Strona 6 z 11 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 10 11 >
Opcje tematu
#644386 - 01/09/2006 11:00 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

Wedlug komentatorów na 99% po 4 setach był zwyciezca pojedynku był Baghdatis. Nie cierpie tych komentatorów na Eurosporcie, ten stary nawet nie wie co to as serwisowy! myslal ze jak pilka nie przejdzie na druga strone siatki po serwie to as <LOL>

Zgadzam się z Toba mimo,że są to świetni komentatorzy to za szybko wyrokują wyniki.Zauważcie,że kiedy grali i np.przy serwisie Baghdatisa było 0-15 dla Agassiego czyli Agassi wygrał pierwszą piłkę,oni już mówili,że może być zwrot i Amerykanin przełamie Cypryjczyka.Z reguły okazaywało się to nietrafne ponieważ 0-15 to zaledwie jedna piłka.Przy 0-30 to oni mogą mówić o przełamaniu lub coś ale nie po jednej piłce,żenada.Bardzo lubię eurosport i jego komentatorów ale w tym meczu to już przesadzili.Może obydwaj zagrali grubo Agassiego i chcieli sobie dodać pewności,że wygrają

Do góry
Bonus: Unibet
#644387 - 01/09/2006 11:22 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Kiedyś znalazłem notatkę o stylu Querreya :

" Querrey - There may be a new American hope
Was there a changing of the teen guard at Indian Wells? As he did last year, top U.S. junior Donald Young took a wild card into a main draw and went down meekly to Tim Henman 6-3, 6-1. Meanwhile, Sam Querrey of California, who lost to Young in the final of the junior nationals in Kalamazoo last summer, won a match and took a set from James Blake. Querrey is a tall kid with-you guessed it-a big serve and forehand. He hits the latter with an appealingly relaxed and compact style. I wish he had shown a little more fire against Blake, but he may have thought it would be disrespectful of his American elder. As for Young, he should probably take his lumps in the minor leagues for a while before he brings his counter-punching game to the big show again. "

Do góry
#644388 - 01/09/2006 11:32 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
saxxon Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2004
Quote:

Amerykanie jak chcą zrobić show to go zrobią.Moim skromnym zdaniem mecz był ustawiony a Bagdatis skasowal kilka milionów dolarów za pomoc w realizacji tego show. Oto fakty- wiemy jak wyglądal Agassi po meczu z Pawlem,a Bagdatisa uważano za króla pięciosetówek. Pierwsze 2 sety dla Agassiego - z zadziwiającą regularnością przełamania w 7 gemach. W 7 gemie 3go seta też okazja na przełamanie jest 40-15 dla Agassiego- odradza sie Bagdatis wygrywa gema i seta. Kiedy wszyscy(lącznie z komentatorami eurosportu) wieszczą rychły koniec idola ten dostaje w prezencie 4 gemy, prowadzi 4-0 i ma własny serwis- ale mecz by się za szybko skonczył. Bagdatis z łatwością odrabia straty i wygrywa seta. W 5 secie kiedy wszyscy oczekują że to Agassi bedzie słaniał się na nogach, Bagdatis po aktorsku odgrywa swoją rolę- łapie się za nogę , skacze , truchta, symuluje kontuzje- ale dramat. I wszystko to dzieje sie przy szansach na przelamanie Agassiego- oczywiscie mogłby przerwać wezwać lekarza i normalnie grać. Ale jego rola jest inna- z miną męczennika stoi na jednej nodze , podskakuje i wali returny po autach.Oddaje wygranego gema Agassiemu. W następnym już rześki i zdrowy prowadzi 40-15 i widze jak spojrzał na swego trenera- ten mu kiwnął głową. Bagdatis robi 2 podwójne błędy serwisowe pod rząd - w rezultacie przegrywa mecz. Na koniec nie wyraża złości z przegranej - przeciwnie wyciąga spod koszulki krzyżyk - całuje go ,dziękuje Bogu za pomoc w dobrze wykonanym zadaniu. Agassi zbytnio nie szaleje z radości, jakby domyslał się - o co tu chodzi. Takiego widowiska nie wyreżyserował by sam Alfred Hitckock. Amerykanie jak chcą mogą wszystko , łącznie z lądowaniem na księżycu ( z flagą trzepoczącą na wietrze). Agassi to ich idol - muszą mu załatwić efektowne zakończenie kariery. Nawet czas rozgrywania meczu przesunięto do sesji nocnej, wieksza oglądalność , wiecej reklam, więcej kasy. A Bagdatis jest młody , ma jeszcze czas, nie pogardził kilkoma milionami dolarów. Czego się nie robi dla dobrego show ??? Taka jest Ameryka .

