#586828 - 29/05/2006 21:21
Re: NBA Finały konferencji.
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Quote:
Zabielany zgadzam się z tobą że do zespół uniwersalny tylko wiesz że z tą uniwersalnościa rożnie bywa.
Detroit bez formy napewno nie jest ale jak zagrają jeszcze dwa takie mecze jak spotkanie numer 3 z Miami to będzie można spokojnie się rospisywać iż forma poszła w las.
Defensywa.Napewno jest to czołowka NBA jeśli chodzi o ta formacje.I tutaj nigdy co do tego nie zmienie zdania, w wykonaniu Detroit to już 3 Play-Off na wysokim poziomie i kiedys muszą trafic na kogoś lepszego jeszcze przed finałem.
Najbardziej boli mnie jednak ta ławka rezerwowych Pistons, po cięzkich bojach pod koszem paną Wallace przydał by sie jakiś zmienik ale nic z tego.Nie jest to już ten sam zespół co przed dwoma laty, tego w zasadzie jestem pewien, przed dwoma laty z Clippers pewnie było by 4-1 a z Miami by nie przegrali meczu we własnej hali przynajmnie tak smie przypuszczać.
Też dzisiaj grałem na Pistons więc emocji za pewne nie będzie brakować. 
Pozdrawiam
mozesz wytlumaczyc o co Ci chodzi w pogrubionym zdaniu...bo za cholere nie rozumiem gdzie Detroit z LAC by sie mialo spotkac w playofach, bo do finalu to LAC jeszcze przez pare lat nie dojdzie.
a co do tegorocznych playofow to ja powiem jedno: po tylu latach kibicowania Mavs w koncu jest duza szansa na mistrza Mark w koncu sprowadzil swietnych zawodnikow, trenera i wszystko w tym zespole funkcjonuje wrecz idealnie...a co do dzisiajeszego meczu to nie stawiam tego, ale zycze zwyciestwa Heat, bo final z Detroit bedzie nudny...tyle ode mnie
|
Do góry
|
|
|
|
#586830 - 29/05/2006 21:24
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Zależy co to znaczy dla Ciebie większa kasa?
Wszystko zdarzyć sie może tutaj rózniica zdan jest podzielona.To są finały konferencji i bele kto tutaj nie trafia, jesli Pistons nie zagrają o niebo lepiej niż w meczu numer 3 to o finale mogą sobie tylko pomarzyć.
Jak dla mnie to jest spotkanie typu 55%-45%, a te 55% tylko dlatego że Miami gra we własnej hali.
|
Do góry
|
|
|
|
#586831 - 29/05/2006 21:24
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Panowie krotka pilka.... warto zagrac dzis na Piston za wieksze sianko? ciezki mecz przed nimi dzisiaj, ale jak nie dzis to kiedy? musza wyrownac stan rywalizacji 2-2, jesli nie zrobia tego dzis to ciezko bedzie znaleźć ich w finale...
za wieksze sianko nie polecam grac tego spotkania...Flash w formie, Shaq tez coraz lepiej, a Detroit...nie ma wogole lawki, przez ostatnie 2 tygodnie grali co 2 dni meczyk, to sa profesjonalisci, ale dla mnie ta druzyna jest juz zbyt zmeczona sezonem, caly czas graja jedna piatka + paru podawaczy pilek
|
Do góry
|
|
|
|
#586833 - 29/05/2006 21:27
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ja dziś stawiam na ekipę z Miami, ale z troche innych powodów niż amkwish. Sam coaching w/g mnie nie ma zbyt wielkiego wpływu na wynik tej serii, a jeśli już to może tylko pociągnąć w dół zespół Detroi poprzez słabą motywację zespołu przez Flipa Saundersa. Nie jest on oczywiście w sytuacji komfortowej bo Pistonsi grają tą samą piątką 3 sezon na pełnych obrotach, i nie trudno wyczuć pewnego znużenia w ich ekipie. Dużą przewagą Miami są świetnie dysponowani dwaj super-gwiazdorzy czy Shaq i Wade, jak dalej będą rzucać z skutecznością 75% to owynik jestem spokojny. W Detroit jedyny gracz któremu udaje się dotrzymać kroku jest Billups , lecz on sam meczu nie wygra. Do tego Miami gra na dużym, pozytywnym ciśnieniu w drodze po największe osiągnięcie w historii klubu.
wedlug mnie Prince tez odwala dobra robote i jest on wedlug mnie aktualnie najlepszym zaodnikiem DET...
|
Do góry
|
|
|
|
#586834 - 29/05/2006 21:28
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Chodziło mi oczywiście o Cleveland!!!
