,0.
Jak dla mnie opcja warta ryzyka.
Pozdrawiam
amk
|
Do góry
|
|
|
|
#586856 - 30/05/2006 21:22
|
Carpal Tunnel
|
Każdy ma dosyć po wczoraj :P Ja tez sklanialbym sie ku Dallas, ale odpuszczam. Osobiscie chcialbym, zeby dzisiaj przegrali to sie moze jeszcze wylapie cos ciekawego na awans. A tymczasem w profie kurs na pistons @1.7... spodziewalem sie znacznie mniej... ale ja nawet za te 1.7 sie boje. P.S Suns dzisiaj musi... 
|
Do góry
|
|
|
|
#586857 - 30/05/2006 21:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2004
|
Quote:
Każdy ma dosyć po wczoraj :P
Ja tez sklanialbym sie ku Dallas, ale odpuszczam.
Osobiscie chcialbym, zeby dzisiaj przegrali to sie moze jeszcze wylapie cos ciekawego na awans.
A tymczasem w profie kurs na pistons @1.7... spodziewalem sie znacznie mniej... ale ja nawet za te 1.7 sie boje.
P.S
Suns dzisiaj musi...
wczoraj widzialem na awans pistons w totosyfku 2 zeta
|
Do góry
|
|
|
|
#586858 - 30/05/2006 21:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2006
|
Quote:
Quote:
Każdy ma dosyć po wczoraj :P
Ja tez sklanialbym sie ku Dallas, ale odpuszczam.
Osobiscie chcialbym, zeby dzisiaj przegrali to sie moze jeszcze wylapie cos ciekawego na awans.
A tymczasem w profie kurs na pistons @1.7... spodziewalem sie znacznie mniej... ale ja nawet za te 1.7 sie boje.
P.S
Suns dzisiaj musi...
wczoraj widzialem na awans pistons w totosyfku 2 zeta
kolego nie mowimy o awansie tylko o jutrzejszym spotkaniu... a jesli chodzi o awans to kurs chociazby w profie jest znacznie bardziej oplacalny... a na dzis dallas x2
|
Do góry
|
|
|
|
#586859 - 30/05/2006 21:57
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Suns dzisiaj musi...
Mało Ci jeszcze ? 
Simon,Niemcy...Suns 
Ja lubie grac przeciwko tym co muszą 
|
Do góry
|
|
|
|
#586860 - 31/05/2006 05:27
|
Carpal Tunnel
|
Ups,ale wpadka z Dallas,gdzie sa ci mistrzowie ? :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#586861 - 31/05/2006 06:15
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
mistrzowie są już na wakacjach... 
|
Do góry
|
|
|
|
#586862 - 31/05/2006 16:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Quote:
nie wiem czy wpadka, osobiście wcale nie będę zdziwiony jeżeli słoneczka wygrają ten pojedynek i zagrają w finale, a odnośnie spotkania...
