#662609 - 18/09/2006 12:25
Re: MŚ Kobiet - Brazylia 2006
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Tak naprawdę Argentynki to conajwyżej średniak i nawet wyniki tych MŚ tego w moich oczach nie zmienią (stracona kasa zresztą też  ). A drugi garnitur w Australi - chyba nie ma takiego pojęcia jeśli chodzi o ten zespół gdyż życzę każdej ekipie (poza USA) takich garniturów  Reasumując ten typ jest dość ryzykowny. Liczę dziś na wysokie zwycięstwo Rosjanek i na równą walkę Litwinek.
Edited by sebkos (18/09/2006 12:30)
|
Do góry
|
|
|
|
#662610 - 19/09/2006 08:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2006
|
no to jedziemy cwiercfinaly... Australia - Francja - innego finalu tutaj nie widze jak nie Australia - USA ... Australijki ida jak burza, Francuzki dwie wpadki, jedna z Kubą druga z Chinkami... moim zdaniem jedynka pewna, kurs 1,27 w profie bardzo przyzwoit Rosja - Hiszpania - 2.45  Rosjanki mnie wcale nie przekonuja, porazki z Francuzkami i Czeszkami nie wystawiaja im najlepszej opinii... z kolei Hiszpania to dla mnie zespół o ogromnym potencjale, jak musialy wygrac z Litwa to w ciagu 5-6 minut mialy serie 17-3... poza tym skoro panowie zdobyli zloto to moim zdaniem i panie zdobeda medal... ale tylko brazowy...
|
Do góry
|
|
|
|
#662617 - 19/09/2006 10:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/07/2006
|
Zgoda, uzylem skortu myslowego  Generalnie chodzi mi to aby nie mowic, ze Czeszki to super wielka potega, mimo tego mistrzostwa a spotykam sie z takimi okresleniami i niejako bedac w opozycji do tego tak napisalem, jesli uwazacie, ze to przesada to ok, jestem w stanie dobrac inne slowa badz mniej krytycznie podejsc do sprawy. Ja nie jestem czlowiekiem ktory sie bedzie bez sensu upieral w jakiejs sprawie, chetnie wyslucham opinii innych. Rowniez uwazam, ze sedziowanie, doping to wszystko bedzie kluczem, cala atmosfera. Miedzy innymi dzieki temu Brno zdobylo puchar najlepszego zespolu, rowniez wlasna hala a sedziowanie tragiczne.
|
Do góry
|
|
|
|
#662621 - 19/09/2006 16:53
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
Quote:
Panowie a co sadzicie o meczu Chiny-Kanada?JAkie jest prawdopodobienstwo , ze Chinki to wygraja bo wlasnie nie wiem czy to grac??
złota zasada...nie wiesz nie graj;D
|
Do góry
|
|
|
|
#662622 - 19/09/2006 19:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Po wczorajszym superwyczynie Rosjanek - postanowiłem sobie - nigdy więcej kosza w wykonaniu kobiet - ale pogadać to sobie mogłem. Zresztą turnieju nie śledzilem od początku (moze to i dobrze). Ale prawdziwa walka rozpoczyna się dopiero teraz od fazy PO. Moje typy (narazie wstrzymam się z ich graniem - czekając na za i przeciw innych userów): 18:00 Hiszpania - Rosja - 1? /2.25/ GB Zaliczane do faworytek MŚ Rosjanki jak do tej pory nic specjalnego nie pokazywały. W pierwszej rundzie brak wymagających rywalek (oczywiście poza porażką z USA), w kolejnej rundzie - porażka z bardzo przęciętnie grającymi Żabojadkami, kolejna porażka z moim cichym faworytem Czeszkami (faworytem poza USA) oraz długo mordowały się z śrenią ekipą Cuby - ostatnie 2min. pokazały, jak można pokazać superżenującą koszykówkę! Hiszpanki - tu sytuacja wygladała nieco inaczej - gładką z Koreą, niespodziewana porażka z Argentynkami - a później 1pkt wygrana z gospodyniami i coraz lepsza gra 4-pkt porazka z niepokonanymi dotąd "Kangurzycami", rozgromienie Kanady i rozjechanie (II ostatnie kwarty) Litwinek (ale forma tych mocno nierówna). Napewno będzie zaciety mecz - szansę rozkładam 55/45 na korzyść hiszpanek - czyli prawie po równo - po prostu idę po wyższym kursie. 20:15 Brazylia - Czechy - 2 /1.92/ GB Gospodynie kontra Mistrzynie europy. Typ troszke subiektywny - sympatia do naszych sąsiadek - ale i wyniki tych MŚ świadczą, że Pepiczki są świetnie dyponowane. Troszę niepokoii porażka w pierwszym spotkaniu z Francuzkami - ale pozostałe mecze (w tym szczęśliwe zwycięstwo z Rosjankami) mogą napawać optymizmem. Dużo celnych trójek i nie powinno być źle. 22:30 Argentyna - Cuba - ??? 1 /2.25/ Czy Argentynki na tych MŚ grają naprawdę tak beznadzienie jak w ostatnich meczach - czy może stosują zasłonę dymną (tylko przed czym?). Kuba jak to Kuba - potrafią zagrać ale często zdarzają się im momenty dekoncentracji. Ten meczyk chcialem zagrać najgrubiej - ale nie wiem co myśleć po ostatnich pokazach Argentinos (oczywiście w nardzo ujemnym zwierciadle) Pozostałe spotkania bez komentarza - ale po takich kursach po prostu szkoda grać. Czekam na spready, linie i oczywiście opinie innych 
