Jeżeli chcesz ulepszyć swój wizerunek inteligentnej, oczytanej osoby, pragniesz brylować w towarzystwie bądź na salonach lub po prostu zależy Ci na samorozwoju i poznawaniu naszego, pięknego zdaniem wielu, języka - dobrze trafiłeś.
Jeżeli chcesz ulepszyć swój wizerunek inteligentnej, oczytanej osoby, pragniesz brylować w towarzystwie bądź na salonach lub po prostu zależy Ci na samorozwoju i poznawaniu naszego, pięknego zdaniem wielu, języka - dobrze trafiłeś.
źródło: facebook
Słyszałem o tym profilu i nie widzę w tym nic złego ani śmiesznego. Nie ważne jakimi metodami, grunt, ze ludzie chcą ładnie mówić, to chyba dobrze no nie ? Ale nie, najlepiej to wyśmiać i każdego kto teraz będzie używał bardziej wyszukanego słownictwa wrzucać do worka: "przeczytałeś to na Facebooku, a nie słowniku". Tak jakby każdy autor tych prześmiewczych tekstów sam zjadł niejeden leksykon i pochłaniał po 3 książki tygodniowo. Dajcie pokoj i zamiast ględzić cieszcie się, że jednak młodzi chcą czasem zamiast "że" użyć "iż" :-)
Bardziej chodzilo mi konkretnie o to co tu wkleilem a to czy ktos z tego korzysta, czy nie, jest mi obojetne jak juz kogos wysmiewam, to osobe, ktora wymyslila ten opis takze bez przesady z tymi interpretacjami, bo są bledne, po prostu