Strona 6 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#586868 - 02/06/2006 09:17 Re: NBA Finały konferencji.
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
To jest naprade wyjątkowo ciekawy mecz, Detroit mecz o byt w Play-Off, Miami jak nie wykorzysta teraz szansy to będą mieli pod górkę w meczu numer 7.

Mnie jednak nurtuje jedno pytanie. Czy Detroit po takim sezonie jak grali mecz za meczem jedną piątką, z jednym solidnym McDaysem na zmianie, są jeszczce w stanie grać mecze od początku do konca na równym poziomie, mecz numer 5 przegrali w ostatniej kwarcie taka jest prawda w której brakło im już po prostu sił a żary właczyły 5 bieg.

Trener Detroit zrobił olbrzymi bład w sezonie zasadniczym gdzie nawet jak wszystko było juz jasne to nie oszczędzał swoich zawodników, co odbiło sie na postawie zespołu w meczach z Cleveland a teraz z Miami.

Detroit wyszło już z opałów z Cleveland noa le Miami to zespół lepszy od Cavs i wydawać sie może że takiej sytuacji nie zmarnuje.Wierze w Pistons bo naprade chce aby był mecz numer 7 ale będzie im cholernie cięzko doporowadzic do takie stanu.

Wade gra naprawde że aż miło na parkiecie wypełnia wszystkie swoje obowiąki aż ponadto i jeszce troche wiecej pod koszem obudził sie Shaq co mnie naprawde very zdziwiło on nawet z New Jersey chwytał tak skuteczniue faule że grał po 16 minut a teraz ma mniej fauli od Wade!!!A do tego jego skutecznośc jest naprawde O.K

W Detroit każdy gra innaczej raz dobrze Billups to Prince spierdoli mecz i rzuci 3 pkt. i tak w kółko jak w regular było wiadomo kto rzuca dobrze to teraz wszyscy po trochu.

Mecz naprade ciężki do postawienia ja szanse daje 70%-30% ale osobiście tego meczu nie gram wole sobie popatrzeć na spokojnie a kibicował będe Pistons.

Do góry
Bonus: Unibet
#586869 - 02/06/2006 09:39 Re: NBA Finały konferencji.
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

To jest naprade wyjątkowo ciekawy mecz, Detroit mecz o byt w Play-Off, Miami jak nie wykorzysta teraz szansy to będą mieli pod górkę w meczu numer 7.

Czyli dla Heat też o ....byc albo nie być

Wszystko mozliwe,ale jak taka seria moze sie obejść bez dogrywki ?

Dziś OT ,a potem.....?????

Do góry
#586870 - 02/06/2006 10:13 Re: NBA Finały konferencji.
Jose Offline
Io sono Interista

Własnie oglądałem pierwszą połowe spotkania numer 5 i byl już moment kiedy Pistons chwyciło wiatr w żagle to było te Pistons sprzed dwóch lat, obrona bloki zbiórki krycie że Wade musiał prosić o czas.

Ale tak było przez 4 minut a pot koniec kwarty wszystko wróciło do normy Miami odrobiło straty i kwarte przegrało tylko dwoma punktami a mogło przynajmnie 10 pkt.

I to mnie martwi Pistons z Miami nie umiom utrzymać wypracowanej przez siebie przewagi a jak w Miami przyjdzie im gonić wynik to nie za bardzo to widze.

Do góry
#586871 - 02/06/2006 20:18 Re: NBA Finały konferencji.
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Ja dzisiaj oczekuje bardzo rownego spotkania.

Pomysle nad dodatnim handi na Pistons, jezeli znajde gdzies w granicach 5.

Tak jak amkwish wspomnial wczesniej, najwyzsza pora na remis. I za pare zlotych zagram na takie rozwiazanie...

Czy za 8h będziemy znali jednego finalistę ? Nie wiem, jestem jakims tam lekkim symaptykiem Pistons, dlatego wierze, ze nie...

Ostatnie przeczytalem gdzies, ze po przegranym meczu numer 4, gracze skrytykowali Sandersa za zmiany, oraz za fakt, ze za duzy nacisk kladzie na ofensywe...tęskni sie do Browna, oj tęskni...

Jeżeli dzisiaj Miami nie wygra, to zaprzepasci ogromna szanse... i w spotkaniu 7... presja psychiczna moze ich sparalizowac. Jezeli Heat dzisiaj nie wygraja, to śmiem twierdzić, że odpadna.

Tak wiec, dzisiaj dogrywka, a w niej... away win.

Do góry
#586872 - 02/06/2006 20:22 Re: NBA Finały konferencji.
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Jezeli Heat dzisiaj nie wygraja, to śmiem twierdzić, że odpadna.

Tak wiec, dzisiaj dogrywka, a w niej... away win.

Dokladnie,Zabielany.

