Strona 3 z 21 < 1 2 3 4 5 ... 20 21 >
Opcje tematu
#687382 - 17/10/2006 18:25 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
Quote:

Polpharma Starogard - Stal Ostrów
Polpharma u siebie z nowym centrem Ime Oduok, wygra po zacietym spotkaniu ze Stalowka...

Ime to wysoki skrzydłowy a nie center, ale mimo wszytsko mam nadzieję, że to spore wzmocnienie dla drużyny ze Stg.

Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#687383 - 17/10/2006 21:02 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
przyborro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2006
nie wiem?? Z popzrzednikiem nie zgadzam sie co 2 typow dla mnie Unia jutro 1, bo bede sie trzymal po tym co zobaczyle w wykonaniu Poloni ze to kandydat numer 1 do spadku mimo dobrego meczu z Stalowka. Kursy tez nie adekwatne raczej do meczu ( mozna zarobic) . Drugi typ wedlug mnie jak i mojich znajomych to oczywiscie mecz Czarni Slask - jak na moje oczywiscie pewna wygrana czarnych bo Davis i frasun zatrzymaja Kisnera i Dimitrovskiego= bedzie po win slupczan.

Oczywiescie moge sie pomylic
pozro

Do góry
#687384 - 17/10/2006 21:35 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
LatajacyHolender Offline
journeyman

Meldunek: 17/10/2006
2 kolejka DOMINET BASKET LIGI 2006/2007

Azoty UNIA TARNÓW - POLONIA WARSZAWA

Miejsce: Hala Jaskółka w Tarnowie

Data: 17.X.2006 godzina 18:00

2 kolejka Dominet Basket Ligi to szereg ciekawych spotkań w których trudno wskazać jednoznacznie faworyta. Przyjrzyjmy się konfrontacji skazywanej na pożarcie przez grono fachowców drużyne Azotów Unii Tarnów, która podjemować będzie przybyszów z Warszawy.Pomiędzy drużyna z Tarnowa i jej przeciwnikiem nie istnieje aż tak duża przepaść kadrowa aby w roli tak zdecydowanego faworyta stawiać zespół Wojciecha Kamińskiego który postanowił powrócic do Polonii po nieudanej przygodzie z Turowem Zgorzelec. W Tarnowie aż do ostatniego momentu ważyły się losy udziału druzyny w tegorocznej batali DBL co zapewne nie miało pozytywnego wpływu na przygotowanie i skonsolidowanie drużyny dowodzonej do ligowych bojów przez rodowitego tarnowianina Ryszarda Żmude. Analizując spotkania obu zespołów w inauguracyjnych pojedynkach wnioski wydaja sie byc oczywiste i inne byc nie moga po blamazu jaki zafundowali sobie oraz wszystkim ktorym lezy na sercu dobro koszykowki w Tarnowie gracze Azotów Unii. Po wielu perturbacjach finansowo-kadrowych za sukces należy uznać sam fakt przystapienia do rozgrywek,wszyscy w Tarnowie doskonale zdaja sobie sprawe z faktow iz takie pojedynki jak ten z Polonia Warszawa ktora jest zdecydowanie w zasiegu miejscowych koszykarzy nalezy wygrywac. Gdzie szukac punktow jak nie w swojej hali ? to pytanie pozostawie bez odpowiedzi. Kiedy spojrzymy na sytuacje kadrowa Azotów Unii Tarnow nalezy zwrocic uwage na to zespol zostal calkowicie przebudowany i jedynym graczem pierwszej piatki ktory pozostal w Tarnowie jest kapitan ''jaskółek'' Wojciech Majchrzak.

Oprócz niego w pierszej piątce zapewne miejsce znajda reprezentant Polski Bartosz Sarzało, amerykański playmaker Julius Barnes, center rodem z Nigeri Ibrahim oraz doświadczony Litwin Mindaugas Jarusevicius oraz silny skrzydlowy Milan Vucicevic. Nazwiska te na pewno nie powalaja na kolana ale pozwalaja sadzic ze druzyna gospodarzy zaprezentuje sie przed swoja publicznoscia zmotywowana oraz zadna odniesienia pierwszego zwyciestwa w tegorocznym sezonie. Julius Barnes to zawodnik z ktorego zrezygnowal Wojciech Kaminski przed sezonem i jestem przekonany ze 25 letni gracz z USA zrobi wszystko w tym meczu aby udowodnić trenerowi Polonii że zrobił błąd szybko rezygnując z jego usług. Ważnym graczem wydaje się być mierzący 209 cm wzrostu Tore Morris środkowy z USA który nie wystąpił w spotkaniu przeciwko Polpakowi , natomiast na treningach prezentuje sie bardzo dobrze.

