#587688 - 14/07/2006 16:30
Re: LIGA POLSKA 2006 - Ekstraliga [2]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2005
|
Quote:
W pierwszym meczu 53:37 dla Tarnowa. Za Rickardssona stosowane będzie zastępstwo zawodnika. Zawody pierwotnie miały się rozpocząc o 17:30, ale gospodarze spreparowali tor i sędzia Marek Wojaczek zarządził działania mające na celu wyrównanie i utwardzenie dziurawej nawierzchni. Na dodatek nad stadionem zgromadziły się ciemne chmury, z których zaczął padać deszcz.
nieźle......
Poki co Marek Wojaczek , badz nie badz sedzia miedzynarodowy, nie widzial wielkich przeciwskazan co do toru, to Tarnowianie ostro protestowali, i przez to kilka koleczek traktorek i polewaczka zrobily. Ale w tym momencie juz jada 1 bieg.
|
Do góry
|
|
|
|
#587689 - 14/07/2006 16:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2005
|
Dla mnie dzis jeden mecz po atrakcyjnym kursie:
Unia Leszno - Polonia Bydgoszcz typ 1 kurs 1,85 EXPEKT
DLa Polonistow to mecz , ktory w przypadku zwyciestwa zapewni im pierwsza czworke . Dla Unii mecz o honor , a takze podtrzymanie szans w walce o play-off w gornej polowce. Wraca Krzys Kasprzak, ale jego forma to wielka niewiadoma. Tak samo jak Damiana Balinskiego, ktory od poczatku sezonu boryka sie z problemami sprzetowymi. Dla mnie bardzo wazny bedzie pierwszy bieg. Oby nie skonczyl sie 5:1 dla Bydgoszczan, bo na taki rezultat wskazuje. Jesli zaczna dobrze Byki, to nie oddadza tego do konca spotkania. Wydaje mi sie ze pierwsza para w postaci Adamsa i Lorama , moze byc bardzo mocnym ogniwem. Przypuszczalny sklad Unii: Adams, Loram, Balinski, Dobrucki, Kasprzak, Kajoch, Jurga, Kosciuch
|
Do góry
|
|
|
|
#587690 - 14/07/2006 16:43
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2005
|
Quote:
Quote:
W pierwszym meczu 53:37 dla Tarnowa. Za Rickardssona stosowane będzie zastępstwo zawodnika. Zawody pierwotnie miały się rozpocząc o 17:30, ale gospodarze spreparowali tor i sędzia Marek Wojaczek zarządził działania mające na celu wyrównanie i utwardzenie dziurawej nawierzchni. Na dodatek nad stadionem zgromadziły się ciemne chmury, z których zaczął padać deszcz.
nieźle......
Poki co Marek Wojaczek , badz nie badz sedzia miedzynarodowy, nie widzial wielkich przeciwskazan co do toru, to Tarnowianie ostro protestowali, i przez to kilka koleczek traktorek i polewaczka zrobily. Ale w tym momencie juz jada 1 bieg.
Nie widział przeciwskazan ale jednak mecz opoznil sie o godzine...na probie toru nawet Gollob mial trudnosci w pokonywaniu łuków...i nie tylko polewaczka bo dziury kazano wyrownac a tor ubic...
|
Do góry
|
|
|
|
#587692 - 14/07/2006 19:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Quote:
Ale parodia w Rzeszowie
Czemu takie hece nie zdarzają się w Anglii czy Szwecji?
bo u nas kazdymi srodkami do celu sie dazy bedzie tak sie dzialo az ktos niezginie lub zostanie kaleka do konca zycia to moze wtedy ci co preparuja tory przejrza na oczy ( chociaz w to watpie w koncu oni niejezdza na torze)
|
Do góry
|
|
|
|
#587694 - 15/07/2006 12:46
|
Meldunek: 12/10/2003
|
Tak tor w Rzeszowie był świetny Można było na nim wyprzedzać po zewnętrznej, węwnętrznej. Jak pisze poprzednik Nicki Pedersen i Rune Holta sobie na nim radzili - na dowód załączam zdjęcie - na nim "walka" Nickiego Pedersena z Tomaszem Gollobem w trakcie drugiego wyścigu meczu Rzeszów - Tarnów. A Paweł Miesiąc został wykluczony za to, że zmiana została zgłoszona zbyt późno! Dodam tylko, że nie jestem z Tarnowa.
|
Do góry
|
|
|
|
#587697 - 15/07/2006 16:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/09/2003
|
Quote:
...a jak pogoda w Toruniu-pada?
