Widzę,że już nie za bardzo cche się komuś pisać o Wimbledonie ale przyznam szczerze,że wam się nie dziwię bo takich niespodzianek jak u panów to już dawno w wielkoszlemowych turniejach nie widziałem.Pocieszę was u pań jest trochę lepiej chociaż kursy na faworytki w granicach 1.03-1.1 nie są warte grania.Ja na dzisiaj wybrałem 2 mecze,a dokłądniej:
Sharapowa-Dementiewa 1
Sharapowa pomęczyła się trochę w ostatnim spotkaniu z Pennetą,a Dementiewa wręcz rozjehała Perry.Nie przywiązywałebym jednak tak dużej uwagi do ostatnich meczów,bo różnicę klas między Pennetą,a Perry dobrze znamy.Zdecydowaną faworytką tego meczu jest Sharapowa,znając Dementiewą będzie fatalnie serwowała,a to przy tak dobrze returnującej zawodniczce jak Sharapowa bardzo łatwo się zemśći.Dementiewa będzie pod dużą presją bo będzie wiedziała,że jej każdy 2 serwis będzie atakowany,a to będzie powodować jakże u niej częste DOUBLE FOULTY.Przez co będzie tradycyjnie i masowo tracić punkty,a taka zawodniczka jak Sharapowa potrafi to wykorzystać i powinna wygrać ten mecz w 2 setach 6:4 , 6:3
Mauresmo-Myskina 1
To jak ostatnio gra Mauresmo musi być dla wielu zaskoczeniem,zawodniczka,której zawsze słabą stroną była psychika jakby nabrała pewnośći siebie i gra naprawdę bardzo dobrze.Francuzka jest zawodniczką,która ma predyspozycje do gry na trawie,dobry serwis no i bieg do siatki czyli tzw.akcja SERV & VOLLEY.Myskina raczej gra zza lini końcowej,rzadko wybiera się do siatki.Jak wiemy jest to bardzo chimeryczna zawodniczka jak jej idzie potrafi wygrać niemal z każdym ale jak coś nie układa się po jej myśli skłąda broń i nie walczy dalej.Taka z niej nerwuska

Wydaje mi się,że Mauresmo jest w na tyle dobrej formie pokazując to w swoich ostatnich meczach wygrywając bardzo łatwo swoje dotychczasowe mecze,oczywiście to samo możemy powiedzieć o Myskinie ale tak naprawdę obie zawodniczki nie napotkały jeszcze na jakąś bardzo dobrą zawodniczkę,no z wyjątkiem ostatnich spotkań odpowiednio z Ivanovic i Jankovic.Myślę,że dzisiaj Franzcuzka powinna to spotkanie wygrać,jeżeli tylko będzie leżał jej serwis to nie ma większej obawy,ale przy braku seriwsu mogą zacząć się problemy.