#677426 - 02/10/2006 10:15
Re: MLB Playoff 2006
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2004
|
Parę ogólnodostępnych informacji. OAK-MIN The season series between Oakland and Minnesota was certainly close, with five of the 10 games decided by one run. Home-field advantage proved important, and each team won only one game when visiting the other. The Twins outscored the Athletics, 41-35, in winning six of the 10 games. w MIN 0-3 Apr 11 6-7 win Brad Radke / loss Dan Haren / save Joe Nathan Apr 12 5-6 win Carlos Silva / loss Esteban Loaiza / save Joe Nathan Apr 13 2-8 win Kyle Lohse /loss Joe Blanton w OAK 3-1 Jun 1 4-0 win Barry Zito / loss Boof Bonser Jun 2 1-2 win Johan Santana / loss Kirk Saarloos / save Joe Nathan Jun 3 2-1 win Brad Halsey / loss Brad Radke / save Huston Street Jun 4 5-1 win Brad Halsey / loss Carlos Silva w MIN 1-2 Sep 11 4-9 win Carlos Silva / loss Joe Blanton / save Joe Nathan Sep 12 5-7 win Dennys Reyes / loss Joe Kennedy / save Joe Nathan Sep 13 1-0 win Dan Haren / loss Matt Garza / save Huston Street W sezonie regularnym rozegrali 10 spotkań, 6 wygrała MIN. Mój faworyt Minnesota Twins. DET-NYY Nobody gave the Tigers fits this season like the Yankees. Detroit lost five of seven games to the Bronx Bombers and was outscored, 38-23. Jeremy Bonderman, who faced the Yankees twice, allowed eight of those 38 runs and went 0-2 against them. Randy Johnson, who faced Bonderman twice, fared much better. He went 2-0 with a 2.57 ERA and struck out 12 batters. Offensively, Magglio Ordonez batted .333 (8-for-24) with a home run and seven RBIs against New York. Alex Rodriguez was just as good for his club, collecting a homer, six RBIs and a .333 batting average (9-for-27) against Detroit. w DET 1-3 May 29 0-4 win Randy Johnson / loss Jeremy Bonderman May 30 6-11 win Mariano Rivera / loss Todd Jones May 31 1-6 win Mike Mussina / loss Nate Robertson Jun 1 7-6 win Fernando Rodney /loss Kyle Farnsworth w NYY 1-2 Aug 30 0-2 win Chien-Ming Wang / loss Nate Robertson / save Mariano Rivera Aug 30 5-3 win Jason Grilli / loss Scott Proctor / save Todd Jones Aug 31 4-6 win Randy Johnson / loss Jeremy Bonderman / save Mariano Rivera W sezonie regularnym rozegrali 7 spotkań, 5 wygrałi NYY. Mój faworyt New York Yankees, kursy na wygraną z DET śmieszne, ale uważam że w tym roku należy im się tytuł.
STL-SD San Diego received several terrific starts from its deep rotation against St. Louis, including masterpieces from Clay Hensley and Chris Young, to win the season series over the Cards, 4-2. Chris Carpenter and Jeff Suppan -- the top two Redbirds starters -- struggled against San Diego. w SD 1-2 May 26 1-7 win Clay Hensley / loss Jeff Suppan May 27 4-3 win Sidney Ponson / loss Chan Ho Park / save Jason Isringhausen May 28 8-10 win Jake Peavy / loss Mark Mulder / save Trevor Hoffman w STL 1-2 Sep 25 5-6 win Scott R. Cassidy / loss Brad Thompson / save Scott Linebrink Sep 26 5-7 win Woody Williams / loss Chris Carpenter / save Trevor Hoffman Sep 27 4-2 win Tyler J. Johnson / loss Scott Linebrink / save Adam Wainwright W sezonie regularnym rozegrali 6 spotkań i częściej wygrywało San Diego. STL grało fatalnie we wrześniu, doprowadzając niektórych do "białej gorączki", a wyniki zakończonej kilka dni temu serii skłaniają do grania na SD.
