Strona 3 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#586808 - 26/05/2006 11:15 Re: NBA Finały konferencji.
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Stoin.

Ja meczu osobiście nie miałem okazji obejrzeć ale jak patrze na 42% skuteczności Miami to troche jestem zaskoczony ale przypuszczałem że tutaj główna role odegrała obrona Pistons.

Ale jak teraz patrze na ławke rezerwowych Miami to też nie ma za bardzo kogo wyróżnić choć i tak wyszli lepiej niż ława Pistons tylko 3pkt. McDyess).O'Neal zagrał zaskakująco długo i chwycił tylko 3 przewinienia.

Mecze w Miami napewno będą bardzo ciekawe i przypuszczam że wrócą do Detroit z stanem 2-2.

Pozdrawiam.

Do góry
Bonus: Unibet
#586809 - 26/05/2006 20:14 Re: NBA Finały konferencji.
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Dallas Mavericks - Phoenix Suns

Najważniejsze info dotyczące dzisiejszego meczu to:

- w drużynie Phoenix z powodu kontuzji nie zagra R.Bell ( kontuzja łydki )
- pod znakiem zapytania stoi występ gracza Dallas J.Howard'a ( stłuczone kolano )

Odnośnie tego i kolejnych spotkan to konsekwentnie twierdze że jeśli Dallas myśli zwycięstwie to musi postawić zdecydowanie na defensywe bo z takimi zespołami jak Phoenix mecze wygrywa się własnie mocną defensywą a nie taktyką "run and gun".

Przed pierwszym meczem zapomniałem napisać o pewnej prawidłowości która miała miejsce w meczach Dallas - San Antonio a mianowicie:

San Antonio jak wiadomo słynie z dobrej defensywy.Dallas w meczach w których odnosił zwyciestwa stosował taktykę "biegaj rzucaj" czyli przeciwną do tej którą preferowali przeciwnicy i co ciekawe bylismy świadkami meczy over'owych.

Tu sytuacja powinna byc podobna z tym że jeśli Dallas będzie wygrywać to według mnie wyniki beda under'owe.

Jeśli bedą przegrywać to bedziemy mieć overy tak jak to miało miejsce ostatnio.

Trener Mav's nie ułomek i wnioski wyciąga.Nie wyobrażam sobie żeby dziś mecz potoczył sie tak jak dwa dni temu zatem moj typ na dziś:

Dallas win i under 224

Aha i jeszcze jedna sprawa: Ktoś kilka postów wczesniej pisał że Dallas musi wygrać u siebie bo na wyjezdzie będzie cięzko ( zajebisty argument ). A jak ma być k***** ? łatwo ?
Przecież Phoenix sie nie położy na parkiecie i nie odda ławtwo meczu.To po pierwsze.Po drugie Suns u siebie nie są jakoś wyjątkowo mocni i nie do przejścia.Przypominam że Dallas wygrało w San Antonio które obok Pistons mieli najlepszy bilans na własnym parkiecie.

Powodzenia

Do góry
#586810 - 26/05/2006 20:44 Re: NBA Finały konferencji.
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
No właśnie, teraz trzeba zagrać progres na away win Tłuków,nie wierze,że Miami wygra obydwa mecze u siebie z nimi.Detroit gra w piatke plus czasami McDays.
Miami gra w trójke plus czsami Walker.Ogólnie Detroit mam na awans po pierwszym meczu i wierze w nich,ale jakoś mnie nie przekonują swoją grą.No ale Miami jest tak cieńkie , ze poqinni dac rade,a potem finału z Suns i 4-0 dla Pistons

Do góry
#586811 - 26/05/2006 22:33 Re: NBA Finały konferencji.
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
To i ja cuś napisze.

Zgadzam się z JRR. Po 4 meczach na wschodzie będzie 2-2. I tutaj podobna taktyka do tej... z pierwszych dwóch spotkan. Pierwszy mecz odpuszczam... a typ w meczu numer 4 uzalezniam od wyniku spotkania numer 3.

