|  
| 
| 
| 
| #600275 - 28/07/2006 15:48  Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych? |  
|   member

Meldunek:  15/04/2006
 | 
kuźwa mać ##@#$#%@$#!@ to już było przegięcie. na kilkanaście rozdań w których ktoś wchodził z parą zawsze wygrywał niezależnie od tego czy było to 33 czy aa. ani razu nie udało mi sie wygrać przeciwko parze. na stole 10 os . bym to zrozumiał ale na 5 os. już mnie to wkur....... zawsze sprawdzałem z aj i powyżej . pierniczony expekt. nawet jak miałem pare to mogłem smiało wchodzić all in bo i tak wygrywałem chyba że gośc miał wyższą na ręce. niech mi teraz ktos powie że to przypadek , #@$#$@#%@# |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #600277 - 28/07/2006 18:57  Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych? |  
|   member

| 
haha, teraz chciałbym usłyszeć że to tylko statystyka od programistów piszących softy do kasyn i pokerów. dziwne że takie odchyły zdarzają się tylko w programach.serie np 15 czarne w ruletce z rzędu itp. A poza tym na odchył od statystyki składa sie więcej czynników niż wyrównanie zdarzeń x i y. jak ktoś kiedyś pisał programy w basicu to wie.statystyke można wziąść tylko i wyłącznie dla kilku niezależnych czynników np. 3 pokerromy i wtedy to jest statystyka w wydaniu praktycznym, w innym przypadku to tylkoteoria.Nie ma programu idealnego , muszę poszperać po ilu zdarzeniach  podczas pisania programów ustala się wyrównanie zdarzeń x i y.jestem w 100% przekonany że program wybiera np 30 rozdań pod rząd, bo przecież nie jest tajemnicą że w zdecydowanej większości pokerów ( oprócz 2 czy 3) flop jest losowany przez program dopiero po fazie licytacji na preflop.Ciekawe dlaczego nie program od razu nie losuje kart dla wszystkich graczy oraz tych co pójdą ba flop t i r.
 pozdro
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #600279 - 29/07/2006 09:12  Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych? |  
|   member

| 
jasne. podaj teraz ile miałeś takich przykładów w pokerze on line a ile w grze na live????? |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #600281 - 29/07/2006 17:53  Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych? |  
|   member

| 
jasne że widze różnice, na klikaset gier live , może pięć tego typu akcji. w grze on line co najmniej 20 procent. żeba porównywać trzeba grać też dużo na live . a ja nie jestem gówniarzem który rzuca słowa na wiatr w zalezności od sytuacji. Zawsze analizuje.pozdro
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #600282 - 29/07/2006 18:08  Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych? |  
|   member

| 
sorki że post pod postem. zapomniałem dodać że dam sobie głowe uciąć że soft jest stronniczny. Soft wspiera dany rodzaj taktyki. kiedyś czytałem że każdy pokezrysta który zarobił troche kasy w necie, nie taki jak ja co ma 500$ zysku na dorobku, tylko taki co ma setki tysięcy zarobione gra tylko w jednym pokerze- czytaj sofcie, bo na innym mu nie idzie.A nade wszystko woli gre na live i tam wygrywa dużo więcej kasy.pozdro
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #600284 - 30/07/2006 19:28  Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych? |  
|   member

| 
żadnej ligi? to ile jest lig w Polsce?? Gram w kasynach w pokera przeważnie w Łodzi. Chodzi mi o to że soft kręci i ustawia spotkania, każdy soft preferuje inny styl gry.Bo jak można inaczej określić fakt że program inaczej wyłoży flop jak wejdziesz a inaczej jak spasujesz.A także przypadki że jednemu wychodzi wszystko przy stole a innym nic. Sam wiele razy zauważyłem że nie ma bata żebym przegrał i szły call typu all in jak miałem 46 kontra ak i wygrywałem.Według mnie program losuje faworyta, tylko czy on z tego skorzysta to inna sprawa.może on grać pasywnie i czekać na dobrą karte lub agresywnie wchodząc za wszystko i autować konkurentów.to jest moje zdanie.Ostatnio ,przykład, grałem omaha turniej 4 razy ten sam w ciągu tygodnia.I za każdym razem po kilkunastu rozdaniach wiedziałem czy soft mi służy czy nie.Efekt 1,4 i 6 miejsce i ostatni przypadek który był porażką i odpadłem jako 86.po kilkunastu minutach wiem czy odpadne czy pójdzie mi dobrze.Oczywisćie można powiedzieć idzie karta, nie idzie karta.ale tak można powiedzieć mając pewnośc że wszystko jest ok, a ja nie ufam. Chciałbym zobaczyć jak często sprawdzisz all in mając ak na expekt i wygrasz przeciwko nawet słabej parze. A ile razy grajać w sieci ipoker.przegladałem kiedyś z kumplem mieszkającym teraz w szwecji fora z tego kraju i nie jest to tylko moja opinia.A poza tym w wielu pokerach są informacje że np  mistrz pokera  "x" pomagał nam utworzyć idealny soft. buahaha pewnie był potrzebny do tego żeby kolor stołów wybrać???????? |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #600285 - 30/07/2006 19:32  Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych? |  
|   member

| 
żałuje tylko że nie było mnie na turnieju w łodzi w kwietniu. podobno dużo teoretyków ze śląska tam było, co na pokerze zęby zjedli, jak mi opowiadali znajomi to śmiać mi sie chciało.Niestety noga w gipsie wtedy była ;( |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #600286 - 30/07/2006 21:01  Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych? |  
|   enthusiast

