Strona 4 z 4 < 1 2 3 4
Opcje tematu
#643183 - 26/08/2006 08:56 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
Mr.Eco Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/12/2005
a moge sie dowiedzieć gdzie ogladacie te mecze ?

Do góry
Bonus: Unibet
#643184 - 26/08/2006 09:03 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/02/2005
Rosja - Brazylia TYP 1 2.05

Bułgaria - Francja TYP 1 1.55

Te 2 mecz zagram dziś jako dubla za dosć grubo jak dla mnie , ogladałem wszystkie mecze tegorocznych rozgrywek LŚ i dlatego tak własnie typuje. Bułagria wręcz sensacyujnie ogrywała koljnych rywali po 3-0, choć oni zawsze mieli potencja, mają niesamowicie dobry blok i posiadają moim zdaniem najlepszych środkowych na tym turnieju, w ataku też są bardzo mocni, ale głównym atutem jest dobry blok i świetni srodkowi i to powiino wystarczyć na schemastycznie grajacych Francuzów.

W 2 meczu upatruje wygranej Rosji, choć wczoraj Brazylia wygrała 3-2 z nimi ale mnie to wcale nie przekonuje, Brazylia jest po psrostu słabo przygotowana do turnieju, Giba wogóle nie ma formy, Rosjanie grają u sibie i to jest kolejny atut, mają świetny blok a pozatym bardzo dobrą zagrywkę, na skrzydłach świetnych atakuących Poltavskiego i baranova (on na pocztątku turnieju był rezerwowym , teraz gra w podstawowej 6)

Moim zdaniem dziś właśnie wygra Rosja i Bułgaria i spotkają sie w niedzielnym finale to tyle ode mnie

Do góry
#643185 - 26/08/2006 09:05 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
KopusDupus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/04/2005
Planeta Sport - rosyjski kanał sportowy, niekodowany na Platformie Cyfrowego Polsatu, wystarczy przeszukac oba trnaspondery i znalezc wsord utworzonej listy.

bardzo interesujacy zreszta kanał.
aczkolwiek półfinały będą transmitowane juz na antenie TVP i TVP3

Do góry
#643186 - 26/08/2006 09:12 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
Mr.Eco Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/12/2005
dzieki za info

Do góry
#643187 - 26/08/2006 10:33 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
Arsen Offline
old hand

Meldunek: 09/08/2002
brazylijczycy wygrali wczoraj w meczu o nic, to jesli dzis stawka jest final LS zrobia to jeszcze raz, tylko ze wyrazniej. rosyjski blok bedzie rozrzucony w pyl i nawet giba bez formy bedzie konczyl na czystej siatce

Brazil -1,5 2,2 (Unibet)

Do góry
#643188 - 26/08/2006 10:41 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
Mistrzunio80 Offline
addict

Meldunek: 14/02/2006
To ja też dodam coś od siebie - bo narazie final six tegorocznej Ligi Światowej jest dla mnie zyskowny - poza meczem SiC - Bułgaria )).

Brazylia - Rosja 1 typ na sety 3:1

Bardzo dobrze się stało, że Brazylia przegrała pierwszy mecz z Bulgarią, to byl dla nich taki lodowaty prysznic dzieki któremu zrozumieli, że ten turniej nie bedzie dla nich spacerkiem i dzień pozniej pewnie pokonali Włochów. W przypadku Canarinhos nie ma mowy o odpuszczaniu meczów, wszyscy wiedzą jak powaznie do swojej pracy podchodzi Bernardo Rezende. Myślę, że Brazylijczycy będa chcieli zrewanżować się Bułgarii za porażkę w pierwszym meczu i będą bardzo zdeterminowani w dzisiejszym meczu. Rosja owszem ma świetny blok ale Brazylia także, jezeli Brazylia będzie grać szybko to jestem spokojny o wynik. Rosja nie przekonuje mnie na tym turnieju (oglądałem ich dwa pierwsze mecze). Abramov wykonuje jakąs dziwną lekką zagrywkę, Grankine to na pewno nie Wadim Chamucki, do Połtawskiego nigdy jakoś specjalnie nie miałem przekonania. Jak dla mnie mozliwy w tym meczu jest tie-break dlatego handicap -1,5 seta odpuszczam jednak Brazylie zagrałem i mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie

Do góry
#643189 - 26/08/2006 10:42 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
Mistrzunio80 Offline
addict

Meldunek: 14/02/2006
Francja - Bułgaria - tutaj mysle, ze bedzie tie-break w którym Bułgaria wygra ale ja odpuszczam ten mecz bo kibicuje Francuzom ale nie jestem pewien wyniku :.