IMHO przede wszystkim Phoenix wygrało to spotkanie dzięki walce i poświęceniu ( już w pierwszej kwarcie Dallas zanotowało 6[jeżeli się nie mylę] strat, a w całym poprzednim spotkaniu było ich 5 ), oczywiście w grę weszła również dobra dyspozycja rzutowa oraz taktyczna, jednak ja tak usilnie dążących do celu koszykarzy PX jeszcze nie widziałem. Zapewne zdali sobie sprawę, że przy stanie 3-1 będzie już "po meczu" dlatego tez z niezaleczoną kontuzją zagrał Bell ( świetny w obronie, ale trzeba mu przyznać, iż umie upaść i się podłożyć ). z Dallas po drugiej kwarcie jakby uszlo powietrze, Dirk był podwajany i nie radził już sobie tak łatwo, jedynie Howard próbował coś szarpać. Zastanawiam się czemu Harris nie oddaje więcej rzutów, gdyż często ma dużo miejsca na obwodzie oraz cechuje się dobrą stutecznością tzn jest dokładną odwrotnością Terrego, który bije tylko cegłami ( w dzisiejszym meczu miał ponadto 0 asyst... no comment ), dobre spotkanie rozegrała jedynie ławka Dallas czyli Stack ( ktory często będąc na boisku bierze na siebie ciężar gry ) oraz Griffin i Diop, natomiast kompletnie nie wiem czemu K.Van Horn znajdował się w pierwszej piątce... lama straszna. Sumując jeżeli z takim zaangażowaniem i wolą walki słoneczka zagrają na wyjeździe raczej będę spokojny o wynik... ale wiem wiem nie ma się co łudzić, iż Dirk tym razem zdobędzie tak mało pkt ( dziś 11 - pierwszy raz od 43 spotkań nie przekroczył progu 20 pkt ) Licze na zaciętą rozgrywkę zakończoną wygraną 4-2 dla PX ( pewnie powiecie, że jestem lekko stukniety ale tak uważam )
kurs na PX w B&W wynosi 3,7 a hc +7 za 1,91 biore na bank
jeszcze taka mała notka odnośnie NBA i Arenasa... zgarnęla go policja w Miami Beach, tu cytat co powiedział Gilbert do policjanta : "You can't arrest me. I'm a basketball player. I play for the Washington Wizards" zaprawdę ciekawa linia obrony 
|
Do góry
|
|
|
|
#586863 - 31/05/2006 16:55
|
shaken not stirred
|
Keith Van Horn gra w pierwszej piątce bo ktoś musi za słoneczkami biegać  A Diop nie jest raczej królem szybkości, choć w polu trzech sekund nietrudno odmówić mu atutów. Zresztą Diop gra więcej jak Dallas udaje się narzucić swój styl gry, akcje pozycyjne, itp. Poza tym Van Horn często stoi daleko od kosza i trzaska trójki, przy tym odciąga Diawa od kosza czy zubaża i tak słabą deskę Phoenix. Musze przyznać że także jestem za Suns, i wydaje mi się że starcie nr 5 będzie decydujące, może jakaś dogrywka kto wie  Za to mecz dzisiejszy jest chyba większą zagadką, Detroit niby na musiku, ale z taką formą mogą wtopić już dziś w nocy. Heat na pewno powalczy o więcej dni odpoczynku przed finałami, zwłaszcza że sami widzą jak im idzie gdy są wypoczęci. Handi na poziomie 6p w strone Detroit dość ryzykowne, zważywszy na to ile już w tych PO było meczy na styku, choć akurat na tym etapie rywalizacji - finały konferencji - nie ma ich za wiele.
|
Do góry
|
|
|
|
#586865 - 31/05/2006 21:36
|
Carpal Tunnel
|
Skończą dzis na Wschodzie czy nie ? :-)
Postawiłem +handi na Miami (+6,0 w Betway),bo tak czy owak spodziewam się wyrównanego meczu.
Teraz przejrzę oferty na .....X :-)
Nie było w tej serii dogrywki,wiec za small stake mozna bedzie zagrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#586867 - 02/06/2006 08:25
|
Pooh-Bah
|
Witam wszystkich
Chciałbym rozpoczac dyskusj na temat dzisiejszego meczu Miami Ditroit ....czy dzis Ditroit uda sie powtorzyc manewr z meczu z CLE kiedy ze stanu 3:2 doprowadzili do stanu 3:4?? Czy moze jednak Miami w finale........ : )?
POzdrawiam i czekam na opinie: )
|
Do góry
|
|
|
|
#586868 - 02/06/2006 09:17
|
Io sono Interista
|
To jest naprade wyjątkowo ciekawy mecz, Detroit mecz o byt w Play-Off, Miami jak nie wykorzysta teraz szansy to będą mieli pod górkę w meczu numer 7.
