Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#637848 - 18/08/2006 13:03 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
jinx Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Quote:

Quote:

Quote:

Everton Liverpool
VS
Watford FC
Typ: 1

Bilans ogólny spotkań między tymi drużynami: 11-1-2

A na boisku Evertonu 7-0-0 (licząc tylko mecze ligowe)!!!

No niestety nowego bilans nie znalazłem, ale mam ostatnie dwa wyniki bezpośrednich konfrontacji:
18 Grudnia 1999 roku Watford-Everton (1:3)
01 Kwietnia 2000 roku Everton-Watford (4:2)
Jak widzimy w każdej konfrontacji lepsze był Everton nie inaczej powinno być w Sobote. Przepraszam za błąd, ale tyle pisałem dzisiaj, że taki błąd mógł się przydarzyć.

Pozdrawiam

Nie uznałem tego za błąd, nie mam zamiaru nikogo tutaj prostować, chciałem tylko unaocznić, że ten przeciwnik drużynie Evertonu "leży".

Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#637849 - 18/08/2006 18:53 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Sheffield - Liverpool

The Reds inaugurują sezon 2006/2007 meczem wyjazdowym z beniaminkiem. Jak wiadomo drużynie z Ainfield po prostu nie leżą tacy przeciwnicy prezentujący typowy twardy angielski futbol. Dzisiejsi goście lepiej spisują się gdy grają z zespołem grającym bardziej po "europejsku",

W zespole gospodarzy po awansie do Premiership nie poczyniono jakiś spektakularnych wzmocnień. Kadre mają wyrównaną ale nie jest ona zdolna wywalczyć w tym sezonie nic więcej poza utrzymaniem sie o co nie będzie łatwo. W dzisiejszym meczu nie zagra Claude Davis (rekordowy transfer przed sezonem, sprowadzony za trzy miliony funtów) który walczy z kontuzją kolana(prawdopodobnie nie zagra przez 6 tygodni). Jego miejsce na środku obrony zajmie najprawdopodobniej Leigh Bromby ,który pare środkowych obrońców stworzy razem z Chrisem Morganem. Ponadto inauguracje Premiership w zespole gospodarzy opuści Steve Kabba który w okresie przygotowawczym doznał uszkodzenia ścięgna udowego. Niepewny jest występ Dannego Webbera, jednak lekarze zrobią pewnie wszystko by wychowanek Man Utd zagrał przeciwko Liverpoolowi. Za to na debiut w United gotowi są pozyskani latem David Sommeil,Mikaele Leigertwood i Rob Hulse.
Neil Warnock (manager gospodarzy)
"Cieszę się, że mam tak wielu piłkarzy do dyspozycji. Będziemy krytykowani, gdy przytrafi się słabszy okres, ale ubiegłego roku także spisywano nas na straty. Lubimy zaskakiwać, gdy ludzie myślą, że czegoś nie możemy."

W Liverpoolu być może zagra już Dirk Kuyt. Jednak jeśli nawet Kuyt bedzie w protokole na sobotni mecz to i tak pewnie usiądzie na ławce. Atak zaś powinni stworzyć świetnie spisujący się ostatnio Peter Crouch wraz z Creigiem Bellamym (właśnie po akcji tej dwójki padł zwycięski gol dla Liverpoolu w meczu z Chelsea tydzień temu). Środek pola zostanie zajęty przez Gerrarda i Xabiego Alonso którzy mecz z Chelsea zaczęli z ławki. W działaniach ofensywnych nie zobaczymy Harrego Kewella który leczy nadal kontuzje po Mistrzostwach Świata jednak jest to znikome osłabienie siły ataku The Reds. Większym problemem może byc brak (ewentualny brak) Samiego Hyppi, który po meczu w reprezentacji wrócił z kontuzją. Ponadto odkąd Benited prowadzi The Reds nie wygrali oni w pierwszej kolejce Premiership(1-1 z Tottenhamem dwa lata temu i 0-0 z Boro rok wstecz)
Rafael Benitez
"Teraz ważną rzeczą jest to, abyśmy byli spokojni. Wiemy, że wiele osób mówi o nas jako o zespole, który może wygrać ligę, jednak w tej sytuacji musimy po prostu stawać się lepszymi i myśleć o przyszłości. Naszym najbliższym celem jest zwycięstwo w spotkaniu z Sheffield i teraz nie myślimy o niczym innym.&#8221;

Podsumowując Liverpool jest faworytem ale nie zdecydowanym i może tutaj mieć problemy. Napewno obie ekipy będą mocno zdeterminowane by dobrze zacząć sezon. Gospodarze wracają do Premiership a Liverpool stracił rok temu wicemistrzostwo przez jeden punkt, więc o ich motywacje powinniśmy byc spokojni.