Za dużo nie przespanych nocy i wszystko się miesza!!!
mam juz powoli to samo, prawie codziennie meczyk NBA ogladam...ale juz nie dlugo koniec sezonu i sie wyspie 
|
Do góry
|
|
|
|
#586836 - 29/05/2006 21:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Praktycznie z wszystkim sie zgadzam. Ja tez czuje, ze to byloby za proste... 2-2..3-2 po 3 i final w Detroit. Ale nie potrafię złamać tej bariery pt. " Pistons musi..." 3 mecz... +15 na Miami.. jeżeli dzisiaj Miami wygra to bedzie to różnica max 5 punktów.. moim zdaniem. Nawet oczami mojej chorej wyobraźni widze final.. Mavs - Heat.. który konczy sie w 4-5 spotkaniach. Tkwie w stereotypie... że Pistons nie moze odpasc wczesniej niz w finale... i zadne racjonalne argumenty do mnie nie trafiaja. Glupie to, że intuicja mówi, że Heat dzisiaj wygraja... a gra sie na Pistons.. ale cuz.. Pistons @2.20 4/10 Mam nadzieje, ze bariera myślowa, która mnie trzyma przy tym typie wytrzyma... i Tłoki wygraja. 
|
Do góry
|
|
|
|
#586837 - 29/05/2006 21:39
|
Io sono Interista
|
Quote:
Quote:
Chodziło mi oczywiście o Cleveland!!!
Za dużo nie przespanych nocy i wszystko się miesza!!!
mam juz powoli to samo, prawie codziennie meczyk NBA ogladam...ale juz nie dlugo koniec sezonu i sie wyspie
Tak to jest własnie jest:I love this game!!!!
Kolega kilka postów wyżej napisał że kroku doczymuje tylko Billups.Nie zgodze się za bardzo z tym w meczach numer 1 i 2 to nie Billups lecz Prince i Hamilton najwięcej punktowali i ich gra tak naprawde wyglądała troche lepiej niż Chaunceya.
To też jest kolejna oznaka zmęczenia w ekipie Pistons nie ma równej dobrej gry tylko przebłyski raz ten rzuci dobrze a raz ten, a taka sytuacja napewno nie wpływa dobrze na reszte zespołu.Prince w pierwszym meczu rzucił chyba 24 pkt. a w trzecim 3 pkt.Troche to dziwne lecz prawdziwe.
W ostatnim meczu tych zespołów też widoczna jest przewaga w skutecznośi 58% Miami przy 42% Detroit robiu olbrzymią różnice.Pod koszem to samo 27 zbiórek tłoków a 40 Miami.
|
Do góry
|
|
|
|
#586838 - 29/05/2006 21:43
|
Io sono Interista
|
Quote:
Praktycznie z wszystkim sie zgadzam.
Ja tez czuje, ze to byloby za proste... 2-2..3-2 po 3 i final w Detroit. Ale nie potrafię złamać tej bariery pt. " Pistons musi..."
3 mecz... +15 na Miami.. jeżeli dzisiaj Miami wygra to bedzie to różnica max 5 punktów.. moim zdaniem.
Nawet oczami mojej chorej wyobraźni widze final.. Mavs - Heat.. który konczy sie w 4-5 spotkaniach.
Tkwie w stereotypie... że Pistons nie moze odpasc wczesniej niz w finale... i zadne racjonalne argumenty do mnie nie trafiaja.
Glupie to, że intuicja mówi, że Heat dzisiaj wygraja... a gra sie na Pistons.. ale cuz..
Pistons @2.20 4/10
Mam nadzieje, ze bariera myślowa, która mnie trzyma przy tym typie wytrzyma... i Tłoki wygraja.
A może ty masz psychike tego pana z twojego avatara?
Jak sie na coś uprze to musi tak być!!! 
I nikogo nie słucha!!!
Jeśli tak jest to Ci zasdroszcze, jak dla mnie wielki autorytet. 
|
Do góry
|
|
|
|
#586839 - 29/05/2006 21:46
|
veteran
Meldunek: 26/12/2003
|
Quote:
Tak to jest własnie jest:I love this game!!!!
"POWINNI TEGO ZABRONIC !!!!"
