Strona 10 z 11 < 1 2 ... 8 9 10 11 >
Opcje tematu
#644466 - 07/09/2006 12:42 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
twarog2006 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/08/2006
proszę ciebie nie podawaj za przyklad tie-breaku z Safinem największym tenisowym gląbem ,wyżej ci napisalem,że Safin już prowadzil z Nalbandianem 5-1 by zrobić 5-5 i choć wygral to dalej dla mnie gląbem zostanie,dla mnie żaden argument,popatrz sobie lepiej ile czasu spędzil na korcie rosjanin w ciągu ostatnich 4 dni a ile niemiec,myślisz,że Haas nie odczuje tego?? odczuje napewno gdyby tak nie bylo to pilkarze by grali mecze co 2 dni a nie co tydzień(jeden wyjątek w roku to premiership w święta)

Do góry
Bonus: Unibet
#644467 - 07/09/2006 12:53 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Amkwish wysmiewam sie bo ogladalem kilkadziesiat meczow Haasa i wiem jaki to jest czlowiek.Epitety opaowany i silny psychcznie do niego nie pasuja w oogle a Twoje swierdzenie ze Niemiec wykazal sie profesjonalizmem w meczu z Ginperim tez mnei dziwi Ginperiego w zaden sposob nie mozna porownac do Denki a wynik 3-2 dla Haasa swiadczy tylko o tym ze Niemiec mial problemy z Amerykaninem ktory w tym roku jest kompletnym dnem przekonal mnie o tym w meczu z Murrayem i nie tylko ....chlopak gdzies zatracil forme z przed roku i watpie zeby do niej wrocil w najblizszym czasie.Jedyne co mnie odrzuca od grubego zagrania na Ruska to jego "dziwne wyniki" ktore co jakis czas mu sie przytrafiaja Jesli chodzi o akutlana forme i walory czysto sportowe to jestem spokojny.

Do góry
#644468 - 07/09/2006 13:02 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
decentrum Offline
member

Meldunek: 18/01/2006
tej jego własnie"dziwne winiki"mnie przekonja takze ze dostanie od niemca.i nie po dlugich pmorderczym pojedynku.nie wiem ile ty tych meczow ogladales .ale jesli dla ciebie gra ruska od prawiec3 tygodnijest fenomenalna(kogo on groznego-poza murayem)spotkam przez te 3 tygodnie?nieiec to iina bajka juz w usa dwa lata temu doszedl to QFinału .zas rdla ruska to jest sukces bycie w nim.te dziwne wyniki to nie machloki jak sobie twoja wybraznia podpowiada.a własnie jego cechy osobowe.tez min psychika.niemiec na tym guroje i tyle.zas co do twego spokoju pod wzgledem sportowym bym tego meczu i wygranej ruska to mam inne zdanie i tyle .szanuje twoje i sie nie wysmiewam.bardziej wirerze w opanowanie haasa niz nikoli.a na tej szczeblu rozgrywek bedzie to bardzo wazne.

Goget : dobra koniec tych przepychanek bo już chyba nic wartościowego nie napiszecie na temat tego spotkania. Jak będzie dowiemy się dzisiejszego wieczoru. Tobie kolego polecam przepuścić tekst przez Worda najpierw i posprawdzać błędy przed wklejem tego tutaj.

Edited by Goget (07/09/2006 13:10)

Do góry
#644469 - 07/09/2006 14:23 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
Damm/Paes - Youzhny/Friedl (1) 1.72 Bet365 9,9/10

Miszka gra turniej życia to już wiemy, gra swietnie ze srodka pola, konczy wszystko co można skończyć, perfekcyjny tenis od strony technicznej i motorycznej. Friedl doswiadczony deblista lubiący gre serv and volley, jednakże trafiając na PAESA, którego przy siatce nie jest w tej chwili zatrzymac nikt na swiecie to moje zdanie może byc bardzo cięzko i jak DAMMOWI bedzie wchodził serwis to powinni wygrac 2-0 w setach