Liverpool win 7/10
Under 2.5 5/10
Half Time x 5/10

Arsenal - Aston Villa

Mecz debiutów. Tak krótko można określić to spotkanie. Arsenal gra pierwszy mecz w Premiership na nowym stadionie zaś w Aston Villi w roli managera pierwszy mecz zaliczy Martin O'Neill. Który debiut będzie bardziej udany? Odpowiedź jest dość prosta. Przynajmniej tak się wydaje.

Ekipa Arsenalu przed sezonem nie wzmocniła się zbyt dobrze. Transfer Tomasa Rosickiego to w zasadzie jedyny tego typu akcent w londyńskiej ekipie. Za to jeśli chodzi o osłabienia to koniec kariery Dennisa Berkampa, transfer do Portsmouth Sola Campbela (może i stary ale w finale CL bramke strzelił) czy odejście Roberta Piresa a także wciąż niepewna przyszłość Ashleya Cola i Jose Antonio Reyesa powodują duży ból głowy Wengera, który także pewnego czasu był łączony z Realem Madryt. Pocieszające dla fanów Arsenalu może być to że 3/4 drużyny tzn. Henry postanowił zostać w klubie. Wracając do spotkania z the Villas na pewno(o ile w sporcie jest takie słowo) nie zagrają Abou Diaby, Geal Clichy, Philippe Senderos, Freddie Ljungberg oraz Lauren.

Ekipa z Villa Park nie bedzie łatwym przeciwnikiem dla The Gunners. Motywacja gości sięgnie zenitu przez osobe Martina O,Neilla. Jednak samą motywacją meczu się nie wygra. Aston Villa zagra bez Wilfreda Boumy oraz Garego Cahilla, czyli dwóch ważnych postaci. Nie zagrają Baros i Berger a Martin Laursen leczył ostatnio dośc długo kontuzje i jego występ to także znak zapytania, bo sam nie wiem czy już jest sprawny.

Wniosek z tego taki że obie ekipy poważnie osłabione. Większe osłabienia jednak w szeregach The Villas, bo o ile w Arsenalu jest sporo dobrych dublerów, to już w zespole O'Neila ciężko takich znaleźć.

Arsenal win 9/10 (jednak kurs malutki)
Aston Villa +1.5 5/10
Over 2.5 7/10

Portsmouth - Blackburn

Ostatni sezon jakże różny dla obu ekip. Portsmouth ledwo utrzymane a Blackburn 6 w tabeli. Ten sezon już wcale nie musi pokazać aż takiej różnicy. Balckburn nie przegrało z Portsmouth od 1990 roku. Czy to się zmieni?

W zespole Rovers wielkich zmian w porównaniu z poprzednim sezonem nie poczyniono. Odszedł Bellamy (Liverpool), jednak przybyli Jeffers (Charlton), McCarthy (Porto), Roberts (Wigan). Goście w tym meczu zagrają bez Bretta Emertona, Ryana Nelsena, Tugaya (trzy mecze kary). Niepewny jest występ Stevena Reida. Osłabienia jak widać dość poważne jednak raczej nie na tyle by Blackburn przegrało łatwo to spotkanie. Poza osłabieniami na plus należy zaliczyc powrót po kontuzjach Andyego Todda i Zuraba Khizanishviliego

Władze Portsmouth przeznaczyły na wzmocnienia sporo gotówki i przybycie takich graczy jak Campbell, James, Johnson czy Kanu wzmocnieniami są jednak nie aż takimi by nagle walczyć o wysokie lokaty. Być może dołączy do Portsmouth jeszcze kilku zawodników jak np. Muntari czy Fernandes. Oczekiwania w tym zespole są napewno spore ale składu by te oczekiwania spełnić jeszcze nie ma. Czy będzie? Zobaczymy. Mają jeszcze kilka dni by sprowadzic kogoś wartościowego.

