#642801 - 22/08/2006 09:28
Re: US Open QF
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/06/2005
|
Kendrick- Parmar 1 1.30 Amerykanin bedzie chcial zakwalifikowac sie do US Open wlasnie poprzez kwalifkiacje, z dobrej strony juz Kendrick sie pokazal w tym sezonie m.in na Wimbledonie, gdzie prawie wygral z Rafą Nadalem (wygrywał 2-0 w setach). Bardzo solidny serwis i mysle zze wystarczy na kelenra z Wielkiej Brytanii. Typuje Latwe zwyciestwo Kendricka w 2 setach. Dancevic- Smyczek 1 1.30 Stawiam na Kanadyjczyka, ogladałem jego mecz w tym sezonie z Roddickiem, i mimo ze przegral (1-2 w setach) tio wywarl na mnie pozytywne wrazenie. Ze Smyczkiem ? powinien sobie spokojnie poradzic  Te 2 mecze sa dla mnie najpewniejsze z calych kwali dzisiejszych...
|
Do góry
|
|
|
|
#642802 - 22/08/2006 10:21
|
enthusiast
Meldunek: 15/05/2006
|
No dokładnie tez mysle zegrac te 2 mecze i do tego dodac : De Voest-Balleret 1 1.35 Baleret typowy chelengerowiec z regóły odpadajacy w 1 lub 2 rundach mysle ze pewne 2-0 Falla-Ghem 1 1.5 Falla dosc solidny zawodnik przywoicie grający na kazdej nawierzchni.Mysle ze z brazylijczykiem sobie poradzi a kurs jest przyzwoity. A wiec podsumowujac:De voest kendrick dancevic falla ako 3.42 mysle ze mozna śmiało zagrac
|
Do góry
|
|
|
|
#642803 - 22/08/2006 11:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2005
|
Kindlman-Vagnozzi 1-1,4(sts) Jak popatrzyłem w statystyki to nie mogłem uwierzyć jeden mecz Włocha na hardzie i w dodatku przegrany(wszystkie swoje mecze rozgrywa na mączce 72-58, a np. na nawierzchni carpet ma bilans 0-6). Kindlman nie zachwyca formą ale wydaje się być bardziej wszechstronnym graczem od Simone, który swoje spotkania rozgrywał wyłącznie w Europie. Norman-Gulbis 1-1,6 (różnica wieku to 17 lat )(STS) To już chyba ostatnie podrygi doświadczonego Belga ale myśle że poradzi sobie z obiecującym graczem(tyle że za mało ogranym). Stawiałem na Normana w kwalach Wimbledonu postawie na US Open, bo serwis potrafi dużo zdziałać na tego typu nawierzchni. Gremelmayr-Jones 1-1,45(STS) Mało który gracz lubi grać z leworęcznymi graczami, a z takim będzie musiał zmierzyć się Australijczyk. W Stanach Denis chyba czuje się dobrze bo pokonał tu paru ciekawych graczy tj.BiałyDom, Phau, Bogomolov, Vliegen, Lee HT a przegrał z Hewittem , Moyą i małe zaskoczenie z Healeyem  . Vico-Sela 1-1,4(STS)Zdecydowanie na Urosa bo to jego ulubiona nawierzchnia i dziś to powinien udowodnić. Dancevic-Smyczek 1-1,3 (STS) Kanadyjczyk musi dać rade, ale zawsze jest mały niepokój jak po drugiej stronie nieznane nazwisko. Numer 1 w kwalach zobowiązuje do przyzwoitych rezultatów, a takim napewno będzie awans do kolejnej rundy(szczególnie że Tim w ostatnich turniejach nie mógł wejśc do żadnego turnieju głównego, a odpadał w kwalifikacjach). 
|
Do góry
|
|
|
|
#642805 - 22/08/2006 11:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2005
|
Quote:
Wie ktoś co dolegało Troickiemu w Cincinnati w meczu 2 rundy kwalifikacyjnej z Seppim?Bo jesli nic groźnego to dziś Serb powinien ograć australijczyka Bourgeoisa.