Zgadzam się całkowicie - tylko bez przesady z tą premia dla Marcosa kilku mln - myśle ze okrągły mln $ spokojnie mu wystarczyl a to ze trafił na Agassiego w 2 rundzie Marcos potraktował jak dar - on jest młody w przyszłym roku sa kolejne 4 szlemy wiec ma czas na walke
A amerykance odejscie starego mistrza urzadzają w stylu meczu gwiazd z NBA - zenujace show
Ja takze postawiłem na Aggasiego a mecz ogladałem tylko do 3 seta i mimo ze wygrał go Bagieta poszedłem spac i byłem pewien ze on nie gra w tenisa tylko gra swoją rolę i ze na drugi dzien zwyciezcąmoze byc tylko stary mistrz

Co do jego przyszłych losów zgadzam sie w pelni - Beckera zrobi na 100% bo niemozliwe zeby takie nazwisko przegralo z takim "pionkiem"

i z Roddickiem bedzie zmiana warty jesli mecz bedzie "czysty"

I prosze tych co mysla ze mecz był czysty o niewypowiadanie sie na ten temat - bo kto ogladał mecz - wystarczylo kilka gemów to widzial ze Agassi nie mial by szans z Marcosem a przyczyna byloby to ze Agassi mimo ze potrafi dobrze przebijac to jest juz strasznie wolny na korcie i widac to przy kazdej pilce Bagieta wygrywał pilki dotkniecem rakiety altego mial w pierwszych 2 setach ogromna przewage winnersów takze asów a to ze je przegral zawdzieczal tylko swoim bledom którymi trzymal Agassiemu wynik

a kto widzial jak lekkie smecze spod siatki Marcos kierowal dokladnie w kierunku Agasa aby ten mogl go lobowac, potem Marcos biegl do pilki i zagrywałja tylem miedzy nogami - normalnie mecz pokazowy
Meksykanska fala na trybunach i mina umeczonego Marcosa
czyli show a amerykanskim wydaniu

Do góry
#644389 - 01/09/2006 11:52 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Trzeba przyznać,że dzisiaj nie ma za wiele ciekawych meczów do typowania chociaż można znaleźć smakowite kąski.

Haas-Sluiter 1
Wybrałem ten mecz,ponieważ jako jeden z nielicznych gdzie są zdecydowani faworyci ma kurs powyżej 1.1,a poniżej tego pułapu nie gram bo to jest bez sensu.Haas zdecydowany faworyt i co tu można jeszcze powiedzieć:tylko tyle,że ten mecz wygra.

Tursunow-Falla 1
Trochę podobnie jak wyżej.Tursunow to jest marka,a Falla kto to jest ?! i co ostatnio osiągnął ?! Bo nie przypominam sobie takiego gracza

Ginepri-Goldstein 1
Tu już zdecydowanie wyższy kurs.Ginepri powoli się rozkręca i myślę,że jest to na tyle dobry zawodnik,że poradzi sobie ze słabszym od niego rodakiem.

Nalbandian-Safin NO BET
Początkowo miałem w tym meczu grać Safina ale powiem szczerze jest to spotkanie,w którym każdy może wygrać.Obaj bardzo chimeryczni gracze Nalbandian w nie najwyższej formie,a Safin dopiero do niej dochodzi.Nie zapatrywałbym się zbytnio na ostatni mecz Nalbandiana bo on bardzo często męczy się z nieznanymi graczami żeby później w 3,4 setach odprawić o wiele bardziej znane nazwisko.