|
Do góry
|
|
|
|
#662623 - 19/09/2006 20:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
Co do meczu Argentyna - Kuba typ na Argentyne nie warty zagrania no chyba ze za drobne, fakt w grupie cos graly z Hiszpankami i Brazylijkami ale to co pozniej pokazaly Argentynki wola o pomste do nieba, fuksem wygrany mecz ze slabiutka Kanada, kleska z Australia oraz Litwa, wiec moim zdaniem gra na Argentynki nie warta swieczki, zreszta ja na nich sporo grosza stracilem juz i nie mam zamiaru tracic wiecej
|
Do góry
|
|
|
|
#662624 - 19/09/2006 21:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/05/2005
|
Quote:
Co do meczu Argentyna - Kuba typ na Argentyne nie warty zagrania no chyba ze za drobne, fakt w grupie cos graly z Hiszpankami i Brazylijkami ale to co pozniej pokazaly Argentynki wola o pomste do nieba, fuksem wygrany mecz ze slabiutka Kanada, kleska z Australia oraz Litwa, wiec moim zdaniem gra na Argentynki nie warta swieczki, zreszta ja na nich sporo grosza stracilem juz i nie mam zamiaru tracic wiecej
Hmm a Co na jutro Grasz ??? Po Udanym Handi na Pepiczki :>
|
Do góry
|
|
|
|
#662625 - 19/09/2006 22:03
|
5 minut po czasie
Meldunek: 13/05/2005
|
usa 1 australia 1 to są 99% typki ze wejdą
Sa to glowne kandydatki do walki w finale. Ciekawym typem wydaje sie granie na brazylijki(wsumie u nich sie ta cała impreska odbywa).
Co do pozostałych meczy to rosjanki mnie nie przekonuja ,meczyły sie niemiłosiernie z czeszkami.Wygladało to tak jak by miały dosyc juz tej impreski(zmeczone).moze po dniu odpoczynku wykrzeszą z siebie troche wysiłku.Teraz nie ma juz meczy nie waznych.Tu sie zaczyna walka o trofea
|
Do góry
|
|
|
|
#662626 - 20/09/2006 00:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Ja poważnie zastanawiam się nad postawieniem na Hiszpanki,które sa moim cichym czarnym koniem turnieju. Narazie grają całkiem dobrze, nie licząc wpadki z Argentyną i minimalnej porażki z Australijkami.Pokonały pewnie Litwę,Koreanki,Kanadyjki i nieoczekiwanie Brazylijki-wynik całkiem dobry poza wpadką z Argentynkami.Natomiast Rosjanki grają bardzo słabo.Albo sa bez formy,ale się oszczędzały na decydujące mecze,ja jednak myślę,że poprostu im nie dizie.Ograły tylko takie tuzy jak Nigeria,Chiny i Kuba i to pewnie.Jednak z ekipami z czołówki jak Francja i Czeszki poległy , z USA także , choć po walce. Hiszpanki graja szybki,żywiołowy basket,który napewno Ruskim nie pasuje.Ciekawe kursy na Hiszpanki,ja się skusze na nie bo moim zdaniem mają spore szanse,no chyba,że Rosjanki się obudzą,ale moim zdaniem poprostu buki nie wiem czemu je faworyzują w kazdym meczu z europejskimi ekipami,ale mnie to cieszy:)
Z innych meczy to raczej Australia,choćiaż kusrsy marne a Francuzki grać potrafią,chociaż jednak chyba mają pecha,że trafiły na Australię.Ciekawy mecz Czeszek z Brazylijkami,gospodynie w sumie nic wielkiego nie pokazały na tym turnieju,gładka porażka z Australią oraz pechowa , ale jednak z Hiszpankami,pozostałe 4 wygrane z zespołami słabymi jak na mistrzostwa.Czeszki w sumie też nie oczarowały,z silnych ekip ograłyu jedynie Ruskie,ale jak pisałem,one zawodzą jak narazie.W meczach z Francją porażka po sąłbym meczu,z Amerykankami już zdecydowanie,ale grały rezerwami.Z tego co zauważyłem,Czeszki dobrze bronią,ale mają problemy w ofensywie,Brazylijki graja u siebie i to jest ich atut,ale ogólnie mecz no bet,choć ja bym się kierował ku Czeszkom, jednak chyba sobie odpuszcze ten mecz.
Myślałem też o Argentynie,ale ta po dobrym poczatku turnieju gra coraz gozrej i choć Kuba nie ejst zbyt mocna(jedyny wyskok z Francją), to raczej sobie daruje,choć 2,30 na Argentynę kusi,moze spróbuję za małą stawke.
|
Do góry
|
|
|
|
#662627 - 20/09/2006 06:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Osobiście typuję Rosjanki - to zespół bardziej ograny, doświadczony. Przegrane z Francją czy Czechami to nie były żadne wielkie niespodzianki bo to są czołowe zespoły świata. Jeszcze jedno - Valdemoro gra w Rosji i jest znana dobrze przez Rosjanki - a odcięcie jej od gry to połowa sukcesu z Hiszpanią. Nie przewiduję spacerku ale ... Sborna Nie zgadzam się też co do typu na Argentynę - to są wory i przegrały sparing przed MŚ wyraźnie z Kubą ... a ich początkowe dobre wyniki niestety sporo mnie kosztowały ale zdania na ich temat nie zminię 
Edited by sebkos (20/09/2006 06:31)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|