Do góry
#644470 - 07/09/2006 14:30 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Federer-J.Blake 3:1 , 3:2
Przyznam szczerze,że niespodziewałem się aż tak niskich kursów na Ferdka.Faworytem to on jest na pewno ale gra przecież z samym Blakiem,który na hardzie gra naprawdę bardzo dobrze.Na Blake nie zagram bo wydaje mi się,że tego meczu nie wygra.Jak zobaczyłem kurs na 3:0 w setach dla Fedexa 1.45 to powiedziałem sobie no nie chyba dużo za mało.Jak zobaczyłem później kurs na 3:1 , 3.8 i na 3:2 , 8.To mówię trzeba to zagrać bo to jest bardziej prawdopodobne od wygrania Szwajcara 3:0.Blake w ostatnim US Open pokazał,że potrafi grać z najlepszymi mecz z Agassim.W tym sezonie na hardzie szło mu trochę gorzej bo przegrywał bardzo szybko i to ze średniakami,a wręcz graczami nie potrafiącymi grać na tej nawierzchni,ostatnie spotkanie z Ramirezem Hidalgo ale tu chyba można mówić o odpuszczeniu.Amerykanin w US Open odnalazł jednak swój rytm i pokonuje rywali dość gładko oglądałem kilka jego meczów i mimo często wyraźniej przewagi nie potrafi tego wykorzystać w najważniejszych momentach trochę spuszcza z tonu.To będzie bardzo ciężki bój dla Szwajcara i na pewno nie bęzie miał łatwo,że straci seta to jestem raczej przekonany.Przecież to nie jest maszyna do wygrywania.Stawiam na 3:1 ale dla podpórki zagrałem na 3:2 dla federera.Trzeba przyznać,że szykuje się wspaniałe widowisko,którego nie można przeoczyć.Szkoda tylko,że tak późno ale dla takich meczów naprawdę warto zarwać noc.

Do góry
#644471 - 07/09/2006 15:47 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
LeWywzg Offline
stranger

Meldunek: 09/08/2006
akurat te gemy to lekko przesadzone jest!40 gemow to wcale nie duzo i mysle ze akurat tyle pograja!bedzie ciekawy wyrownany mecz ale Haas to nie Clement czy Sanotoro ze 5 setow nie robi na nich wrazenia!czuje zmeczenie i to bylo widac jest ma wygrac to musi 3-0 a dobrze wiemy ze 3-0 z Ruskiem to bedzie ciezkie zadanie pozniej zaczna mu sie uginca nogi a jak nogi nie beda graly to nie bedzie mial szans! a drugi mecz warty wziecia to Damm/Paes Youzhny moim zdaniem powinien odpuscic ma zyciowa szanse gra dobrze na miejscu trenera nawet bym go do tego meczu nie wypuscil!!!

Do góry
#644472 - 07/09/2006 16:15 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
KMaciek78 Offline
member

Meldunek: 03/09/2006
Witam

Ja dziś zagram powazniej na Haasa. Przekonuje mnie do tego jego dość rzetelny tenis na US Open. Tomka staty są nad wyraz pokrzepiające, podobnie wyniki jak i sama gra. Stosunek UE do winnerów jest zawsze niekorzystny patzrąc od strony błędów. Trochę słabiej mu idzie jeżeli chodzi o podanie, ale w tym przypadku Davydenko na pewno nie jest lepszy. Poza tym Mikołaj wszystkie dotychczasowe mecze wygrywał, ale głównie dzięki rywalom. Nie boje się tak pisać, gdyż widziałem jego 2 mecze i nic zupełnie w nich nie pokazał.
Taki Murray popełniający mnóstwo błędów, którego zapewne zjadła trema i psychika w tak ważnym dla niego meczu. Albo Kubot, który dostał w dość krótkim meczu aż 6 szans na przełamania.
Szkoda mi opisywać niedostatków Davydenki - wi ększośc wymieniona powyżej. W mojej ocenie jego tenis jest na poziomie przyzwoitym, tylko, co i tak wypromowało go w tym turnieju aż za nadto.
Jeszcze o kondycji - optymalnym dla tenisisty jest granie co drugi dzień. Przy takim poziomie odnowy i medycyny właśnie te 48 godzin pozwala skutecznie wyeliminować zmęczenie. A plusem jest bieżący kontakt z meczami co jest dużo ważniejsze niż kondycja. Przestoje jeszcze nigdy nkomu nie pomogły.
A Davydenko nawet zMurrayem nie został do niczego poważnego zmuszony. Ot popykał i przeszedł kolejna przeszkodę. Teraz zapewne jest to dla niego najtrudniejsze starcie i nie wierzę, żeby zdał ten egzamin.