Jeśli chodzi o zachód to nadal stawiam na Dallas... mozen ie tak gladko jak przed pierwszym meczem... ale na 7 spotkan raczejbym nie liczyl. Max 4-2 mavs.

Jeśli chodzi o dzisiejsze spotkanie... to mam czuja, ze bedziemy świadkami calkowitej demolki. Dallas lubi zagrać od czasu do czasu takie spotkanie, w którym wygrywa różnica 20-30 punktów... zresztą kto tego nie lubi ? Jednak nie kazdy to potrafi, a Mavs potrafi. Osobiście oczami mojej chorej wyobrazni widze wynik w granicach 110-80.

Avery Johnson musi wyciągnąć wnioski... i tutaj zgadzam się ze Stoinem. Po co ryzykować wymiane ciosów z Suns, skoro można zagrać mega defensywnie... oczywiscie fajnie sie bebla... a boisko to inna bajka. Jezeli bedzie dzisiaj rozpierducha w Teksasie... to raczej spotkanie underowe... jednak ja standardowo sie tykam u/o.

Handicap w granicacch 8 moim zdaniem z łatwością zostanie złamany. Dla osob, ktore maja $$ w bukach o ruchomych liniach... ja osobiscie stworzylbym sobie jakies kosmiczne linie...np. 34.5, 26.5, 19.5, 14,5... i zagral za pare groszy.

Ahoy

Do góry
#586812 - 26/05/2006 22:39 Re: NBA Finały konferencji.
zibi228 Offline
journeyman

Meldunek: 24/07/2005
Kolega Stoin
ma racje jesli Dallas wygra to powinien ladnie wpasc under przemawiaja za takim obrotem sprawy staty z r-s
Nov. 1: Mavericks 111, Suns 108
Dec. 14: Mavericks 102, Suns 96
March 5: Suns 115, Mavericks 107
April 13: Suns 117, Mavericks 104
oraz to iz Suns kiepsko sobie radzi w sytuacji jesli przeciwnik swiadomie zwalnia gre kolejnym argument to to iz nielicze na tak wspanialy wystep zabojada w 1 meczu 34 pkt rekord zyciowy kolejny to brak Bella no i wkoncu swietna postawa Dallas na wlasnym parkiecie jedyna osoba ktora moim zdaniem moze zrobic nam psikusa to pan Marion

tak wiec under

Do góry
#586813 - 26/05/2006 23:09 Re: NBA Finały konferencji.
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Jeszcza jedna sprawa jaka mi przyszła do głowy jesli chodzi o dzisiejszy mecz.

Sytuacja w jakiej znalezli sie dziś "Słońca" powiedzmy sobie szczerze nie jest wesoła( czyt: brak Bella oraz drobna kontuzja Marion'a ).Gdybym był trenerem Phoenix potraktowałbym ten mecz z "przymrużeniem oka"

Dlaczego ?

Suns zrobili juz to co do nich należało czyli wygrali jeden z dwóch meczy na wyjezdzie.Po co więc ryzykowac kolejne kontuzje i wyrpruwac sobie żyły gdy sytuacja w serii i tak jest korzystna.Oczywiście zawsze mogłby być lepsza ale jak to sie mówi "łyżeczką nie chochlą"

Wszystko zalezy od tego jak zaczną Dallas.Jesli zaczną od mocnej defensywy i uda im się wyjść na bezpieczne prowadzenie > 10 pkt to moim zdaniem dojdzie do pogromu i Dallas wygra - spokojnie przeskakując handi.

Według mnie taki scenariusz jest mozliwy i czuje że Słonko dziś zgaśnie bardzo wcześnie

Do góry
#586814 - 27/05/2006 08:42 Re: NBA Finały konferencji.
Jose Offline
Io sono Interista

Chyba można smiało napisać że Suns w tym meczu zostało zatrzymane w ataku 16 oczek Nash najmniejsza ilość punktów w pierwszej kwarcie w tym sezonie, czego jeszcze więcej trzeba aby było można to stwierdzić?Jak dla mnie ten mecz to wystarczający argument.