Dlatego napisałem,że Heat tez graja o wszystko,bo kto dzis wygra ten wygra serię.

Czekamy na OT

Ja licze również,po cichu ,na serie dla Miami.

Do góry
#586873 - 02/06/2006 20:43 Re: NBA Finały konferencji.
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Dla mnie może być nawet po dwóch dogrywkach byle away win

Ja mysle że to właśnie już dziś presja może dac sie we znaki "popularnym".Wade oczywiście temu zaprzecza i twierdzi że to Detroit sa w gorszej sytuacji.Jeśli Miami dziś nie wygra to śmiem twierdzić że w Palace at... to góra będzie Pistons i to oni awansuja dalej.

Niestety nie widziałem meczu nr 5 :/ ale z tego co wyczytałem to ponoć Billups był zadowolony z faktu że wreszcie Pistons zagrali dobry mecz w defensywie.No i taka wiadomość moze cieszyć.W końcu Detroit zagrali to z czego słyną tudzież słyneli.Co mi pozwala sądzić że dzis Pistons uratuję sie przed odpadnięciem z PO ? Fakt że w ostatnim meczu nie przegrali 4Q ( poraz pierwszy w całej serii ) więc może troszke jakby siły im wróciły...oby.

Troszke sie obawiam o to że jak zwykle w ekipie Pistons ktos musi zagrac słabszy mecz.Na kogo dziś padnie ? Mam nadzieje że nie na jednego z trójki Billups Hamilton Prince.Niech słabiej zapunktuje Rasheed ale za to wraz z Benem niech zatrzymają Shaqa i bedzie dobrze.

Wiara czyni cuda

Go go Pistons

Do góry
#586874 - 02/06/2006 21:01 Re: NBA Finały konferencji.
Jose Offline
Io sono Interista

Oby było dobrze ja widziałem mecz numer 5 i wszystkie słowa kierowane w strone Detroit takie jak:zmęczenie,słabośc itd. poszły w las.

Ten zespół jest w stanie ograć Miami na wyjeżdzie i co do tego nie ma wątpliwości!jedno tylko wszyscy wiemy:Nie będzie to wcale łatwe.

Obrona spisała sie dobrze tak jak mówił Billups, martwi mnie to że wtedy kiedy Detroit obejmowało przewage w okolicach 10 pkt. Miami zaraz jakby właczało 5 bieg i doganiało Pistons.

Prawda jest taka że Pistons grało idealnie w obronie ale w ataku brakowało czasami konsekwencji, tego skonczenia akcji, grali dużo jeden na jeden mało było ruchu piłką ale na tyle na ile zagrali wystarczyło w tym spotkaniu.

Teraz można powiedzieć że presja jest troche większa na Miami własna publika i mecz który trzeba wygrać albo bedzie bardzo gorąco, wiem że Detroit napewno tak nie myśli ale oni mistrza już zdobyli i to całkiem nie dawno a rok temu byli w finale i nie muszą niczego udowadniać, musza wyjść z troche lużnym nastawieniem bo taka sztywnota w grze w niczym nie pomoże.

Gdzieś jeszcze wyczytałem że Wade narzeka na jakąs chorobe ale nie wiem o co chodzi jest to wiadomość z innego forum więc to nic potwierdzonego.

Do góry
#586875 - 02/06/2006 21:15 Re: NBA Finały konferencji.
Maku Offline
old hand

Meldunek: 31/07/2005
Witam. Widze ze na forum dziś gramy na Detroit... pozwole sobie wtrącić swoje 5 gr... dzis puscilem sobie kuponik na ktorym widnieje miami 1 a dlaczego ? hmmm...gdybalem i gdybalem nad tym meczem czy go zagrac czy odpuscic... wydawalo mi sie ze bylo by to za latwe aby miami dzis wygrało i zrobilo 4-2 ale... detroit masakrowalo w sezonie zasadniczym wszsytkich bez wyjatku ,,, potem przyszy play-off niezbyt udane dla Pistons, ciekie boje z clevland wcale nie takim mocnym i 7 mecz wygrany daly napewno o sobie znac... miami szybko rozprawilo sie z byczkami i mieli okres "wolny" kiedy pistons bawili się z Le Bronem miami w wlasnej hali jest bardzo mocne(2 mecze wygrane z det i o ile sie nie myle 1 w r.zasadniczej) fakt faktem ze Det jest nieobliczalne lecz zmeczenie da o sobie znac bo czlowiek to nie maszyna a grac ok 100 meczy w sezonie po 48min z pelnym zaangazowaniem musi dac we znaki... nie opieram swojego typu tylko na zmeczeniu pistons, takze lawka heat coraz wiecej ma do znaczenia... o ile w rundzie zasadniczej bylo malo widoczna teraz widac ze ciagna zespol kiedy tego potrzeba. Dziś mocno wierze ze moi ulubiency pojada z det i seria zakonczy się wynikiem 4-2... a wiec do dziela!!!!!!!

