#619360 - 16/07/2006 11:51
Propozycje zmian w "US Sports"
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
W tym temacie proszę wpisywać swoje propozycje ,dotyczące funkcjonowania działu.
|
Do góry
|
|
|
|
#619361 - 16/07/2006 15:53
Re: Propozycje zmian w "US Sports"
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Akurat w tym dziale to chyba zmian nie trzeba. Moderatorzy ze swoich obowiązków wywiązują się wzorowo (  ), użytkownicy codziennie, grzecznie zakładają odpowiednie tematy, w których piszą kulturalne posty (  ), więc zmian techniczno-organizacyjnych moim zdaniem nie trzeba. Zresztą żadne zmiany tego typu nie pomogą na to co jest bolączką tego działu.
|
Do góry
|
|
|
|
#619362 - 16/07/2006 16:38
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Mam tylko taką drobną kwestię - dlaczego jest aż tyle przyklejonych tematów, głównie chodzi mi o : - MLB - Ranking 2006 - typy cz.10 - Fantasy Baseball - gramy - Nowy czat mecz.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#619365 - 17/07/2006 17:59
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Jak dla mnie... modow nigdy za wiele.. Ghost, snoopol i lupus do grona moderatorskiego, wielokrotnie juz wykazali checi, wiedze... ciety jezor Ja mniej sie udzielam ale uwierzcie mi ze jestem na forum codziennie Chopy.. do boju
Miło nam powitac w gronie moderatorów "US Sports" Kolegów Ghosta i Snoopola 
Lupus dołączy później ,po ucywilizowaniu QCZ 
Tak wiec moderatorzy w komplecie ,pozostają do przedyskutowania inne kwestie,w tym ta chyba najważniejsza: "Konkursy a kształt tematów dziennych".
Userzy wiedza o co chodzi - prosimy o wyrażenie opinii i propozycji.
|
Do góry
|
|
|
|
#619366 - 18/07/2006 03:05
|
addict
Meldunek: 26/09/2003
|
Dzieki za funkcje moderatora.
Co do zmian to nie wiem czy to bedzie problem czy nie ale moze mozna by w dziale US Sports stworzyc poddzialy, cos w stylu: NBA, NFL, MLB np College Sports. W chwili obecnej nie za bardzo jest to wszystko przejrzyste.
|
Do góry
|
|
|
|
#619367 - 18/07/2006 07:24
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Dzieki za funkcje moderatora.
Co do zmian to nie wiem czy to bedzie problem czy nie ale moze mozna by w dziale US Sports stworzyc poddzialy, cos w stylu: NBA, NFL, MLB np College Sports. W chwili obecnej nie za bardzo jest to wszystko przejrzyste.
Jezeli dobrze rozumiem ,to peroponujesz wprowadzić cos na kształt tego ,co istnieje na "Korcie" (np.ATP i WTA jako poddziały) i "Stadionie Piłkarskim".
Moim zdaniem jest to dobry pomysł.
Czekamy na opinie inych userów.
|
Do góry
|
|
|
|
#619368 - 18/07/2006 15:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2005
|
1. Podział US Sports na działy NBA, MLB, NHL etc. - popieram w 100% 2. mnożenie się moderatorów - NIE uzasadnienie: uważam, ze modów jest wystarczająca ilość. Jeśli natomiast koniecznością jest "zatrudnienie" kolejnych moderatorów to mam pytanie: Jakie są kryteria naboru? Staż? Ilość postów? w ogóle kto mianuje na taką funkcje? jedna osoba na postawie wlasnego widzimisie? To forum jest właśnością Conrad'a, ale my - uzytkownicy - tworzymy tutaj społeczność, i moim zdaniem tego typu wybory powinny mieć wymiar demokratyczny. Więc skoro potrzbni są kolejni moderatorzy to moja propozycja jest taka. Założyć tymczasowy temat, w którym Ci którzy chca objąc tą funcke zgłoszą swoją kandydature. A później dać pozostałym użytkownikom np. tydzień czasu, na oddanie głosu na któregoś z kantydatów. Ten (Ci) z najwyższą ilością zdobytych głosów obejmie/obejmą tą funkcje. I szczerze mówiac to jest jak dla mnie jedyne słuszne rozwiązanie. nie doprowadzajmy chociaz na forum do sytuacji jaką mamy obecnie w naszym kraju, gdzie osobiste sympatie/upodobania/układy jednej osoby będą decydujące dla ogółu. Są osoby które baaaaardzo chętnie bym widział sprawujące funcje moda, ale też są takie które na tym "stanowisku" to dla mnie totalne nieporozumienie. ALe nie będe wnikał w szczegóły  dziękuje - skończyłem 
