#6245096 - 08/06/2014 11:18
Re: QC Tenis - 5-8.06
[Re: Warren]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6245099 - 08/06/2014 11:44
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6245117 - 08/06/2014 12:42
[Re: wafe(L)nica]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Lyon ładne miasto ale nie zwiedzałem tak dogłębnie jeszcze.
We Francji da się żyć na poziomie, ale drogie państwo.
Uczę się podstawowych zwrotów, tak to angielsku się komunikuje. tanie wino tam masz, bo miejscowe wiec nie narzekasz
|
Do góry
|
|
|
|
#6245118 - 08/06/2014 12:43
[Re: Fresh'n'Funky]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/04/2012
|
 Ładne miasto ? Można pożyć ? Francuski umiesz czy po angielsku ? We Francji po angielsku? Z konia spadles? To dlaczego ? Myślisz , że Francuzi nie posługują się angielskim ? U nich od wielu , wielu lat każdy praktycznie francuz potrafi po angielsku gadać. To nie Polska , że języka angielskiego na dobrą sprawę uczy się dopiero od kilku lat i jeszcze do tego takiej swołoczy jak Jaruzelski pogrzeby się wyprawia. Gdyby nie taka swołocz , to Polska szybciej byłaby wśród cywilizowanych narodów , bo na dobrą sprawę mogliśmy 10 lat wcześniej uzyskać wolność a mianowicie od rządów Andropowa , który był dość liberalny w tych sprawach i skłonny aby blok socjalistycznych republik spuścić z łańcuchów.
|
Do góry
|
|
|
|
#6245120 - 08/06/2014 12:48
[Re: Tomeeekkk]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
 Ładne miasto ? Można pożyć ? Francuski umiesz czy po angielsku ? We Francji po angielsku? Z konia spadles? To dlaczego ? Myślisz , że Francuzi nie posługują się angielskim ? U nich od wielu , wielu lat każdy praktycznie francuz potrafi po angielsku gadać. To nie Polska , że języka angielskiego na dobrą sprawę uczy się dopiero od kilku lat i jeszcze do tego takiej swołoczy jak Jaruzelski pogrzeby się wyprawia. Gdyby nie taka swołocz , to Polska szybciej byłaby wśród cywilizowanych narodów , bo na dobrą sprawę mogliśmy 10 lat wcześniej uzyskać wolność a mianowicie od rządów Andropowa , który był dość liberalny w tych sprawach i skłonny aby blok socjalistycznych republik spuścić z łańcuchów. mówisz z autopsji czy tylko myślisz ? to, że się posługują nie znaczy, że akurat z Tobą będą gadać po angielsku to takie szuje, gdzie 9/10 udaje, że nie wie o co Ci kaman in inglish 
|
Do góry
|
|
|
|
#6245121 - 08/06/2014 12:50
|
wredota
Meldunek: 09/04/2004
|
 Ładne miasto ? Można pożyć ? Francuski umiesz czy po angielsku ? We Francji po angielsku? Z konia spadles? To dlaczego ? Myślisz , że Francuzi nie posługują się angielskim ? U nich od wielu , wielu lat każdy praktycznie francuz potrafi po angielsku gadać. To nie Polska , że języka angielskiego na dobrą sprawę uczy się dopiero od kilku lat i jeszcze do tego takiej swołoczy jak Jaruzelski pogrzeby się wyprawia. Gdyby nie taka swołocz , to Polska szybciej byłaby wśród cywilizowanych narodów , bo na dobrą sprawę mogliśmy 10 lat wcześniej uzyskać wolność a mianowicie od rządów Andropowa , który był dość liberalny w tych sprawach i skłonny aby blok socjalistycznych republik spuścić z łańcuchów. byles kiedys we francji? polecam sie wybrac bo to co piszesz nie ma pokrycia w rzeczywistosci znalezc francuza z ktorym mozesz plynnie pogadac po angielsku to niezly wyczyn 
|
Do góry
|
|
|
|
#6245122 - 08/06/2014 12:50
[Re: Warren]
|
Pooh-Bah
|
Francuzi ładnie mówiąc nie przepadają za Angolami To zrozumiałe. Tak jak Niemcy. W Niemczech , mało który Niemiec , odpowie Ci po angielsku , jak się zwrócisz o pomoc w tym języku. Tyle , że nie dlatego , bo nie potrafi posługiwać się tym językiem , ale po prostu nie chce...
|
Do góry
|
|
|
|
#6245127 - 08/06/2014 12:55
|
PLAYOFF WINNER
Meldunek: 01/09/2004
|
 Ładne miasto ? Można pożyć ? Francuski umiesz czy po angielsku ? We Francji po angielsku? Z konia spadles? To dlaczego ? Myślisz , że Francuzi nie posługują się angielskim ? U nich od wielu , wielu lat każdy praktycznie francuz potrafi po angielsku gadać. To nie Polska , że języka angielskiego na dobrą sprawę uczy się dopiero od kilku lat i jeszcze do tego takiej swołoczy jak Jaruzelski pogrzeby się wyprawia. Gdyby nie taka swołocz , to Polska szybciej byłaby wśród cywilizowanych narodów , bo na dobrą sprawę mogliśmy 10 lat wcześniej uzyskać wolność a mianowicie od rządów Andropowa , który był dość liberalny w tych sprawach i skłonny aby blok socjalistycznych republik spuścić z łańcuchów. To jedz do Hiszpanii i tam sie dogadaj po angielsku. POWODZENIA ZYCZE.