Polonia rozegrała bardzo dobry mecz przeciw Stali Ostrów jednak jest to drużyna o wiele słabsza niż w poprzednim sezonie, ubytek takich graczy jak Koszarek,Roszyk,Taylor czy Bacik mówi sam za siebie i nawet kiedy weźniemy pod uwage fakt iż zastąpiono ich ciekawymi zawodnikami jak Hudson , Reynolds czy znany doskonale na polskich parkietach Jeff Stern to mimo wszystko widać duża różnice jakościowa w porównaniu z poprzednim sezonem.Przechodzac do meritum sprawy zawodnicy gospodarzy doskonale zdaja sobie sprawe ze kluczem do zwyciestwa jest eliminacja najlepszego strzelca Polonii Hudsona oraz penetracja strefy podkoszowej i wymuszane przewinien na jedynym klasowym srodkowym Polonii Jeffie Sternie. Warunki fizyczne zarówno Ibrahima jak Morrisa predysponuja tych graczy do toczenia silowych pojedynkow pod koszem z doswiadczonym Sternem. Agresywna obrona od poczatku meczu to bedzie klucz do zwyciestwa i Ryszard Zmuda doskonale zdaje sobie sprawe z faktu iz posiada przewage pod wzgledem jakosci lawki rezerwowych. Polonia dysponuje tak naprawde tylko 5 klasowymi zawodnikami na dzien dzisiejszy plus młokos Ochońki i Pacocha.Pozostali zawodnicy Polonii to juniorzy którzy z racji swojego malego doswiadczenia nie wnosza praktycznie na dzien dzisiejszy nic do gry.

Reasumujac to bedzie mecz walki ale na pewno Polonia jest tak zdecydowanym faworytem i jestem w stanie pokusic sie o opinie iz to gracze z Tarnowa po ciezkim trudnym meczu zapisza na swoim koncie komplet punktów

Przed meczem trener Azotów Unii powiedział:

- Czeka nas bardzo ciężkie spotkanie, wiadomo, że zespół Polonii dysponuje trójką bardzo dobrych amerykanów i bardzo dobrym Litwinem na rozegraniu mówi o najbliższym rywalu swojego zespołu szkoleniowiec Unii. Myślę, że ta czwórka graczy jest kluczowa, są to bardzo solidni gracze i nie ukrywam, że musimy zatrzymać Jeffa Sterna, grającego na pozycji numer pięć i taktykę pod tym względem muszę jeszcze dopracować.Chcemy przede wszystkim udowodnić i pokazać, że zespół, który się rodził w bólach i powstał przy takich wielkich trudnościach, potrafi grać, mówi z nadzieją o środkowym spotkaniu trener Żmuda. Chcemy pokazać, że ten pierwszy mecz niezbyt chlubny dla nas był wypadkiem przy pracy i musimy udowodnić i walczyć o zwycięstwo, bo innego rezultatu nie przewidujemy. Jeżeli mamy mieć jakąś wartość i mamy się o coś bić to ten mecz musimy wygrać a później czeka nas bardzo trudne wyjazdowe spotkanie ze Stalą

Azoty Unia Tarnów - Polonia Warszawa

Typ: 1

Kurs: 3,35

Expekt

6/10

Powodzenia

Do góry
#687385 - 17/10/2006 23:07 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Cypryjczyk Offline

Meldunek: 29/11/2004
II KOLEJKA:
18.10.2006 18:00
Turów Zgorzelec[handicap -2.5]- Anwil Wloclawek
kurs:1.87
typ:1
Expekt

Dlaczego wygra druzyna Turowa?Ma wszystko lepsze w tym klubie poczawszy od trenera po zawodnikow.Maja znacznie lepsza defensywe,zogranizowana i to zadecyduje o ich sukcesie.Niestety dla gosci nawet Pluta nie pomoze gdyz w takich meczach potrzeba wiekszej ilosci graczy ktorzy pociagneliby Anwil.
Turow najprawdopodobniej ten mecz wygra i dla mnie ten kurs jest nie adekwatny co do prawdopodobienstwa zajscia tego zdarzenia.
Porownajcie sobie kadre i trenera.Anwil w tym sezonie to nie jest ten sam zespol co kiedys.