|
Do góry
|
|
|
|
#619371 - 18/07/2006 18:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2004
|
Quote:
. mnożenie się moderatorów - NIE uzasadnienie: uważam, ze modów jest wystarczająca ilość. Jeśli natomiast koniecznością jest "zatrudnienie" kolejnych moderatorów to mam pytanie: Jakie są kryteria naboru? Staż? Ilość postów? w ogóle kto mianuje na taką funkcje? jedna osoba na postawie wlasnego widzimisie? To forum jest właśnością Conrad'a, ale my - uzytkownicy - tworzymy tutaj społeczność, i moim zdaniem tego typu wybory powinny mieć wymiar demokratyczny. Więc skoro potrzbni są kolejni moderatorzy to moja propozycja jest taka. Założyć tymczasowy temat, w którym Ci którzy chca objąc tą funcke zgłoszą swoją kandydature. A później dać pozostałym użytkownikom np. tydzień czasu, na oddanie głosu na któregoś z kantydatów. Ten (Ci) z najwyższą ilością zdobytych głosów obejmie/obejmą tą funkcje. I szczerze mówiac to jest jak dla mnie jedyne słuszne rozwiązanie.
nie doprowadzajmy chociaz na forum do sytuacji jaką mamy obecnie w naszym kraju, gdzie osobiste sympatie/upodobania/układy jednej osoby będą decydujące dla ogółu.
Są osoby które baaaaardzo chętnie bym widział sprawujące funcje moda, ale też są takie które na tym "stanowisku" to dla mnie totalne nieporozumienie. ALe nie będe wnikał w szczegóły
popieram w 101% 
Wszystko tylko nie załatwianie takich funkcji "na boczku" 
pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#619373 - 18/07/2006 19:38
|
Carpal Tunnel
|
Wcięło mi posta, którego pisałem w sprawie zmian. Więc napiszę tylko, że w większości zgadzam się z lekkim. Podział na poszczególne ligi - byłby ok, ale w praktyce będzie jak z kortem tenisowym, jestem przeciw Zmniejszyc liczbę przyklejonych linków - jestem za Archiwum - jak najbardziej Usunąc ranking - tu już się nie do końca zgodzę. Chociaż zawsze pisałem, że ranking jest powodem dla którego wysychają tematy dzienne, to jednak jest to świetna zabawa i trzyma też takich użytkowników, których wiedza i tak nie pozwala na udzielanie się w temacie. W przypadku MLB sytuacja i tak się poprawiła, coraz więcej osób odróżni Clemensa od Oswalta, ale mimo wszystko sporo ludzi nie ma o tym pojęcia. Co innego w NBA, tu jestem przeciwny rankingowi. Statystyka podawanych przez siebie typów - zawsze to forowałem i praktycznie zawsze stosowałem u siebie. Baaardzo pomocna sprawa dla wszystkich, tylko niestety ludzie wciąż mają opory przed czymś takim. Wprowadzenie takiego wymogu tylko odstraszy użytkowników.
Chciałbym także jeśli to możliwe dopisania NHL do działu. Hokej europejski jest na tyle popularny, że tamten dział nie zniknie, a tu przydałoby się trochę więcej zainteresowania.
Co do załatwiania sobie funkcji, to możecie byc pewni, że ja sobie tego nie załatwiłem "na boczku".
|
Do góry
|
|
|
|
#619376 - 18/07/2006 20:59
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Quote:
W przypadku MLB sytuacja i tak się poprawiła, coraz więcej osób odróżni Clemensa od Oswalta, ale mimo wszystko sporo ludzi nie ma o tym pojęcia. Co innego w NBA, tu jestem przeciwny rankingowi
To akurat trzeba byc zdolnym aby ich nie odroznic  Jestem za edukacja, to naprawde przynosi efekty 
Takze jestem odnosnie odpiecia czesci przyklejonych tematow, ale o tym juz pisalem 
|
Do góry
|
|
|
|
#619377 - 18/07/2006 22:33
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
No widze że są zmiany i dobrze! Moderatorów których wybrał Amkwish całkowicie popieram i mam nadzieje że zmienią ten dział na jeszcze lepszy.  Pozdrawiam i gratuluje objecia funkcji moda 
|
Do góry
|
|
|
|
#619378 - 19/07/2006 05:30
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
No widze że są zmiany i dobrze!