Do góry
#643190 - 26/08/2006 14:24 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
ja od siebie dodam tylko tyle, ze nie ma co porownywac wczorajszego meczu Rosji z Brazylia do dzisiejszego, bo wczoraj graly rezerwy obu druzyn i wczoraj to nie Brazylia wygrala mecz tylko Rosja go przegrala

Do góry
#643191 - 26/08/2006 14:29 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
Quote:

Planeta Sport - rosyjski kanał sportowy, niekodowany na Platformie Cyfrowego Polsatu , wystarczy przeszukac oba trnaspondery i znalezc wsord utworzonej listy.

z Cyfrowym Polsatem ten kanal ma tyle wspolnego co ja z Uniwerystetem Warszawskim ten kanal jest po prostu niekodowany na satelicie HB, majac zwykly cyfrowy tuner mozna ten kanal odbierac, szkoda, ze w Polsce nie ma takiego kanalu (moze TVP Sport bedzie czyms takim, zobaczymy po ich starcie), pokazuja mecze rosyjskiego hokeja, kosza, pilki noznej + wiele zawodow miedzynarodowych

Do góry
#643192 - 26/08/2006 17:57 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
KopusDupus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/04/2005
Quote:

Quote:

Planeta Sport - rosyjski kanał sportowy, niekodowany na Platformie Cyfrowego Polsatu , wystarczy przeszukac oba trnaspondery i znalezc wsord utworzonej listy.

z Cyfrowym Polsatem ten kanal ma tyle wspolnego co ja z Uniwerystetem Warszawskim ten kanal jest po prostu niekodowany na satelicie HB, majac zwykly cyfrowy tuner mozna ten kanal odbierac, szkoda, ze w Polsce nie ma takiego kanalu (moze TVP Sport bedzie czyms takim, zobaczymy po ich starcie), pokazuja mecze rosyjskiego hokeja, kosza, pilki noznej + wiele zawodow miedzynarodowych

no tak, użyłem skrótu myślowego (tak bardzo popularnego ostatnio ) za co przepraszam, bo w gruncie rzeczy chodzilo mi wlasnie nie o sama platforme CP, a dekoder. masz oczywiscie racje. a dodam, ze czesto mozna na Planecie Sport poogladac rozne mistrzostwa w Tancu Towarzyskim, ktore serdecznie polecam, bo sa niesamowite

a co do dzisiejszych mecz, oba wyniki zaskakują, ale biorąc pod uwage przebieg meczy nie dziwią wcale.
Kapitan bułgarów powiedział, ze tak bardzio chcieli wygrac, ze az przegrali. naprawde slabo grali mezczyzni rodem ze zlotych piaskow, na co miala wplyw rowniez francja, ktora miala swoj dzien, doskonala obrona i swietny blok, ale czy taki dzien moze powtorzyc sie jutro? nie sadze, brazylia nie opiera swojej gry wylacznie na sile, tak jak zaprezentowali to dzis bulgarzy i ma wiele taktycznych rozwiazan, ktorych u zielonych dzis zabraklo... schemat gonil schemat. odbior prawa - lewa, bomba itd. nie wydaje mi sie, aby francja jutro powalczyla z tak dysponowanymi brazylijczykami, ktorzy rozkrecaja sie z meczu na mecz, a jutro przepowiadam apogeum ich ujmiejetnosci. ot ;]

Do góry
#643193 - 27/08/2006 08:47 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Moja opinia na temat dzisiejszych spotkań z innego forum:

W dzisiejszych spotkaniach typuję:
- finałowe zwycięstwo Brazylijczyków
- triumf Rosji w meczu o trzecie miejsce

Po wczorajszych półfinałach te typy wyglądają dość pewnie. Jednak kursy, jakie oferują na nie bukmachery są dla mnie stanowczo zbyt niskie, w związku z czym szukałem innego typu. No i znalazłem.