Mnie jednak nurtuje jedno pytanie. Czy Detroit po takim sezonie jak grali mecz za meczem jedną piątką, z jednym solidnym McDaysem na zmianie, są jeszczce w stanie grać mecze od początku do konca na równym poziomie, mecz numer 5 przegrali w ostatniej kwarcie taka jest prawda w której brakło im już po prostu sił a żary właczyły 5 bieg.
Trener Detroit zrobił olbrzymi bład w sezonie zasadniczym gdzie nawet jak wszystko było juz jasne to nie oszczędzał swoich zawodników, co odbiło sie na postawie zespołu w meczach z Cleveland a teraz z Miami.
Detroit wyszło już z opałów z Cleveland noa le Miami to zespół lepszy od Cavs i wydawać sie może że takiej sytuacji nie zmarnuje.Wierze w Pistons bo naprade chce aby był mecz numer 7 ale będzie im cholernie cięzko doporowadzic do takie stanu.
Wade gra naprawde że aż miło na parkiecie wypełnia wszystkie swoje obowiąki aż ponadto i jeszce troche wiecej pod koszem obudził sie Shaq co mnie naprawde very zdziwiło on nawet z New Jersey chwytał tak skuteczniue faule że grał po 16 minut a teraz ma mniej fauli od Wade!!!A do tego jego skutecznośc jest naprawde O.K
W Detroit każdy gra innaczej raz dobrze Billups to Prince spierdoli mecz i rzuci 3 pkt. i tak w kółko jak w regular było wiadomo kto rzuca dobrze to teraz wszyscy po trochu.
Mecz naprade ciężki do postawienia ja szanse daje 70%-30% ale osobiście tego meczu nie gram wole sobie popatrzeć na spokojnie a kibicował będe Pistons.
|
Do góry
|
|
|
|
#586869 - 02/06/2006 09:39
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
To jest naprade wyjątkowo ciekawy mecz, Detroit mecz o byt w Play-Off, Miami jak nie wykorzysta teraz szansy to będą mieli pod górkę w meczu numer 7.
Czyli dla Heat też o ....byc albo nie być 
Wszystko mozliwe,ale jak taka seria moze sie obejść bez dogrywki ? 
Dziś OT ,a potem.....?????
|
Do góry
|
|
|
|
#586870 - 02/06/2006 10:13
|
Io sono Interista
|
Własnie oglądałem pierwszą połowe spotkania numer 5 i byl już moment kiedy Pistons chwyciło wiatr w żagle to było te Pistons sprzed dwóch lat, obrona bloki zbiórki krycie że Wade musiał prosić o czas.
Ale tak było przez 4 minut a pot koniec kwarty wszystko wróciło do normy Miami odrobiło straty i kwarte przegrało tylko dwoma punktami a mogło przynajmnie 10 pkt.
I to mnie martwi Pistons z Miami nie umiom utrzymać wypracowanej przez siebie przewagi a jak w Miami przyjdzie im gonić wynik to nie za bardzo to widze.
|
Do góry
|
|
|
|
#586871 - 02/06/2006 20:18
|
Carpal Tunnel
|
Ja dzisiaj oczekuje bardzo rownego spotkania. Pomysle nad dodatnim handi na Pistons, jezeli znajde gdzies w granicach 5. Tak jak amkwish wspomnial wczesniej, najwyzsza pora na remis. I za pare zlotych zagram na takie rozwiazanie... Czy za 8h będziemy znali jednego finalistę ? Nie wiem, jestem jakims tam lekkim symaptykiem Pistons, dlatego wierze, ze nie... Ostatnie przeczytalem gdzies, ze po przegranym meczu numer 4, gracze skrytykowali Sandersa za zmiany, oraz za fakt, ze za duzy nacisk kladzie na ofensywe...tęskni sie do Browna, oj tęskni... Jeżeli dzisiaj Miami nie wygra, to zaprzepasci ogromna szanse... i w spotkaniu 7... presja psychiczna moze ich sparalizowac. Jezeli Heat dzisiaj nie wygraja, to śmiem twierdzić, że odpadna. Tak wiec, dzisiaj dogrywka, a w niej... away win. 
|
Do góry
|
|
|
|
#586872 - 02/06/2006 20:22
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Jezeli Heat dzisiaj nie wygraja, to śmiem twierdzić, że odpadna.