Moderatorów których wybrał Amkwish całkowicie popieram i mam nadzieje że zmienią ten dział na jeszcze lepszy. 
Pozdrawiam i gratuluje objecia funkcji moda
Mickey ,nie "wyboru" 
Ghost został modem na propozycje Guńka ,Snoopol - na moją.
Obie kandydatury zostały zaakceptowane bez zastrzeżeń przez pozostałych moderatorów forum ,a uprawnienia nadal Kolegom ,w zastepstwie Conrada ,Biszop.
Korzystając z okazji ,dwa słowa do tych ,którzy proponuja wybory modów poprzez głosowanie wszystkich userów.
W ten sposób mozna wybierac Miss Publiczności ,zdumiony jestem ,ze nie jest Wam znany tryb wyborów ,najlepiej sprawdzalny w cywilizowanym świecie ,tzn.poprzez osoby wprowadzające.
Przy okazji ,na jakimż to forum userzy wybieraja modów poprzez głosowanie ? Podajcie pare przykładów,mam oczywiscie na mysli poważne fora 
Pisanie ,że Ktos został modem ,bo ,cytuję :"miał układy na boku" ,świadczy tylko o ....poziomie piszącego 
Reasumujac: moderatorzy działu "US Sports" w komplecie ,a komu ten dział jest bliski ,niech teraz skupi sie na dyskusji o treściach merytorycznych.
Zachęcam 
|
Do góry
|
|
|
|
#619379 - 19/07/2006 06:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Ano tak, zawsze na tym forum tak to wygladalo ze nowi moderatorzy byli wprowadzani przez juz moderujacych. Ja lobbowalem mocno za kewinem, ktory swa prace wykonuje znakomicie. Od dawna takze widzialem Ghosta na tym stanowisku Moderatorow nigdy nie bedziemy wybierac demokratycznie bo to bez sensu tak jak pisze Amkwish. Demokratycznie natomiast mozemy porozmawiac czy wolimy poddzialy w US Sports czy tak jak jest. Jak dla mnie moglyby byc poddzialy i w kazdym poddziale podklejone tematy: linki, fantasy, ranking + tematy dzienne, czy zostajemy tak jak jest czyli podklejone tematy te ktore sai tematy dzienne na pierwszej stronie odnosnie wszystkich sportow.. CO do przeniesienia NHL do US Sports, wszystkie sporty amerykanskie w jednym worze uwazam za dobry pomysl, trzebaby to skonsultowac z Lodowiskiem...
|
Do góry
|
|
|
|
#619381 - 19/07/2006 09:20
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
CO do przeniesienia NHL do US Sports, wszystkie sporty amerykanskie w jednym worze uwazam za dobry pomysl, trzebaby to skonsultowac z Lodowiskiem...
Gdy tworzyłem "US Sports" pytałem "Hokeistów" o zdanie. Zdecydowana większość była przeciwna "wyprowadzaniu" NHL z "Lodowiska". Uszanowałem to zdanie i nie nalegałem ,by NHL przeszło do nowego działu.Z perspektywy czasu uważam, że Koledzy z "Lodowiska" mieli rację. Bardziej liczy się tu bowiem specyfika dyscypliny niż umiejscowienie danej ligi.
Także ja jestem za pozostawieniem NHL na "Lodowisku".
|
Do góry
|
|
|
|
#619382 - 19/07/2006 09:22
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Ale przecież ja Amkwish do nikogo nie mam pretensji i chyba żle odebrałes moją wypowiedż! Popieram ludzi, którzy zostali wybrani bo wiem że są w stanie coś zmienić  A Ciebie Amkwish i Guńka popieram za to że daliście szanse innym  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#619383 - 19/07/2006 09:32
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ale przecież ja Amkwish do nikogo nie mam pretensji i chyba żle odebrałes moją wypowiedż!
???
Słowo honoru ,że nie odbierałem Twojego pisania jako pretensji 
Wymieniamy opinie ,wiec swoje zdanie napisałem.
Tylko swoje zdanie ,bowiem w toczącej się dyskusji o kształcie działu ,moderatorzy NIE maja wiekszych praw od zwykłych userów.