Meldunek:  30/03/2005
 | 
Ile jest lig? Sporo - może około 10. Soft jest kręcony? Śmieszne - po co poker roomy miałyby to robić? Żeby tracić potencjalnych klientów?  "Według mnie program losuje faworyta, tylko czy on z tego skorzysta to inna sprawa.może on grać pasywnie i czekać na dobrą karte lub agresywnie wchodząc za wszystko i autować konkurentów" - Kolejny smieszny argument - sugerujesz, że jakiś gracz (jak to powiedziałeś - faworyt wylosowany przez program) będzie wchodził z obojętnie jaką kartą non stop i zgarniał każdą pulę? Ciekawe... "I za każdym razem po kilkunastu rozdaniach wiedziałem czy soft mi służy czy nie." - LOL to masz tzw czutke     "Chciałbym zobaczyć jak często sprawdzisz all in mając ak na expekt i wygrasz przeciwko nawet słabej parze." - po 1 nie gram w expekcie, po 2 nie wiem czy chodzi o cash game (na FR napewno fold chyba, że miałbym reada, na SH zalezy od villain'a), po 3 AK to TYLKO AK i przeciwko każdej parze (oprócz 2's w innych kolorach) jest do tyłu. Minimalnie, ale jest. Owszem to coinflip ale nie powierzam kasy dla coinflipa. "A ile razy grajać w sieci ipoker" - tu również nie gram "żałuje tylko że nie było mnie na turnieju w łodzi w kwietniu. podobno dużo teoretyków ze śląska tam było, co na pokerze zęby zjedli, jak mi opowiadali znajomi to śmiać mi sie chciało.Niestety noga w gipsie wtedy była ;(" - po 1 nie jestem ze śląska tylko z zagłebia - po 2 jakiś teoretyk z zagłębia był w tym turnieju 2 - po 3 skoro jesteś taki dobry to wpadnij na ligę do Sosnowca - dodatkowa kasa napewno Ci się przyda     |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #600289 - 31/07/2006 06:44  Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych? |  
|   member

| 
rozumiem że zbijasz kase grając w ligach pokera w Polsce?Nie chce się z Tobą sprzeczać , tylko polemizuje.Nie wietrze teorii spiskowych ale wiem że soft jest robiony pod dany rodzaj taktyki.Grałem już w kilkunastu pokerach w sieci i zauważyłem to . Reasumując polecił bym każdemu kto gra w pokera sprawdzenie wielu pokerromów w sieci i wybranie tego najlepszego dla jego stylu gry.A gdzie grasz w necie?Ja uważam za jeden z lepszych pokerów poker.com i najuczciwszych jeśli chodzi o soft.pozdro
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #600290 - 31/07/2006 07:47  Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych? |  
|   enthusiast

Meldunek:  30/03/2005
 | 
"rozumiem że zbijasz kase grając w ligach pokera w Polsce?"- nigdzie tego nie napisałem, a co do pytania to grałem narazie tylko na 2 ligach i bez większych sukcesów. Można powiedzieć, że w grze live dopiero raczkuje - więcej było domówek niż prawdziwych gier.

"Nie chce się z Tobą sprzeczać , tylko polemizuje."
 - ja również staram się nie sprzeczać

"Nie wietrze teorii spiskowych ale wiem że soft jest robiony pod dany rodzaj taktyki"
 - może dlatego, że w innych poker roomach ludzie grają inaczej? preferują inny styl gry - nie trzeba zakładać, że soft faworyzuje inny styl

"A gdzie grasz w necie?"
 - ostatnio tylko BM i PP, ale także grałem na OnGame, Poker.com, Bodog, Prima, B2B

"a uważam za jeden z lepszych pokerów poker.com i najuczciwszych jeśli chodzi o soft."
 - grałem tam przez pewien czas i szczerze powiedziawszy to miałem tam zły run więc długo nie pograłem. Pozatym soft mi się nie podoba zbytnio.

Kończąc zacytuje Twoje zdanie:
 "Reasumując polecił bym każdemu kto gra w pokera sprawdzenie wielu pokerromów w sieci i wybranie tego najlepszego dla jego stylu gry."

(zauważ, że nie potwierdzam, że soft faworyzuje, ale chodzi mi tu o graczy w danych poker roomach)

Pozdrawiam
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #600291 - 31/07/2006 13:17  Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych? |  
|   member

| 
odnośnie graczy przyjacielu też zauważyłem że w każdym pokerze jest inny styl gry, ale kiedyśz kumplami zrobiliśmy mały test. graliśmy na playmoney w kilku na stole , byliśmy sami.zrobiliśmy to w kilku pokerromach. i próbowaliśmy taktyke gry , tą samą na kilku pokerromach i wyniki różniły się bardzo.można powiedzieć że to przypadek i odchyał od statystyki. Tylko co jest wg Ciebie statystyką w przypadku poker on line?? liczba wygranych rozdań,liczba chips na turnieju, liczba dobrych układów na ręce?zależy co weźmiesz za punkt odniesienia to powinno sie wyrównać. w dłuższym okresie czasu powinieneś wyjsć na zero z kasą , mieć równą liczbe wygranych i przegranych rozdań.Czy soft patrzy na takie szczegóły? jeśli tak to jest kręcony? jeśli nie zwraca uwagę na to to też jest nieuczciwy gdyż nie bierze pod uwagę statystyki. kwadratura koła??pozdro
 |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |