#623320 - 25/07/2006 07:52
Re: Los Angeles, Umag, Kitzbühel 24.07 - 30.07
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/11/2004
|
wedlug mnie obaj slabi,zwlaszcza patrzac na wyniki Niemca w ostatnich turniejach,no bet
|
Do góry
|
|
|
|
#623322 - 25/07/2006 07:54
Re: Los Angeles, Umag, Kitzbühel 24.07 - 30.07 *DELETED*
|
old hand
Meldunek: 10/06/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#623323 - 25/07/2006 08:05
Re: Los Angeles, Umag, Kitzbühel 24.07 - 30.07 *DELETED*
|
newbie
Meldunek: 07/09/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#623324 - 25/07/2006 08:11
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/07/2005
|
Kubot nie wraca na ziemie poznieważ mial teraz 2 mecze z Gruzinami 1.wygrał w 3 setach 2.przegrał z Labadze w 5 setach H2H 1-0 dla naszego Lukaszka  Ale ja jesdnak sie przychyle do Waske ktory po wimbeldonie ograł np.Bjorkmana w Szwecji a w popzednim tygodniu po walce poległ z Zabaletą ktory grał naprawde dobrze w poprezdnim tygodniu
Edited by Goget (25/07/2006 14:42)
|
Do góry
|
|
|
|
#623325 - 25/07/2006 09:48
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Połowe postów już miałem stąd wywalić bo już drugi tydzień robicie sobie z tematu śmietnik albo quasi chat. Jak ktoś ma ochotę się wypowiedzieć to oprócz zacytowania i głupich docinek wypadałoby coś jednak napisać od siebie. Na dzisiaj : G.Garcia-Lopez - J.P.Guzman 1 @1,48 PinnacleGarcia-Lopez bardzo utalentowany i raczej niespełniony w pełni tenisista jak narazie. Potrafi ograć rywala z czołówki i nie dać rady średniakowi. Ostatnio jednak chyba w lepszej dyspozycji bo 2 tygodnie temu wygrał chalengera w Scheveningen. Przed tygodniem w Amerfsort nie dał jednak rady w I rundzie Moyi. Teraz rywala ma jednak łatwiejszego bo Guzman mimo, że przeszedł kwale to zrobił to w kiepskim stylu, w tym roku prawie wyłącznie startował w chalengerach bez większych sukcesów. Jeżeli Garcia-Lopez spręży się i podejdzie zmotywowany do tego pojedynku to powinien wygrać, ze słabszym od siebie Guzmanem. J.M.Del Potro - R.Sluiter 1 @1,578 PinnacleDel Potro to niezwykle utalentowany Argentyńczyk, jeden z najlepszych niepełnoletnich jeszcze zawodników w tourze. W wieku 16 lat wygrywał w zeszłym roku chalengera w Urugwaju. W Europie pokazał próbkę swoich możliwości w ubiegłym tygodniu w Stutgarcie gdzie przeszedł kwale i ograł w turnieju głównym Pavela i Chele. Sluiter nie pokazał się na korcie od miesiąca od turnieju w Holandii na trawie. Na cegle nigdy mu nie szło za specjalnie. Ostatnio nie wiem czy nawet trenował bo odwołał swój występ w Bundeslidze tenisowej z powodu śmierci swojego dziadka. Nie wiem jak ta sytuacja wpłynęła na niego, ale kondycyjnie może mieć problemy po takiej przerwie. Del Potro napewno nie stoi na straconej pozycji i mam nadzieję, że dzisiaj pokona drewnianego Holendra. C.Moya - J.Novak 1 @1,488 PinnacleMoya wybiera sobie turnieje na których gra dobrze i trzeba uważać typując spotrkania z jego udziałem. 2 tygodnie temu w I rundzie w Gstaad w 2 setach ograł go właśnie Novak. Przed tygodniem w Amerfsort 2 spotkania wygrał i odpadł z późniejszym finalistą Massu. Turniej w Umag traktuje chyba jednak w pełni poważnie bo wygrał tutaj w 2002 i 2003 roku, w 2004 był w półfinale a przed rokiem uległ w finale Corii. Novak już podstarzały, późno zaczął ten sezon i na cegle nie jest zawodnikiem, którego ciężko ograć. Jeżeli Moya faktycznie podejdzie serio do tego spotkania to powinien wziąść rewanż za tą porażkę z przed 2 tygodni. A.Waske - L.Kubot 1 @1,49 PinnacleWaske żadna gwiazda, miał sporo szczęścia, że trafił w I rundzie na Polaka. Duże lepsze wyniki Niemiec osiąga w deblu, w singlu zdarza mu się kilka udanych występów, szczególnie gdy gra u siebie albo dla swojego kraju. Przede wszystkim dysponuje dobrym serwisem i grą przy siatce ale czasami potrafi dobrze uderzyć z końcowej linii. Kubot jeszcze w niedzielę w tropikalnych upałach grał w Polsce w Pucharze Davisa z Labadze i uległ po 5 godzinnym spotkaniu w 5 setach. Psychika i masa niewymuszonych błędów to główne grzechy naszego zawodnika. Czasem zdarzy mu się dobry występ w chalengeru ale to raczej na hardzie bo na cegle wyniki ma opłakane. Waske głupi nie jest, złamać go będzie trudno a ciężko mi sobie wyobrazić Kubota z jego psychiką, cieszącego się po ostatniej piłce ze zwycięstwa. N.Mahut - G.Bastl 1 @1,51 PinnacleMahut zanotował spory progres formy w tym roku. Na przełomie lutego i marca wygrał 3 turnieje chalengerowe z rzędu a to rzadko się zdarza. Sezon ceglany raczej przespał ale już na trawie poczynał sobie całkiem nieźle ogrywając Malisse i Stepanka i stawiając dzielny opór Federerowi na Wimbledonie jednego seta przegrywając dopiero po TB. Mecz miałem przyjemność oglądać i Mahut zgrał naprawdę dobre spotkanie.Przed tygodniem w Indianapolis doszedł do ćwierćfinału ogrywając wcześniej Haasa i przegrywając po 2 TB-kach z późniejszym zwycięscą Blakiem. Bastl ma już 31 lat i mizerne wyniki w tym roku. Przed tygodniem w Indianapolis po ograniu kelnera Healeya łatwo ograny został przez Hassa, którego dzień później równie łatwo pokonał Mahut. Francuz wysoki z dobrym serwisem i przeglądem gry powinien sobie poradzić z podstarzałym Szwajcarem.
|
Do góry
|
|
|
|
#623326 - 25/07/2006 15:36
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Dominik Hrbaty (SVK) - Zack Fleishman (USA) Typ: Zack Fleishman (USA) Po pierwsze dlatego że Hrbaty w dramatycznie słabej formie niestety nie wiemy jak jest tego przyczyna.Porażka z Carlsenem tydzien temu 3-6 2-6 może być tego dowodem. Amerykanin jakiś czas temu w Chelu w Tallahassee przegrał co prawda z M.Fishem ale wynik pozwala sądzić że Fleishman na hardzie to grozny przeciwnik.Poza tym ma On na rozkładzie (czyt:wygral ) już kilku wyżej notowanych min.Kim'a Reynoldsa Udomchoka oraz Wanga.Każdy z tych pokonanych ostatnio pokazał się z dobrej strony Kim np pokonał Youznego oraz Melzera.Udomchok walczył jak lew wczoraj z Tursunowem, Wang natomiast wygrał z Davydenko na trawie ! i niedawno z nieco zapomnianym już JoJo ( czyli J.Johanssonem ) a z nimi wszystkimmi wygrał właśnie 26 letni Z.Fleishman który do turnieju głównego dostał się z kwalifikacji co też nie jest bez znaczenia. Atutem Amerykanina może być jego wzrost 187 cm.Ze staystyk wynika że serwis ma na przyzwoitym poziomie ( 51% 1 podania z czego 68% piłek wygranych oraz 50% wygranych z 2 serwisu ) Biorąc pod uwagę formę Dominika oraz kurs jaki wystwiły na niego buki osobiście skłaniam się zagrać Amerykanina.Jeśli ktoś ma okazję zagrać handi na Fleishmana to polecam. GL 
|
Do góry
|
|
|
|
#623328 - 25/07/2006 17:20