O losie konkursów ,kształcie tematów dziennych ,powstaniu poddziałów zdecyduje wiekszość userów.***
***aktywnych w tym dziale
|
Do góry
|
|
|
|
#619385 - 19/07/2006 11:08
|
Carpal Tunnel
|
Nie ma tu miejsca na taki ton i frustracje
Edited by amkwish (19/07/2006 11:17)
|
Do góry
|
|
|
|
#619386 - 19/07/2006 15:36
|
Carpal Tunnel
|
 jaaaaaasne! dlaczego mnie nie dziwi, że post Krzysiekow'a został usunięty??? Nie wiem co napisał, ale pewnie troche prawdy, która jednak niektórych baaaardzo razi  Krytykujemy Leppera, Giertycha, Kaczyńskich... a co tutaj odstawiają moderatorzy? "moderatorzy podejmują decyzje kogo mianować na tą funkcje"  To ja proponuje, ze kiedy skończy się kadencja prezydencka Lecha Kaczyńskiego,to aby on razem z bratem i PIS'em podjeli decyzje, kto zostanie następcą. Oni przecież będą mieli najlepszy pogląd i najwyższą wiedze jak wygląda sytuacja w kraju i na pewno podjeliby jedyną słuszą decyzje! Po kiego grzyba demokratyczne wybory? Moderator powinnien cieszyć sie powszechnym szacunkiem i być w jakimś sensie autorytetem dla "zwykłego użytkownika". jesteście (modowie) już tak omotani władzą (bo ta funcja na forum to nic innego jak właśnie władza), ze nie potraficie już być obiektywni! "Teraz mój kolega zostanie kolejnym modem, i koniec" żeby nie było , ja nie kwestionuje kandydatur tylko sposób w jaki to się odbywa! Gdyby doszło do demokratycznych wyborów (choć jak widać nie ma takiej możliwości  ) to ja przykładowo jak najbardziej bym poparł kondydature Ghost'a na moda! uważam, ze to jest właściwy człowiek na to miejsce. chodzi mi o sposób dokonywania takich wyborów! to jest nieuczciwe! A cały problem polega na tym, ze Wy tego już nie rozumiecie... Macie te swoje MOŻLIWOŚCI, więc korzystacie z nich nie zadając sobie nawet trudu, aby chwile spróbować sie zastanowić, czy postępujecie fair. Pewnie dla Modów to co pisze to jakiś absurd, bo o czym ja mówie, no nie? Jedyna prawda jest taka ,że oni to oni mają władze(czyt.racje) i tego usera, jak mu tam, rockeman?, zaraz można zbanować ,albo usunąc jego post'a i będzie po sprawie. Dlaczego została usnięta wiadomość Krzysiekow'a??? Każdy ma prawo do wyrażania swoich frustracji! Napisał coś co się "nie spodobało" więc zostało usunięte?? ode mnie to tyle. ja juz na pewno nie będę się produkował w dziale US Sports, skoro takie "zasady" mają tu panować. powstaje tu tak zwana "grupa wzajemnej adoracji" więc nie będę przeszkadzał. wszystkiego najlepszego  PS.niewątpie,ze to co napisałem "nie styknie" moderatorom i wiadomość ta zostanie usunięta jako "niewygodna". w takim wypadku będe zmuszony rozsyłać tego posta na priv. Ale ponieważ mam sporo czasu, to nie będzie stanowiło to żadnego problemu. Szczypta prawdy chyba nie doprowadzi do końca Świata 
|
Do góry
|
|
|
|
#619387 - 19/07/2006 15:50
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
:D jaaaaaasne! dlaczego mnie nie dziwi, że post Krzysiekow'a został usunięty??? Nie wiem co napisał, ale pewnie troche prawdy, która jednak niektórych baaaardzo razi 
Usunieta ,ponieważ nie dotyczyła szerszego problemu ,a zawierała jedynie docinki pod moim adresem ,w stylu piaskownicowym ,m.in.cytuje :"czep sie tramwaja". To tyle gwoli wyjaśnienia.