Do góry
#586876 - 02/06/2006 21:26 Re: NBA Finały konferencji.
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

Gdzieś jeszcze wyczytałem że Wade narzeka na jakąs chorobe ale nie wiem o co chodzi jest to wiadomość z innego forum więc to nic potwierdzonego.

To prawda.Wade ponoć ma lekką grype ale Pat twierdzi że Wade zagra dzis na 100%

Do góry
#586877 - 02/06/2006 21:28 Re: NBA Finały konferencji.
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
moim zdaniem dziś Miami kończy sprawe.
Widać,chłopaki z detroit doszli do wniosku,że z sundersem nic nie osiągną, wiec się zaczeły tarcia w druzynia,tak anzrekali wcześniej na Browna,a pzrecież dwa razy ich wprowadził do finału ligi.Ale nudziły ich jego morały to teraz mają morał że hej.
Po rtm co widziałem i słyszałem, nie daje dziś Pistons większych szans.
To juz nie ejst to samo Detroit co dwa lata temu i rok temu.
W ataku jeszcze po staremu , al eobrona dużo gorzej,po drugie faktycznie oni są jacyś przemęczeni,mają problemy z intensywnoscią gry, zawodzą w decydujacym momentach,co wcześniej im się nie zdarzało.
Era Detroit na wwschodzie powoli dobiega końca,nie chciało sie słuchac wujka Larrego, to się będzie oglądało finały w tv.
Miami natomiast bardzo odmnienione w PO, wszyscy ich skreślali jeszcze po mękach z Bulls,ale mecze z NJ i Piston pokazują jednak rekę Pata i wielkosć Wade'a , nawet Gruby sie rozegrał,do tego mają wsparcie kolegów,i ławke,której brak u Pizdons.
Ja tam daje na gospodarzy bo mają więcej atutów, lepszego trenera i długa ławke.

Do góry
#586878 - 02/06/2006 21:47 Re: NBA Finały konferencji.
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
D-Wade ma rzeczywiście lekką grypę (była też mowa o odwodnieniu), ale myślę że jutro będziemy o tym mówić w kontekście słynnego jordanowskiego 37p fighting-with-the-flu Dodatkowo ów Wade ma doświadczenie z ubiegłorocznego starcia, a dokładnie z ostatnich 125 sekund które były agonią Heat, Dwayne zaliczył wówczas 0-4 z gry i jakieś straty jeszcze, dlatego będzie dziś podwójnie zmotywowany.
Jakoś nie wierze że Pistonsi zagrają drugi bardzo dobry mecz z rzędu, choć ta ostatnia wygrana to głównie zasługa Prince'a.
Liczę również na pozostałych graczy Miami (tzn opócz Shaqa i DW), którzy na własnym parkiecie przeważnie prezentują się dobrze. Handi na poziomie 3 do przeskoczenia, choć coś dziwnie dawno dogrywki nie było, chyba że już tegoroczny limit wykorzystany w poprzednich rundach
Reasumując Heat to win

Do góry
#586879 - 02/06/2006 23:55 Re: NBA Finały konferencji.
LOYD Offline
old hand

Meldunek: 25/08/2005
Witam
"KTO CHLOP Z JAJAMI ......." wiadomo
Tuz przed meczem powiem tylko tyle ze dzis "popularni" koncza
Nie nadarmo zrobili sobie przewage parkietu
Pozdrawiam

Do góry
#586880 - 03/06/2006 07:52 Re: NBA Finały konferencji.
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Witam
"KTO CHLOP Z JAJAMI ......." wiadomo
Tuz przed meczem powiem tylko tyle ze dzis "popularni" koncza
Nie nadarmo zrobili sobie przewage parkietu
Pozdrawiam

Ponad rok temu wprowadziłem na forum..."Kto jest chłop z jajami - stawia na Miami" i choć w miedzyczasie troche sie po tych jajach oberwało to jednak warto było czekać na taki moment.

Jednak nawet ja,ten któremu trudno wytłumaczyć,by nie stawiał na Heat,mam ogromne wątpliwości czy uda sie moim ulubieńcom zdobyc upragniony tytuł.

Jeszcze tydzień temu zakładałem,ze w finale(o ile wejdą) to Dallas ich rozniesie,dziś to Dallas wcale nie musi byc w finale,bo Suns łatwo sie nie poddadzą.

Miami ma kompleks Dallas,ale Wielki Finał rządzi się swoimi prawami i wtedy zobaczymy komu urwie jaja....stawiajacym na Heat czy bukmacherom.