Do góry
#687386 - 18/10/2006 00:16 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2006
W bardzo dobrym stadionie po dzisiejszej LM kilka słów odnośnie jutrzejszych spotkań w PLK

Czarni-Słupsk-Śląsk Bergson Wrocław

Czarni Słupsk drużyna została w niezmienionym składzie na nowy sezon i to jest ich wielkie wzocnienie Został także Trener Igor Grisczuk W tym sezonie dla mnie to drużyna na pudło Kolejnym atutem jest własna hala Dobre wrażenie koszykarze Czarnych pozostawili po 1 spotkaniu w Polpharmą i chodziaż wynik 67 64 to Czarni mecz kontrolowali i wykazali zimną krew w kluczowym moemcie spotkania Jutro przeciwnikiem drużyny Czarnych będzie Slask Wrocław.Nowy Sponsor firma Bergson i nowa stara miotła Adrei Urlep I to własnie słoweniec moim zdaniem jest najmocnieszym ogniwem Ślaska Dimitrowski Klisner i Hyży to w moim mniemaniu troche za mało na kolektyw Czarnych Tomczyk w słabszej formie Diduszko takze slabo ale to młodzian także niczego wielkiego nie można było sie spodziewać W meczu z Turowem Ślask przegrywal już na początku 12 pkt następnie grając bardzo mocno w obronie doprowadzili do remisu a nawet do kilkupunktowej przewagi.Koszykarze Ślaska pod koniec meczu dopadło jednak zmęczenie i wydawało się że stracili pomysł na gre Napewno taki fachowiec jak Urlwp zrobi ze Ślaska porzadną ekipę ale na to trzeba czasu także na 1 zwycięstwo Wroclawianie jescze poczekają
CZARNI SŁUPSK-ŚLĄSK BERGSON WROCŁAW 1 Hanidicap -4 też do przejścia Kurs 1.65 Handi 1.90

Kotwica Kołobrzeg-Polpak Świecie

Sezon wcześniej w tym meczu zdecydowanym Faworytem byliby goście niestety w tym sezonie drużyna Polpaku to już zupełnie inna ekipa Odeszli Liderzy Apodaca Thomas na ich miejsce przyszli nowi gracze ale jak dla mnie to już nie to samo zresztą beniaminki w 2 sezonie gry w ekstraklasie nie grają już tak dobrze tak najprawdopodobniej będzie też z Polpakiem Zwycięstwo z Unią w 1 meczu i miejsce lidera po 1 kolejce Okazałe zwyciestwo bo aż 29 pkt różnicy ale z nieprzygotowaną Unią to nie dziwi. Zwraca za to uwage wysokie zwycęstwo wyjazdowe koszykarzy Kotwicy Z Akademikami z Koszalina.Bardzo ciewkawie wygląda skład Ekpiy z Kołobrzegu Huges Machowski Arabas Bigus Avlijas Mrożek bardzo fajna kompilacja do tego troche zdolnej młodziezy a do tego trener Karol,własna hala to wystarczające atuty aby Kołobrzeg wyszedł z tej komfrontacji zwycięsko

Kotwica Kołobrzeg-Polpak Świecie 1 1.70 handi -3 także warte gry

Znicz Jarosław-Kager Gdynia

Spotkanie 2 beniaminków w lidze cieżko wytypować zwycięzce Mocnieszą ekipą wydaje się być drużyna z Gdyni.Oba Zespoły w 1 kolejce stoczyły wyrównane boje z potętatami naszej Ligi Walka koszykarzy Kageru z Prokomem do ostatnich sekund naprawde robi wrażenie Nawet jeśli Prokom troche zlekceważył koszykarzy Kageru wynik i przebieg spotkania pokazuje zę nie będą to chłopcy do bicia Cielebąk Litwin Kadzuollis i zaciąg amerykanów może sprawić pare niespodzinek O sile zespołu z Jarosławia stanowi amerykanie Atikns Gittens wspomagani przez polaka Sczotke bodajże zwraca uwage także dobrze rzucający za 3 Jacek Sulowski
Myśle jednak iż po wyrównanym meczu górą będą koszykarze z Gdyni
Znicz Jarosław-Kager Gdynia 2 1.85 Handi 1-0 rożnica żadna jak mają wygrać to większą liczbą pkt chodziaż często taki jeden pkt ratował mnie przed remisemem w NBA