|
Do góry
|
|
|
|
#6245128 - 08/06/2014 12:57
[Re: bukma]
|
Pooh-Bah
|
 Ładne miasto ? Można pożyć ? Francuski umiesz czy po angielsku ? We Francji po angielsku? Z konia spadles? To dlaczego ? Myślisz , że Francuzi nie posługują się angielskim ? U nich od wielu , wielu lat każdy praktycznie francuz potrafi po angielsku gadać. To nie Polska , że języka angielskiego na dobrą sprawę uczy się dopiero od kilku lat i jeszcze do tego takiej swołoczy jak Jaruzelski pogrzeby się wyprawia. Gdyby nie taka swołocz , to Polska szybciej byłaby wśród cywilizowanych narodów , bo na dobrą sprawę mogliśmy 10 lat wcześniej uzyskać wolność a mianowicie od rządów Andropowa , który był dość liberalny w tych sprawach i skłonny aby blok socjalistycznych republik spuścić z łańcuchów. byles kiedys we francji? polecam sie wybrac bo to co piszesz nie ma pokrycia w rzeczywistosci znalezc francuza z ktorym mozesz plynnie pogadac po angielsku to niezly wyczyn Odpowiedź masz zawartą w poście powyżej. Dla wiadomości moja ciotka mieszka we Francji dość spory czas w Limoges. Większość posługuje się tym językiem płynnie. Nie mówią na co dzień po angielsku do obcokrajców , bo nie chcą ... To nie jest Polska , że podejdzie anglik i jeśli Polak mówi po angielsku to mu odpowie. Tam są inne zwyczaje. Tak samo wejdź do kilku maków w Niemczech i zagadaj po angielsku. Mało który młody Niemiec lub Niemka , odpowie CI ale nie dlatego , że nie zna angielskiego , po prostu tak mają ...
|
Do góry
|
|
|
|
#6245136 - 08/06/2014 13:06
|
wredota
Meldunek: 09/04/2004
|
Odpowiedź masz zawartą w poście powyżej. Dla wiadomości moja ciotka mieszka we Francji dość spory czas w Limoges. Większość posługuje się tym językiem płynnie. Nie mówią na co dzień po angielsku do obcokrajców , bo nie chcą ... To nie jest Polska , że podejdzie anglik i jeśli Polak mówi po angielsku to mu odpowie. Tam są inne zwyczaje. Tak samo wejdź do kilku maków w Niemczech i zagadaj po angielsku. Mało który młody Niemiec lub Niemka , odpowie CI ale nie dlatego , że nie zna angielskiego , po prostu tak mają ...
Wybacz ale twoje argumenty do mnie nie przemawiaja. Jestem we francji dosc regularnie (w roznych jej zakatkach) i duzo czesciej spotykam ludzi ktorzy chca ze mna rozmawiac po hiszpansku niz po angielsku. Nie wietrze u nich podstepu w stylu "ha nie bede rozmawial z nim po angielsku chociaz swietnie znam ten jezyk - taka ze mnie francuska menda". Ogolnie mam o francuzach bardzo dobre zdanie bo zdarzaly mi sie problematyczne sytuacje i to w jaki sposob ci ludzie mi pomagali bylo dla mnie az nie do pojecia. Kiedy jeszcze w toku rozmowy dowiedzieli sie ze jestem polakiem to juz w ogole byli swietni. Jestem przekonany ze w polsce byloby duzo gorzej z uzyskanie pomocy od ludzi ktorych totalnie nie znasz.
|
Do góry
|
|
|
|
#6245137 - 08/06/2014 13:12
[Re: iti]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2010
|
 Ładne miasto ? Można pożyć ? Francuski umiesz czy po angielsku ? We Francji po angielsku? Z konia spadles? To dlaczego ? Myślisz , że Francuzi nie posługują się angielskim ? U nich od wielu , wielu lat każdy praktycznie francuz potrafi po angielsku gadać. To nie Polska , że języka angielskiego na dobrą sprawę uczy się dopiero od kilku lat i jeszcze do tego takiej swołoczy jak Jaruzelski pogrzeby się wyprawia. Gdyby nie taka swołocz , to Polska szybciej byłaby wśród cywilizowanych narodów , bo na dobrą sprawę mogliśmy 10 lat wcześniej uzyskać wolność a mianowicie od rządów Andropowa , który był dość liberalny w tych sprawach i skłonny aby blok socjalistycznych republik spuścić z łańcuchów. To jedz do Hiszpanii i tam sie dogadaj po angielsku. POWODZENIA ZYCZE. Święte słowa, kumpel rozciął okrutnie rękę to gdyby nie inny znajomy który tam mieszka u gada po Hiszpańsu/Katalońsku to w szpitalu byłby amen
|
Do góry
|
|
|
|
|
|