Podpisano:

Bardzo szczęśliwy z powodu awansu Miami do finału

amk

"Puść buka z torbami - postaw na Miami"

Do góry
#586881 - 03/06/2006 18:33 Re: NBA Finały konferencji.
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Witam wszystkich : )) No to juz pierwszego finaliste znamy: )) a jak w ma sie wydaje dzis ppoznamy drugiego finaliste czy poczekamy do 7 meczu: ))??

POzdrawiam

Do góry
#586882 - 03/06/2006 18:50 Re: NBA Finały konferencji.
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Witam wszystkich : )) No to juz pierwszego finaliste znamy: )) a jak w ma sie wydaje dzis ppoznamy drugiego finaliste czy poczekamy do 7 meczu: ))??

POzdrawiam

Mam przeczucie,że wyniki finałów obu konferencji będą "symetryczne"

Do góry
#586883 - 03/06/2006 18:56 Re: NBA Finały konferencji.
___On Offline
Pooh-Bah

Chodzi mi oczywiscie o dzisiejszy mecz Phoeniks _Dallas: )

Do góry
#586884 - 03/06/2006 18:58 Re: NBA Finały konferencji.
___On Offline
Pooh-Bah

Amkwish : czyli Dzis Twoim zdaniem Dallas poradzi sobie z Phoeniks na wyjezdzie....własnie sprawdziłem kursu u buków ..lekko faworyzuuja jednak Phoeniks...

Do góry
#586885 - 03/06/2006 19:59 Re: NBA Finały konferencji.
Jose Offline
Io sono Interista

Buki faworyzują Suns bo maja przewage własne hali to proste.

Zespołem lepszym jest Mavs i w Play-Off i w sezonie zasadniczym, Suns myśle że troche pomogła drabinka mecze z LA Clippers i Lakers chyba raczej nie należały to trudnych a słonca i tak musiały rozegrać z tymi zespołami komplet meczy.

Mimo iż Nash ma MVP to według mnie Dirk jest bardziej kompletnym liderem zespołu.Ale to już tylko moje zdanie choć pewnie wielu ludzi z nim sie zgadza.

Dallas ma mentalność zwycięscy a Suns i tak już daleko doszli finał jest raczej zarezerwowany dla kogoś innego jeszcze nie czas na Suns!!!

Do góry
#586886 - 03/06/2006 20:45 Re: NBA Finały konferencji.
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Quote:

Zespołem lepszym jest Mavs i w Play-Off i w sezonie zasadniczym, Suns myśle że troche pomogła drabinka mecze z LA Clippers i Lakers chyba raczej nie należały to trudnych a słonca i tak musiały rozegrać z tymi zespołami komplet meczy.

Trzeba raczej powiedziec tak - oba zespoły z LA (szczególnie Clippers) były naprawde silne pod koszem, gdzie zespół z Arizony nie ma nikogo, a i tak potrafił zwyciężać - chwała im za to. Gdyby te mecze nie były trudne to skąd prowadzenie Lakersów już 3-1 a także masa dogrywek. Idę o zakład że na miejscu Suns każdy zespół po takiej dawce meczy i bardzo wąskiej rotacji już dawno by umarł na parkiecie.

Co do dzisiejszego spotkania to sprawa jest w teorii prosta - jak Suns wejdą w rytm i zaczną trafiać, to ujrzymy jeszcze jedno spotkanie w tej serii. Całą kwestia jak Dallas będzie bronić (transition defense ), bo o atak można być raczej spokojnym, Dirk co prawda pewnie nie wrzuci znowu 50, ale swoje 30 da
Ja szczerze wolałbym jeszcze przedłużyć sezon dla Phoenix o jeszcze jden mecz w Dallas

Do góry
#586887 - 03/06/2006 22:40 Re: NBA Finały konferencji.
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Perfekcjonistą nie jestem, porządku nie lubie, ale na symetrię dzisiaj liczę.

Dallas po kursie @2 wzialem za średnio grubą stawkę.

Moim zdaniem zawazy fakt, ze maja lidera, ktory potrafi przesadzic o losach meczu.

Owszem, Nash tez jest przehuj, ale to inny typ zawodnika, i jezeli jego partnerzy... nie beda systematycznie trafiac, to Suns nie ma czegos szukac.

Nie wyobrazam sobie, zeby zespol z tak slaba obrona, nastawiony jedynie na atak zagral w finale NBA.

Jak to mowi stare koszykarskie porzekadlo, mecze sie wygrywa atakiem, a mistrzostwo zdobywa obroną.

Dluga ławka, Avery Johnson na ławce... i Szwab na parkiecie... to atuty Mavs.

7 meczu nie będzie... a lada dzien z amerykańską koszykówką wrocimy do Dallas... ale nie na 7 mecz, a na finały.

Mavs 4/10

i grosze na dogrywke

Do góry
Strona 6 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  rafal08