Bot Turów Zgorze;ec-Anwil Włocławek

To spotkanie chyba zastanawia mnie najbardziej Anwil przyjeżdza do Turowa Anwil już bez Adreia Urlepa Jest za to Andrzej Pluta ale czy to wystarczy według mnie nie za bardzo Co prawdda dzięki znakomitej skuteczności właśnie Pluta załatwił zywicęstwo Anwilowi w Jarosławiu ale jeśli sie taka wyrównana walka ze Zniczem niczego dobrego nie wróży w Turowie Odeszzli kluczowi amerykanie.Anwil także słabo zaprezenotował się w turnieju przedsezonowym we Włocławku zmiana trenera słabszy skład oj w Anwilu nie będzie dobrze się działo to takie moje subiektywne zdanie
Gospodarze Bot Turów dokonali przed sezonem kilku ciekawych zakupów Kadrowicze Koszarek i Roszyk do tego ciekawy zawodnik Rodrigez i solidny ligowiec Witka a także Thomas Keleti to ciekawa miesznaka do tego żywiołowo reagująca publiczność w turowie według mnie Anwil wroci do włocławka na tarczy jeśli tylko Pluta znowu nie będzie miał dnia konia Spodziewam się jednak wyrównanego spotkania
Także Bot Turów-Anwil 1 1.70 lub też Anwil +3pkt jak kto woli jak biore win gospodarzy

Prokom-Trefl Sopot-AZS Koszalin
Na papierze prokom już jest mistrzem polski jak na Polskie warunki to dream team Dokupieni Besok i Hukic Do tego stara paka No ale właśnie ten Prokom ledwo wygrywa z Kagerem Jak to nazwać :najprościej Zlekcieważenie przeciwnika brak zgrania motywacji jak kto woli Tym razem gramy w Sopocie także o takim czymś nie może być mowy Prokom Wygra to pewne ale iloma to jest pytanie Handi 19pkt cieżko to ruszyć Nie będe tego raczej grał grubiej ale jeśli miałbym wybierać powiem tak Prokom u siebie pełna mobilizacja a przeciwnik naprawdę bardzo słaby przegrywający 14 pkt u siebie myśle że Prokom pokaże swoją siłe także
Prokom Trefl Sopot Azs Koszalin 0-19pkt 1 1.90

Unia Tarnów- Polonia Spec Warszawa-nie będe się tu rospisywał analiza Latającego Holedra odzwierciedla moje zdanie otym meczu 2 bardzo słabe zespoły kurs na Polonie nie wart gry także najlepsze rozwiązanie to handi 7-0 na Unie ale bez szaleństw finasowych
Unia Tarnów-Polonia Spec Warszwa (7-0) 1 1.90

Polpharma- Stal Ostrów
Cieżko powiedziec co się w tym meczu wydarzy Polpharma w 1 meczu zaprezentowała się dobrze ale to nie wystarczyło xespół miał przestoje w grze Mecz Stal wygrała w Warszwie ale dosyć scześliwe Mecz Z podtekstem Harigton ze Stali przeszedł do Phopharmy do tego Ercegowic Wiekiera i niewiadoma Ime Udok Po 2 stronie Zurawski Szawarski i Ansley Cieżko coś rosądnego wytypować także dla mnie to no bet ale jak bym musiał stawiam na przewage parkietu

Do góry
#687387 - 18/10/2006 00:21 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2006
W Pierwszej linijce mojego postu wyżej wkradł się lekki błąd zamiast w dobrym stadionie miało być humorze to chyba ta wina późnej pory tak czy inaczej zapraszam do dyskusji i polemiki pozdraiwam

Do góry
#687388 - 18/10/2006 11:52 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
codi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2005
Polpharma Starogard - Stal Ostrów @ 2.50

Gram to spotkanie lekko, ze wzgledu na bardzo sympatyczny kurs. Szans oceniam 51-49% z uwagi na przewage parkietu Polpharmy Glowny smaczek tego spotkania to pojedynek rozgrywajacych. Grajacy w tamtym sezonie w Stalowce Harringhton zdobywa dzis punkty dla Polpharmy, do Starogardu wraca zas Thomas. Ten ostatni powinien zagrac lepiej niz z Polonia, kilka treningow wiecej, jest dluzej z druzyna. Obie druzyny wzmocnily sie pod koszem. Tak jak juz napisaliscie gospodarzy wzmocnil 35-letni Oduok- grywal m.in. w Pamesie i KK Zadar, ostatnio jednak w Chile, wczesniej slaby epizod w Hiszpanii; niezla muskulatura. W Ostrowie zas z pewnoscia zadebiutuje mierzacy 208cm Olejnik, przyzwoity grajek, poprzedni sezon z niezlymi statystykami w lidze bulgarskiej. Jesli do tego dolozymy pozostalych graczy podkoszowych obu zespolow, to walka pod koszami zapowiada sie calkiem ciekawie.