12-2 taka seria z ostatniej kwarty dała wygraną Dallas.Liderem zespół był niezawodny Niemiec Dirk a bardzo złe wrażenie pozostawił po sobie Keith Van Horn ale zmienik Diop grający juz bez maski zaliczył 11 zbiórek i można powiedzieć że wprowadził bardzo istotną zmianę.

suns można wyróznić za dobrą gre za łukiem 23 oddane rzuty i 10 trafionych, na boisku pojawił sie też zmienik Raja ale nie pokazał jak dla mnie niczego nadzwyczajnego 39 minut 8 pkt. 4 asysty i 5 fauli to raczej bardzo mizerny wynik Barbosy.

Najwięcej punktów zdobył dla gości Francus Diaw zebrał 10 razy i 6 razy asystował, to już drugi dobry mecz tego zawodnika z Dallas.

Moje wrażenie po tym meczu:dobra gra Dallas w obronie to przedewszystkim drugra sprawa Avery zauważyl bardzo dobrze jakie błedy robił jego zespół w pierwszym meczu i świetnie zmienił styl gry zespołu co przyniosło oczekiwane skutki.

Potrafili grać do konca na dobrym poziomie a nie tak jak to miało miejsce w meczu numer jeden że nagle Nash robi sobie 10 pkt. z rzędu i po meczu.

Teraz mecz wyjazdowy Dallas na wyjazdach pokonało już San Antonio co jest dla mnie a raczej było sporym zaskoczeniem, teraz gdy widze jak spisuje sie ten zespół to nic juz mnie nie jest w stanie zaskoczyć.Suns jest do ogrania nawet dwa razy przegrywali już z LA Clippers chyba 20 pkt. u siebie była też porażka z LA Lakers tak więc jeden mecz Dallas wyrwie napewno.

Skąd można sciągnąć ten mecz na twardy jeśli macie jakieś żrodło to wrzucie linka!!!

Dziękuje i Pozdrawiam.

Do góry
#586815 - 27/05/2006 09:17 Re: NBA Finały konferencji.
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
II spotkanie Dallas vs Phoenix
torrent tutaj

Do góry
#586816 - 27/05/2006 09:44 Re: NBA Finały konferencji.
Jose Offline
Io sono Interista

Quote:

II spotkanie Dallas vs Phoenix
torrent tutaj

Wielkie dzięki!!!!

Do góry
#586817 - 27/05/2006 12:57 Re: NBA Finały konferencji.
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
Dallas wygrali,ale wcale nie było tak kolorowo,Dallas się męczyli okrutnie i gdyby Suns nie mieli zastoju w końcówce to by 2-0 było ...
Nadal nie rozumiem jak Suns zaszli do finału,dla mnie powinni odpaść już z Lakers,ale coś jest w tej ich dziwnej,dzikiej i nieokiełznanej koszykówce,to nie ejsat tylko głupie nawalanie i akcje po 5 sekund,to jest grubo pzremyslana strategia,która zaczyna dawać wyniki.DeAntoni poza tym ,że wyglada jak alfons i go nie lubię to jednak całkiem ciekawie sobie wykombinował ten zespół i Phoenix zaczyna mnie zastanawiać.Dałem ich awans po pierwszym meczu i śmiem twierdzic,ż eto był strzal w dziesiątke,Dalals dali sobie rade z defensywnymi Mamphis i Spurs ale na gre Suns nie mają już takiej swobody i jeżeli chcą awansowac,to musza grać tak jak wcozraj,niszczyć rywala obroną,to jednyna droga, bo pójście na ofensywe jak w pierwszym meczu musi się zakończyć ich klęską,potencjał ofensywny Słońc jednak jest ogromny.Do tego Dallas brak rasowego playmerkera jak Nash.Terry jest bardziej egzekutorem i indywidualistą , Harris podbnie nie jest to konstruktor akcji.