To jak patrze na zarobiona kase na tegorocznych PO . 
|
Do góry
|
|
|
|
#586840 - 29/05/2006 22:01
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
To może i ja dorzuce "trzy grosze" do dyskusji. W meczu nr 2 odstawiłem sentymenty na bok i niestety był to błąd.Dziś zagram Detroit ale tylko dlatego że urzekła mnie ich gra z sezonu zasadniczgo po której niestety pozostało tylko wspomnienie. Co do dziejszego spotkania to o wyniku zadecyduje forma dnia oraz umiejętność radzenia sobie z presją co do tego nie mam żadnych wątpliwości więc wszelkie dywagacje odnośnie formy na podstawie poprzednich meczy moim zdaniem dziś nie mają aż tak wielkiego znaczenia.Owszem można mowić że Detroit to nie ta sama ekipa co z początku sezonu czy tez z poprzedniego roku i to jest faktycznie prawda ale Ci którzy sledzili zarówno Detroit w meczach z Cleveland oraz Miami z Chicago powinni wiedzieć że w każdym meczu ktoś lub coś zawodziło.Zawodzili zawodnicy,trenerzy z doborem taktyki, zawodziła skuteczność itd. W tej serii równiez byliśmy świadkami takich wydarzen.Co z tego że Miami zagrało dobre zawody w meczu nr 1 skoro w drugim zagrali wręcz tragicznie w pierwszej połowie.Jednego dnia zawodzi Haslem drugiego Walker i podobnie w zespole Detroit - fatalnie gra Wallace zachwyca Prince czy Billups.Za dwa dni sytuacja sie odwraca dobrze gra Wallace za to Prince gra słebo ( mecz nr 3 ) a Billups jeszcze gorzej. Jakiś MODerator w temacie o lidze włoskiej napisał ciekawą rzecz a mianowicie taką że każdy mecz jest inny do każdego podchodzi sie inaczej, inaczej sie motywuje do takich meczy jak dziś.Kto wie co dziś siedzi w głowie "popularnych"?Może fakt że stoją przed wielką szansą osiągnięcia historycznego sukcesu nie związe im jaj;) Detroit potrafi zagrać z nożem na gardle i byc moze taka sytuacja jak dziś pozytywnie podziala na ich poczynanania na parkiecie. Najlpszym rozwiązaniem bedzie dzis grania na live typowanie przed meczem będzie czysta loterią ( moim zdaniem ) Ja idę za głosem serca i stawiam na Detroit Pistons Winning Margin 1-5 
|
Do góry
|
|
|
|
#586842 - 29/05/2006 22:24
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Quote:
Kolega kilka postów wyżej napisał że kroku doczymuje tylko Billups.Nie zgodze się za bardzo z tym w meczach numer 1 i 2 to nie Billups lecz Prince i Hamilton najwięcej punktowali i ich gra tak naprawde wyglądała troche lepiej niż Chaunceya.
To też jest kolejna oznaka zmęczenia w ekipie Pistons nie ma równej dobrej gry tylko przebłyski raz ten rzuci dobrze a raz ten, a taka sytuacja napewno nie wpływa dobrze na reszte zespołu.Prince w pierwszym meczu rzucił chyba 24 pkt. a w trzecim 3 pkt.Troche to dziwne lecz prawdziwe.
W ostatnim meczu tych zespołów też widoczna jest przewaga w skutecznośi 58% Miami przy 42% Detroit robiu olbrzymią różnice.Pod koszem to samo 27 zbiórek tłoków a 40 Miami.
Nie moge się zgodzić w kwestii Hamiltona. To jego liczby (które nie kłamią ) z dwóch pierwszych starć - 16/40 z gry i 22p na mecz. Coby nie powiedzieć 40% skuteczności to nie jest to czego się od niego oczekuje, zwłaszcza że jest to gracz który funkcjonuje w pewnym systemie-maszynie i w wielu akcjach cała druzyna na niego pracuje. Co nie zmienia faktu że partnerzy swoją marną dyspozycją nie ułatwiają mu gry. W Billupsie może dlatego widzę główną nadzieję Pistons, gdyż on sam sobie kreuje grę i sam może swoją grą rozkręcić kumpli z ekipy.
|
Do góry
|
|
|
|
#586844 - 29/05/2006 22:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
w oczekiwaniu na mecz stwierdzam po prezeczytaniu waszych komentow ze najlepiej to tego meczu nie grac, lepiej usiasc przed monitorkiem i podziwiac jak chlopacy pieknie graja w basket:)
|
Do góry
|
|
|
|
#586845 - 29/05/2006 23:01
|
Io sono Interista
|
Dajcie mi tego streama z CCTV5 gdzie będzie transmisja meczu.
Z gory dziękuje.
|
Do góry
|
|
|
|
#586846 - 29/05/2006 23:16
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Ja gram na Miami.....myslałem przed Playoffami ze to Ditroit bedzie mistrzem....ale po tym co Tłoki wyprawiały do tej pory zmeniłem zdanie: ) dzis moim zdaniem te szanse beda juz minimalne gdyz o koło godziny 5 ranu czasu polskiego bedzie juz 3:1 w serii dla Miami....: ))
POZDRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#586847 - 29/05/2006 23:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Quote:
Dajcie mi tego streama z CCTV5 gdzie będzie transmisja meczu.
Z gory dziękuje.
TVUPLAYER ja installem ten programik i tam sa wszystkie kanaliki!!! wporzo programik 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|