LAD-NYM With the Mets having a big-name, high-salary, veteran-laden roster and the Dodgers looking like a team in transition, it appeared that the season series between these two clubs would turn out quite lopsided, favoring the New York ballclub. But Los Angeles disproved those beliefs as things played out pretty evenly in seven games between the two teams this season. In fact, it was a pair of Dodgers rookie pitchers who stole a pair of games from the Mets at Dodger Stadium in the last month of the regular season. Still, the Mets managed to take a 4-3 advantage in the series and both teams managed to shut out the other on one occasion. The Mets took two out of three at Dodger Stadium in early June, and the teams split a four-game series in September at Shea Stadium. The Dodgers edged the Mets in total runs, 32-29. w LAD 1-2 Jun 5 1-4 win Alay Soler / loss Brett Tomko / save Chad Bradford Jun 6 8-5 win Derek Lowe / loss Pedro Martinez / save Eric Gagne Jun 7 7-9 win Tom Glavine / loss Odalis Perez / save Billy Wagner w NYM 2-2 Sep 7 0-7 win Tom Glavine / loss Brad Penny Sep 8 5-0 win Hong-Chih Kuo / loss John Maine Sep 9 2-3 win Orlando Hernandez / loss Greg Maddux / save Billy Wagner Sep 10 9-1 win Eric Stults / loss Steve Trachsel Na 7 rozegranych spotkań NYM wygrali 4, ale LAD więcej punktowali. Kibicuje Dodgersom, bo Pedro Martinez kilka razy oczyszczał moje kieszenie z kasy.
|
Do góry
|
|
|
|
#677427 - 03/10/2006 15:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Za półtorej godziny pierwszy mecz a tu cisza. Dla mnie emocje baseballowe tak naprawdę dopiero się zaczynają. Przyznam, że końcówki sezonu nie śledziłem zbyt dokładnie ze względu na start NFL, ale teraz powracam do gry. Playoffy, to jak już pisałem zupełnie inna bajka, ale postaram się coś na nich ugrać. Dzisiaj pierwszy mecz, który gram ze względu na kurs. Na Zito 2.80? Biorę, mimo że na przeciwko staje Johan Santana, Justin Morneau, Torii Hunter, Joe Mauer i inni. Po prostu w playoffach nie powinno byc takich kursów przy równorzędnych pitcherach. Zachęcam do typowania i życzę powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#677428 - 03/10/2006 18:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Coz , nie bede pisal ze bardzo chcialbym wiedziec Tigers w WS.. ale czy to mozliwe? Moim zdaniem tak  Solidni pitcherzy do tego lineup z I-Rodem, Ordonezem Monroem Grandersonem.. Dosc zbilansowany.. Wiadomo to nie gwiazdy Jankesow (czasem pseudogwiazdy). Yankees nie sa lubiani nigdzie poza NY, wiadomo za co. Final Tigers v Mets i zwyciestwo Tygrysow, na pewno bede uwaznie sledzil playtoffy. Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#677429 - 03/10/2006 19:16
|
Comfortably Numb
Meldunek: 17/05/2004
|
Quote:
Yankees nie sa lubiani nigdzie poza NY, wiadomo za co.
nie wiadomo można wiedzieć za co?
|
Do góry
|
|
|
|
#677433 - 04/10/2006 11:37
|
journeyman
Meldunek: 05/07/2005
|
Witam
Niestety mam bardzo niewiele czasu, więc podam tylko moje typy na jutro:
1) Yankees - wielki faworyt nie tylko serii z Detroit, ale całych World Series. O ile z Tigers nie powinni mieć problemów, to co do drugiego ma spore wątpliwości (o tym później).
W swoim drugim meczu znów powinni zwyciężyć. Widać, że wiedzą czego chcą i prowadzeni przez Jetera (fenomenalny mecz) i Abreau (wcale niewiele gorszy - mój idol) pną do celu. Wiele będzie zależało jednak od Mussiny, ale ufam mu i wierzę w ponowne zwycięstwo NYY.
2) Dogers - tu gram na całą serię i lekko na pierwszy mecz mimo iż gospodarze są jedną z moich ulubionych ekip, ale niestety ostatnio nie zachwycają. Oczywiście nie można do ostatnich tygodni podchodzić zbyt serio, ale... no własnie - nie pokoi mnie ostatnia postawa miotaczy, z dzsiejszym starterem Orlando Hernandezem na czele.
Myslę też na overem (>8,5) w pierwszym meczu.
3) A's - jak dla mnie faworyt całego World Series i jedyna drużyna, która będzie w stanie powstrzymać siłę ofensywną Yankees. Prowadzeni przez Fenka Thomasa i najlepszych miotaczy w lidze (od nich będzie wszystko zależało) są naprawdę w stanie wiele osiągnąć. Jedyne co mnie niepokoi to ich niestablna forma, ale wierzę, że z Twins, którzy nawisem mówiąc też mi imponują, sobie poradzą. Kurs na drugi mecz bardzo zahcęcający.
To tyle.
