Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#607243 - 30/06/2006 07:07 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Aj nie wierzycie w Age ale jeśli chodzi o inteligencje kortową to ona taką Tanasugarn schowa w skarpetki , Tajka regularna nie jest, co za tym idzie Aga będzie wymuszać na niej multum błędów i będzie ją punktować , nawet komentatorowi Tomkowki Tomaszewskiemu śniło się że Radwańska gra z Clijsters a taki pojedynek jest ewentualne w 4 rundzie.

Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#607244 - 30/06/2006 07:27 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Z tego co się zdążyłem zorientować na stronie głównej turnieju kort nr 13 na którym gra dziś Aga jest to tzw show court czyli są kamery , a więc znów Aga w TV

Do góry
#607245 - 30/06/2006 07:45 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Fozzie Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2004
zyziek, zycze ci zebyś sie nie mylił, głównie ze wzgledu na Agę, ale moje zdanie jest takie, że zdecydowaną faworytką tego meczu jest Tanasugarn i kurs 2,10 w Betway biore z pocałowaniem w rękę. Nie wykluczone, ze Aga zagra rewelacyjnie i wygra w dwóch setach, ale jeżeli Tamarine ugra seta, to w 3 rozdaniach widze raczej tajkę w nastepnej rundzie.
Radwańska grała do tej pory praktycznie z juniorkami, Tajka to zawodniczka bardzo doświadczona na trawie i fizycznie prezentuje sie zdecydowanie lepiej, tak wogóle to gdyby bułgarka zachowała więcej krwi i do siły swoich uderzeń dołożyła troche pomysłu, to Agi byśmy już dzisiaj nie ogladali...
Serce za Radwańską, ale kasa idzie na Tanasugarn...

pozdr.

Do góry
#607246 - 30/06/2006 08:11 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
JiroJiro Offline
1

Meldunek: 21/05/2003
Quote:

Serce za Radwańską, ale kasa idzie na Tanasugarn...

Kursy wg mnie powinny być ustawione odwrotnie. Postąpiłem tak samo jak Fozzie czyli sercem jestm za Agnieszką ale postwiłem skromną sumkę na Tanasugarn. W przypadku każdego wyniku będę zadowolony a kibicował będę Agnieszce .

Do góry
#607247 - 30/06/2006 08:12 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Dlatego ja tego meczu nie gram , daje se looz , ale fajnie że jest transmisja ok 16 na Polsacie znowu , no zobaczymy jak to będzie wyglądać moim zdaniem Aga powinna pójść dalej choć nie lubie zapeszać ,moim zdaniem lepiej że gra z Tanasguarn niż z Asagoe.

Do góry
#607248 - 30/06/2006 08:22 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
A ja myślę,że nasza Agnieszka dzisiaj pokona Tansaguarn.Polka jest w bardzo dobrej formie i potwierdził to mecz z Pironkową.Kurs 1.7 na Agę uważam za warty zagrania!

Do góry
#607249 - 30/06/2006 09:24 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
El_Darro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/06/2003
Coś z większych kursów.

Daniela Hantuchova SVK (15) vs. Katarina Srebotnik SLO (21)
Ja konsekwentnie zagram jeszcze raz przeciwko Hantuchovej. Widziałem również ostatni jej mecz i tak jak sie spodziewałem Daniela przyciśnięta popełniała bardzo dużo niewymuszonych błędów. Kilkakrotnie wykółcała sie punktów u sędziny w przeważającej wiekszości niesłusznie. Popełniła 47 niemumuszonych błędów, jednak jej wczorajsza przeciwniczka Jackson zanotowała tylko 8 wygrywających piłek. Patrząc tylko na wyniki Srebotnik (jeszcze jej nie widziałem na Wim) zdecydowanie lepiej sie prezentuje wygrywała z Molik 6:2 6:1 i ostatnio z Sucha 6:4 6:1.
H2H Berlin May 14 2006 D Hantuchova(8) - K Srebotnik 6-4 0-6 6-1
Typ: 2

Elena Likhovtseva RUS (25) vs. Elena Dementieva RUS (7)
Mecz jutro. Dementieva jak to Dementieva serwis słabuitki jak zawsze. W ostatnim meczu 14 podwójnych błędów co napewno było dużym osiągnięciem. Wczoraj Dementieva odniosła widocznie tylko lekką kontuzje nadgarstka dograła mecz do końca i dość szczęśliwie wygrała z Shaughnessy 5:7 6:3 7:5 pierwsza runda to zwycięstwo Dementievej z Mirza 7:5 7:5. Likhovtseva po wynikach wygląda nieco lepiej, chociaż przeciwniczki nieco niższego poziomu. Wygrana ostatnio z Tian-Tian Sun 6:3 6:3 a wcześniej z Foretz 6:0 6:2.
H2H Roland G. June 5 2005 E Likhovtseva(16) - E Dementieva(4) 7-6(3) 5-7 7-5
Typ: 1

Jeszcze czuje niespodzianke w którymś z tych dzisiejszych spotkań jednak H2H 1:0 na kożyść Vaidisovej oraz Kuznietsovej :
Karolina Sprem vs. Nicole Vaidisova
Svetlana Kuznetsova vs Na Li

ps.Mecz Radwańskiej na korcie nr.13 tam na 100% są transmisje tv.