Widze ,ze jesteś kolejnym krzykaczem ,dla którego ważniejsze jest to ,kto i jak został modem ,od tego co i jak ma byc w "US Sports".
|
Do góry
|
|
|
|
#619390 - 19/07/2006 18:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/02/2006
|
Quote:
Pls, nie zrobcie z USports kolejnego "Kortu tenisowego", po zmianach ktore mialy wyjsc na dobre dział praktycznie umarl. Co z tego ze jest porzadek jak praktycznie nikt w tym dziale nie pisze. Mimo porzadku i podzialu na WTA/ATP gorzej sie nawiguje i co najbardziej boli duzo wolniej, no i nadgorliwi moderatorzy ktorzy doprowadzili do sytuacji w ktorym przykladowo jeden dzien wielkoszlemowego turnieju analizowany jest przez 3 lub 4 osoby (5-6 postow).
Witam nie rozumiem dlaczego wprowadzenie podziału w "US SPORTS" na dyscypliny miałoby wpłynąc na coraz mniejszą ilość wpisów i analiz.Jak ludzie udzielali się do tej pory to myślę, że po wprowadzeniu porządku w kategoriach nie zaniechają swioch wpisów. Również uważam, że NHL powinno zostać przeniesione do "US SPORTS" - w końcu po to został utworzony temat dla sportów amerykańskich. Równie dobrze można by przenieść NBA do działu Parkiet koszykarski. W zasadzie gram przedewszystkim MLB i odwiedzając dział traktujący o sportach zza oceanu wolałbym od razu wejść w tematykę związaną z MLB i tam znaleźć ciekawe wiadomości czy pomocne linki. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#619391 - 19/07/2006 18:21
|
Carpal Tunnel
|
Widzisz ,ze jestem kolejnym krzykaczem? na jakiej podstawie tak stwierdzasz. Napisałem jak najbardziej rzeczowego posta, używając przy tym argumentacji. Natomiast kwestia "kto ma być modem" naprawde nie ma wg Ciebie nic wspólnego z wątkiem "co i jak ma być w US Sports"  ...przed chwilą bardzo się rozpisałem ,ale wszystko usunąłem... jednak nie mam ochoty dalej prowadzić tej "rozmowy". Moderator mówi "białe", zwykły user mówi "czarne". Ostateczny wynik polemiki: "białe"  gdyby były wybory na moda, to i tak dla przykładu Ghost by otrzymał tą funkcje! nie będę się wypowiadał za innych ,ale koleś ma na pewno sporą wiedze ,staż , szacunek i sympatie. Uważam, ze tak czy siak ludzie by go wybrali (ja na 100% poparłbym tą kandydature). Jednak takiej decyzji nie powinna podejmowąc jedna osobą, czy nawet grupa "starych" moderatorów. Nalezy się liczyc z opinią "zwykłych userów" ,bo nie zapominajmy, ze to oni tworzą to forum, a nie moderatorzy! na koniec pozostawie tylko takie pytanie/hipoteze. Czy to wyłącznie od "nawigacji" w temacie zalezy ilość chętnie zaglądających tu ludzi? a czytając ten temat dostrzegam właśnie takie rozumowanie. "ranking będzie przyszpilony - to więcej userów tu będzie zaglądało" etc. Jasne, ze organizacyjnie można coś ulepszyć/poprawić. Jednak wg mnie to czy ktoś tu będzie zaglądał/udzielał się zalezy przede wszystkim od atmosfery tu panującej. Ile osób wypowiada się w tematach dziennych (MLB)? prawie nikt... Prezes "od zawsze" prowadzi bilans, Ghost ostatnio też zaczął, rangiz założy temat, lupus zapoda jakies fajne linki, kris napisze : "dziś gram BOS,DET,CWS,METS i NYY", czasem ja sie pomądruje  Ale nie można powiedzieć, ze dział tętni życiem. ostatnio wlaśnie byłem pełen zapału, aby zacząć więcej z siebie dawać i spróbować "ożywić" ten dział. Próbować zachęcić innych kolegów, aby zaczęli bardziej się udzielać, żeby zaczęło coś się tu dziać. Abyśmy stworzyli fajną paczke jak rownież aby nie zabrakło wartości merytorycznych. Jest bardzo wielu typerów którzy mogliby spoooooro wnieść do tematu. z jakiegoś jednak powodu tego nie robią... i to jest sprawa nad którą przede wszystkim trzeba się zastanowić, a nie nad tym "czy RANK NBA" ma być przyszpilony czy nie. Jeśli ktoś będzie odnajdywał przyjemność uczestnicząc w funkcjonowaniu tego tematu, to kwestia "nawigacji" nie będzie decydującą o tym, czy będzei zaglądać do tego działu. I podobnie w "drugą strone". Jeśli US Sports nie będzie miało "klimatu", to nawet przepięknie posegregowane działy nikogo tu nie zwabią. troszke zboczyłem z tematu, ale w sumie cieszę się, ze przedstawiłem swój punkt widzenia w tej kwestii. Moze jestem jakiś dziwny... może jestem poj****... ale ta kwestia wpływu (a raczej jego braku) na nominację moda bardzo mnie ruszyla... nadal uważam i zawsze będe tak uważał, ze powinno dojść do demokratycznych wyborów. I choć niby ten wątek nie ma bezpośredniego związku przykładowo z Baseballe'm, to sprawił, ze zniechęciłem się do udzielania w tym dziale/temacie.