Polpharma przegrala pierwszy mecz na wyjezdzie z Czarnymi, chociaz wynik 70-74 mozna uznac za calkiem dobry. Niezle zagral Harry, slabo natomiast Robinson. Ze swietnej strony pokazal sie Zakrzewski (eval 24), ale mysle, iz to raczej pojedynczy przypadek Stalowka wygrala z problemami w Polonii, ale nie pokazala tego na co ja jeszcze stac, a potencjal ta druzyna naprawde ma- wierzcie mi. Dobry mecz Zurawskiego i Szawara, Mookie pokazal, iz bedzie z niego pozytek. Znow zawiodl Bender i dzisiejsze spotkanie moze byc dla niego "byc albo nie byc", bo mozna znalezc lepiej grajacego zawodnika z USA.

Stal ma w moim mniemaniu lepszy sklad od Polpharmy, ale nie gra jeszcze tak jak potrafi. Jednak jesli druzyna zagra na 90% swoich mozliwosci, to gospodarzom nie pomoze atut wlasnego parkietu

Do góry
#687389 - 18/10/2006 12:08 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
codi Offline
Carpal Tunnel

Sorx za 2 posty, zagalopowalem sie...

Gram tez lekko over 143.5 w meczu Unia - Polonia po kursie 1.83. Unia zagrala bardzo slabo w Swieciu zdobywajac 40 punktow. Mysle jednak, ze to wypadek przy pracy. Jesli druzyna chce sie utrzymac w lidze, to musi powalczyc u siebie z Polonia i rzucic troche punktow. Gospodarzy wzmocni pod koszem mierzacy 210cm Morris. Jako, ze Polonia w obronie to jeszcze nie to, co obnazyla Stalowka zdobywajac 83pkt, ale swoje jednak rzuci, co pokazala w sparingach, to zagram over.

Do tego troszeczke grubiej Kager po 1.98 w Profie. Nie mam juz czasu na analizy, bo strasznie zabiegany jestem do konca tygodnia, wiec wybaczcie. Meczyk trafnie, choc krotko scharakteryzowal Blazer. Ogolnie ciezka kolejka i nie radze grac zadnego meczyku na max stake

Do góry
#687390 - 18/10/2006 18:05 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
codi Offline
Carpal Tunnel

Heh tak jak myslalem, dzisiejsza kolejka bomba, na ktora miepotrzebnie sie wrypalem przez swoja chciwosc, ale na szczescie strat wielkich nie ma. Wypada mi tylko przeprosic za dzisiejsze typy, tragedia.

Do góry
#687391 - 18/10/2006 18:39 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Blazer Offline
enthusiast

Meldunek: 11/05/2005
Quote:

Heh tak jak myslalem, dzisiejsza kolejka bomba, na ktora miepotrzebnie sie wrypalem przez swoja chciwosc, ale na szczescie strat wielkich nie ma. Wypada mi tylko przeprosic za dzisiejsze typy, tragedia.

to bylo do przewidzenia;) mowilem ze dzis to taki maly totolotek

najwazniejsze i tak jest to ze Anwil wygral

Wloclawek swietuje

Do góry
#687392 - 19/10/2006 06:51 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
lleyton Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/01/2001
Czarna kolejka

Do góry
#687393 - 19/10/2006 09:03 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
przyborro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2006
oczywiście słuszna uwaga przyborro - każdy kto śledzi wie że latający trafił ładny typ - podajemy tutaj analizy typy i przemyślenia

Edited by sebkos (19/10/2006 10:39)

Do góry
#687394 - 19/10/2006 17:28 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
pojawily sie juz kursy na 3 kolejke w expekt i na czarnych w meczu we wloclawku a anvilem jest kurs 3.35
juz na sparingu we wloclawku czarni pokonali anvil chyba 20 pkt wiem ze teraz anvil gra lepsza koszykowke ale dla mnie nadal lekkim faworytem sa gracze ze slupska