Querrey-Gaudio 1
Zdecydowana 1 dla mnie dzisiejszy typ dnia po kursie 1.8.Gaudio ma predyspozycje do gry na hardzie ale jeżeli on ma to co można powiedzieć o Amerykaninie.Amerykanin jest stworzony do gry na tej nawierzchni,bardzo dobry serwis czyli Gaudio będzie miał problemy z przełamaniem,a z przełamaniem Gaudio nie powinno być problemów.Znamy dobrze Gaudio i on często przegrywa takie mecze i przechodzi obok nich.Querrey to jest wielki talent i nadzieja amerykańskiego tenisa i ten mecz powinien wygrać w 4 setach.

Okun-Kubot 1
Pzrzynam szczerze,że z wielkim zaskoczeniem przyjąłem wygraną Kubota w 1 rundzie gdzie pokonał jakby nie patrzeć rozstawionego gracza.To jest wyczyn jak na zawodnika,który przez cały sezon niczym nie zachwycał.Hard to ulubiona nawierzchnia Izraelczyka,który rozgrywa przede wszystkim mecze na tej nawierzchni.Jest bardzo do niej przysposobiony,a Kubot co jak co ale 3 runda Polaka jakoś nie chce mi się wierzyć.Okun dysponuje na pewno większą siłą ognia i lepszym serwisem.Wydaje mi się,że to za wysoki progi dla Polaka.

Mathieu-Moya 1
Powiem szczerze,że przed spotkaniem myślałem,że kursy będą bardziej wyrównane,a tu miła jak dla mnie niespodzianka Moya jest w tym meczu faworytem,a kursy 2.3 na Francuza wezmę z pocałowaniem w rękę.Mathieu racja nie zachwycał przed US Open ale co osiągnął Moya również nic wielkiego.Mathieu jest to zawodnik,który jeżeli ma dzień może pokonać każdego,charakter pokazał w meczu z Nadalem na RG gdzie sprawił naprawdę dużo kłopotów wielkiemu mistrzowi.Moya to już prawie dziadek i powoli schodzi ze śiwatowych kortów,czas chyba na zmianę warty.

Bez zbytnich komenatarzy dodam jeszcze 2 spotkania bo zauważyłem,że w stsie jest kurs 1.1 to można zagrać na podwyższenie AKO.
J.Blake-Gabashvilli 1
Gonzalez-Hajek 1

2 ławte 3 setowe pojedynki dla faworytów.

Z niespodzianek widziałbym porażkę jakże nieprzediwywalnego Dawidienki z bardzo solidnym Francuzem Mahutem.Przecież sami faworyci nie moga wygrywać

Do góry
#644390 - 01/09/2006 11:54 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09 *DELETED*
Boczek1986 Offline
member

Meldunek: 09/08/2006
Post deleted by Goget

Do góry
#644391 - 01/09/2006 11:54 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
omylny bolo Offline
member

Meldunek: 21/07/2005
.

Edited by Schranzer (01/09/2006 12:34)

Do góry
#644392 - 01/09/2006 11:55 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
paweldworzanczyk Offline
enthusiast

Meldunek: 19/09/2004
.

Edited by Schranzer (01/09/2006 12:34)

Do góry
#644393 - 01/09/2006 11:58 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
Boczek1986 Offline
member

Meldunek: 09/08/2006
Co do debla jestem pełen nadziei i te nadzieje są zupełnie uzasadnione ich ostatnimi występami. Osobiście już na nich zagrałem. Natomiast co do Kubota wydaje mi się że nie da rady Okunowi jednak większe doświadczenie będzie przemawiało za Okunem. Choć całym sercem jestem za Polakiem to rozum podpowiada coś innego. Ale zobaczymy:)

Do góry
#644394 - 01/09/2006 12:05 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
maly.gh Offline
enthusiast

Meldunek: 06/08/2006
piękny mecz, scenariusza nie powstydziłby sie nawet sam alfred hitchcock .no ale takie pożegnanie należy sie staremu mistrzowi, może powtórka z tamtego roku federer kontra agassi i ....?. szkoda że duża część osób dała się nabrać na te straszne dolegliwości zdrowotne agassiego tak strasznie rozleklamowane przez media.
z dzisiejszych meczy ginepri ferrero haas blake gonzo hanl/ullyet ako ponad 2