|
Do góry
|
|
|
|
#619392 - 19/07/2006 19:28
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
ostatnio wlaśnie byłem pełen zapału, aby zacząć więcej z siebie dawać i spróbować "ożywić" ten dział. Próbować zachęcić innych kolegów, aby zaczęli bardziej się udzielać, żeby zaczęło coś się tu dziać. Abyśmy stworzyli fajną paczke jak rownież aby nie zabrakło wartości merytorycznych.
No i czemu z tego rezygnujesz? Zainteresowałeś się baseballem, to daj temu wyraz w tematach. Znasz się już na tym, to wciągaj innych. Może jeszcze się uda stworzyc tą fajną paczkę. 
|
Do góry
|
|
|
|
#619393 - 19/07/2006 19:31
|
enthusiast
Meldunek: 20/04/2005
|
Nie uważam, że wybór moda ma aż takie znaczenie. W końcu to funkcja społeczna  i czysto administracyjna. Czy ma znaczenie, kto konkretnie usunie wulgarnego posta ? Jedynym kryterium wyboru powinien byś poziom danej osoby - jako tako znającej j. polski i zasady gier, o których dany dział traktuje. A że wybierają go inni moderatorzy - to tak, jak w starym dobrym angielskim klubie - żeby zostać jego członkiem muszą Cie wprowadzić inni członkowie z odpowiednim stażem.
|
Do góry
|
|
|
|
#619394 - 19/07/2006 19:42
|
antimadrista
|
Quote:
Również uważam, że NHL powinno zostać przeniesione do "US SPORTS" - w końcu po to został utworzony temat dla sportów amerykańskich. Równie dobrze można by przenieść NBA do działu Parkiet koszykarski.
Heh, chcialem dokladnie napisac to samo  Lodowisko nie straciloby wiele(w koncu ligi europejskie chetnie grane tam zostaja) a dzial US Sports napewno zyska  I nikt tu nie bedzie sobie wchodzil w droge 
Mysle, ze warto by bylo rozpoczac dyskusje nad przeniesieniem 
Jesli chodzi o bilanse? Sam nie wiem, ciezko by bylo zmusic nowych, wtopi pare razy, przestraszy sie i przestanie pisac  Mi to osobiscie nie przeszkadza, mam swoje PP, kazdy mnie moze w danej chwili "sprawdzic". Decyzja nalezy do was
|
Do góry
|
|
|
|
#619397 - 19/07/2006 21:34
|
old hand
Meldunek: 31/03/2006
|
Quote:
Nie uważam, że wybór moda ma aż takie znaczenie. W końcu to funkcja społeczna i czysto administracyjna. Czy ma znaczenie, kto konkretnie usunie wulgarnego posta ?
dokladnie. zgadzam sie w zupelnosci. to ze ktos moze kogos zbanowac ma byc oznaka wladzy? bo co to za wladza kiedy taki uzytkownik rejestruje sie ponownie nastepnego dnia. powiem wiecej. byc modem to nie taka prosta sprawa - trzeba bywac regularnie na forum, przegladac tematy, zakladac nowe (jak dziki zwierzak Llama ) dlatego wedlug mojej opinii byc modem jest bardzej klopotliwe niz byc zwyklym user. co do sposobu wybierania modow: a jakie to ma tak naprawde znaczenie czy jest on wprowadzony przez kogos czy wybrany przez tlum? modzi chyba wiedza co robia i nie mianuja byle kogo. zreszta. problem tego forum (podobno takowy jest) jesli juz, zapewne nie lezy po stronie "jakosci i ilosci" moderatorow. problemem test to o czym mowil rockeman ( )
Quote:
Jest bardzo wielu typerów którzy mogliby spoooooro wnieść do tematu. z jakiegoś jednak powodu tego nie robią...
