#604036 - 17/06/2006 22:19
Sensacje i niespodzianki
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Trochę nudny ten mundial. Sensacji jeszcze nie było, bo remis Szwedów to tylko niespodzianka. Gdyby Trynidad wygrał, no to byłaby sensacja. Za niespodziankę można uznać remis Angoli z Meksykiem i przegraną Polski z Ekwadorem. Dziś Czechy popłynęly z Ghaną, ale to też sensacją nie jest, bo Czesi mają stary zespół i wiadomo było, że niczego wielkiego nie ugrają. Dziś był jeszcze remis Włochów z USA i to wszystko. U buków trzeba obstawiać faworytów i to zazwyczaj wchodzi. Trochę to nudne i ryzykowne, bo na Czechach z Ghaną buki się obłowiły W grupach większych niespodzianek trudno się spodziewać, ale w fazie pucharowej spokojnie. Moi faworyci na szybki powrót do domu to Anglia i Argentyna Zaczynamy od litery "A" 
|
Do góry
|
|
|
|
#604037 - 17/06/2006 22:28
Re: Sensacje i niespodzianki
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#604041 - 18/06/2006 09:08
|
enthusiast
Meldunek: 14/03/2006
|
zgadzam sie calkowicie z edione. ja jednak wezme z podporka na japonie x2 po kursie 2,0. nie rozumiem tych wysokich kursow na japonie i tak mizernych na chorwacje. nie zapominajmy ze japonia w samej koncowce przegrala z australia. polecam tez zaryzykowac x2 na australie. hiddink bedzie ten mecz chcial zremisowac. on potrafi odpowiednio ustawic druzyne i mimo ze brazylijskie gwiazdy imponuja technika to w meczu z choracja nie wiele pokazali i mysle ze teraz tez tak bedzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#604042 - 18/06/2006 11:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/03/2005
|
Quote:
Niespodzianka dzisiaj bedzie:na Japonie z Chorwacja kurs 5.90 ja stawiam 30 pln..!!!
ja osobiscie zagralem na chorwatow bo po meczu japonia-australia nie wiem czy japonia zdobedzie choc 1 punkt a napewno nie urwie go chorwatom ktorzy niezle grali z brazylia .Japonia nie wiedziala jak ma grac w meczu z australia , gol na 1-0 nie powinien byc uznany ale sedzia sie pomylil do czego sie pozniej przyznal, australijczycy caly czas atakowali i zasluzenie wygrali i ja dzis sie skusze zagrac Hendi +1,5 na australie mysle ze tam brazylia wygra 2-1
|
Do góry
|
|
|
|
#604043 - 18/06/2006 15:12
|
veteran
Meldunek: 05/04/2005
|
Quote:
Trochę nudny ten mundial. Sensacji jeszcze nie było, bo remis Szwedów to tylko niespodzianka. Gdyby Trynidad wygrał, no to byłaby sensacja. Za niespodziankę można uznać remis Angoli z Meksykiem i przegraną Polski z Ekwadorem. Dziś Czechy popłynęly z Ghaną, ale to też sensacją nie jest, bo Czesi mają stary zespół i wiadomo było, że niczego wielkiego nie ugrają. Dziś był jeszcze remis Włochów z USA i to wszystko.
U buków trzeba obstawiać faworytów i to zazwyczaj wchodzi. Trochę to nudne i ryzykowne, bo na Czechach z Ghaną buki się obłowiły
W grupach większych niespodzianek trudno się spodziewać, ale w fazie pucharowej spokojnie. Moi faworyci na szybki powrót do domu to Anglia i Argentyna Zaczynamy od litery "A"
Chciałbym odniesc się do ostatniego zdania Twojego postu  Tu niestety nie moge zgodzić się z Twoim twierdzeniem. Jeśli chodzi o Anglię to również nie podoba mi się ich gra, mają dośc dużo szczęścia, brakuje mi super gry Lamparda i Gerarda w środku, i do tego mają tego śmiesznego producenta telefonów na ławce  A co do Argentyny, to nie moge się w ogóle zgodzić. Nie widziałem meczu z WKS, ale dochodziły do mnie słuchy, że Argentyna grała bardzo dobrze. A mecz WKS vs. Holandia pokazał również, że Afrykanie to nie kelnerzy. Kolejny mecz, który miałem przyjemość oglądać to Argentyna-Serbia i Czarnogóra. Co tu duzo pisać, nie dość że Argentinos dali dużo zarobić to jeszcze zagrali wspaniałe widowisko. Komentatorzy w studii TVP mówili że zespołu które graja zajebiście na początku, nic nie osiągają w dalszej rundzie. Ale po obejrzeniu meczu musze powiedzieć, że Argentyna zagrała na pewno nie na 100% swoich możliwości. Oni się po prostu bawili jak na treningu i wykorzystali wszystkie akcje które mieli.
A więc sumując, argentyna jest dla mnie jednym z największych faworytów tego mundialu, nie widze obecnie zespołu, ktory mógłby mu zagrozić.
|
Do góry
|
|
|
|
#604044 - 18/06/2006 21:54
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Ja przed mundialem kiepsko ocenialem szanse Czechów i Francuzów, bo graja tam starzy i wypaleni zawodnicy. Ponadto nie stawiałem na Anglików - kłopoty z napastnikami i kiepska gra w eliminacjach. Niby mają silną drugą linie, ale tylko na papierze, bo na boisku już nie wyglada to tak ładnie. Nie wierzyłem w takie zespoły jak Meksyk i Argentyna. Po troszę się sprawdziło, choć tak naprawdę jeszcze nic nie wiadomo, bo Czesi i Francuzi nadal mają szansę wyjść z grupy i zajść daleko. Tak samo jak Anglia, Meksyk czy Argentyna.
To, że Argentyna zachwyca o niczym nie świadczy. Tak samo jak Brazylia, która póki co prezentuje się kiepsko.
Argrntyna pierwszy mecz z WKS wygrała dość pewnie, ale głównie dzięki doswiadczeniu. WKS zapłacił frycowe. Drugi mecz z Serbią moze byc mylący, bo Serbowie szybko stracili bramkę i przestali grać. Ale w fazie pucharowej wszystko moze sie zmienić. Argentyna też ma słabe punkty i nie jest taka mocna, jak sie ją przedstawia. Jestem ciekaw jak będą wygladać, gdy pierwsi stracą bramkę. Czy Maradona wtedy będzie skakać jak małpa? Ja nie zyczę im źle, bo przyjemnie ogląda się tak grające zespoły, ale w fazie pucharowej więcej będzie taktyki i szachów niż pięknego futbolu. No i każda drużyna ma słaby dzień. Troche loterii też w tym jest.
Dziś udało mi się ustrzelić Francja - Korea 1/x oraz x
Jutro niespodzianek raczej nie będzie Hiszpania, Ukraina i Szwajcaria powinny wygrać
|
Do góry
|
|
|
|
|
|