Do góry
#644395 - 01/09/2006 12:09 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09 *DELETED*
Shabani_Nonda Offline
old hand

Meldunek: 02/06/2006
Post deleted by Goget

Do góry
#644396 - 01/09/2006 12:16 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
saxxon Offline
veteran

Querrey-Gaudio 1
Zdecydowana 1 dla mnie dzisiejszy typ dnia po kursie 1.8.Gaudio ma predyspozycje do gry na hardzie ale jeżeli on ma to co można powiedzieć o Amerykaninie.Amerykanin jest stworzony do gry na tej nawierzchni,bardzo dobry serwis czyli Gaudio będzie miał problemy z przełamaniem,a z przełamaniem Gaudio nie powinno być problemów.Znamy dobrze Gaudio i on często przegrywa takie mecze i przechodzi obok nich.Querrey to jest wielki talent i nadzieja amerykańskiego tenisa i ten mecz powinien wygrać w 4 setach.

dzięki stary juz postawiłem na Gaudio

Do góry
#644397 - 01/09/2006 12:21 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
ArtekPotitox Offline
addict

Meldunek: 23/12/2005
Berdych T. v Mayer F. 2 @3.85
Mecz zawodników z kompletnie inną dyspozycją. Z jednej strony Czech, który po pokonaniu Nadala nie może odnaleźć swojej formy. W pierwszej rundzie pokonał Pashanskiego, który na twardej nawierzchni jest wyjątkowo słaby. Wynik 6-4 6-2 6-1 nie odzwierciedla wysiłku, jaki musiał włożyć Thomas by pokonać młodego Serba (musiał bronić sporo bp przy własnym serwisie). Z drugiej strony Niemiec, który od turnieju w Sopocie prezentuje sie wyśmienicie (Wytgrany challenger w Grazu a w 1 rundzie rozgromienie Koubka). Florian jest chyba w życiowej formie i myśle, że jest w stanie pokonać Berdycha.
Powodzenia

Do góry
#644398 - 01/09/2006 12:28 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
Gr3g Offline
addict

Meldunek: 08/11/2005
To i ja dodam swoje 5 groszy hehe
Jak dla mnie nie tylko mecze z "Wielkimi" jak Agassi sa ustawiane w tenisie.. Tenis to sport w ktorym trzeba zaplacic tylko jednemu! Chyba kazdy kto troche duzo obstawia wie jak czesto konczyly sie "massowe" typy na faworytow "w formie"(raczej na zawodnikow sredniego formatu). Wiele z nich i tak daleko w turniejach nie zachodzi wiec czasami bardziej oplacalne byloby wziecie kasy.. Buki NIE spia
To wszystko moze strasznei glupio zabrziem ale to ntaka moja skromna opinia.
Co byscie zrobili jakbyscie byli na ich miejscu? 90% wzielaby kase

Edited by Goget (01/09/2006 14:55)

Do góry
#644399 - 01/09/2006 12:29 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
gilmour Offline
stranger

Meldunek: 26/09/2005
To z różnych przyczyn mój pierwszy post na tym forum,ale bardzo często tu zaglądam,ze względu na bardzo wysoki poziom wiedzy wielu jego stałych bywalców. Chodzi mi tenis, reszta mnie nie intersuje.To tak tytułem wstępu, dzisiaj nie wytrzymałem, czytam i czytam te teorie spisku na temat meczu Agassiego i nie wiem czy mam smiac czy płakać? Czy my Polacy wszędzie musimy widzieć podstęp, czy aby nie za dużo naczytaliśmy sie wiadomości o korupcji w polskiej piłce nożnej? Ludzie jak wy to sobie wyobrażacie, miliony dolarów za przegrania dla Cypryjczyka? Przecież to bzdura! Tak teoretycznie jestem pewien,że nie przyjał by takiej propozycji nawet gdyby padła, jest młody ambitny i bardzo dobry i te miliony to on zarobi na korcie a nie pod stołem.Dodatkowo,nawet jeżeli taka propozycja by padła,a Marcos by ją zaakceptowł, to czy męczuyli by swojego mistrza aż 5 setów, 4 godziny tylko po to żeby tłum miał ubaw?to nie igrzyska w Rzymie.Zastanówcie czy Agassi chciałby tak kończyć karierę??!Wątpie, to też był zawsze szalenie honorowy i ambitny zawodnik. Troche wiary w sport, w widowisko. Faktem jest,że Baghdatis odstawial szopki na korcie,ale przegrał bo byl gorszy w tym meczu i tyle. To był piękny mecz, niesamowicie dramatyczny, widać było,że każdemu z nich starsznie zależy i nikt mnie nie przekona,że to było od początku do końca wyreżyserowane, to są tensisci a nie aktorzy, to były korty flashing meadows, a nie deski broadway'u.