Oba zespoły nie bedą chciały przegrać tego meczu i widze tutaj dość prawdopodobny remis.

Draw 7/10

Everton - Watford

Powracający do Premiership Watford swój pierwszy mecz rozegra na Goddison Park z Evertonem, z którym przegrał ostatnie siedem spotkań. Ten mecz to pojedynek dwóch bramkarzy Man Utd, a więc Howarda którego kariera na Old Trafford dobiegła już końca a także Fostera, który w przyszłości udowodni Kuszczakowi że na gre w pierwszej jedenastce MU sobie troszke poczeka.

David Moyes w letnim oknie trabsferowym wydał 14 milionów funtów sprowadzając takich piłkarzy jak Andy Johnosn, Joleon Lescott czy Tim Howard (wyporzyczenie z opcją transferu definitywnego). W sobotnim spotkaniu w barwach Evertonu nie zobaczymy Tonnego Hibberta, Nuno Valente, Davida Weira i Andy Van Der Mayde (choć ten ostatni może nagle ozdrowieć).

Zespół gości wystąpi w tym meczu bez środkowego obrońcy DeMerita i nowo pozyskanego Clarka Carlisle. Zagrać mogą inne nowe nabytki Chris Powell, Damien Francis, Dan Shittu, Tomas Parskin.

Gospodarze są zdecydowanymi faworytami tego meczu ale to pierwsza kolejka i wszystkie średnie bądź słabe zespoły chcą przedewszystkim nie przegrać. I Dlatego widze tu skromne 1-0 a everton w poprzednim sezonie zaliczył sporo takich wyników u siebie.

Everton win 7/10
Under 2.5 8/10

Bolton - Tottenham

Cztery ostatnie mecze tych druzyn na Reebok Stadium kończyły się zwycięstwami ekipi gospodarzy. W trakcie tych czterech meczy Spurs strzelili tylko jednego gola.

Jednak o piąte zwycięstwo bedzie niesłychanie ciężko. Gospodarze w lecie stracili takich piłkarzy jak Fadiga (MC), Hammann (MC), Jadi (Birmingham), Nakata (koniec kariery), N,Gotty (Birmingham), Okocha (gdzieś w Katarze liczy petrodolary). W zamian za tych zawodników przybyli Meite z Marsylli, Fortune z MU oraz Tal z Maccabi Haifa i nowy napastnik który jednak nie zagra przeciwko Spurs Kevin Davies. Od kilku sezonów Bolton sprowadza do swojego zespołu piłkarzy znanych ale już troszke za bardzo ogranych (jak niegdyś Djorkaeff) i ta polityka się nawet sprawdzała bo ostatnie sezony to miejsca w czołowej ósemce. Ten sezon może byc jednak nieco gorszy. Oprócz wspomnianego Daviesa w Sobote nie zobaczymy prawdopodobnie Ricardo Gardnera, Abdoulaye Faye (spore osłabienie), Joya O'Briena oraz Henrika Pedersena.

Martin Jol stracił wkońcu Carricka jednak jest przeciez Zakora więc jakos tą strate przeboleje. Ostatni sezon jeśli nie licząc końcówki był dla Spurs bardzo dobry i taki tez powinien być nadchodzący. W spotkaniu z Boltonem nie zagrają kapitan Ledley King i fiński pomocnik Teemu Tainio. Tottenham opuścili w trakcie lata tacy piłkarze jak Mido, Kelly, Reid oraz wspomniany Carrick. Jednak ci którzy trafili do Tottenhamu są według mnie lepsi od tych którzy klub opuścili. Berbatow, Zakora i Ziegler to duże wzmocnienia.

Tottenham posiada jednak bardzo mocny zespół i powinien w sobote zakończyć fatalną passe z Boltonem na wyjazdach.

Tottenham win or draw 8/10
Draw 5/10

Newcastle - Wigan

Newcastle poprzedni sezon miało fatalny, Wigan zaś pokazał się z bardzo dobrej strony. Jadnak często bywa tak że ubiegłoroczny beniaminek który miał dobry sezon w nastepnym nie pokazuje nic wielkiego. Jednak ta teoria nie powinna dotyczyć Wigan.

