Opcje tematu
#665490 - 15/09/2006 13:35 FED CUP 2006 - Finał - Belgia
Svart_Ulv Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/01/2006
Panowie mam siura. Prof daje 1.83 na to że Włoszki zdobędą FED CUP. Jest to o tyle prawdopodobne, że Belgijki wystąpią praktycznie juniorkami + koszmarna Justysia. Włoszki natomiast w najsilniejszym składzie.

Belgia:

Justine HENIN-HARDENNE
Kirsten FLIPKENS
Caroline MAES
Leslie BUTKIEWICZ

Włochy:

Francesca SCHIAVONE
Flavia PENNETTA
Mara SANTANGELO
Roberta VINCI

wliczając dwie wygrane Henin i dwie wygrane Włoszek - Schiavone i pewnie Santangelo bo Pennetta po kontuzji o wszystkim będzie decydował moim zdaniem debel - a tu wyśmienita deblistka Schiavone już w parze z Penettą powinny dać sobie radę - więc jak dla mnie ten kurs to promocja.

Do góry
Bonus: Unibet
#665491 - 15/09/2006 20:14 Re: FED CUP 2006 - Finał - Belgia
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Mamy już pary :

R1 - K.FLIPKENS (BEL) v F.SCHIAVONE (ITA)
R2 - J.HENIN-HARDENNE (BEL) v F.PENNETTA (ITA)
R3 - J.HENIN-HARDENNE (BEL) v F.SCHIAVONE (ITA)
R4 - K.FLIPKENS (BEL) v F.PENNETTA (ITA)
R5 - L.BUTKIEWICZ / C.MAES (BEL) v M.SANTANGELO / R.VINCI (ITA)

Więc debel u Włoszek bardzo dobry. Flipkens-Pennetta , najważniejsze spotkanie . Zagranie Włoszek jako zwyciężczyń i kontra na którąś z Belgijek w meczu nr.4 i teraz mamy surebeta .

Kilka linków z FedCup.com :
http://www.fedcup.com/news/newsarticle.asp?id=10959
http://www.fedcup.com/news/newsarticle.asp?id=10957
http://www.fedcup.com/news/newsarticle.asp?id=10953
http://www.fedcup.com/news/newsarticle.asp?id=10951

Wszyscy bardzo liczą na Kirsten Flipkens, ponoć jest w wielkiej formie po US Open . Tylko żeby aż za bardzo na nią nie liczono, łatwo się w takich sytuacjach po prostu spalić psychicznie .

Do góry
#665492 - 15/09/2006 20:31 Re: FED CUP 2006 - Finał - Belgia
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/01/2005
Fro czy taka jest kolejność rozgrywanych spotkań jak podałeś czy nie czasem debel jest meczem nr 3?

Do góry
#665493 - 15/09/2006 20:34 Re: FED CUP 2006 - Finał - Belgia
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Nie , w Fed Cup'ie ostatnim meczem jest debel. Jest rozgrywany w niedzielę po meczach singlowych.

Do góry
#665494 - 15/09/2006 20:35 Re: FED CUP 2006 - Finał - Belgia
Svart_Ulv Offline
Carpal Tunnel

ale te pary są płynne, trenerzy mogą zmienić zawodniczek max na 1h przed meczem

Do góry
#665495 - 15/09/2006 20:39 Re: FED CUP 2006 - Finał - Belgia
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

A , debel na 15 minut przed rozpoczęciem singla nr. 4 .

Ewentualne zmiany to Santangelo za Pennetę w singlu. W deblu może wskoczyć Schiavone gdyby Mara zagrała wcześniej. U Belgijek praktycznie możliwości wartościowej zmiany nie ma, chyba że w deblu zagra Henin, ale debel Włoski jest tutaj wielkim faworytem w ostatnim meczu.

Do góry
#665496 - 15/09/2006 20:45 Re: FED CUP 2006 - Finał - Belgia
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/01/2005
Zgadza się pary są płynne jak to nazwałeś i wiele razy się one zmieniały tuż przed meczem ale wydawało mi się że debel był zawsze meczem nr 3....nawet u pań bo tak na pewno jest u facetów w davis cup no chyba że się coś zmieniło w ostatnim czasie, no i te zmiany graczy na ostatnia chwile tak jakoś mi się to skojarzyło widocznie mi się coś pochrzaniło.

