#6704400 - 27/06/2016 10:46
Re: Wimbledon - 27.06-10.07
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/08/2010
|
Sam Querrey - Lukas Rosol Typ: 2 @ 4.25 Betsson
Ja wszystko rozumiem Querrey: mocny serwis, dużo meczy rozegranych na trawie, Rosol - gorąca głowa, słabe wyniki w 2016 r, etc. No ale bez przesady @ 4.25 na zawodnika, który jak ma dzień potrafi seryjnie serwować asami, zaś na Wimbledonie wyeliminował samego Rafę Nadala. Ok ostatnio Czech nie ma wyników, jednak chyba nie ma wątpliwości, że najlepszą formę na pewno szykował na Wimbledon, a nie na turnieje w Halle, czy Nottingham. Querrey'a kiedyś bardzo lubiłem. Uważałem, że ma spory potencjał. Ale on stanął w miejscu, a w dodatku jego psychika jest krucha, niczym szkło. Pamiętam kilka jego spotkań na hardzie, w których oddawał podwójne przełamanie i to w sytuacji, gdy ma takie kopyto na serwsie. Kondycyjnie też jest sporą zagadką, gdyż zdarzają mu się takie kwiatki jak z Mannarino w trzecim secie Mastersa w Miami, gdzie po zaciętym spotkaniu swój serwis przy stanie 4:5 oddał praktycznie serwując dołem z braku sił. Z kolei Rosol mam wrażenie, iż mentalnie trochę okrzepł. Pamiętam jego starcie w Genevie z Isnerem, gdzie wygrał spotkanie po trzech setach i dwóch tiebrakach, czyli takie które w przeszłości by gładko przegrał. Potem 5 setów ze Stanem na Rolandzie. Jestem pewien, że motywacja, jak i umiejętności u Czecha są. Teraz trzeba tylko przekłuć to na wyniki. Pierwszy krok już dzisiaj.
|
Do góry
|
|
|
|
#6705722 - 28/06/2016 10:08
|
Carpal Tunnel
|
Vasek Pospisil - Albert Ramos-Vinolas Typ: Albert Ramos-Vinolas @ 3.95 Betsson
Z Rosolem wczoraj niewiele zabrakło do szczęścia, ale nic to dziś próbuje kolejnego kursu z kosmosu. Naprawdę nie wiem, jak można po takim kursie grać Vaska. Chłopak ewidentnie się pogubił i wciąż nie może wrócić do dawnej dyspozycji. W jego grze roi się od niewymuszonych błędów, które bardzo często są najzwyczajniej w świecie konsekwencją złych decyzji w czasie wymian. Jego dzisiejszy rywal, to na pewno nie trawiasty omnibus. Ramos-Vinolas wywodzi z hiszpańskiej szkoły także ulubioną nawierzchnią jest clay. W tym roku osiągnął życiowy sukces meldując się w ćwierćfinale Roland Garros. Na Wimbledon przyjeżdża bez żadnej presji. Trzeba jednak zaznaczyć, że w swojej karierze zanotowałkilka cennych wygranych na grassie, jak choćby z Jamesem Blakiem, czy też z Denisem Istominem. Obaj to zawodnicy na pewno porównywalni, jeśli nie lepsi od Pospsisila. Po stronie Vinolasa na pewno jest regularność, jak również lepsze nastawienie mentalne. On nic tu nie musi, a że jest w dobrej formie to czemu nie wygrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#6706186 - 29/06/2016 07:55
|
Carpal Tunnel
|
Sorana Cirstea - Petra Kvitova Typ: Sorana Cirstea [pierwszy set] @ 3.35 Betsson
Na pierwszy rzut oka Rumunka kojarzy się z ceglaną mączką i nie powinna mieć żadnych szans z dwukrotną triumfatorką Wimbledonu. Sęk w tym, że Sorana ma bardzo solidny bilans meczów na trawie (22W i 22P w całej karierze). W dodatku jej forma jest ostatnio co najmniej solidna, czego najlepszym potwierdzeniem jest ćwierćfinał turnieju w Mallorce rozgrywanego również na nawierzchni trawiastej. Z kolei Czeszka po zawirowaniach na ławce trenerskiej wciąż nie może złapać właściwego rytmu. Drugie, trzecie rundy to wszystko co udawało jej się osiągnąć w ostatnich tygodniach. Z kolei pierwsze spotkanie na Wimbledonie to zawsze nerwy, stres tak więc może brakować regularności, dobrego ustawienia stóp, serwis może nie siedzieć etc. w szczególności w grze zawodniczki tak chimerycznej, jak Petra. Cirstea na pewno wyjdzie bojowo nastawiona do tego spotkania. W trzech setach raczej tego spotkania nie wygra, gdyż już ostatnio kreczowała w kwalifikacjach w Eastbourne, z uwagi, jak podają Rumuńscy fani, na zmęczenie sześcioma rozegranymi spotkaniami w Hiszpanii. Dlatego też spodziewam się, że Sorana ostro ruszy do przodu w pierwszym secie i wygra tą partię meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#6715899 - 10/07/2016 10:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Andy Murray - Milos Raonic Typ: 3:1 [Dokładny wynik] Kurs: 3.50 Buk: Betsson
6-3 dla Murray w bezpośrednich starciach. Ostatnie z nich miało miejsce na trawie w Queens. Kanadyjczyk było włos od wygranej, gdyż prowadził 1:0 w setach oraz z przewagą przełamania w drugim. Mimo to nie był w stanie dowieźć zwycięstwa. Zapewne z tamtej porażki Milos i jego sztab szkoleniowy wyciągną jakieś wnioski, tym niemniej uważam, że różnica pomiędzy oboma zawodnikami jest zbyt duża, by Raonic mógł myśleć o wygranej. Murray jest bardziej regularny, lepiej się porusza, genialnie broni. Na przestrzeni ostatnich miesięcy również bardzo poprawił swój serwis. Nie bez znaczenia, że trawa jest już mocno zniszczona, a przez to dużo wolniejsza niż na początku turnieju. Dlatego też uważam, że jeden set to wszystko co może tu ugrać Kanadyjczyk. Jakiś tiebreak lub chwila nieuwagi Murray'a na pewno się przytrafią, jednakże na wygranie finału to wciąż będzie za mało.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|