Brazylia - Francja under 185,5 kurs 1,85 Expekt

Wbrew temu, co zostało powiedziane w studiu TVP nie uważam wcale, żeby Francuzi grali wczoraj siatkówkę na niebotycznie wyskoim poziomie. Oni zagrali po prostu solidnie i mądrze. Na wynik olbrzymi wpływ miała po prostu niemoc Bułgarów, którzy nie tworzyli monolitu i nie potrafili choćby zbliżyć się do poziomu prezentowanego przez nich samych w dotychczasowych spotkaniach. Brakowało lidera, który wziąłby na siebie ciężar gry, widząc, że zespołowi "nie idzie". Próbował między innymi Kazijski, czasem nawet Mu się udawało, ale trwało to maksymalnie kilka piłek. Francuzi rozrzucali Bułgarów, często łatwo odczytywali intencje bułgarskiego rozgrywającego i dobrze blokowali (dla mnie wręcz bardzo słabo Bułgarzy atakowali z krótkiej, gdzie byli zatrzymywani zdecydowanie zbyt łatwo przez francuskich środkowych bloku, a podwójną krótką, która mogła tu być jakimś rozwiązaniem, zastosowali bodajże ... 2 razy :/). W takiej sytuacji Francuzom wystarczała po prostu konsekwencja. I tak właśnie grali. Mądrze i konsekwentnie. Gdyby spojrzeć jednak na formę poszczególnych zawodników to nie jest tam już tak różowo. Świetnie co prawda spisuje się Rouet, Francuzi dobrze rozgrywają, ale już z drugiej strony ataku jest nieco słabiej. Antiga na boisku jest jakiś nieswój, we wczorajszym spotkaniu pokazał klasę dosłownie raz, zagrywając trzy bardzo mądre, choć nie za mocne zagrywki z rzędu. Granvorka nie gra w ogóle, choć to jest chyba akurat wzmocnienie Les Bleus w obecnej sytuacji.
Naprzeciw Francuzów staje dziś Brazylia. Canarinhos efektownie rozprawili się wczoraj z Rosjanami, stracony trzeci set był w zasadzie chyba tylko efektem rozkojarzenia zespołu brazylisjkiego. Giba czy Andre atakowali na niewiarygodnych wręcz wysokościach posyłając piłkę ponad blokiem Rosjan, nawet jeśli był on naprawdę dobrze ustawiony i trafiając w pole. Brazylijczycy nie bali się niczego, widzieli, że są tak dobrze dysponowani, że praktycznie nie zdarzało im się w ataku ze skrzydła obijanie bloku rywali - zawsze starali się umieszczać piłkę nad lub między ich rękami, tak aby wylądowała w polu. Po nieudanych zagraniach widać było pełną mobilizację, a ten, który błąd spowodował od razu brał za niego pełną odpowiedzialność, na co reszta drużyny momentalnie dodawała Mu otuchy. Dla mnie atmosfera była fantastyczna. W trzecim secie Rosjanie się przebudzili, Brazylijczycy myśleli, że jest już po meczu, stąd grali nieco zbyt luźno i to się zemściło. Kilka błędów na rozegraniu, dobre bloki Rosjan i w efekcie porażka, a na dwie piłki prze końcem seta wściekłość Giby uderzającego rękami w słupek... Uspokojenie i powrót do normalności przyszły jednak szybko. Brazylijczycy co prawda musieli w czwartym secie stoczyć z Rosjanami twardy bój, ale nawet w tej partii byli po prostu zespołem lepszym, pomimo tego, że to już była zdecydowanie mocniejsza Sborna niż w pierwszych dwóch setach.
Konkludując - wczoraj nieźle grający Rosjanie byli w stanie Brazylii urwać zaledwie jednego seta, dziś Francuzów według mnie na więcej nie stać, a under 185,5 punktu może wejść spokojnie nawet przy czterosetowym pojedynku. Jak dobrze pójdzie, to Brazylijczycy wygrają 3-0 i wynik nawet nie zbliży się do tej linii, a 1-3 to dla mnie maksimum tego, co mogą dziś osiągnąć Francuzi...

W drugim meczu zdecydowanie Rosja, ale nie podejmuję się wytypować tutaj nic więcej. Kursy na zwycięstwo Rosjan zbyt niskie, a co do linii... Niby under jeśli Rosjanie zagrają tak jak w trzecim i czwartym secie wczoraj, ale oni dość wolno się rozkręcają, a poza tym może Bułgarzy przypomną sobie jak grali w rozgrykwach grupowych. Zdecydowanie więc no bet.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że dotarliście do końca

Do góry
#643194 - 27/08/2006 19:19 Re: Liga Światowa 2006 - Turniej Finałowy
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Quote:

Na początek jeden typ na cały turniej... Równa forma, zgranie zespołu no i siatkarskie indywidualności powinny wystarczyć na zwycięstwo w turnieju który rozpocznie się za godzinę.
Ja zagram - Brasil to win @1,95 /Expekt/.

Brasil !!!

Dziękuję siatkarzom za duże emocje i pokaźne wygrane a wszystkim udzielającym się w temacie za efektywną, myślę wymianę poglądów

Teraz jeśli idzie o siatkówkę Panów to dwumiesięczna przerwa, ale warto czekać, bo od 17 listopada Mistrzostwa Świata w Japonii (wcześniej, od 31 października turniej kobiet).

Gratuluję wygranych

Do góry
Strona 4 z 4 < 1 2 3 4

Moderator:  rafal08