Slonecznie,pojada na 100%
|
Do góry
|
|
|
|
#587699 - 15/07/2006 16:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/09/2003
|
Tylko w Expie by ci liczyli 6 biegow Jagusia a w Toto 5. Wiechu overa w toto by pokryl
|
Do góry
|
|
|
|
#587701 - 30/07/2006 11:12
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/07/2005
|
Quote:
Dzisiaj ostatnia kolejka i zapowiada się na każdych torach bardzo ciekawie. Patrząc pod kontem obstawiania to chętnie zagram:
Unia Tarnów - Unia Leszno (+6)
Każda z drużyn będzie chciała wygrac by wystąpic play-off 1-4 Jednak wydaje mi się,że Leszno ma większe luki jak juniorzy Loram cieniutki, Kasprzak (hm wielka niewiadoma). Jest bardzo dobry Adams, solidny Dobrucki i średni Baliński. Natomiast podporą Tarnowa powinni byc Tomek oraz Nicholls. Wielką niewiadomą jest Kołodziej ale na swoim torze zrobionym pod siebie powinniem dac sobie radę z rywalami. Jacka hmm nie ma co kometowac. Burza po czwartkowym wypadku w Anglii. Hlib i Rempała powinni objeżdżac leszczyńskich juniorów. Wynik jak dla mnie 50-40 Mecz w PolsatSport
Bydzia - Wrocław (+4)
Oj będzie meczyk Polonia musi wygrac a Wrocław nic nie musi. Protas poobijany, jednak swoje zrobi. Niestety Saba jeździ kiepsko. Do formy wraca Kościecha. Juniorzy po stronie Bydzi. Jednak Bydzia ma Andreasa - WTS odpowiada Jason Hans. Do tego dochodzi Jarek wynik oscyluje w granicach remisu. Jednak jest to mecz dużego ryzyka. Bonus praktycznie jest już dla wrocławian i ... no właśnie czy pojadą fer czy odpuszczą. Uwagi mile widziane!!
Nie rozumiem ze Wroclaw nie musi.....A co oni juz maja mistrzowstwo???Bo chyba jeszcze nie!! Jeśli dzis przegrają i zdobedą bonus a wloniarz wygra z Bonusem co jest najbardziej prawdopodobne to zostanie chyba 6pkt miedzy nimi!!! Wlokniarz wygrywa 2 mecze w Playach z Wrockim i co.....??? Ale jak dla mnie tak czy tak dzis polonia wygra. Tarnow z Handi Tomek dzis pojedzie na maxa.Nie wyobrazam sobie golloba nie jadącego w 1-4
|
Do góry
|
|
|
|
#587705 - 30/07/2006 16:26
|
member
Meldunek: 26/03/2006
|
Jak dla mnie to na dzisiaj do granie byłoby tak:
Hans Andersen win heat 3 @1.75
W parze z Gapą, przy obecnej formie i przy przeciwnikach: Kościecha, Klecha nie widzę innego rozwiązania. Kościecha na swoim torze jest groźny dla wszystkich ale Hans wydaje sie być nie do ugryzienia co pokazało też wczorajsze GP ( najlepszy po rundzie zasadniczej).
Stal Rzeszów +9,5 @1.85
Myślę, żę Stal może nawet wygrać. Poza tym to taka troche niedoceniana drużyna (takie odniosłem wrażenie czytając różne fora) i myślę, że w tym najważniejszym meczu rundy zasadniczej pokażą na co ich stać. Poza tym lekka zadyszka Hancocka jest widoczna. Kolgejt nie jest 100% pewniakiem w pojedynkach z Nickim czy Holtą. Sully nierówny i nie mozna być pewnym wyniku dwucyfrowego. Mizerni juniorzy. Po drugiej stronie Nicki z Holtą w gazie. Na dodatek Holta pewnie zrobi extra mobilizacje dla swojego ekspracodawcy. No i juniorzy po stronie Rzeszowa.
Jak już pisałem na wstępie. Nie ździwię się jak Rzeszów to wygra. A walka będzie na całego.
|
Do góry
|
|
|
|
#587706 - 30/07/2006 16:40
|
veteran
Meldunek: 11/04/2002
|
Rzeszow wygra? Nie zartuj! Poza Nickim i Holta banda workow,bo Chrzanowski nie potrafi jezdzic na tym torze! Rzeszow ledwo wygral z Rybnikiem,a ty w cuda wierzysz ze wygra w Czestochowie!
|
Do góry
|
|
|
|
#587707 - 30/07/2006 19:54
|
enthusiast
Meldunek: 08/12/2005
|
MAM malutkie pytanie wiecie moze jak toto-mix rozlicza zdarazenia pomiedzy zawodnikami? rozumiem ze liczy sie pierwszych 5 biegow? i ja wyglada systuacja z zawodnikiem ktory wystartowal tylko raz, z gory dziekuje i pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|