Pozdrawiam i zyczę powodzenia - jurek
|
Do góry
|
|
|
|
#677434 - 04/10/2006 15:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/09/2003
|
no wlaśnie. Playoff to jedyne sensowne dla mnie rozwiązanie jeśli chodzi o oglądanie baseball-u  wczoraj obejrzałem - z przerwami - mecze wygrane przez OAK i ARI i było to całkiem sympatyczne doświadczenie. Oczywiście nie chciałbym urazić tych co by mogli non stop oglądać mecze baseball-u. dziś zagrałem powtórkę OAK - wygrana nr. 2. i wygrana Dodgersów nr 1. will see.
|
Do góry
|
|
|
|
#677435 - 04/10/2006 15:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Wczoraj Oakland wystawiło mnie na trochę nerwów, ale po kursie 2.80 można się tego było spodziewać. Izi  Nie spodziewam się (a w zasadzie bym tego nie chciał), żeby Oakland wygrało po raz drugi. Łajzy Loaizy nie lubię i mam do niego zerowe zaufanie. Z drugiej strony Bonser jest trochę za słaby a Frank Thomas trochę za dobry ostatnio żeby na Twins był kurs tylko 1.671. Zagram sobie tylko over 9 @ 1.943, mam nadzieję, że silny lineup Minnesoty otrząśnie się po wczorajszym szoku o nazwisku Zito  W Metsach kolejny problem z pitcherami, El Duque nie zagra, z czego akurat ja się bardzo cieszę, gdyż podobnie jak do Łajzy, mam do niego zerowe zaufanie. Myślę, że John Maine nie wypadnie gorzej i Mets wygrają. Z drugiej strony jeśli Dodgersi dziś nie wygrają to znajdą się w bardzo trudnym położeniu bo jutro pewnie dostaną baty. Zaryzykuję jednak za małą stawkę Mets @ 1.806. O 3 meczu nie ma co pisać. Moim zdaniem Detroit musi poszukać wygranej w piątek, bo na to ma spore szanse. Ale kurs na Yankees nie do grania.
|
Do góry
|
|
|
|
#677436 - 04/10/2006 16:43
|
member
Meldunek: 13/05/2005
|
Quote:
no wlaśnie. Playoff to jedyne sensowne dla mnie rozwiązanie jeśli chodzi o oglądanie baseball-u wczoraj obejrzałem - z przerwami - mecze wygrane przez OAK i ARI i było to całkiem sympatyczne doświadczenie. Oczywiście nie chciałbym urazić tych co by mogli non stop oglądać mecze baseball-u.
dziś zagrałem powtórkę OAK - wygrana nr. 2. i wygrana Dodgersów nr 1. will see.
oglądzas na żywo mecze przez neta?? jak tak to powiedz człwoieku jak i gdzie
pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#677438 - 04/10/2006 20:17
|
journeyman
|
Quote:
3) A's - jak dla mnie faworyt całego World Series i jedyna drużyna, która będzie w stanie powstrzymać siłę ofensywną Yankees. Prowadzeni przez Fenka Thomasa i najlepszych miotaczy w lidze (od nich będzie wszystko zależało) są naprawdę w stanie wiele osiągnąć. Jedyne co mnie niepokoi to ich niestablna forma, ale wierzę, że z Twins, którzy nawisem mówiąc też mi imponują, sobie poradzą. Kurs na drugi mecz bardzo zahcęcający.
Początek znakomity. Trochę nerwów było, ale to w końcu walka o być albo nie być. Teraz czekam na overek u MetsóW. Zobaczymy...
|
Do góry
|
|
|
|
#677442 - 05/10/2006 16:48
|
journeyman
|
Dzień dobry,
Wczorajszy dzień rewelacyjny (przynamniej dla mnie) i mam nadzieję, że uda się podtrzmać dobrą passę jeszcze dzisiaj. Z racji, że usnęli mi zakład na Yankees ze względu na ulewę postanowiłem zaryzykować i zagrać w tym meczu na under. Oczywiście lineup gospodarzy jest, jak to ujął mój przyjaciel z Nowego Yorku, "historyczny" i nie zdziwiłbym się wielce jakby zdobyli 15 runs, ale...
Powiem szczerze, że o ile w pierwszym meczu mogłem na Jetera i spółkę postawić każde pieniądze, o tyle dzisiaj mam pewne obawy. Najprawdopodobniej są bezpodstawne, ale po prsostu nie lubie grać przeciwko żółtodziobom, a jest nim z pewnością Verlander. Kto wie na co go stać? Na pewno zły nie jest, ale zadanie przed nim arcytrudne. Po drugiej stronie Mussina i jakoś to będczie. Sądze, że linia (9,5) i kurs (2.00 - betandwin.com) bardzo zachęcające...
Pozdrwaiam - Jurek
|
Do góry
|
|
|
|
|
|