|  
| 
| 
| 
| #6353127 - 25/10/2014 13:39  Re: Film, TV, seriale [39]
[Re: Conrad] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  06/03/2006
 | 
"Popielec"  - serial polski z 1982, który można obejrzeć na You Tube. Sam nie lubię takich klimatów, ale ten akurat wciąga. 
 Posłużę się opisem z Filmwebu

"Serial pokazujący w oryginalny, wolny od retoryki sposób wieś polską wieś w czasie okupacji hitlerowskiej. Film odbrązowuje legenę o ludowym patriotyźmie. Odrzuca polskie stereotypy o wojennym bohaterstwie, poświęceniu i ofierze. Jest zapisem stanu świadomości "porażonej wojną", dramatem ludzi zagubionych, którzy pogrążają się w coraz większej degrengoladzie."
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6357454 - 02/11/2014 19:24  Re: Film, TV, seriale [39]
|   "I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek:  14/11/2000
 | 
 Revolution  - bardzo ciekawy serial o tym, jak pewnego dnia przestaje na świecie działać prąd i rozpadają się wszelkie struktury państwa, itd. Coś w stylu Jericho jeśli chodzi o tematykę a nie klimat - tutaj w dużej mierze przypominało mi to 'Walking Dead'... ale bez zombie. Serial od razu wciąga, tematyka jest ciekawa, dopiero obejrzałem 12 odcinków (w pierwszym sezonie jest ich 20, a jeszcze jest drugi i końcowy sezon), ale jak na razie serial trzyma poziom. Polecam.Dziś skończyłem drugi sezon i warto było obejrzeć ten serial.    Tym bardziej, że między sezonami włączyłem S4 The Walking Dead, który był straszną męczarnią... Jutro czas zacząć 'The 100'... |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6358151 - 04/11/2014 18:08  Re: Film, TV, seriale [39]

| 
Jutro czas zacząć 'The 100'...Straszny gniot. Po 3 odcinkach chyba trzeba to odłożyć... |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6358406 - 04/11/2014 21:29  Re: Film, TV, seriale [39]
[Re: jadanek] |  
|   Olimpijczyk

Meldunek:  14/05/2005
 | 
Jutro czas zacząć 'The 100'...Straszny gniot. Po 3 odcinkach chyba trzeba to odłożyć... Po 1  odcinku tak samo stwierdzilem, po tym ataku jakiegos "potwora" w wodzie na ta laske, jak film klasy b. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6363405 - 13/11/2014 12:03  Re: Film, TV, seriale [39]
[Re: jadanek] |  
|   veteran

Meldunek:  10/08/2005
 | 
Guardians of the GalaxyCo tu dużo pisać... Zajebisty film, hehe. Jak dla mnie gra wszystko - wykręceni niczym świńskie jelita na mrozie bohaterowie, fajowa ścieżka dźwiękowa, ciągle coś się dzieje
 i jest śmieszno. No, może ktoś przyczepi się do fabuły, ale reszta nadrabia z kretesem. Czekamy na następną część, nie ma innej opcji.

Hercules
 Z powyższym filmem ten łączą tylko dwa mianowniki - wrestler w obsadzie oraz zajebistość, z tym, że ten jest zajebiście nudny i zaprawdę szkoda na niego czasu.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6363860 - 14/11/2014 09:28  Re: Film, TV, seriale [39]
[Re: -Adrian-] |  
|   Villain

Meldunek:  27/08/2004
 | 
Guardians of the GalaxyCo tu dużo pisać... Zajebisty film, hehe. Jak dla mnie gra wszystko - wykręceni niczym świńskie jelita na mrozie bohaterowie, fajowa ścieżka dźwiękowa, ciągle coś się dzieje
 i jest śmieszno. No, może ktoś przyczepi się do fabuły, ale reszta nadrabia z kretesem. Czekamy na następną część, nie ma innej opcji.