Pozdrawiam

Do góry
#644473 - 07/09/2006 17:19 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
quantanamo Offline
enthusiast

Meldunek: 26/02/2006
No myślałem , że tylko ja dzis dałem na HAASA ale się pomyliłem i bardzo dobrze bo niemiec może dzis sprawić niespodziankę! To , że Dawidenko wygrał z Murrayem ja bym nieprzypisywał mu jakis specjalnych pochwał, Murraya nie widziałem w poprzednich meczach ale to co grał z Ruskiem to tragedia, punkty które zdobywał to w wiekszości dzięki błędom Dawidenki. Kurs na Haasa 2,00 warty zagrania, zagrałem to w kombosie za 20zł więc za nie duzo i mam nadzieje że na jutro będzie delikatnie do przodu POZDRO i powodzenia dośc często TYP DNIA nie wchodzi dlatego drugi raz w to samo bagno sie nie wchodzi !!!

Do góry
#644474 - 07/09/2006 23:55 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
A. Roddick v M. Youzhny (2) 3.620 Pinnacle // na ziemi od 2.45 - 3.10

Nie będe sie rozwodził na temat tego spotkania bo sprawa jest prosta. Youzhny gra w tej chwili najlepszy tenis jaki widziałem u tenisisty spoza pierwszej 3 na świecie. Andy nie prezentuje prócz serwisu dosłownie nic co mogłoby zaszkodzic Rosjaninowi, który własnie bedzie w tym meczu jak dla mnie na lepszej pozycji. Po pierwsze nie ma dosłownie nic do stracenia, bedzie grał bez presji widowni czyli na totalnym luzie a w tej fazie turnieju jest to czynnik niemalże decydujący o losach spotkania. Psychika Mikhaiła jest w porządku więc nie boje się o jego główke. Jeżeli nawet Rodickowi beda wchodzić serwisy to i tak Yulek powinien sobie poradzić returnujac odpowiednio Amerykanina. Pokazał Nadalowi gdzie jest jego miejsce w szeregu jak narazie na nawierzchni betonowej i to nie żaden przypadek iż Miszka wygrał to spotkanie, był lepszy w każdym elemencie gry tenisowej. Jeżeli mecz z Rodickiem bedzie opierał sie na wymianach i grze z głębi kortu to Misza go wykończy. Jest tak zmotywowany i naładowany koksem z Moskwy że nie widze tutaj naprawde oprócz serwisu aspektów przemawiajćych za Andym, który jest dla mnie jakąś postacią tenisową ale tylko jakąś

polecam również MIX Pechke/Damm v Pratt/Hanley za 1.8 w profie, to jakaś kpina

Do góry
#644475 - 08/09/2006 06:18 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Szkoda tylko Cukier, że spotkań nie oglądasz . Pisanie iż "Andy nie prezentuje prócz serwisu dosłownie nic co mogłoby zaszkodzić Rosjaninowi" jest sporym nad użyciem.
Nie mówię, że typ jest zły (btw. na temat tego drugiego coś by się przydało wyjaśnić - ta kpina mnie nie przekonuje ), ale nie jest byle bazylem który się położy na korcie i da się łatwo ograć Miszy.

Do góry
#644476 - 08/09/2006 08:19 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2005
To jakieś wolne żarty że dla pewnych osób chimeryk z Moskwy Misza Juzny urasta do
miana faworyta z czlowiekiem ktory zlapal optymalna forme na najwazniejszy dla niego
turniej w zyciu.Jestem przekonany ze Juzny nie powtorzy drugiego takiego samego meczu
pod rzad z Nadalem wychodzilo mu wszystko rzadzil i dzielil na korcie.
Return Miszy ? on nawet nie bedzie widzial pilki po serwisie Roddicka.
Nie oszukujmy sie Rodd zdaje sobie sprawe ze to jego wielka szansa na wyjscie z kryzysu
i awans wreszcie po latach posuchy do finalu wielkiego szlema i jestem przekonany ze
dzisiaj zostawi serce na korcie o serwis jestem spokojny wymiany bedzie musial szybko
skracac grac pod siatka i uwazam ze bez problemow wygra dzisiaj ten mecz i tego mu
z calego serca zycze.

Do góry
#644477 - 08/09/2006 09:45 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
jacky Offline
stranger

Meldunek: 05/03/2005
zagladam na to forum, i czasami musze odp.Fro Lech zacznij ogladac tenis w US OPEN. YOUZHNY nr 1 w tym turnieju. dawno nie widzialem tak grajacego i naladowanego tenisisty na win w tym turnieju.