Do góry
#644400 - 01/09/2006 12:35 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
saxxon Offline
veteran

mało koelgo widziałeś
kiedyś gdy internet był niedostepny a o obstawianiu tenisa mało kto wiedział to kursy 1,40 trafiałes z amknietymi oczami
dzis jest to niesamowity biznes w którym my gracze gramy razem a w rzeczywistosci przeciw sobie
dlatego gdy na faworyta spada kurs oznacza to iz ludzie na niego wala kasiore a potem on przegrywa uszczesliwiajac booków

a powiedz czy ogladales ten mecz - bo jesli tak i nabrales sie na to show to albo malo ogladasz tenisa albo masz amerykanska dusze

Do góry
#644401 - 01/09/2006 12:42 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
gilmour Offline
stranger

Meldunek: 26/09/2005
O obstawianiu cos tam wiem, gram od 10 lat mniej wiecej (mam 29), takze era "przed internetem" nie jest mi obca. Interesuje sie głownie tenisem i troche koszykówka. WIdziałem przynjamniej setki meczy (jak nie wiecej), nie przecze w tym sporcie jak w kazdym innym są tysiące przekrętów, ale bez przesady, no nie można twierdzić,że każdy mecz w którym wygrwya faworyt gospodarzy w niesmowitych okolicznosciach, jest wcześniej ustawiony!

Do góry
#644402 - 01/09/2006 12:43 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
Stoin Offline
Profesor

@gilmour

Postaw się w sytuacji tych którzy postawili na Marcosa (2 zł)

Niejeden traktował ten mecz jako promocje buków z kursem na Bagiete rzędu 1.45 , kompletnie nic ich nie obchodziło ( nie wpadli nawet na pomysł że będzie wałek )
Szanse Bagiety 10/10 i nagle taki klops...a że trzeba jakoś sobie osłodzić porażke, więc snują "Opowieści drzewa sandałowego" o nabyciu drogą kupna meczu przez Agassiego i Jego sztab byleby tylko doszukać się przyczyn porażki utalentowanego Marcosa.

Piszcie jeszcze bo dobrze się bawie

Do góry
#644403 - 01/09/2006 13:04 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
o czym Panowie tu dyskutować..Wszyscy co grali na Bagiete byli podbudowani i formą cypryjczyka i informacjami o stanie zdrowia Andre..Analizy i premyslenia wszystko typowało na 3-0 albo 3-1 na Bagiete....Wygrali ci którzy nie dali się zwieść i zaufali geniuszowi Andre i jego talentowi aktorskiemu..ja także dałem się niestety oszukać ale ileż to już bylo takich meczy , że kazde forum uważało dany typ za typ dnia a potem wielka klapa...Trudno

Do góry
#644404 - 01/09/2006 13:04 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09 *DELETED* *DELETED*
Gr3g Offline
addict

Meldunek: 08/11/2005
Post deleted by Goget

Do góry
#644405 - 01/09/2006 13:14 Re: US Open 2006 - 28.08-10.09
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Panowie kończymy dyskusje odnośnie wczorajszego meczu, za dużo tu przepychanek. Wracamy do analizy spotkań

Do góry
Strona 6 z 11 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 10 11 >

Moderator:  rafal08