Ankle czyli kostka
|
Do góry
|
|
|
|
#642810 - 23/08/2006 10:36
Re: US Open QF *DELETED*
|
Pooh-Bah
Meldunek: 24/06/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#642811 - 23/08/2006 10:53
Re: US Open QF *DELETED*
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#642812 - 23/08/2006 11:07
|
enthusiast
Meldunek: 15/05/2006
|
Na dzis to ja widze tak Becker-Fognini 1 1.2 Ten mecz nie wymaga komentarza szybkie 2-0 Niemca Carlsen-Stavkovski 1 1.45 Carlsen kwle przechodzi bez problemów Stavkovski to jednak zdecydowanie nizszy poziom jak dla mnie pewna 1 Ouahab-Sumerrer 1 1.55 Sumerrer słabe wystepy w chelengerach Ouahab jednak cos pogrywa ostatnio bardzo solidny gracz po takim kursie biore Do tego proponuje Arthursa Peye i Lapentiego
|
Do góry
|
|
|
|
#642814 - 23/08/2006 14:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/04/2003
|
Witam  Capdeville - Russell typ:2 kurs:1.80 Obaj panowie spotkali sie w zeszlym tygodniu i amerykanin wygral 6-0 6-2.Dlaczego tak sie stalo w finale to nie mam pojecia.Skoro ogral go kilka dni temu w takim stylu to mysle ze mozna na niego zagrac rowniez dzisiaj. Stoppini - Lammer typ:1 kurs:1.40 Na 6 spotkan włoch wygral 5.Wiekszosc w 2-och setach.Lammer to kompletne nieporozumienie ostatnio.Mysle ze wloch wygra gladko. Soeda - Mamit typ:2 kurs:2.10 Amerykanin w zeszlym roku pokonal japonczyka 6-3 6-1.Mysle ze kurs dobry i mozna sprobowac.Obawiam sie tylko tewgo ze Mamit niedawno skreczowal w meczu z Levym.No coz zobaczymy... Elseneer - Stadler typ:2 kurs:1.85 Mysle ze to bardzo dobry typ na niemca.Belg bez formy,pokonany w czerwcu na trawie przez Stadlera 7-5 2-6 1-6.Niemiec dosc dobrze czuje sie na szybkiej nawierzchni. Eitzinger - De Heart typ:2 kurs:3.50!!! Eitzinger to nieporozumienie na hardzie,gra na nim bardzo rzadko.To typowy clayowiec.Naprzeciwko niego mlody i napewno chcacy sie pokazac mlody amerykanin,na hardzie czuje sie dobrze duzo na nim gra i mimo ze pokonuje malo znanych zawodnikow to zagram na niego po takim kursie.
|
Do góry
|
|
|
|
#642815 - 24/08/2006 08:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Nie wierzę kto powrócił na kort  Dzisiaj 2r. kwali i sytuacja klarowniejsza. Kursów nie znam, ale jedziemy... Falla-Meffert, Meffert strasznie męczył się ze 150 centymetrowym Junqueirą z beznadziejnym bh. Łamali się bardzo często. Z Fallą taka gra Meffertowi pozwoli ugrać kilka gemów. Do tego widać, że ma problemy z leworęcznymi przeciwnikami. Bozoljac-Lorenzi, Włosi kojarzą mi się z przebijaczami. Głównie wolne korty i taka mozolna przebijanka. Lorenzi niedawno przegrał z Mertlem 26 06. Mertl typowe drewno. Bozoljac też wygląda jak taki Karlovic, ale umie już sporo jak na swój wiek. Popełnia sporo błędów, ale jak przyjdzie co do czego to as za asem, potężne oburęczne bomby z bh i fh na końcową linię. Bozo myślę w 3r. Q. Russell-Eitzinger, gram przeciw kolejnemu przebijaczowi. Austriak do tego bardzo kiepsko sobie radzi w ataku, z Hajkiem w P-niu gdy atakował to zazwyczaj jego piłki lądowały metr-dwa za końcową linią. Russell w 1r. gładko ograł niezłego przecież na tym poziomie Capdeville'a. Ograł niedawno takich graczy jak Spadea(też taki przebijaczyk, ale Vince umie kończyć piłki no i serwuje przyzwoicie), Zib, Udomchoke czy w.w. Chilijczyk. I zazwyczaj dociera do 3r.Q w szlemach  . Kusi mnie też zagranie przeciwko Lisnardowi, karzeł wyjątkowy bazylant  . Kursy fatalne  Ostatecznie : Bozoljac @ 1,4 Falla @ 1,28 Russell @ 1,25 @ 2,24