Co do Detroit to czekam na ich awans i jak mówiłem,próbuje dziś Pistons,jak wtopią to w poniedziałek potroje stawke i swoje wezme

Do góry
#586818 - 27/05/2006 17:46 Re: NBA Finały konferencji.
Dows Offline
stranger

Meldunek: 12/05/2006
Ja dziś odrzucam sentymenty na bok i typuje Miami &#8211; 3 pkt. W przełamanie w pierwszym spotkaniu wyjazdowym Detroit nie do końca wierzę. Do tego dochodzi ATS 2 &#8211; 0 dla Miami. Jeżeli nie trafie wcale się nie pogniewam...

Do góry
#586819 - 27/05/2006 21:27 Re: NBA Finały konferencji.
Jose Offline
Io sono Interista

Dzisiaj wklejam linka nie mam czasu aby przepisywać analizy:

Miami Heat-Detroit Pistons mecz numer:3 Analiza by mickey

Pozdrawiam i jeszcze raz sorki że tylko wklejam linka.

Do góry
#586820 - 28/05/2006 20:54 Re: NBA Finały konferencji.
zibi228 Offline
journeyman

Meldunek: 24/07/2005

http://www.bt.davka.info/

link do swietnej stronki z tornetami z nba p-o
meczyki juz nastepnego dnia sa
to dla zainteresowanych(mickey)
zeby nie szukac po omacku

Do góry
#586821 - 29/05/2006 01:48 Re: NBA Finały konferencji.
Jose Offline
Io sono Interista

Wilke dzięki!!!

Pozdro zibi 228!!!

Do góry
#586822 - 29/05/2006 10:35 Re: NBA Finały konferencji.
Jose Offline
Io sono Interista

No i mamy 2-1 dla defensywy, jeśli można tak powiedzieć?

Mimo to iż stawiałem na Dallas troche szkoda mi słonc muszą grać wąską ławką rezerwowych w dodatku w tym meczu bardzo szybko faule chwycił bardzo wyróżnający się zawodnik Boris Diaw.

Znowu troche za mało jak dla mnie oczywiscie rzucił Nash, chciał więcej grac zespołem i do przerwy nawet takie rozwiazanie przynosilo efekty ale potem Dallas właczyło piaty bieg i zaczli grac o wiele lepiej niż przed zejściem do szatni.

W Suns nie grał Thomas i Bell troche to było widac w obronie Barbosa nie potrafił zastąpić kolegi z zespołu.Thomas to kolejne ofiara przewinien tego meczu 6 fauli, bliski podzielenia losów z nim był Diaw ale dotrwał do konca.

Zmiennicy Suns własciwie nic nie wnieśli do gry łacznie zdobyli zaledwie 6 pkt.Jakoś co raz ciężej jest mi sobie wyobrazić ekipe Suns w finale, Nash fakt nie z takich opresji już wychodził ale teraz troche posypał się skład i to już nie jest to samo.

W Dallas najlepiej Dirk trzeba też wyróżnioć Howarda Terrego i ławke z Diopem na czele

Pozdrawiam

Do góry
#586823 - 29/05/2006 16:09 Re: NBA Finały konferencji.
przyborro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2006
Witam! Dzis mecz nr 4 Miami kontr Detroit. Mojim skromniutkim zdaniem dzis wygraja Tloczki ktore poprostu musza to wygrac, zeby zeby sie liczyc dalej. Detroit potrafi grac z nozem na gardle co pokazali juz w meczach z Clevlend. Kluczem do wygranej bedzie zelazna defensywa z ktorej chlopaki slyna.

Wiecie czy mozna ogladac ten mecz po sieci jakos?

pozdros

Do góry
#586824 - 29/05/2006 20:23 Re: NBA Finały konferencji.
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Pistons slynie z defensywy ?

No dobrze bronią, ale słyneli to raczej za Browna...

Co do typu jestem jednak zgodny. Przed 3 meczem zalozylem, ze po 4 meczach bedzie 2-2... wiec trzeba sie wykazac konsekwencja. Nie kupuje faktu, iz pistons bez formy... uważam ich po prostu za zespol lepszy. Duzo bardziej uniwersalny, wyrownany i jak juz ktos wspomnial potrafiacy grac pod presja. Porazka w dzisiejszym meczu to praktycznie koniec marzen... bo Miami w dyspozycji wyśminitej. Wydaje mi sie, że Pistons nie trafili trochę z formą... nawet jezeli wymeczą te 4-3 z heat, to w finale z Dallas mogą miec kredki. @2.20 na Pistons za średnią stawke.. dla mnie.