Newcastle ma jedną dośc istotną przewage nad Wigan a mianowicie to, że mają juz za sobą wystepy w Pucharze Intertoto i UEFA, a więc zagrali już kilka ważnych meczów. Bardzo ważnymi zawodnikami w tym sezonie, w barwach Newcastle będa zapewne Shey Given i Damien Duff. Dwaj Irlandczycy nie zagrali w spotkaniu przeciwko Holandii ale już w meczu ligowym powinni się pokazać. Ponadto po kontuzji wraca Stephane Carr ważne ogniwo defensywy srok. Nie zagraja za to ciągle kontuzjowani Owen i Dyer a to poważne osłabienia.

Wigan dokonało kilka dobrych transferów tego lata Chris Kirkland pewnie znalazł wkońcu klub gdzie będzie regularnie grać. Pozatym przybyli także Fitz Hall, Emille Heskey, Danny Landzaat. Przeciwko srokom nie zagra Louis antoni Valencia, który czeka na pozwolenie na prace.

Newcastle faworytem ale bardzo wątpie w jakieś wyskoie zwycięstwo gospodarzy. Jak dla mnie ten mecz jest nie do grania.

Newcastle win 3/10
Over 2.5 4/10

WHU - Charlton

W tym sezonie bedzie ich trzydzieści, to jest pierwsze. Mowa oczywiście o derbach Londynu, a jak mecz derbowy to wszystko jest możliwe.

Nowym bosem Charltonu został niedawno Iain Dowie, który zastąpił na tym stanowisku Alana Curbishleyego. Szykuje się więc nowa era w drużynie dzisiejszych gości. Taką nową ere trzebaby dobrze zacząć, szczegółnie że rywal dosyć osłabiony. W Charltonie nie wiadomo czy zagra Darren Bent który doznał kontuzji w meczu z Grecją, jednak jest Hasselbaink z którym Bent w tym sezonie bedzie tworzył myśle dość bramkostrzelny atak. Napewno nie zagrają Cory Gibbs, Jerome Thomas oraz Christian Bolanos (nowy nabytek nie dostał jeszcze pozwolenia na prace).

Ekipa West Hamu osłabiona brakiem kilku ważnych zawodników. Matthew Etherington, Jonathan Spector, nowo pozyskany po stracie Jamesa bramkarz Green z Norwich, George McCarthney oraz przedewszystkim Dean Ashton, najlepszy napastnik gospodarzy, nie zagrają w tym meczu.

Dużo większe osłabienia WHU ale to derby a te rządzą się swoimi prawami.

Charlton win or draw 7/10
Charlton win 3/10

Reading - Middlesbrough

Gospodarze to tegoroczny beniaminek który wydaje się być wyjątkowo mocny. Pierwszym rywalem będzie zespół Middlesbrough w którym Gareth Soutgahte dostał dość niespodziewaną szanse prowadzenia pierwszej drużyny. I pomysleć, że ja się dziwiłem jak Michał Probierz obejmował Widzew.

Zespół gości nie przystąpi do tego meczu w pełnym składzie. Brak Lee Cattermola, Ugo Ehiogu, Raya Parloura i Gaizki Mendietty. Zespół Boro nie poczynił jakiś wielkich transferów bo Julio Arca jest dobry ale raczej w CM-ie a Sylvian Distin to przecietny grajek. Z Middles odeszli za to Southgate choć może jeszcze wszystkich zaskoczy i zagra, Hasselbaink wybrał Charlton, Queudrue zakotwiczył w Fulham a Colin Cooper zakończył kariere. Boro raczej w tym sezonie nie spadnie ale zamiast w walke o puchar UEFA włączą się pewnie w walke o pozostanie w Premiership.

Gospodarze w poprzednim sezonie zdobyli aż 106 punktów w The Championships. W Premiership tego sukcesu napewno nie powtórzą ale wszyscy bedą pewnie zadowoleni jak uda się zdobyć chociaż połowe z tego. Nowe nabytki Reading to tylko Seol Ki-Hyeon z Wolves oraz Sam Sodje z Brentfordu. Zespół gospodarzy jest jednak budowany systematycznie a młodzi piłkarze Reading powinni się dobrze pokazać także w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii.

Na Madejski Stadium nie lada wydarzenie, tylko zwycięstwa gospodarzy brakuje by święto skończyło się happy endem.

Reading win 8/10
Reading win or draw 9/10

No to troszke się rozpisałem ale to mój setny post na forum więc trzeba to jakoś uczcić.

Do góry
#637850 - 18/08/2006 21:47 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
nOcnY Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2004
ja jednak zagram X w meczu otwarcia ligi... moim zdaniem liverpool moze przyjechac zbyt pewny po wygraniu meczu z chelsea, a sheffield nie bedzie chcialo przegrac pierwszego meczu po powrocie do najwyzszej klasy rozgrywek i to przed swoja publika - tak sobie to wymyslilem i zagralem

Do góry
#637851 - 18/08/2006 22:09 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
Tomasz Frankowski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2004
Quote:

ja jednak zagram X w meczu otwarcia ligi... moim zdaniem liverpool moze przyjechac zbyt pewny po wygraniu meczu z chelsea, a sheffield nie bedzie chcialo przegrac pierwszego meczu po powrocie do najwyzszej klasy rozgrywek i to przed swoja publika - tak sobie to wymyslilem i zagralem

i gospodarze dzisejszego meczu napewno niebeda przegrywac duzo spotkan
i gram 1x

a aresnal-aston villa mozna skubnac na astonsow hc-1/5 dlaczego ?--duzo zawirowan w klubie i niepewna przyszlosc co niektorych zawodnikow a do tego niewiadoma jak zaakceptuja sie na new stadionie nieraz bywalo ze druzuna zmieniala tereny i czekala kilka spotkan nna win wiec jutro doskonala okazja na leciutka zadyszke i jeszcze pierwsza kolejka wiec niewiadoma totalna a sparingi niesa odbiciem ligi

Do góry
#637852 - 19/08/2006 05:36 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
Arsenal-Aston Villa 1
Arsenal u siebie zawsze mocny.Aston Villa jest bankrutem i będzię to dla niej ciężki i moim zdaniem będą walczyć o utrzymanie.
Transfery:
Arsenal:
Przybyli-nikt
Odeszli:
Michael Jordan- Chesterfield
Ryan Smith- Derby
Sol Campbell- Portsmouth

Aston Villa:
Przybyli-nikt
Odeszli:
Jamie Ward- Torquay

Spotkania bezpośrednie:
Arsenal-Aston Villa 5-0 sezon05/06
Arsenal-Aston Villa 3-1 sezon04/05
Arsenal-Aston Villa 2-0 sezon03/04
Arsenal-Aston Villa 3-1 sezon02/03
Arsenal-Aston Villa 3-2 sezon01/02
Arsenal-Aston Villa 1-0 sezon00/01
Arsenal-Aston Villa 3-1 sezon99/00
Arsenal-Aston Villa 1-0 sezon98/99

Statystyki pokazują,że Arsenal barzdo lubi grać u siebie z Aston Villa i inny wynik niż zwycięstwo Kanonierów będzie niespodzianką.

Z innych spotkań polecam:
West Ham-Charlton under 2.5
Bolton-Tottenham 1
Man Utd-Fulham 1
Man City niestrzeli bramkę

Co sądzice o Sheffield.Utd-Liverpool?

Do góry
#637853 - 19/08/2006 09:56 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
Ok wszyscy na Arsenal, ale mi sie przypomniala pewna
nieracjonalna regula !!!!

PIERWSZY OFICJALNY MECZ NA NOWYM STADIONIE ZAWSZE KONCZY SIE WTOPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przypomne tylko otwarcie Arena Schalke, Alianz arena itp.

Do góry
#637854 - 19/08/2006 12:48 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
jinx Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Jeśli chodzi o ligę, to o ile sobie przypominam to na Allianz Arena Bayern wygrał 3:0 z Borussią MG.

A i stadion Arsenalu ma za sobą oficjalne otwarcie (mecz z Ajaxem).

Do góry
#637855 - 19/08/2006 13:56 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
nOcnY Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2004
Quote:

kurczak123

Quote:

FT Sheffield U. 1 - 1 Liverpool

Do góry
#637856 - 19/08/2006 18:33 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
mmaaiikk_ Offline
stranger

Meldunek: 18/08/2006
tak mi sie cos wydawalo wlasnie ze bedzie remisik ja postawilem x2 i siadlo:)

Do góry
#637857 - 19/08/2006 22:40 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
aker Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2004
Quote:

A kogo to obchodzi co postawiłes i czy Ci siadło czy nie.
Pisz swoje typy i przemyslenia przed meczem a nie po meczu.
Jezeli nie potrafisz nic sensownego sklecic oprócz tego co Ci siadło po meczu to lepiej nic nie pisz.