znam ten powod powazni typerzy zazwyczaj nie potrzebuja popularnosci, maja gdzies mozliwosc zablysniecia przed innymi (czasami malolatami) i udowadnianie im ze sa dobrzy w tym co robia. Poza tym, jesli nie przyniesie Ci to konkretnej korzysci to po co tracic czas na innych? Wiekszosc ludzi, choc czasami nie mowi tego wprost, zyje na zasadzie : "moje zycie moj biznes, twoje zycie twoj biznes" - i chyba cos w tym jest. fajna paczke (chodzi mi tu konkretnie o bukmacherke) mozna oczywiscie stworzyc ale raczej nie na forum publiczym. tu mozna co najwyzej posiedziec na QC  Troche to brutalne ale jakze prawdziwe.
I nawet jesli ktos ma na poczatku checi- decyduje sie na zmudny proces udowadniania innym ze jest sie dobrym typerem, to po pewnym czasie zaczyna go to nudzic i daje sobie spokoj (patrz Experto ktory slusznie robi to co robi ).
podsumowanie: dajmy spokoj moderatorom - bo oni i tak nie sa w stanie uleczyc ani tego dzialu ani ogolnie tego forum. szukajcie wartosciowych ludzi ktorzy zgodza sie prowadzic "wolontariat"...
|
Do góry
|
|
|
|
#619398 - 20/07/2006 05:40
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Jeśli już mówimy o NHL, to myślę że warto byłoby się zapytać osób, które się tam udzielają (że wymienię chociażby niveta, Ralpha i lemexa).
Pytałem ,gdy zakładałem dział"US Sports" i byli przeciwni.
Zróbmy może tak - jezeli wiekszość aktywnych userów będzie za przeniesieniem ,wtedy możemy ponownie zwrócic sie z pytaniem do Kolegów z "Lodowiska" .Niech wyrażą swoje zdanie ,a my je uszanujemy.
|
Do góry
|
|
|
|
#619399 - 20/07/2006 07:23
|
Carpal Tunnel
|
Oficjalnie witam w gronie moderatorów działu Kolegów : Ghosta i Snoopola  Mam nadzieje ,że Wasza obecność ,połaczona z posiadaniem uprawnień moderatorskich ,wpłynie bardzo pozytywnie na funkcjonowanie i rozwój działu ,który jest nam tak bardzo bliski  Powodzenia !
|
Do góry
|
|
|
|
#619400 - 20/07/2006 08:19
|
Carpal Tunnel
|
Witamy, witamy. Krzysiekow, rockeman.. narzekac jest bardzo latwo, zrobic cos juz trudniej, niektorzy maja tak ze jak cos robia to lubia zostac docenieni, a funkcja moderatora na pewno jest takim docenieniem. Z drugiej jednak strony znam osoby ktore przestaly moderowac a od tamtej pory udzielaja sie jeszcze mocniej.. ( szacunek T-error) Powiem jednak ze towarzystwa wzajemnej adoracji nie ma, mysle ze wybory sa dobre, a CI co czuja sie niedocenieni.. uwierzcie mi ze ludzie zwracaja na Was uwage czy jestescie zieloni czy czarni.. wiem to, wiec ta funkcja nie daje az takiego splendoru a czasami moze i odwrotnie, jesli ktos chcialby pomodoreowac US Sports to ja z checia oddam mu paleczke Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#619401 - 20/07/2006 15:02
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#619402 - 21/07/2006 13:52
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
I nawet jesli ktos ma na poczatku checi- decyduje sie na zmudny proces udowadniania innym ze jest sie dobrym typerem, to po pewnym czasie zaczyna go to nudzic i daje sobie spokoj (patrz Experto ktory slusznie robi to co robi ).
boring, wery faking boring 
|
Do góry
|
|
|
|
#619403 - 22/09/2006 16:14
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
uwazam ze robienie codziennie tematów z MLB mija sie z celem  (pod koniec sezonu) .. postów jest jak na lekarstwo ... dlatego jestem za tym aby do konca sezonu robic 3-4 dniowe tematy co wy na to ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1737044 - 02/11/2007 22:31
[Re: Skiper]
|
Carpal Tunnel
|
Wprawdzie to nie ja skasowałem ten temat dzienny, ale wydaje mi się, że lepiej zostać przy jednym temacie. Już w zeszłym sezonie bywały dni, w których były 2 posty, albo nawet 1 (z rozpiską gier). Niepotrzebnie więc mnożyły się puste tematy robiąc tak naprawdę bałagan na forum. Podejrzewam, że w tym sezonie będzie nawet gorzej (bo tak się dzieje z pozostałymi dyscyplinami US). Poza tym jeśli wszystko będzie w jednym temacie, to łatwiej przejrzeć dokonania typerów, ich analizy, które czasem zawierają przydatne informacje, nie tylko przecież tyczące się danego meczu, ale np. sposobu gry drużyny, formy w pewnym okresie itp. Jednym słowem łatwiej ogarnąć całą dyskusję. Taka formuła zresztą sprawdza się w temacie NHL.