Tak wiec, dzisiaj dogrywka, a w niej... away win.
Dokladnie,Zabielany.
Dlatego napisałem,że Heat tez graja o wszystko,bo kto dzis wygra ten wygra serię.
Czekamy na OT 
Ja licze również,po cichu ,na serie dla Miami.
|
Do góry
|
|
|
|
#586873 - 02/06/2006 20:43
|
Profesor
|
Dla mnie może być nawet po dwóch dogrywkach byle away win  Ja mysle że to właśnie już dziś presja może dac sie we znaki "popularnym".Wade oczywiście temu zaprzecza i twierdzi że to Detroit sa w gorszej sytuacji.Jeśli Miami dziś nie wygra to śmiem twierdzić że w Palace at... to góra będzie Pistons i to oni awansuja dalej. Niestety nie widziałem meczu nr 5 :/ ale z tego co wyczytałem to ponoć Billups był zadowolony z faktu że wreszcie Pistons zagrali dobry mecz w defensywie.No i taka wiadomość moze cieszyć.W końcu Detroit zagrali to z czego słyną tudzież słyneli.Co mi pozwala sądzić że dzis Pistons uratuję sie przed odpadnięciem z PO ? Fakt że w ostatnim meczu nie przegrali 4Q ( poraz pierwszy w całej serii ) więc może troszke jakby siły im wróciły...oby. Troszke sie obawiam o to że jak zwykle w ekipie Pistons ktos musi zagrac słabszy mecz.Na kogo dziś padnie ? Mam nadzieje że nie na jednego z trójki Billups Hamilton Prince.Niech słabiej zapunktuje Rasheed ale za to wraz z Benem niech zatrzymają Shaqa i bedzie dobrze. Wiara czyni cuda Go go Pistons 
|
Do góry
|
|
|
|
#586874 - 02/06/2006 21:01
|
Io sono Interista
|
Oby było dobrze ja widziałem mecz numer 5 i wszystkie słowa kierowane w strone Detroit takie jak:zmęczenie,słabośc itd. poszły w las. Ten zespół jest w stanie ograć Miami na wyjeżdzie i co do tego nie ma wątpliwości!jedno tylko wszyscy wiemy:Nie będzie to wcale łatwe. Obrona spisała sie dobrze tak jak mówił Billups, martwi mnie to że wtedy kiedy Detroit obejmowało przewage w okolicach 10 pkt. Miami zaraz jakby właczało 5 bieg i doganiało Pistons. Prawda jest taka że Pistons grało idealnie w obronie ale w ataku brakowało czasami konsekwencji, tego skonczenia akcji, grali dużo jeden na jeden mało było ruchu piłką ale na tyle na ile zagrali wystarczyło w tym spotkaniu. Teraz można powiedzieć że presja jest troche większa na Miami własna publika i mecz który trzeba wygrać albo bedzie bardzo gorąco, wiem że Detroit napewno tak nie myśli ale oni mistrza już zdobyli i to całkiem nie dawno a rok temu byli w finale i nie muszą niczego udowadniać, musza wyjść z troche lużnym nastawieniem bo taka sztywnota w grze w niczym nie pomoże. Gdzieś jeszcze wyczytałem że Wade narzeka na jakąs chorobe ale nie wiem o co chodzi jest to wiadomość z innego forum więc to nic potwierdzonego. 
|
Do góry
|
|
|
|
#586876 - 02/06/2006 21:26
|
Profesor
|
Quote:
Gdzieś jeszcze wyczytałem że Wade narzeka na jakąs chorobe ale nie wiem o co chodzi jest to wiadomość z innego forum więc to nic potwierdzonego.