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
Bastl, G - Mahut, N 2 1,45 Z reguły nie gram przeciwko qwalifikantom ale tym razem większych dylematów nie mam. W tym sezonie Bastl jeszcze nie pokonał zawodnika znajdującego się na fali wznoszącej do których na pewno ostatnimi tygodniami należy Mahut ( no chyba ze są jacyś zwolennicy głupawych tenisowych progresji, to można jedna taka śmieszną na Bastla rozpocząć  ) ) Na mocny i skuteczny serwis Francuza trzeba posiadać bardzo dobry return, którego Bastl najzwyczajniej nie posiada. Jesli Mahut nie bedzie mial jakiegos fatalnego dnia to jutro czeka na niego solidnie przygotowany do swej ostatniej drogi Agassi (polecam music znajdujaca sie na stronce Andre http://www.agassiopen.com/ - ciezko sie od niej uwolnic  )
|
Do góry
|
|
|
|
#623329 - 25/07/2006 17:42
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Al_Capone Może i Zack tego nie wygra ale ryzykowac gre na Hrbatego po kursie gdzie p*k< 1  to nie dla mnie. Mimo wszystko ja pójdę za słowem pewnego pana z Kabaretu " jest ryzyko jest przyjemność" i zagram Fleishmana. Co jeszcze zagram ? To...  Vincent Spadea (USA) - Sam Querrey (USA) Typ: Sam Querrey (USA) Młody Amerykanin ma czym straszyć a mianowicie wzrost oraz potężny serwis.W swojej krótkiej karierze zdążył zaserwować już 111 asów !!! O jego sile serwisu mógł się przekonać J.Blake który przegrał z Querreyem seta 6-1.Jaką bronią jest serwis na "hardzie" mówić nie trzeba.Być może że to wystarczy na "dziadka" Spadea'e Vince ostatnio głównie zawodzi - odpada szybko z turniejów jak np ostatnio w pierwszych rundach na kortach Wimledonu czy w amerykańskim Newport czy jak w poprzednim tygodniu z Gonzem w drugiej rundzie turnieju w Indianapolis. Nawet jeśli młodzian nie złamie wcześniej Vince'a i dojdzie do Tb to z tym serwisem może pokusić się o zwycięstwo Tylko nie mów Capone że jego też widziałeś bo... 
|
Do góry
|
|
|
|
#623336 - 26/07/2006 09:00
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/11/2004
|
Na dzis trio Calleri+Verdasco+Seppi.Pierwszych dwoch nie trzeba przedstawiac.Verdasco z Waske powinien w dwoch setach uporac sie,warte nawet z handi gemowym.Waske ledwo z naszym cieniasem wygral w tibreku.Seppi mimo nie najlepszego roku,daje rade ze slabymi zawodnikami,ulega czolowce.Massa gra tragicznie ,wygral zaledwie kilka spotkan z zawodnikami na poziomie chlengerow.Wczorajsza mordownia z Eschauerem powinna sie juz zakonczyc porazka.To trio-ako 1.98 w unibecie.Bardzo dobry typ powyzej przeciwko Berlocqowi,calkowicie popieram.Przeciw Hornie nie gralbym,wprawdzie ostatnio kreczowal,ale to zawsze grozny zawodnik
|
Do góry
|
|
|
|
#623338 - 26/07/2006 10:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/05/2006
|
horna-vemic gralbym horne ale niedawne skreczowanie z monaco powsrzymuje mnie troszke czy ktos cos wie na temat tej dolegliwosci luisa
verdasco-waske jak wczoraj waske sie meczyl z kubotem o dzis nie widze innego rozwiazania jak triumf verdasco
calleri-etzinger calleri z dnia na dzien gra coraz lepeij i nie powinien miec problemow z wygranie tego pojedynku
moya-greul hiszpana gra caly zcas na dobrym poziomie a greul nic specjalnego nie pokazuje i adzszedl jego koniec w tym turnieju
zasanawiam sie nad zagraniem na hernycha z portasem kurs zachecajacy 1.67
|
Do góry
|
|
|
|
|
|