Witam

Po wczorajszym nie obfitujacym w fajerwerki techniczne choc bardzo zecietym pojedynku w ktorym " opanowany" i " silny psychnicznie" Tommy Haas musial uznac wyzszosc " chimerycznego" Davydennki

dzis analizujemy mecz
Roddick - Youzhny .Nie chce zeby ktos znowu mnie zle zrozumial ale pisanie o Roddick'u ze brakuje mu zaagazowania i wiary w siebie nie jest najmadrzejsze i nie wiem na jakiej podstawie kolega tak napisal

Tak walecznego , skoncetrowanego na grze , biegajacego do kazdej pilki Roddick'a nie widzialem chyba nigdy

Nie wiem czy to wplyw Connors'a czy tego ze Amerykanin gra na swoim terenie w najzwazniejszym dla siebie turnieju ale jego gra robi wrazenie

Nie oszukujmy sie Roddick nie jest graczem dobrze wyszkolonym technicznie jegio backhand( a takze gra przy siatce) pozostawia wiele do zyczenia... no i przegrywa wiekszosc dluzszych wymian ale te braki nie przeszkodzily mu wygrac w 3 setach z Hetwittem!!! Wiemy ze Kangur lubi dluzsze wymiany i swietnie sie czuje za koncową linią do tego gral Roddickowi czesto na backahnd no ale jak widzimy po wyniku nic mu to nie pomoglo.

Ta wygrana Amerykanina nad Australiczykiem jest bardzo cenna w moich oczach gdyz Kangurowi zawsze " dobrze sie gralo " z Roddickiem i wiele razy wychodzil zwyciesko z rozegranych wczesniej pojedynkow

no ale nie ostatnio.....Andy jest zupelnie innym graczem niz ten ktorego moglismy ogladac na poczatku tego sezonu czy w ubieglym sezonie....wrocil po kontozuzji i w pieknym stylu wygral masters w Cincinnati ogrywajac Chele,Murraya, Gonza, i Ferrero ( wszystko w dwoch setach) a na Us Open stracil tylko 2 sety i to z jednym zawodnikiem (Verdasco). To o czyms swiadczy i mysle ze Roddick wyjdzie dzis do pojedynku z Rosjaninem z wiarą w zwyciestwo

bedzie bardzo zaangazowany

i tak jak we wczesniejszych meczach bedzie biegal do kazdej pilki a jego atamowy serwis bedzie bardzo istotnym argumentem w calym meczu. No ale czy to wystarczy?
Na przeciwko niego staje Miszka Youzhny - Rosjanin bedacy aktualnie w wysmienitej formie,swietnie wyszkolony technicznie...znakomicie przygotowany kondycyjnie i szybkosciowo - biegajacy ( tak jak Amerykanin ) do kazdej pilki.

Rosjanin duzo trenowal przygotowujac sie do Us Open no i efekty widac.Technicznie jest zawodnikiem kompletnym.Potrafi skonczyc pilke z backahand'u forhand'u i swietnie czuje sie przy siatce.Zresztą za kocnową linia takze

Pisze o jego dobrych stronach majac w pamieci pojedynek z Nadalem i ogolnie to nie znajduje jego slabych stron.

No ale czy bedzie potrafil zagrac jeszcze jeden taki mecz? Nie wiem...przyznam sie ze nie ogladalem pojedynku Miszy z Robredo a po wyniku sadze ze gral podobnie jak z Nadalem za to mecz z Massu byl bardzo dramatyczny i mogl sie skonczyc przegraną Youzhnego juz w 3 setach gdyz Massu prowadzil 2-0 i w trzecim przelamal na poczatku
Podsumowujac nie znajduje istotnych argumentow ktore sklanialy by mnie do postawienia wikszeej gotówki na ktoregos z zawodnikow

Zainwestuje za to w kilka piwek i z przyjemnoscia bede ogladal ten mecz przed telewizorem

Chociaz jesli bym mial procentowo wyliczyc szanse obu graczy to ocenil bym je 55- 45 dla Roddicka ale w zyciu nie zagral bym go po @1.35( sts)Jedyny zaklad ktory byl bym sklonny postawic dla zabawy to taki ze w meczu dojdzie do tb

Pozdrawiam