Do góry
#644478 - 08/09/2006 09:51 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Oglądałem Youzhnego, a owszem, Kapitalny mecz.
Oglądałem Roddicka z Hewittem. Drugi b.dobry mecz. Tak dokładnego Roddicka nie widziałem dawno. I przeczytaj jeszcze raz mój post, ale ze zrozumieniem.

Do góry
#644479 - 08/09/2006 10:05 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
jacky Offline
stranger

Meldunek: 05/03/2005
nie przecze ze lubie roddicka choc czasami mu brakuje wiary w siebie i zaangazowania, choc dzisij bedzie inaczej. jedna sam serwis to za mało na bedacego w swietnej, zyciowej formie youzhnego. pozdro. szacunek cukier, jestes dobry w kwestii tenisa

Do góry
#644480 - 08/09/2006 10:50 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
M4CI3K Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/08/2005
ale sie uczepiliscie tego serwisu Rodicka. Gdyby Amerykanin w tym turnieju miał tylko serwis to dawno temu juz by odpadl

Do góry
#644481 - 08/09/2006 11:40 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Witam

Po wczorajszym nie obfitujacym w fajerwerki techniczne choc bardzo zecietym pojedynku w ktorym " opanowany" i " silny psychnicznie" Tommy Haas musial uznac wyzszosc " chimerycznego" Davydennki dzis analizujemy mecz Roddick - Youzhny .Nie chce zeby ktos znowu mnie zle zrozumial ale pisanie o Roddick'u ze brakuje mu zaagazowania i wiary w siebie nie jest najmadrzejsze i nie wiem na jakiej podstawie kolega tak napisal Tak walecznego , skoncetrowanego na grze , biegajacego do kazdej pilki Roddick'a nie widzialem chyba nigdy Nie wiem czy to wplyw Connors'a czy tego ze Amerykanin gra na swoim terenie w najzwazniejszym dla siebie turnieju ale jego gra robi wrazenie Nie oszukujmy sie Roddick nie jest graczem dobrze wyszkolonym technicznie jegio backhand( a takze gra przy siatce) pozostawia wiele do zyczenia... no i przegrywa wiekszosc dluzszych wymian ale te braki nie przeszkodzily mu wygrac w 3 setach z Hetwittem!!! Wiemy ze Kangur lubi dluzsze wymiany i swietnie sie czuje za koncową linią do tego gral Roddickowi czesto na backahnd no ale jak widzimy po wyniku nic mu to nie pomoglo. Ta wygrana Amerykanina nad Australiczykiem jest bardzo cenna w moich oczach gdyz Kangurowi zawsze " dobrze sie gralo " z Roddickiem i wiele razy wychodzil zwyciesko z rozegranych wczesniej pojedynkow no ale nie ostatnio.....Andy jest zupelnie innym graczem niz ten ktorego moglismy ogladac na poczatku tego sezonu czy w ubieglym sezonie....wrocil po kontozuzji i w pieknym stylu wygral masters w Cincinnati ogrywajac Chele,Murraya, Gonza, i Ferrero ( wszystko w dwoch setach) a na Us Open stracil tylko 2 sety i to z jednym zawodnikiem (Verdasco). To o czyms swiadczy i mysle ze Roddick wyjdzie dzis do pojedynku z Rosjaninem z wiarą w zwyciestwo bedzie bardzo zaangazowany i tak jak we wczesniejszych meczach bedzie biegal do kazdej pilki a jego atamowy serwis bedzie bardzo istotnym argumentem w calym meczu. No ale czy to wystarczy?
Na przeciwko niego staje Miszka Youzhny - Rosjanin bedacy aktualnie w wysmienitej formie,swietnie wyszkolony technicznie...znakomicie przygotowany kondycyjnie i szybkosciowo - biegajacy ( tak jak Amerykanin ) do kazdej pilki. Rosjanin duzo trenowal przygotowujac sie do Us Open no i efekty widac.Technicznie jest zawodnikiem kompletnym.Potrafi skonczyc pilke z backahand'u forhand'u i swietnie czuje sie przy siatce.Zresztą za kocnową linia takze Pisze o jego dobrych stronach majac w pamieci pojedynek z Nadalem i ogolnie to nie znajduje jego slabych stron. No ale czy bedzie potrafil zagrac jeszcze jeden taki mecz? Nie wiem...przyznam sie ze nie ogladalem pojedynku Miszy z Robredo a po wyniku sadze ze gral podobnie jak z Nadalem za to mecz z Massu byl bardzo dramatyczny i mogl sie skonczyc przegraną Youzhnego juz w 3 setach gdyz Massu prowadzil 2-0 i w trzecim przelamal na poczatku
Podsumowujac nie znajduje istotnych argumentow ktore sklanialy by mnie do postawienia wikszeej gotówki na ktoregos z zawodnikow Zainwestuje za to w kilka piwek i z przyjemnoscia bede ogladal ten mecz przed telewizorem Chociaz jesli bym mial procentowo wyliczyc szanse obu graczy to ocenil bym je 55- 45 dla Roddicka ale w zyciu nie zagral bym go po @1.35( sts)Jedyny zaklad ktory byl bym sklonny postawic dla zabawy to taki ze w meczu dojdzie do tb
Pozdrawiam