Do góry
#637858 - 19/08/2006 22:44 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
Poetik Offline
addict

Meldunek: 16/08/2005
Quote:

Quote:

A kogo to obchodzi co postawiłes i czy Ci siadło czy nie.
Pisz swoje typy i przemyslenia przed meczem a nie po meczu.
Jezeli nie potrafisz nic sensownego sklecic oprócz tego co Ci siadło po meczu to lepiej nic nie pisz.

a ja grałem 1x hahah, pozdro aker

Do góry
#637859 - 20/08/2006 06:17 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
ENG Premier League, Injuries, August 20 - 19.08.2006
Chelsea 1 CECH Peter GK *** 19.8 INJURED
Chelsea 3 GALLAS William DRLC *** 19.8 DOUBT
Chelsea 4 MAKELELE Claude DMC ** 19.8 INJURED
Chelsea 5 ESSIEN Michael MRC ** 19.8 PROBABLE
Chelsea 7 SHEVCHENKO Andriy SC *** TRANSFER IN
Chelsea 10 COLE Joe AMRLC ** 19.8 INJURED
Chelsea 12 MIKEL John Obi AMC * TRANSFER IN
Chelsea 13 BALLACK Michael AMC ** 19.8 TRANSFER IN / DOUBT
Chelsea 14 GEREMI D/MR * 19.8 INJURED
Chelsea 18 BRIDGE Wayne DL * LOAN RETURN
Chelsea 21 KALOU Salomon AM/FRLC * TRANSFER IN
Chelsea 29 HUTH Robert DC * 19.8 INJURED
Chelsea 40 HILARIO GK - TRANSFER IN
Chelsea # JOHNSON Glen DR * LOAN OUT 06/07 season
Chelsea # MANICHE MRC * LOAN FINISHED
Chelsea # PIDGELEY Lenny GK - TRANSFER OUT
Chelsea # GUDJOHNSEN Eidur M/FC ** TRANSFER OUT
Chelsea # COLE Carlton SC - TRANSFER OUT
Chelsea # DEL HORNO Asier DL ** TRANSFER OUT
Chelsea # CRESPO Hernan SC ** LOAN OUT until 2008
Chelsea # DUFF Damien AML ** TRANSFER OUT

Fulham 4 QUEUDRUE Franck DL ** 19.8 TRANSFER IN
Fulham 10 RUNSTRÖM Björn SC - 19.8 TRANSFER IN
Fulham 16 JENSEN Claus AMC ** 19.8 INJURED
Fulham 17 ELLIOTT Simon DMC * 19.8 INJURED
Fulham 18 ZAKUANI Gabriel DC - 19.8 TRANSFER IN
Fulham 21 BULLARD Jimmy AMRC ** 19.8 TRANSFER IN
Fulham 24 PEMBRIDGE Mark MLC * 19.8 INJURED
Fulham 30 WARNER Tony GK - 19.8 LOAN OUT
Fulham 31 BATISTA Ricardo GK - 19.8 LOAN OUT
Fulham # MALBRANQUE Steed MRC ** 19.8 INJURED
Fulham # LEACOCK Dean DRC * 19.8 TRANSFER OUT
Fulham # GREEN Adam DL - 19.8 TRANSFER OUT
Fulham # REHMAN Zesh DC - 19.8 TRANSFER OUT
Fulham # GOMA Alain DC * 19.8 TRANSFER OUT
Fulham # BRIDGE Wayne DL *** 19.8 LOAN FINISHED