Hercules
 Z powyższym filmem ten łączą tylko dwa mianowniki - wrestler w obsadzie oraz zajebistość, z tym, że ten jest zajebiście nudny i zaprawdę szkoda na niego czasu.
w pelni podpisuje sie pod Straznikami Galaktyki - jak dla mnie REWELKA   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6363923 - 14/11/2014 12:31  Re: Film, TV, seriale [39]
[Re: Linc] |  
|   Profesor

Meldunek:  19/08/2005
 | 
wiem, ze duzo osob hejtuje te produkcje, ale... Miasto 44 mega film   bylem wczoraj w kinie i nie podzielam Twojego entuzjazmu PS. co sadzicie o tym filmie ? Generalnie film ok , natomiast kilka scen z tego filmu wręccz śmiesznych jak dla mnie niepotrzebnych ta w której głowni bohaterowie w miłosnym uściku a dookoła sceny jak z matrixa latające pociski w z slow motion albo bzykanko gdzieś na parapecie  w kamienicy   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6364611 - 15/11/2014 02:23  Re: Film, TV, seriale [39]

| 
Wczoraj obejrzałem, aczkolwiek na małym ekranie w samolocie, Edge of Tomorrow  - nic specjalnego, ale też nie była to strata czasu, warto obejrzeć jeśli ktoś lubi sci-fi. Fabuła taka sobie (w życiu bym nie pomyślał, że ktoś by zrobił z tego pomysłu scenariusz i produkcję z udziałem gwiazd), ale efekty specjalne dobre, do tego świetnie dobrani aktorzy (szczególnie w rolach drugoplanowych: Brendan Gleeson i Bill Paxton). Teraz w drodze powrotnej będzie Guardians of the Galaxy  zgodnie z Waszą rekomendacją.   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6364617 - 15/11/2014 03:54  Re: Film, TV, seriale [39]
[Re: Dziabor] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  18/09/2012
 | 
Oglądał ktoś Watahę pierwszy odcinek? Jak odczucia? HBO robi dobre seriale, czy tym razem też się spisali? Bo ja mam duże nadzieje do tej produkcji nudy jak nic, niby 5 odcinków a tak naprawde nic się nie dzieje,akcja caly czas stoi w miejscu, flaki z olejem to dla mnie, teraz w 6 niby ma się wszystko wyjaśnić. W mojej opini bardzo słaby ten serial, bardzo słaba fabuła,wyrazny brak koncepcji a  ten koleś Kalita co trzesie niby całym regionem, to wygląda jak żur spod sklepu a nie gangster. W ogóle słabe nudne dialogi i fabuła ( nawet w Polsce nikt by sie nie odwazył na taki atak na Straż Graniczną to nie Rosja!) , akcja jest niespójna, sceny sa mocno naciagane jak i cała fabułą, te ciagłe podkładanie dowodów jest tak załosne że ból czachy, scenariusz jest jakby ktoś na siłe z przystawionym pistoletem go napisał w godzine, no  tragedia... Zdecydowanie bardziej polecam na HBO też serial "Gomorra" o mafii w Neapolu, bardzo fajna fabuła, ciekawa wartka akcja i dosyc realistyczne, caly czas cos ciekawego sie dzieje. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6365166 - 16/11/2014 11:55  Re: Film, TV, seriale [39]
[Re: Mitul] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  19/09/2005
 | 

Hercules
w pelni podpisuje sie pod Straznikami Galaktyki - jak dla mnie REWELKA   I'm Groot   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6367091 - 21/11/2014 17:38  Re: Film, TV, seriale [39]
[Re: CFab] |  
|   Pooh-Bah

Meldunek:  03/11/2005
 | 
Interstellar- jako fan filmów s-f nie mogłem sobie odpuścić tego tytułu. Wiadomo, że w tego typu filmach zdarzają się drobne naukowe błędy, które od razu wytkają domorośli fizycy i kosmolodzy, ale i tak jest to najbardziej realistyczna wizja przyszłości/kosmosu jaką widziałem. Na pewno nie najpiękniejsza, bo ta jest bezsprzecznie w "Grwaitacji", ale mocno zapadająca w pamięć. W końcu ktoś poruszył temat tuneli czasoprzestrzennych, osobliwości jakimi są czarne dziury, a także względności czasu. Scenarzysta też kapitalnie połączył wątki z początku i końca filmu. Majstersztyk. Jako, że to film Nolana od razu widać pewne analogie z Incepcją. No i Hans Zimmer w najlepszym wydaniu(muzyka przy "wirującym" dokowaniu dosłownie wgniotła mnie w fotel). Polecam - w swojej kategorii ode mnie 8/10
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6369442 - 26/11/2014 16:27  Re: Film, TV, seriale [39]
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  16/12/2010
 | 
Witam   orientujecie się czy są napisy do filmu Journey to Jah? |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #6369478 - 26/11/2014 19:12  Re: Film, TV, seriale [39]
[Re: Danielsan] |  
|   tkliwy nihilista

Meldunek:  18/06/2006
 | 
są już napisy do Boyhood? sam sobie odpowiem - są. jeśli chodzi o sam film - 9/10 |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |