Kup nowego, pewnie taniej wyjdzie. 
za 99zl nie kupie kompa nowego , matryce sprawna tak 

życzę powodzenia  .. twoja matryca  to CCFL czyli podswietlana świetlówkami    te matryce nie są już produkowane od   stycznia 2013 lub stycznia 2012 .
Dastanie nówki graniczy z cudem a ceny  ze ho hoho .... sam szukałem  do swojego  samsunga  R522 z 2009roku  15,6"   koszt nowej to min 450-500zl .. używka  min 289zl .
Ty potrzebujesz 17"   jak poszperałem  na szybko w necie  to ceny od 66funtów    lub 89 $ + wysyłka .W polsce znalazłem 2 sklepy które niby mają  te matryce ale na zamówienie więc można sie spodziewać ceny zaporowej .
Fak można kupić zamiennik .. nową matryce LCD + konwerter  z CCFL na LCD ( 90zl -120zl) tylko jest spory minus  nie masz żadnej  gwarancji ze   u ciebie to rozwiązanie zadziała .
Przerabiałem to na 2 laptopach  Dell i  HP .. w aukcjach w których zakupiłem matryce + konwerter oba modele laptopów były jako kompatybilne i  owe rozwiązanie miało działać ...   po montażu okazało się co innego .
Również raził bym kupić nowego lapka  fakt  jest to wydatek ale jak skok tech  technologiczny i  jakościowy względem tego  Fujitsu