Man City 1 ISAKSSON Andreas GK *** 19.8 TRANSFER IN
Man City 5 DABO Ousmane DMC ** 19.8 TRANSFER IN
Man City 7 IRELAND Stephen AMRC * 19.8 DOUBT
Man City 9 COLE Andy SC ** 19.8 INJURED
Man City 14 DICKOV Paul SC * 19.8 TRANSFER IN
Man City 17 JIHAI Sun D/DMRC * 19.8 DOUBT
Man City 21 HAMANN Dietmar DMC ** 19.8 TRANSFER IN / INJURED
Man City 25 HART Joe GK - 19.8 TRANSFER IN
Man City 28 SINCLAIR Trevor AMRC ** 19.8 PROBABLE
Man City 30 CORRADI Bernardo SC ** TRANSFER IN
Man City # TRABELSI Hatem DR ** 19.8 TRANSFER IN waiting for a work permit
Man City # FLOOD Willo MR * 19.8 TRANSFER OUT
Man City # BISCHOFF Mikkel DRC - 19.8 TRANSFER OUT
Man City # RIERA Albert AML ** 19.8 LOAN FINISHED
Man City # MUSAMPA Kiki AML ** 19.8 LOAN FINISHED
Man City # DE VLIEGER Geert GK - 19.8 TRANSFER OUT
Man City # CROFT Lee MRC * 19.8 TRANSFER OUT
Man City # WRIGHT-PHILLIPS Bradley SC * 19.8 TRANSFER OUT
Man City # JAMES David GK *** 19.8 TRANSFER OUT
Man City # SOMMEIL David DRC * 19.8 TRANSFER OUT

Man Utd 4 HEINZE Gabriel DLC ** 19.8 INJURED
Man Utd 14 SMITH Alan M/FC * 19.8 DOUBT
Man Utd 15 VIDIC Nemanja DC * 19.8 INJURED
Man Utd 16 CARRICK Michael DMC *** 19.8 TRANSFER IN / INJURED
Man Utd 17 MILLER Liam MC - 19.8 LOAN RETURN
Man Utd 29 KUSZCZAK Tomasz GK - 19.8 TRANSFER IN
Man Utd # FORTUNE Quinton D/ML - 19.8 TRANSFER OUT
Man Utd # HOWARD Tim GK * 19.8 LOAN OUT season 06/07
Man Utd # VAN NISTELROOY Ruud SC *** 19.8 TRANSFER OUT
Man Utd # PIQUE Gerard DC - 19.8 LOAN OUT season 06/07

http://www.totalctrl.info/inj_pre.php

Do góry
#637860 - 20/08/2006 08:52 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
Wade Offline
member

Meldunek: 03/08/2006
mi Arsenal zawalił kupon byłem tego meczu wiecej niz pewny a tu taka wtopa na rozpoczecie sezonu no nic trzeba się pogodzić z tym tak samo z remisem The Reds:D

Do góry
#637861 - 20/08/2006 09:56 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Wczoraj odbyły się pierwsze spotkania Premier League. Na poczatek mała niespodzianka bo dwaj faworyci do czołowych miejsc tracą punkty w pierwszych kolejkach. Mowa oczywiście o Liverpoolu i Arsenalu które chyba za bardzo liczyły na łatwe punkty w pierwszej grze. Najciekawiej było zapewne w meczu Reading - Middlesbrough gdzie gospodarze wyciągneli z 0-2 na 3-2.

Dziś do walki o punkty przystępują dwaj główni faworyci do końcowego sukcesu i w pierwszych meczach wydają się być zdecydowanymi faworytami.

Manchester United - Fulham Londyn

United u siebie są praktycznie nie do ogrania, czasami przydarzy im się jakiś remis i tylko na tyle stać Fulham w tym meczu. Czy jednak dają rade?

Na początek napewno niemiła informacja dla graczy Fulham, a mianowicie w meczu tym bedą mogli zagrać Rooney i Scholes, którzy swoje kary za turniej w Amsterdamie odcierpią w trzech kolejnych meczach. Chris Coleman pewnie miał nadzieje, że obaj nie zagrają ale jego przewidywania się nie sprawdziły.
"Byliśmy w Niemczech, kiedy ich wykluczyli i gdy usłyszeliśmy tę wiadomość, prześcigaliśmy się z myślami, ponieważ w tym czasie Rio Ferdinand nie był zdrowy. Pomyślałem, że to zbyt piękne, żeby było prawdziwe i miałem rację. To dziwna sytuacja. Sezon zaczyna się w ten weekend i to dziwne, że oni zagrają w pierwszym meczu, ale opuszczą trzy następne."
Jednak w Manchesterze i tak sporo było ostatnio kontuzji. Kontuzjowani są Heinze, Vidić oraz Carrick i ci piłkarze raczej nie wystąpią przeciwko Fulham. W poprzednim sezonie padł wynik 4-2 i teraz kibice United czekają na podobne widowisko.