Do góry
#687395 - 19/10/2006 18:52 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
EURObasket Offline
newbie

Meldunek: 18/10/2006
Anwil - Energa Czarni ---> 1
Gipsar Stal - Unia ---> 1
Polpak S.A. - Prokom Trefl ---> 2
AZS - Sokołów Znicz ---> 1
Bergson Śląsk - Polpharma ---> 1
Kager Gdynia - BOT Turów ---> 2

POLECAM te typy
Pozdrawiam i zycze wygranych

Do góry
#687396 - 19/10/2006 18:54 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
EURObasket Offline
newbie

Quote:

pojawily sie juz kursy na 3 kolejke w expekt i na czarnych w meczu we wloclawku a anvilem jest kurs 3.35
juz na sparingu we wloclawku czarni pokonali anvil chyba 20 pkt wiem ze teraz anvil gra lepsza koszykowke ale dla mnie nadal lekkim faworytem sa gracze ze slupska

Zauwaz tylko iz Anwil jest na fali po wygranej w Zgorzelcu, natomiast Czarni przegrali ostatni mecz z Slaskiem Wroclaw. Brandon Kurtz i Mike Dickel poprowadza ANwil do kolejnego zwyciestwa w DBE !!!

Do góry
#687397 - 19/10/2006 20:42 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
hmm nowy kolego akurat w przypadku tego meczu nie ma znaczenia kto jest na falii - zrobię to samo co jarko na ten kurs
PS. Na początku exp dał 5 na czarnych...

Do góry
#687398 - 19/10/2006 22:11 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Robertino Offline
veteran

Meldunek: 17/07/2003
nie wiem o co ci chodziło ale może bez takich komentarzy !

Edited by sebkos (20/10/2006 05:57)

Do góry
#687399 - 20/10/2006 03:50 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
EURObasket Offline
newbie

Quote:

hmm nowy kolego akurat w przypadku tego meczu nie ma znaczenia kto jest na falii - zrobię to samo co jarko na ten kurs
PS. Na początku exp dał 5 na czarnych...

Niewiem ale czuje ze robicie tu blad ...

Do góry
#687400 - 20/10/2006 05:31 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
djviejo Offline
veteran

Meldunek: 16/05/2006
już niedługo będzie wiadomo kto miał rację

Do góry
#687401 - 20/10/2006 23:06 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
LatajacyHolender Offline
journeyman

Meldunek: 17/10/2006
3 KOLEJKA DOMINET BASKET LIGI 2006/2007

GIPSAR STAL OSTRÓW WIELKOPOLSKI - UNIA TARNÓW

Miejsce: Hala sportowa w Ostrowie

Data: 21:X.2006 godzina 18:00

Tegoroczne rozgrywki Dominet Basket Ligi sa niezwykle ciekawe i w kazdym meczu trudno wskazac zdecydowanego faworyta co tylko i wyłącznie sprzyja popularyzacji koszykówki w Polsce. Wnikliwym okiem spróbuje przyjrzeć sie z bliska pojedynkowi który nas czeka w Ostrowie Wielkopolskim gdzie miejscowa Stal podejmować będzie Azoty Unie Tarnów. Analizując ten mecz należy zwrócić baczna uwage na to że podopieczni trenera Ryszarda Żmudy są napiętnowani przez kłopoty organizacyjno-kadrowe co będzie miało moim zdaniem decydujące znaczenie w konfrontacji z drużyna własnego parkietu Stala Ostrów. Tarnowianie rozegrali przeciętne spotkanie z Polonia Warszawa która moim zdaniem na chwile obecna jest kandydatem numer jeden do opuszczenia szeregow DBL. Co jednak jest najwazniejsze koszykarze Azotow Unii Tarnow odniesli piersze bardzo wazne glownie z psychologicznego punktu widzenia zwyciestwo. Na chwile obecna w Tarnowie znajduje sie maksymalnie sześciu koszykarzy ktorzy prezentuja poziom DBL i sa w stanie walczyc jak rowny z rownym z innymi rywalami na polskich parkietach. Pozostali zawodnicy Unii trafili do Tarnowa w ostatniej chwili za smieszne jak na ligowe warunki pieniadze i dlatego prezentuja rowniez tak mizerna gre. Pomimo tego ze w barwach Unii zadebiutuje potezny srodkowy z USA Tore Morris wielka niewiadoma pozostaje jego wystep ale nie spodziewam sie kapitalnego meczu w jego wykonaniu