Do góry
#607250 - 30/06/2006 10:09 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
ferrero18 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/07/2005
Li\Sun-Mattek\Washington 2 2,02
Chinki na trawce sobie nieradzą to nieto samo co ziemia.
Graja slabo i nieradzą sobie ze serwisem a to na tej nawierzchni jest bardzo wazne moze nieaz tak u kobitek ale wazne.Rywalki graja znakomicie pokonaly Black Stubs!! pokonaly Groenfleld Shaugnessy 6-0 6-0(cos tam sie dzialo ale co ) i przegraly dopiero z Kuzą i Momo wiec radzą sobie dobrze jezeli serwis im siadzie powinno byc ok

Hantuchova-Srebotnik 1 1,45
nieprzekonuje mnie wygrana Srebotnik nad Molik bo Australijka w tym sezonie po kontuzji gra naprawde tragicznie daniela robi duzo bledow ale gra rozwaznie i jezeli nieprzyjdzie jej cos glupiego na mysl to powninna gladko wygrac. H2h 4-0 dla Danieli

Do góry
#607251 - 01/07/2006 10:52 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
_episode_ Offline
enthusiast

Meldunek: 07/04/2006
E.Dementieva - E.Likhovtseva

W tym pojedynku zdecydowałem się zagrać na Likhovtsevą z tego względu, że : prezentuje się na Wimbledonie lepiej niż Dementieva, wygrała jak narazie z Foretz i Sun bardzo gładko, natomiast Dementieva bardzo męczyła sie z Mirza i Shaughnessy. Już w meczu z Meghann grałem przeciw rosjance ; zabrakło niewiele
Dziś liczę na zwycięstwo Likhovtsevej a po kursie 2,50 myśle, że warto na nią postawić

Do góry
#607252 - 02/07/2006 15:16 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
sotr* Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2005
To jest to czego szukałem przez cały Wimbledon....mecz na który oddam wszystko co mam...w celu pomnozenia rzecz jasna.
N.Vaidisova vs Na Li
1.35 - 2.60 w sts

Na Li w poprzedniej rundzie pokonała Svete Kuzniecovą i to ona według mnie jest zdecydowana faworytka tego spotkania.

Jka narazie bilans Chinki taki sobie bo 54 mecze wygrane 33 przegrane w tym roku 24 wygrane 14 przegranych.

Szczerze przyznam że o Chince pierwszy raz dowiedziałem sie dośc przypadkowo kiedy to rozbiła mi piękny kupon....rozbijająć Hantuchovą w któryms z turniejów na hardzie.]
jak dla mnie ejst ona nieobliczalna potrafi przegrywac spotkanie 2:5 i wyciagnąć seta na 7:5. 24 letnia zawodniczka jest niezwylke waleczna mimo ze nie ma jakichs imponujacych warunków fizycznych..jak to na chinke przystało ale jej duzym atutem jest dosc skuteczny serwis z prawej reki ..w tym turnieju skutecznośc około 71 %.a procent wygranych piłek to około 75%. ( pierwszy serwiś). przedewszystkim spokój to cecha która chcrakteryzuje ta zawodniczke.... naprawde tak jak zauważyłem dla niej każda piłka jest bardzo ważna i w każdej akcji daje z siebie 100 % nawet w przypadkach kiedy sytyacja na korcie nie skłania do optymizmu.

Jak narzie chinka rozegrała tylko jeden pojedynek 3 - y setowy właśnie z Kuźnia i nie wydaje sie byc zbytnio zmęczona. Jak narazie w turniejach wielkoszlemowych nie zachodziła ona zbyt daleko ale teraz ma okazje to zmienić. (najlepiej chyba rolland garros w 2005 roku 3 runda)

Za to czeszka...no co można powiedzieć o 17 - to latce..napewno niewątpliwy talent, troche chimeryczna io nie potrafi zapanowac nad woimi nerwami...drugi raz gra na kortach wimbledonu.(wczesniej osiagneła 3 runde) tego roczny bilans bardzo imponujacy 21 wygranych i tylko 8 . porażek. U tej zawodniczki tak samo bardzo dobry serwis ale jak juz powiedziałem jak wchodza w gre nerwy to zaczynaja sie pojawiać podwójne błędy serwisowe w znacznych ilościach.
Tak szczerze mówiąc to młoda czeszka na tym turnieju nie miała jeszcze okazji wykazać sie tak naprawde bo grała z zawodnicZkami dosc przeciętnymi w pierwszej rundzie z Klarą Kokalova, później była Bondarenko a na koniec Karolcia Sprem. Na Li tez miała przez pierwze dwie rundy łatwo bo pokonała Razzano i kwalifikantke Meilen Tu.