Ale jeśli będzie sporo postów i większość użytkowników będzie tego chciała, to oczywiście będą tematy dzienne.
|
Do góry
|
|
|
|
#1742010 - 03/11/2007 23:06
[Re: Ghost]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
bałagan to widze różnie rozumiemy bo dla mnie to on jest teraz jak nawet niewiadomo jakie mecze są w który dzień i wszystko się miesza po 2 nie wiem kompletnie dlaczego ma być gorzej w tym roku (pesymista? chyba nie  ), skoro choćby w zeszłym roku było lepiej od tego co było z 2 sezony temu z nhl to bym dyskutował czasem tam zaglądam i temat o tejże lidze to jedna wielka zbieranina analiz i tematów rodem z PP poszczególnych osób dobrych typerów tej dyscypliny poza mną chyba nie ma wielu zwolenników tematów dziennych albo siedza cicho pod miotłą, tylko po prostu nie rozumiem kompletnie czemu bez słowa taka zmiana została podjęta (domyslam sie że inni modowie tego działu to także zwolennicy 'zlania' tematu o nba), a co do jeszcze nhl to uważam że tematy o nba prezentują trochę wyższy poziom oczywiście nie chciałbym wywoływać żadnych niekomu niepotrzebnych sporów
|
Do góry
|
|
|
|
#1743483 - 04/11/2007 01:45
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
jezeli moge sie wtracic... poki co widze, ze w sondzie przewodzi opcja pozostawienia jednego tematu o NBA. Sam tez za takim rozwiazaniem zaglosowalem, ale chcialbym sie odniesc do pewnych slow, ktore napisal Skipper: dla mnie to on jest teraz jak nawet niewiadomo jakie mecze są w który dzień i wszystko się miesza
Mysle, ze rano zawsze ktos - ktokolwiek - by mogl wrzucic w ten ogolny temat, rozpiske gier na nadchodzaca noc. Wtedy problem sie rozwiazuje. Tyle ode mnie, pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#1743545 - 04/11/2007 02:00
[Re: juancarlos]
|
antimadrista
|
Oczywiscie przeciw.
Po cholere, to sie moze pomylic tylko komus, ktos jest tak totalnie lamowaty, ze nie wie co gra. Przeciez kazdy najpierw patrzy jakie dzis spotkania, a potem cos z nich wybiera.
Poza tym ma jeszce date, wystarczy spojzec, ja zawsze patrze na godizny, a przeciez nikt nie bedzie wrzucal spotkanie, ktore sie odbedzie dopiero za 4 dni
|
Do góry
|
|
|
|
#1743917 - 04/11/2007 03:06
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Wszystko sie rozbija o zainteresowanie. Moim zdaniem dobrym pomyslem bylby temat tygodniowy... zakladany przykladowo w poniedzielek rano z rozpiska spotkan na caly tydzien. Mody zminimalizowalyby swoja prace, a i niektorzy userze poznaliby pary.  Wilk syty i owca cała. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1744929 - 04/11/2007 10:15
[Re: Zabielany]
|
Carpal Tunnel
|
Jeden temat jak najbardziej, niestety zainetersowanie najpiekniejszym sportem swiata jakim jest oczywiscie koszykowka  zmalalo wraz z przejeciem prze stacje platna transmisji... Niestety taka prawda i teraz zdecydowanie mniej jest entuzjastwo NBA w naszym kraju Co do argumentow Twoich Skipper to tak jak napisal lupus.. moze i tak jest lepiej.. niech osoba co sie nie zna na NBA nie gra NBA skoro nie wie jakie mecze sa rozgrywane w danym dniu.. to ma byc temat dla osob co sie znaja, albo dla tych co chca poznac.. a poznanie poprzez troche pracy jest najlepsze  Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
|
|