Do góry
#665497 - 15/09/2006 21:12 Re: FED CUP 2006 - Finał - Belgia
Svart_Ulv Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Zgadza się pary są płynne jak to nazwałeś i wiele razy się one zmieniały tuż przed meczem ale wydawało mi się że debel był zawsze meczem nr 3....nawet u pań bo tak na pewno jest u facetów w davis cup no chyba że się coś zmieniło w ostatnim czasie, no i te zmiany graczy na ostatnia chwile tak jakoś mi się to skojarzyło widocznie mi się coś pochrzaniło.

no własnie fedcup ma to do siebie ze debel gra na koncu i czesto nie decyduje o niczym..

Do góry
#665498 - 15/09/2006 21:19 Re: FED CUP 2006 - Finał - Belgia
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

wliczając dwie wygrane Henin i dwie wygrane Włoszek - Schiavone i pewnie Santangelo bo Pennetta po kontuzji o wszystkim będzie decydował moim zdaniem debel - a tu wyśmienita deblistka Schiavone już w parze z Penettą powinny dać sobie radę - więc jak dla mnie ten kurs to promocja.

Co do typu zgadzam się z Tobą w 100 %,Włoski debel o wiele silniejszy od belgijskiego i raczej nie będzie miał problemów z jego pokonaniem.Szansę Włoszek upatrywałbym także w nie do końca dobrej dyspozycji Henin,do finału US Open doszła ale tam już nic nie pokazała.Tak naprawdę to powinna tam grać Jankovic ale doświadczenie wzięło górę.W turnieju w Nowym Jorku nie błyszczałą formą i myślę,że 1 mecz może przegrać,a wtedy wygrana Włoszek 100% bo Filipkens nie udźwignie ciężaru.Włoszki mają bardzo dobre zawodniczki,ciekawe tylko czy zagra Penneta czy Santaneglo,która pokazała się z bardzo dobrej stronyw meczu z Mauresmo.Widać,że ta zawodniczka potrafi atakować,a to na hardzie jest bardzo ważne.Chyba zagram to grubiej dodając do tego Bartoli ze Schnyder na Francuzkę,Francuzka pokazała się z wyśmienitej strony na US open mimo,że przegrała ze Schnyder w 1 secie grała naprawdę znakomicie jak zagra podobnie jak wtedy o wynik meczu bym się nie martwił,chyba,że deszcz przerwie im mecz Więc na jutro dubelek Bartoli - Włochy.AKO znakomite.

Do góry
#665499 - 16/09/2006 05:51 Re: FED CUP 2006 - Finał - Belgia
Svart_Ulv Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Co do typu zgadzam się z Tobą w 100 %,Włoski debel o wiele silniejszy od belgijskiego i raczej nie będzie miał problemów z jego pokonaniem.Szansę Włoszek upatrywałbym także w nie do końca dobrej dyspozycji Henin,do finału US Open doszła ale tam już nic nie pokazała.Tak naprawdę to powinna tam grać Jankovic ale doświadczenie wzięło górę.W turnieju w Nowym Jorku nie błyszczałą formą i myślę,że 1 mecz może przegrać,a wtedy wygrana Włoszek 100% bo Filipkens nie udźwignie ciężaru.Włoszki mają bardzo dobre zawodniczki,ciekawe tylko czy zagra Penneta czy Santaneglo,która pokazała się z bardzo dobrej stronyw meczu z Mauresmo.Widać,że ta zawodniczka potrafi atakować,a to na hardzie jest bardzo ważne.Chyba zagram to grubiej dodając do tego Bartoli ze Schnyder na Francuzkę,Francuzka pokazała się z wyśmienitej strony na US open mimo,że przegrała ze Schnyder w 1 secie grała naprawdę znakomicie jak zagra podobnie jak wtedy o wynik meczu bym się nie martwił,chyba,że deszcz przerwie im mecz Więc na jutro dubelek Bartoli - Włochy.AKO znakomite.

zostaw to bartoli w spokoju :> po co masz potem sobie pluć że Włochy weszły a bartoli odwaliła kitę..kudłata taka słaba nie jest

Do góry

Moderator:  rafal08