Nie bede pisał kto jak gra przy satce biega po korcie albo zagrywa skróty bo naprawde nie mam pojęcia...bo żadnego ich spotkania bo nie ogladałem więc po co mam wymyslać...ale biore to na chłopski rozum mam takie wrażenie i nie bede sciemniał że jestem pewb\ny wygranej chinki poprostu jest to mecz na który chce postawic ładna kaske oczywiście na chinke.

Vaidisova - Na Li typ 2 kurs 2.6

Do góry
#607253 - 02/07/2006 17:04 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
Bobik Offline
enthusiast

Meldunek: 04/07/2005
Nie wiem czy ten typ to takie wielkie odkrycie. Vaidisova to bardzo dobra zawodniczka.Na jej korzyść przemawiają statystyki z rozegranych meczy.Np. w meczu z Sprem miała 83pr. 1-go serwisu,70pr.2-go serwisu.popełniła tylko 20 błędów niewymuszonych, w meczu z Bondarenko tylko 10 błędów.Statystyki Na Li przedstawiają się dużo gorzej i dlatego zwycięstwo nad kuznietsovą uważam przyczyniła się słabsza forma zawodniczki rosyjskiej. Poza tym atutem Vaidisovej jest ofensywna gra,często chodzi do siatki, natomiast Chinka trzyma się linii końcowej.Dlatego też przestrzegał bym przed takim hurra optymizmem.

Do góry
#607254 - 04/07/2006 09:30 Re: Wimbledon 26.06 - 09.07
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Widzę,że już nie za bardzo cche się komuś pisać o Wimbledonie ale przyznam szczerze,że wam się nie dziwię bo takich niespodzianek jak u panów to już dawno w wielkoszlemowych turniejach nie widziałem.Pocieszę was u pań jest trochę lepiej chociaż kursy na faworytki w granicach 1.03-1.1 nie są warte grania.Ja na dzisiaj wybrałem 2 mecze,a dokłądniej:
Sharapowa-Dementiewa 1
Sharapowa pomęczyła się trochę w ostatnim spotkaniu z Pennetą,a Dementiewa wręcz rozjehała Perry.Nie przywiązywałebym jednak tak dużej uwagi do ostatnich meczów,bo różnicę klas między Pennetą,a Perry dobrze znamy.Zdecydowaną faworytką tego meczu jest Sharapowa,znając Dementiewą będzie fatalnie serwowała,a to przy tak dobrze returnującej zawodniczce jak Sharapowa bardzo łatwo się zemśći.Dementiewa będzie pod dużą presją bo będzie wiedziała,że jej każdy 2 serwis będzie atakowany,a to będzie powodować jakże u niej częste DOUBLE FOULTY.Przez co będzie tradycyjnie i masowo tracić punkty,a taka zawodniczka jak Sharapowa potrafi to wykorzystać i powinna wygrać ten mecz w 2 setach 6:4 , 6:3

Mauresmo-Myskina 1
To jak ostatnio gra Mauresmo musi być dla wielu zaskoczeniem,zawodniczka,której zawsze słabą stroną była psychika jakby nabrała pewnośći siebie i gra naprawdę bardzo dobrze.Francuzka jest zawodniczką,która ma predyspozycje do gry na trawie,dobry serwis no i bieg do siatki czyli tzw.akcja SERV & VOLLEY.Myskina raczej gra zza lini końcowej,rzadko wybiera się do siatki.Jak wiemy jest to bardzo chimeryczna zawodniczka jak jej idzie potrafi wygrać niemal z każdym ale jak coś nie układa się po jej myśli skłąda broń i nie walczy dalej.Taka z niej nerwuska Wydaje mi się,że Mauresmo jest w na tyle dobrej formie pokazując to w swoich ostatnich meczach wygrywając bardzo łatwo swoje dotychczasowe mecze,oczywiście to samo możemy powiedzieć o Myskinie ale tak naprawdę obie zawodniczki nie napotkały jeszcze na jakąś bardzo dobrą zawodniczkę,no z wyjątkiem ostatnich spotkań odpowiednio z Ivanovic i Jankovic.Myślę,że dzisiaj Franzcuzka powinna to spotkanie wygrać,jeżeli tylko będzie leżał jej serwis to nie ma większej obawy,ale przy braku seriwsu mogą zacząć się problemy.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  rafal08