To prawda.Wade ponoć ma lekką grype ale Pat twierdzi że Wade zagra dzis na 100%
|
Do góry
|
|
|
|
#586877 - 02/06/2006 21:28
|
Carpal Tunnel
|
moim zdaniem dziś Miami kończy sprawe. Widać,chłopaki z detroit doszli do wniosku,że z sundersem nic nie osiągną, wiec się zaczeły tarcia w druzynia,tak anzrekali wcześniej na Browna,a pzrecież dwa razy ich wprowadził do finału ligi.Ale nudziły ich jego morały to teraz mają morał że hej. Po rtm co widziałem i słyszałem, nie daje dziś Pistons większych szans. To juz nie ejst to samo Detroit co dwa lata temu i rok temu. W ataku jeszcze po staremu , al eobrona dużo gorzej,po drugie faktycznie oni są jacyś przemęczeni,mają problemy z intensywnoscią gry, zawodzą w decydujacym momentach,co wcześniej im się nie zdarzało. Era Detroit na wwschodzie powoli dobiega końca,nie chciało sie słuchac wujka Larrego, to się będzie oglądało finały w tv. Miami natomiast bardzo odmnienione w PO, wszyscy ich skreślali jeszcze po mękach z Bulls,ale mecze z NJ i Piston pokazują jednak rekę Pata i wielkosć Wade'a , nawet Gruby sie rozegrał,do tego mają wsparcie kolegów,i ławke,której brak u Pizdons. Ja tam daje na gospodarzy bo mają więcej atutów, lepszego trenera i długa ławke.
|
Do góry
|
|
|
|
#586878 - 02/06/2006 21:47
|
shaken not stirred
|
D-Wade ma rzeczywiście lekką grypę (była też mowa o odwodnieniu), ale myślę że jutro będziemy o tym mówić w kontekście słynnego jordanowskiego 37p fighting-with-the-flu  Dodatkowo ów Wade ma doświadczenie z ubiegłorocznego starcia, a dokładnie z ostatnich 125 sekund które były agonią Heat, Dwayne zaliczył wówczas 0-4 z gry i jakieś straty jeszcze, dlatego będzie dziś podwójnie zmotywowany. Jakoś nie wierze że Pistonsi zagrają drugi bardzo dobry mecz z rzędu, choć ta ostatnia wygrana to głównie zasługa Prince'a. Liczę również na pozostałych graczy Miami (tzn opócz Shaqa i DW), którzy na własnym parkiecie przeważnie prezentują się dobrze. Handi na poziomie 3 do przeskoczenia, choć coś dziwnie dawno dogrywki nie było, chyba że już tegoroczny limit wykorzystany w poprzednich rundach  Reasumując Heat to win 
|
Do góry
|
|
|
|
#586880 - 03/06/2006 07:52
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Witam "KTO CHLOP Z JAJAMI ......." wiadomo  Tuz przed meczem powiem tylko tyle ze dzis "popularni" koncza  Nie nadarmo zrobili sobie przewage parkietu  Pozdrawiam
Ponad rok temu wprowadziłem na forum..."Kto jest chłop z jajami - stawia na Miami" i choć w miedzyczasie troche sie po tych jajach oberwało to jednak warto było czekać na taki moment.
Jednak nawet ja,ten któremu trudno wytłumaczyć,by nie stawiał na Heat,mam ogromne wątpliwości czy uda sie moim ulubieńcom zdobyc upragniony tytuł.
Jeszcze tydzień temu zakładałem,ze w finale(o ile wejdą) to Dallas ich rozniesie,dziś to Dallas wcale nie musi byc w finale,bo Suns łatwo sie nie poddadzą.