Na zupełnie innym biegunie znajduja sie gracze Stali Ostrów Wielkopolski gdzie Andrzej Kowalczyk rokrocznie buduje mocna druzyne zdolna do walki ze wszystkimi druzynami w lidze. W Ostrowie jest dobry klimat do koszykowki i patrzac na graczy ktorzy znalezli sie w kadrze Stali na ten mecz znajduje sie dziewieciu bardzo mocnych zawodnikow ktorzy nie powinni miec zadnych problemow z odniesieniem pewnego zwyciestwa nad Unia Tarnów. Jacek Krzykała i Mookie Thomas to zdecydowanie lepszy duet niskich graczy niz ci ktorzy wystepuja w Tarnowie to nie ulega zadnej watpliwosci. Ostrowianie w swojej specyficznej hali sa grozni dla wszystkich i spodziewam sie pewnego efektownego zwyciestwa Stali nad Unia Tarnów. Koszykarze Andrzeja Kowalczyka rozegraja pierwszy mecz w tym sezonie przed wlasna publicznoscia i to jest rowniez determinujace dla przebiegu tego meczu, poniewaz od pierwszej pilki beda sukcesywnie budowac przewage punktowa nad slabszym rywalem by w ostatniej kwarcie juz tylko kontrolowac przebieg meczu.

Prawdopodobne wyjściowe ustawienie obu zespołów

Stal Ostrów

KRZYKAŁA THOMAS

SZAWARSKI ŻURAWSKI

ANSLEY

Unia Tarnów

BARNES SARZAŁO

MAJCHRZAK IBRAHIM

MORRIS

Na pozycjach niskich graczy czyli pozycjach 1-2 przewaga Stali jest umiarkowana aczkolwiek oprocz Krzykaly prowadzic gre moze Thomas ktory zawodzi do tej pory ale mecz z Unia jest dla niego bardzo istotny poniewa nadal nie jest pewny pozostania w zespole Andrzeja Kowalczyka. Natomiast pozycje 3-4 to zdecydowana przewaga gospodarzy i jestem przekonany ze ten aspekt przechyli szale zwyciestwa na korzyc gospodarzy. Srodkowi obu zespolow prezentuja podobny poziom chociaz Ibrahim to bardzo chimeryczny gracz natomiast Morris to jedna wielka niewiadoma.

Przed meczem trenerzy obu zespołów powiedzieli:

Andrzej Kowalczyk:

Oglądając ostatni mecz Unii na kasecie video zwróciłem uwagę na tych dwóch graczy i im będzie trzeba poświęcić najwięcej uwagi. Natomiast kompletnie nieznany jest nam amerykański zawodnik, który dopiero niedawno przyjechał do Tarnowa.Musimy być ostrożni i tonować nadmierny optymizm przedmeczowy. Już pierwsze dwie kolejki pokazują, że liga jest bardzo wyrównana, a wiele drużyn jest nieobliczalnych. Pamiętajmy, że Unia potrafiła już nas zaskoczyć w naszej hali, także i tym razem musimy się spodziewać trudnego meczu. Oni nie mają w zespole wielkich nazwisk, ale widać, że w każdym zawodniku drzemie spory potencjał i to ciekawa drużyna, która będzie grała coraz lepiej. Podchodzimy do rywala z szacunkiem, ale nie widzę innej możliwości niż nasze zwycięstwo.

Ryszard Żmuda

Trener Unii Tarnów uważa, że kluczowa dla losów spotkania z Gipsarem Stalą może okazać się rywalizacja pod koszem. Andrzej Kowalczyk zbudował bardzo silny zespół, na każdej pozycji ma wartościowych graczy. Pod koszem jest Michael Ansley i bardzo dobrze mi znany Wojtek Żurawski, którego miałem przyjemność trenować w zeszłym sezonie. Myślę, że powstrzymanie tej dwójki graczy może mieć duże znaczenie w końcowym rozrachunku.

Gipsar Stal Ostrów Wielkopolski (-16,5) - Azoty Unia Tarnów

Typ: 1

Kurs: 1,87

9/10

Expekt

Powodzenia

Do góry
Strona 3 z 21 < 1 2 3 4 5 ... 20 21 >

Moderator:  Akhu, rafal08