Cork City - UCD
Przed nami mecz 15 kolejki w Irlandzkiej Eirecom League .Gospodarzami w tym meczu jest drużyna Cork City . Jest to obecniej wicelider mający taka sama ilość pkt co lider , druzyna ta świetnie spisuje się szczególnie na włanej murawie bo w obecnym sezonie odnosła komplet zwycięstw . Straciła zaledwie dwa gole strzelając 12 . Druzyna gości to stołeczna reprezentacja UNIVERSITY COLLEGE . Zajmują siudmą lokate ( liga składa się z 12 druzyn) , a ich bilans wyjazdowy to 1 wygrana 1 remis i 4 porażki. Zdecydowanym faworytem w tym meczu są gospodarze dlatego też kurs wynosi na ich wygrana 1,35. Przegladając strone domową Cork City wyczytałem że drużyna przystapi do meczu osłabiona dlatego też zdecydowałem się niegrac tego meczu za wiekszą sume i zmienic swój typ z 1 na under 2,5 .Wydaje mi się że goście przyjadą z nastawieniem typowo defensywnym jak każda inna drużyna której przychodzi grać z C.City na ich terenie. Spodziewam się wygranej gospodarzy ,ale skromnej 1:0. Ostatnie wyniki obu drużyn w większości kończyły się właśnie wynikami underowymi . Na dziesięć ostatnich meczy aż w osmiu padało mniej niż 2,5 gola.W pierwszej części sezonu na boisku UCD padł remis 0:0.