Do góry
#586825 - 29/05/2006 21:05 Re: NBA Finały konferencji.
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Co do typu jestem jednak zgodny. Przed 3 meczem zalozylem, ze po 4 meczach bedzie 2-2...

Zabielany,tak jak Ci juz pisałem,uważam,ze ten sezon to zupełnie inna bajka i po dzisiejszej nocy bedzie
3:1 dla Miami

W ubiegłym roku Pistons mieli,jeden atut,który przeważył.
Mam na mysli coaching.
W tym roku ten handicap jest po stronie Miami,stawiam na Pata

Stary Larry wiedział na co stac jego podopiecznych,nie szafował siłami w regular season,wszystko co najlepsze zostawił na PO.

Flip z kolei ustawił pod publiczkę,Detroit lało w sezonie kazdego,aż uszła z nich para i to nie jest ten sam zespół ,co rok temu w PO,no i maja gorszego trenera.

Swoja drogą to pomiędzy tegorocznym Detroit a ubiegłorocznym Miami jest analogia - wyszalały sie w regular i w PO sa słabsze (zwracam uwage na urazy - Shaq i Flash rok temu ,teraz Wallace - to wynik przeeksploatowania).

Piszecie ,że Pistons muszą wygrać,ok.
A Miami nie musi ?

Przy stanie 2:2 handi wróciłoby na stronę Detroit.

Powiem tak:jeśli dzis w nocy Miami nie wygra z Detroit,to może oddać serię walkowerem.
Wiekszej szansy juz nie dostanie.

I jeszcze jedno.
Nie stawiam na Heat ,bo są tacy świetni.
Przeciwnie,jako zagorzałego fana Miami wkurza mnie to,co zrobiono z tym zespołem,ale...

Miami gra cienko,ale Pistons jeszcze gorzej,wiec bedzie ,wg mnie, 3:1 dla Heat i w serii 4:2.

A potem....Dallas zmasakruje Miami w Wielkim Finale.

Pozdrawiam

amk

Do góry
#586826 - 29/05/2006 21:07 Re: NBA Finały konferencji.
Jose Offline
Io sono Interista

Zabielany zgadzam się z tobą że do zespół uniwersalny tylko wiesz że z tą uniwersalnościa rożnie bywa.

Detroit bez formy napewno nie jest ale jak zagrają jeszcze dwa takie mecze jak spotkanie numer 3 z Miami to będzie można spokojnie się rospisywać iż forma poszła w las.

Defensywa.Napewno jest to czołowka NBA jeśli chodzi o ta formacje.I tutaj nigdy co do tego nie zmienie zdania, w wykonaniu Detroit to już 3 Play-Off na wysokim poziomie i kiedys muszą trafic na kogoś lepszego jeszcze przed finałem.

Najbardziej boli mnie jednak ta ławka rezerwowych Pistons, po cięzkich bojach pod koszem paną Wallace przydał by sie jakiś zmienik ale nic z tego.Nie jest to już ten sam zespół co przed dwoma laty, tego w zasadzie jestem pewien, przed dwoma laty z Clippers pewnie było by 4-1 a z Miami by nie przegrali meczu we własnej hali przynajmnie tak smie przypuszczać.

Też dzisiaj grałem na Pistons więc emocji za pewne nie będzie brakować.

Pozdrawiam

Do góry
#586827 - 29/05/2006 21:14 Re: NBA Finały konferencji.
Kamillo5 Offline
addict

Meldunek: 30/12/2005
Panowie krotka pilka.... warto zagrac dzis na Piston za wieksze sianko? ciezki mecz przed nimi dzisiaj, ale jak nie dzis to kiedy? musza wyrownac stan rywalizacji 2-2, jesli nie zrobia tego dzis to ciezko bedzie znaleźć ich w finale...

Do góry
Strona 3 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  rafal08