|
Do góry
|
|
|
|
#642817 - 24/08/2006 11:37
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
R.De Voest - D.Kindlmann 1 @1,45 Fonbet
Starszy o 2 lata De Voest notuje dużo lepsze wyniki od Niemca, szczególnie na hardzie. Ogólnie De Voest nie rusza się poza szybkie nawierzchnie i to z każdym turniejem procentuje a na hardzie ma na końcie blisko 200 spotkań i 4 wygrane chalengery w tym dwa w tym roku. W I rundzie kwali nie miał problemów z młodym Monakijczykiem Belleretem i wygrał dość łatwo 7:5 6:1. Kindlmann na hardzie z kolei rozegrał 10 razy spotkań mniej, w tym roku tylko 2 na chalu w Austrii, gdzie odpadł w II rundzie ze słabym Navratilem. Poza Europę wyjeżdza bardzo rzadko a i na starym kontynencie nie gra nic wielkiego, głównie pałętając się po chalengerach na cegle. W I rundzie wygrał po męczarniach ze słabiutkim i bez doświadczenia na hardzie Włochem Vagnozim 7:5 7:6(10). De Voest dobry serwis, obycie na hardzie i myślę, że to wystarczy na słabego Niemca.
M.Llodra - M.Gulbis 1 @1,45 Fonbet
Ekscybicjonista Llodra, który kiedyś na golasa schował się Ljubicicowi do szafki w szatni ostatnio mało pogrywał i po kontuzji, której nabawił się po Rolandzie Garrosie zagrał w dwóch turniejach na hardzie ale odpadł z Guccione i Morissonemi a wygrał jedynie z młodym Cilicem. W I rundzie kwali wygrał z innym młodym talentem Amerykaninen Yimem 7:6(5) 6:3. Ogólnie na hardzie ma spore doświadczenie, chociaż wyników specjalnych nie osiągał i dużo lepiej szło mu w deblu. Jego gra ogranicza się właściwie do serwisu i częstych wycieczek do siatki gdzie potrafi wykorzystać swój zasięg ramion i dobry woley, czyli podobna taktyka jaką stosuje większość deblistów startujących w singlu. Jego dzisiejszy rywal Łotysz Gulbis to spory talent ale ma dopiero 18 lat a to na tenisiste mimo wszystko jest bardzo mało i poza Nadalem nie pamiętam zawodnika, który w tym wieku grałby dobry tenis. Wyniki jak na swój wiek i tak ma całkiem niezłe, ale pogrywał głównie na cegle gdzie gra wymaga trochę innych umiejętności. Jego wczorajsze zwycięstwo z drewnianym Dickiem Normanem 6:3 7:6 to był jego pierwszy mecz na tak dużej imprezie i ogólnie na amerykańskim hardzie. Na zdjęciach nie wygląda na zbyt przypakowanego i pewnie na moc uderzeń będzie musiał jeszcze troche poczekać. Llodra jak gra swoje to jest niewygodnym zawodnikiem. Mocny serwis z lewej ręki i trudny do minięcia pod siatką. Młody Gulbis nie ma dużego doświadczenia w meczach z zawodnikami grającymi podobny tenis, do tego psychicznie może się spalić i psuć łatwe piłki. W końcu młody chłopak z Łotwy a tu perspektywa awansu do 3 rundy kwali US Open. Liczę, że Llodra zagra swoje i serwisem dowiezie wygraną.
|
Do góry
|
|
|
|
#642818 - 25/08/2006 10:38
|
Pooh-Bah
|
czy ktoś orientuje się, jakie zasady obowiazują przy LL, automatycznie najwyżej rozstawieni czy też losowanie
|
Do góry
|
|
|
|
|
|