Do góry
#644482 - 08/09/2006 11:44 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Robredo grał w tym meczu z jakimś urazem, tak twierdzili komentatorzy brytyjscy którzy to spotkanie oglądali.

Do góry
#644483 - 08/09/2006 12:00 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
doggy Offline
addict

Meldunek: 17/08/2005
Roddick - Youzhny

Oglądałem mecz Youzhnego z Nadalem i musze przyznać, że obraz rosjanina w moich oczach zyskał na wartości. Nadal jest genialnym zawodnikiem, zazwyczaj to właśnie on kończy długie wymiany na swoją korzyść, ma silny serw i jest perfekcyjny technicznie - aczkolwiek ostatnio można zauważyć spadek jego doskonałej formy. Po co piszę o Nadalu? Dlatego, że Youzhny nie dał mu skorzystać z żadnych z zalet swojej gry. To Rosjanin wygrywał wymiany zaskakującymi minięciami, dropshotami i piorunującym uderzeniem. Możliwe, że był to mecz jego życia, ale jednak komentatorzy już wcześniej mówili sprzecznie do moich odczuć, że Youzhny jest świetny technicznie. Po tym co zobaczyłem, muszę się znimi zgodzić. Podobno Nadal miał kontuzję, możliwe, ale Nadal z kontuzją, to tak jak forma Roddicka przez cały sezon. Jeżeli Youzhny odeprze serwis Roddicka wygra mecz, serwisowi Nadala podołał, więc czemu miałby nie podałac gorszemu techniczie Roddickowi. Mój typ wynika również z faktu, że kursy ułożone są w sposób nie uwzględniający doskonałej formy Youzhnego, który może zaszkodzić nawet Federerowi (oczywiście moim zdaniem).

Pick: Youzhny 3/10

GL

Do góry
#644484 - 08/09/2006 14:47 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Jak dla mnie to jedyne co mogę wymyślić w tym meczu to over 39.5 gemów.Spodziewam się zaciętego pojedynku, bo oboje są w znakomitej formie i mam nadzieję na świetny pojedynek.Przynajmniej czterosetowy.Youzhny rozniósł Nadala, który nie mógł się odnaleźć przeciwko znakomicie grającemu Ruskowi, a Roddick zmiótł z kortu Hewitta i musze przyznać, że w tym meczu prezentował się chyba najlepiej od kilku miesięcy.Oboje dysponują dobrym serwisem i szybką ręką.Przyspieszenia Yuozhnyego w meczu z Nadalem mogły robić wrażenie.Niech to będzie pięciosetówka w dobrym wydaniu, a będe zadowolony

Do góry
#644485 - 09/09/2006 12:19 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Spojrzmy na wartosc kursowa.. Kursy ponad 3 na Mikhaila sa dla mnie bardzo wartosciowe bo procentowo daje mu wieksze szanse na zwyciestwo niz ocena odds-makerow. Mecz z Nadalem poezja. Dlaczego sadzicie ze Rosjanin nie moze ustabilizowac gry na tym poziomie?

Zagralem na Youzhnego @3,75 i jestem bardzo zadowolony Stawka 3/10, licze na wspaniale widowisko i bede bardzo kibicowal tenisiscie zza naszej wschodniej granicy bo go po prostu bardzo lubie Zapowiada sie przednie widowisko czego sobie i Wam zycze

Do góry
Strona 10 z 11 < 1 2 ... 8 9 10 11 >

Moderator:  rafal08