Fulham w tym meczu zagra bez Robbiego Elliota i Clausa Jensena. Na rynku transferowym Fulham raczej nie szalało. Wzmocnieniem lini obrony będzie Frank Queudrue pozyskany z Boro. Ponadto do drużyny Cottagers trafili latem Jimmy Bullard (Wigan), Bjorn Runstrom (Hammarby), Gabriel Zakuani (Leyton Orient). Klub opuścili: Richard De Villiers, Liam Fontaine (Bristol City), Alain Goma, Adam Green (Grays), Neale McDermott, Darren Pratley (Swansea), Robert Watkins, Zesh Rehman (QPR), Tony Warner (Leeds, wypożyczenie), Ricardo Batista (Wycombe, wypożyczenie), Dean Leacock (Derby), jednak te ubytki nie są zbyt poważne dla pierwszej jedenastki.

Manchester z taką grą jaką pokazał w meczach towarzyskich przed sezonem nie powinien miec problemów z ograniem dzisiejszych rywali.

Man Utd win 9/10
Over 2.5 6/10

Chelsea Londyn - Manchester City

Mistrz Anglii podejmuje druzyne, która moze sprawić problemy z druzynami teoretycznie silniejszymi (dwa sezony temu Chelsea - City (h)0-0 (a)1-0 dla MC. Jednak dodatkową motywacją dla The Blues powinien byc fakt, że punkty wczoraj stracili Arsenal oraz Liverpool.

Chelsea jak zwykle przeprowadziła kilka dobrych transferów, jak choćby Szewczenko czy Ballack oraz Kalou a także ostatnio Boulahrouz. Bardzo ciekawy jestem co pokaze nastoletni nabytek Chelsea John Obi Mikel wokół którego było tak dużo zamieszania. Klub ze Staford Bridge opuściło także kilku zawodników jak np. Carlton Cole (West Ham), Asier Del Horno (Valencia), Damien Duff (Newcastle), Eidur Gudjohnsen (Barcelona), Jiri Jarosik (Celtic), Glen Johnson (Portsmouth). W kadrze Chelsea na ten mecz zabraknie joe Cola Roberta Hutha oraz Petra Cecha. Jadnak ławka The Bluse jest na tyle silna że atkie osłabienia bedą prawie niewidoczne. Ponadto meczu otwarcia Premiership Chelsea nie przegrała od siedmiu sezonów i tym razem to sie raczej nie zmieni.

City w tym meczu wystąpią także bez swojego Cola (Andyego) oraz Dietmara Hamanna nowego zawodnika z Liverpoolu. Kadra gości wyglada w tym sezonie bardziej okazale niz przed rokiem. Zespół został wzmocniony przez Bernardo Corradiego (Valencia), Ousmane Dabo (Lazio), Paula Dickova (Blackburn) czy Hatema Trabelsiego (Ajax) oraz Andreasa Isakssona (Rennes) i wspomnianego już Dietmara Hamanna (Liverpool). Wydaje się że po takich wzmocnieniach zespół City bedzie w tym sezonie niezwykle groźny i napewno nie powtórzy miejsca z poprzednich rozgrywek gdy to uplasowali się na 15 pozycji.

Podsumowując Chelsea zdecydowanym faworytem ale trzeba pamiętać o wynikach z wczoraj gdzie padły tylko dwa remisy i reszta zwycięstw gospodarzy, jesli dzis górą będą ponownie gopsodarze swoich meczów to troche tego chyba będzie za duzo. No ale wynik oczywiście zweryfikuje boisko.

Chelsea win 8/10
Half Time draw 3/10
Under 2.5 6/10

Do góry
#637862 - 20/08/2006 14:55 Re: Premier League, 1 kolejka, 19-20.08.2006 r.
lookazh Offline
member

Meldunek: 22/02/2006
Quote:

Podsumowując Chelsea zdecydowanym faworytem ale trzeba pamiętać o wynikach z wczoraj gdzie padły tylko dwa remisy i reszta zwycięstw gospodarzy, jesli dzis górą będą ponownie gopsodarze swoich meczów to troche tego chyba będzie za duzo.

To nic nie znaczy, to tylko pusta statystyka.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  Akhu, Biszop