Miami ma kompleks Dallas,ale Wielki Finał rządzi się swoimi prawami i wtedy zobaczymy komu urwie jaja....stawiajacym na Heat czy bukmacherom.
Podpisano:
Bardzo szczęśliwy z powodu awansu Miami do finału 
amk
"Puść buka z torbami - postaw na Miami" 
|
Do góry
|
|
|
|
#586881 - 03/06/2006 18:33
|
Pooh-Bah
|
Witam wszystkich : )) No to juz pierwszego finaliste znamy: )) a jak w ma sie wydaje dzis ppoznamy drugiego finaliste czy poczekamy do 7 meczu: ))??
POzdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#586882 - 03/06/2006 18:50
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Witam wszystkich : )) No to juz pierwszego finaliste znamy: )) a jak w ma sie wydaje dzis ppoznamy drugiego finaliste czy poczekamy do 7 meczu: ))??
POzdrawiam
Mam przeczucie,że wyniki finałów obu konferencji będą "symetryczne" 
|
Do góry
|
|
|
|
#586883 - 03/06/2006 18:56
|
Pooh-Bah
|
Chodzi mi oczywiscie o dzisiejszy mecz Phoeniks _Dallas: )
|
Do góry
|
|
|
|
#586884 - 03/06/2006 18:58
|
Pooh-Bah
|
Amkwish : czyli Dzis Twoim zdaniem Dallas poradzi sobie z Phoeniks na wyjezdzie....własnie sprawdziłem kursu u buków ..lekko faworyzuuja jednak Phoeniks...
|
Do góry
|
|
|
|
#586885 - 03/06/2006 19:59
|
Io sono Interista
|
Buki faworyzują Suns bo maja przewage własne hali to proste.
Zespołem lepszym jest Mavs i w Play-Off i w sezonie zasadniczym, Suns myśle że troche pomogła drabinka mecze z LA Clippers i Lakers chyba raczej nie należały to trudnych a słonca i tak musiały rozegrać z tymi zespołami komplet meczy.
Mimo iż Nash ma MVP to według mnie Dirk jest bardziej kompletnym liderem zespołu.Ale to już tylko moje zdanie choć pewnie wielu ludzi z nim sie zgadza.
Dallas ma mentalność zwycięscy a Suns i tak już daleko doszli finał jest raczej zarezerwowany dla kogoś innego jeszcze nie czas na Suns!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#586886 - 03/06/2006 20:45
|
shaken not stirred
|
Quote:
Zespołem lepszym jest Mavs i w Play-Off i w sezonie zasadniczym, Suns myśle że troche pomogła drabinka mecze z LA Clippers i Lakers chyba raczej nie należały to trudnych a słonca i tak musiały rozegrać z tymi zespołami komplet meczy.
Trzeba raczej powiedziec tak - oba zespoły z LA (szczególnie Clippers) były naprawde silne pod koszem, gdzie zespół z Arizony nie ma nikogo, a i tak potrafił zwyciężać - chwała im za to. Gdyby te mecze nie były trudne to skąd prowadzenie Lakersów już 3-1 a także masa dogrywek. Idę o zakład że na miejscu Suns każdy zespół po takiej dawce meczy i bardzo wąskiej rotacji już dawno by umarł na parkiecie. 
Co do dzisiejszego spotkania to sprawa jest w teorii prosta - jak Suns wejdą w rytm i zaczną trafiać, to ujrzymy jeszcze jedno spotkanie w tej serii. Całą kwestia jak Dallas będzie bronić (transition defense ), bo o atak można być raczej spokojnym, Dirk co prawda pewnie nie wrzuci znowu 50, ale swoje 30 da Ja szczerze wolałbym jeszcze przedłużyć sezon dla Phoenix o jeszcze jden mecz w Dallas 
|
Do góry
|
|
|
|
#586887 - 03/06/2006 22:40
|
Carpal Tunnel
|
Perfekcjonistą nie jestem, porządku nie lubie, ale na symetrię dzisiaj liczę. Dallas po kursie @2 wzialem za średnio grubą stawkę. Moim zdaniem zawazy fakt, ze maja lidera, ktory potrafi przesadzic o losach meczu. Owszem, Nash tez jest przehuj, ale to inny typ zawodnika, i jezeli jego partnerzy... nie beda systematycznie trafiac, to Suns nie ma czegos szukac. Nie wyobrazam sobie, zeby zespol z tak slaba obrona, nastawiony jedynie na atak zagral w finale NBA. Jak to mowi stare koszykarskie porzekadlo, mecze sie wygrywa atakiem, a mistrzostwo zdobywa obroną. Dluga ławka, Avery Johnson na ławce... i Szwab na parkiecie... to atuty Mavs. 7 meczu nie będzie... a lada dzien z amerykańską koszykówką wrocimy do Dallas... ale nie na 7 mecz, a na finały.  Mavs 4/10 i grosze na dogrywke
|
Do góry
|
|
|
|
#586890 - 04/06/2006 08:04
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Kilka tygdoni temu pisalem, że jezeli dojdzie do takiego finalu bedzie miazga. Dziś juz taki cfaniak nie jestem.
 To wobec tego ja też dam wiecej szans Miami.
Jak widac symetria przyniosła nam sporo wiec idxmy tym tropem i po pierwszych 2 meczach finału typuję 1:1.
|
Do góry
|
|
|
|
#586891 - 04/06/2006 08:26
|
Io sono Interista
|
Oto terminarz na Finały:
Game 1 w Dallas - 8 czerwca - g. 3 w nocy naszego czasu
Game 2 w Dallas - 11 czerwca - g. 3
Game 3 w Miami - 13 czerwca - g. 3
Game 4 w Miami - 15 czerwca - g. 3
Game 5 w Miami - 18 czerwca - g. 3
Game 6 w Dallas - 20 czerwca - g. 3
Game 7 w Dallas - 22 czerwca - g. 3
DALLAS-MIAMI.
|
Do góry
|
|
|
|
#586892 - 05/06/2006 14:46
|
Io sono Interista
|
--------------------- FINAL NBA 2006------------------------- Dallas Mavericks-Miami Heat Oto terminarz finałow:Game 1 w Dallas - 8 czerwca - g. 3 w nocy naszego czasu Game 2 w Dallas - 11 czerwca - g. 3 Game 3 w Miami - 13 czerwca - g. 3 Game 4 w Miami - 15 czerwca - g. 3 Game 5 w Miami - 18 czerwca - g. 3 Game 6 w Dallas - 20 czerwca - g. 3 Game 7 w Dallas - 22 czerwca - g. 3 Mecze sezonu zasadniczego:Miami Heat-Dallas Mavericks 99-103 Dallas Mavericks-Miami Heat 112-76 Zapraszam do dyskusji.
|
Do góry
|
|
|
|
#586893 - 08/06/2006 20:58
|
Pooh-Bah
|
Musze powiedziedziec wam ze ten sezon NBA to moj 1 sezon gdy zaczolem obstawiac go.....wiele sie nauczyłem i musze Ci powiedziez ze dla mnie ( pod wzgledem bukmacherskim) juz mozna ten sezon podsumowac: ) i mowie to jak najbardziej powaznie bo w finale znalazły sie dwie wyrownane i dwie naprawde dobre druzyny zadna dwojka na wyjezdzie czy zwyciestwo ktrej kolwiek z druzyn w koncowym rozrachunku nie bedzie tu niespzodzianka: ) Słowem nie bede chyba za wieksze pieniazki grał finału... no chyba ze jakas mysl przyjdzie mi do głowy: ) Ja bym pomyslał nad zagraniem na Miami w jakims handi.....a co Wy sadzicie??? pytam sie nie tylko o wynik dzisiejszego meczu ale o to kto wygra Nba w tym sezonie: )?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|